Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Háténvagyoka...

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Jobbik és a DK után szerencsére az MSZP is elkezdett kampányolni Facebook-os képekkel, és a Fidesz igazán hálás lehet nekik ezért, mert ennél tökéletesebb lejáratókampányt a Habony-Rogán-Selmeczi trió sem tudott volna kitalálni az MSZP ellen. Itt a két kép, mindenféle…..
Háténvagyoka... 2013.12.04 13:00:30
@Zb74: B@sszus, a főcímet el se olvastam, úgy kiakadtam a képeken!

Aztán meg a kommentekbe olvastam bele itt-ott, de azok meg valahogy nem konkrétan képekről szóltak. Na, így jár, aki elnagyolja a dolgokat.... :D:D:D Tulajdonképpen így aztán lehetnék én is akármilyen funkci, biztos nem rontanék nagyot a dolgokon :)
Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára tegnap Debrecenben újabb kormányzati mozgalmat jelentett be: Május 26-án "Táncválasztó, párválasztó" címmel mozgalmat indítanak egyetemista korú fiataloknak, hogy…..
Vastagbőr Végzés 2013.03.23 15:02:00
A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal legfőbb célkitűzése: "A magas színvonalú szakértői tevékenységünkkel hatékonyan hozzá szeretnénk járulni a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek egészségügyi, szociális és foglalkozási rehabilitációjához…..
Háténvagyoka... 2013.03.25 13:11:18
A szöveget én is kicsit kimódoltnak, aprólékosnak érzem (kiváltképpen a zsemlés részt!!), mintha valaki iskolai fogalmazást kellett volna, hogy írjon. DE!

Olyan helyen dolgozom (eü., rendelő), ahol bizony naponta megfordulnak leszázalékolt, jogosan, és nem jogosan rokkantosított emberek is. Jönnek a leletért, mert csütörtökön kapták a SAS-behívót péntekre, vagy hétfőre a felülvizsgálatra, jobb esetben egy 60 km-re lévő, rosszabb esetben egy 100 km-re lévő városba. Hó végén szerintetek honnan szedik össze az utiköltségre valót???

Nem vagyok orvos, de azért látom, hogy van ilyen is, és van olyan is. Van, akiről TUDOM, hogy tudna dolgozni, a következő felülvizsgálatnál mégis itt van, mert megkapta a rokkantosítási járadékot, de megint mennie kell, és jött a "papírért".

Van olyan is, aki azért hajt a rokkantosításra, mert ha az megvan, akkor rögtön kapna munkát rehabilitációs munkahelyen, de nemrokkantosítva nem veszik fel. Értitek, ugye? Munkahelyteremtés :)

Aztán a másik véglet. Cukorbeteg, magas vérnyomása van, fél lábát levágták, sokáig ülni nem tud, állni nem tud. Menjen dolgozni. Hogy fog eljárni? Válasz: majd a családtagja elviszi autóval reggel, délután meg érte megy. Jó, mi? A 45 ezer forintos rokkantbérért majd elautókáznak ugyanannyit. Közben meg a családtag nem dolgozik. Agyamentek.

És azért látni kell azt is, hogy pl. régen a telefonközpontokban látássérült, vak emberek is dolgoztak. Most felhívsz bármely céget, automatával beszélsz, és eltelefonálgatsz 10 percet is, meg nyomkodod a gombokat, míg elérsz egy emberhez. Vagy például: talán logikus, hogy a leharcolt, ötvenes években születettek már nem tudnak napi 12 órát állni a gyártósor mellett, míg egy fiatal valószínűleg fényévekkel jobban bírná. Viszont régebben a jegyszedők (moziban, színházban), ruhatárosok, büfések mind idősebbek voltak. (Vagy nyugdíjasok, de most ezt hagyjuk.) Most mit látunk? Ezeket az igazán megerőltető munkaköröket életerős fiatalok látják el, mert ez a „trendi”, a visszeres, lumbágós, mozgásszervi és egyéb betegségekben szenvedők meg állnak a gépsorok mellett és nem mernek elmenni betegállományba, mert kirúgják őket. A jegyszedő fiatalnak meg derogál gép mellett állnia. Lehet, hogy diplomája van, azért. Jegyszedni nem derogál.

Külföldön járva (Szlovákia, Lengyelország, Horvátország, Olaszország) pl. a legtöbb vendéglátóhelyen nem csak csinibabák dolgoztak, hanem bizony láttam jó ötveneseket is. Mert felveszik őket. Dolgozhatnak. Nálunk minden hirdetés így kezdődik: fiatal, csinos pultoslányt, felszolgálót stb. keresek. Nem baj, ha kettőt se tud szólni, csak a bögyeit rakja ki a kirakatba …

A hatvanas években pl. voltak parkőrök, emlékeztek? Nap mind nap láttuk őket. Alkalmazásban voltak, nem közmunkán. És tiszta volt a park. Most mit látunk?

Régen volt olyan, hogy kocsikísérő. Aki segített a rakodásnál. Volt olyan, hogy segédgépkocsi-vezető, aki a jogosítvány megszerzése után még jó ideig nem vezethetett önállóan autót. Most meg rábízzák a kamionokat a húszévesekre is. Normális?

Én nem a régi dolgokat sírom vissza, régen is voltak ún. bújtatott állások. De ne akarjunk munkahelyeket teremteni, mikor mindent mindenhol gépesítettek. Nem is tudunk.

Amúgy az armageddon majd akkor jön el, ha az egész világon összeomlik a számítógépes rendszer. Majd akkor lesz mindenkinek munkája. 
A szakadó hó ellenére is ezerrel közeledik a tavasz, ezért mi is megpróbálkozunk egy kis megújulással. Na meg azért is, mert unalmas már a második Orbán-kormánynak "köszönhetően" gombamód elszaporodott politikai blogok között századikként, ezredszerre is elmondani, hogy "ejj,…..
Háténvagyoka... 2013.02.13 11:58:57
@ColT: Persze. Az éhségmeneteseknél nem vetted észre, mik vannak? Nyomdában készült transzparensek, zászlók. Miből lehetett rá pénz? Csak nem valaki adta? Szegfűs borítékban?

Ó, te. Szerinted a Fidesz adott volna nekik? Ilyesmit mindig vagy az ellenzék támogat, vagy akiknek pártfüggetlenül szintén tele a tökük. (Másrészt viszont.... lehet hogy teletökű fideszesek is támogatták a menetet. Persze titokban :) )

Nem az éhezők ellen vagyok, de ezek nem éhezők, ezek felbérelt emberek.

Megint rossz szemszögből közelítesz. Lehet, hogy az összes éhezőnek nincs ereje (érted?: ereje az éhségtől) ennyit gyalogolni. Nincs meleg ruhája, cipője, hogy ne fagyjon meg. Lehet, hogy a menetelők egy része éhező, lehet, hogy szimpatizánsok. És ha te csak együtt érzel velük, neked is ott lenne a helyed, hogy kiállj értük. Amúgy meg a békemenetben sem mindenki a békéért menetelt... Gondoljunk csak a buszokkal ideszállítottakra.... Az rendben volt, igaz? :)
Szerintetek, lehetséges, hogy egy négy tagú család a XXI. században, több hónap alatt mindössze egy marék háztartási hulladékot termeljen? A kaliforniai Johnson családról az amerikai médiában már sokan cikkeztek, a youtube-on található egy riport is róluk, a családanya…..
Háténvagyoka... 2013.01.23 08:11:49
"minden szemétfajta, ami éghető – legyen az papír, pillepalack vagy épp eldobott vécéülőke – megy a fáskazánba fűteni és/vagy melegvizet előállítani. Lehet vitatni, hogy ezen hulladékok elégetésével mennyivel növeljük a szén-dioxid kvótát..."

Ember! Tudod, hogy nem csak a széd-dioxid kvótát növeled, hanem a műanyagok égetésével mérgeket engedsz a levegőbe, aztán szívod te, a családod, meg a többi szomszéd is???!!! Remélem, a használt autógumit nem a kazánban égeted el...
Hihetetlen, milyen emberek vannak!!!

Amúgy az életmódot tényleg túlzónak érzem. Bár annak ismeretében, hogy Amerikában van a legnagyobb szeméttelep, amit (állítólag) még a Holdról is látni, szóval szurkolok, hogy csatlakozzanak ott sokan az öko-életmódhoz. Mi meg próbáljuk megtenni itt, amit lehet.

Nálunk nem lehet kimérve kapni szinte semmit. Pedig gyerekkoromban még a tejet is úgy vittük haza (Pesten!) tejeskannában...

Mi öten vagyunk, és hetente max. 60-70 liter szemetet teszünk ki. Szelektíven gyűjtünk, az iskolába hordjuk a papírt, a Tetra-Pak-os dobozokat is ott szedik össze, használt sütőolajat a MOL-hoz viszem, üvegeket is a szelektív szigetre. Nyáron komposztálunk.

A mosószódát még nem próbáltam, de szándékomban áll. Leginkább turizóból öltözködünk, neves ünnepekkor (szülinap, névnap, karácsony) kapnak a gyerekek új ruhát, azt is főleg anyósomtól (mert ő szereti, ha "hasznos" dolgokat kapnak). Cipőt újat veszünk, kivéve én, én szoktam vadiúj darabokat is kifogni a turizóban.

Az egyéb dolgok meg: a garázsvásárok olvastán jutott eszembe, hogy tavasszal én is megszabadulnék egy csomó lomtól...
Háténvagyoka... 2013.01.24 17:17:21
@kesztió: Oké. Elfogadom. Bár az egyik ezt mondja, a másik meg azt. Én sem vagyok vegyész, viszont láttam már "háztartási vegyes szemét" füstjét is az utcánkban... Meg szagoltam is. Nem volt "egészséges szaga" - ha érted, mire gondolok. Bár könnyen lehet, hogy nem faelgázosító kazánból, hanem sparheltből, vagy sima cserépkályhából jött. Amúgy a faelgázosító kazánnak nem műanyagelgázosító kazán a becsületes neve. Szerintem.

P.S. : Te odaköltöznél minden fenntartás nélkül annak a szomszédjába, aki mindazt elégeti, amit itt felsorolt? :D
A helyzet már rég kilátástalan, de azóta is folyamatosan romlik. Most épp a Népszabadság kérdezgette a Parlamentben futkozó képviselőket, hogy "Milyen érvekkel tudja alátámasztani a regisztráció részletes szabályainak alaptörvénybe foglalását?" A válaszok hozzák a…..
Háténvagyoka... 2012.10.19 09:08:42
Matolcsy bejelentette ma reggel, hogy tervezik betömni a 400 milliárdos hiányt a 2013-as költségvetésben.Persze betöm 3 lyukat, de 5 új lyuk keletkezik, amire majd újabb csomagot kell készíteni, ami betöm pár lyukat, de néhány újabbat is okoz és így tovább, és így tovább…..
Háténvagyoka... 2012.10.05 14:06:10
Minden idők egyik legszemetebb törvényjavaslata: Az alkotmányba kívánják betenni, hogy a regisztráció a választásra CSAK személyes a jegyzőnél, vagy ügyfélkapun keresztül történhet.Vagyis vagy az okmányirodára kell elmenned vagy a jegyzőhöz, ha szeretnél majd a…..
A fideszes Varga István például úgy fogalmazott, a Büntető törvénykönyv nem mindenható, a rossz házasságokon belüli bűncselekményeket külön tényállással nem akadályozhatjuk meg, talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább…..
Tavaly májusban tudtuk meg, hogy Bayer Zsolt az NKA miniszteri keretből nyújtott 35 milliós támogatásával újraforgatja a régi nagysikerű Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozatot. Bayer az Indexnek úgy nyilatkozott, a Magyarországon készülő, 14 részes és a…..
Háténvagyoka... 2012.07.16 14:03:57
Annyira off ez az egész, de egyszerűen nem bííírom már ezt a kreténséget.

@Farkass Bertalan: "Magyarnak lenni sorsvállalás kérdése. Te lehetsz magyar nevű és születésű, magyarnak mégis egy darab szar vagy..."

Leszámítva, hogy kinek a nevével élsz vissza nick-ként, te vagy az egyik kretén. Szóval csak az számít magyarnak, aki egy rossz szót sem szól se a zsótira, se a viktorra, se a matolcsyra, se a fideszre. Csak az az igaz magyar, aki imádattal csüng az említetteken, és darab szarnak titulál mindenki mást. Az én itt-ott fellelhető adatlapomon a "politikai nézetek" rovatban az szerepel, hogy "normális". Nem emeszpés, nem elempés, nem jobbikos, nem fideszes - ha érted mire gondolok. Lassan mondom, hogy megértsd: N-O-R-M-Á-L-I-S. És függetlenül a zsigány zsótitól, a neki (sokszorosan) leosztott lóvétól igenis úgy gondolom normálisan, hogy gyalázat, amit a remake-kel művelt. És gyalázat az is, hogy engedték neki. És gyalázatosak mind, akik a nevüket adták ehhez. Nem véletlenül nincs ember a filmben. (a miben???) És tojok rá, ha rimékeli, de akkor a szájára ne vegye (nem hogy még címként is adja) az "Egymillió lépés...".t (????????) De ha már lépés, akkor gyalogoljon, csessze meg! De az büdös. Még megcsípi a szúnyog. Vagy ráesik egy kullancs. Vagy szarba lép. Vagy esetleg szálka megy a körme alá. Hát minden pénzt ingyen akar???? Egy éhbérért dolgozó közalkalmazott előképzettség nélkül különbül megcsinálta volna, mint ez a senki.

Van neked gyereked? Mi lesz belőle ha minden szart ráhagysz??? Ha engeded, hogy csinálja a saját hülyeségeit? Ha nem állítasz korlátokat? Ha sose szólsz semmiért? Egy önző, seggfej, mindenki által utált idióta lesz belőle. Az lesz. De nem baj, kicsim, apuci/anyuci szeret téged! Olyan szép, okos, kockafejed van! Olyan ügyesen tudod felrúgni a többieket! És milyen ügyesen loptad ki a tárcáját! Észre se vette. Ha-ha.

Még egy kis off: jó lenne, ha közvetlenül a hozzászólások alatt jelenhetne meg a reakció, mert már követhetetlen, hogy ki kinek mire válaszolt. Itt-ott bizony felröhögtem hangosan - oda beírtam volna, hogy kösz :) Aztán itt-ott szinte sírhatnékom támadt.

Vissza a témához: Rockenbauer hozzátartozói szerintem nyugodtan perelhetnének, hogy ne használják az eredeti címet.
Tessék, ilyen egy igazi "coming out" ... Vajon hogy csinálja? Mit csinál egész nap? Stresszes? Küszködik? Kiabál? Sok a meló? Ugráltatja az embereket? Jó kolléga? Dicsér, mielőtt bírál? Vastag az arcbőre? Megtud nyitni egy excelt? Megünnepli a sikereket? Vannak…..
Háténvagyoka... 2012.01.05 16:43:33