Regisztráció Blogot indítok
Adatok
koverandras

104 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Látjátok feleim szümtükhel mik vogymuk? Isa, pur és homofób. Ebben a gender-ingerlékeny nyálzáporban A szivárvány is monokróm.   Mert a szivárvány, az az új O1G: A provokáló szeretet. El ne fogadd, hogy létezhet, Mert még megfertőzi a gyereked!   "Elég a szodomita reklámból! Ne…..
  Szuper lenne élni itt, de a flaszter nálunk kriptonit. Minek menjek külföldre, ha honvágyam van itthon is? Nem az elköszönés fájdalmas, csak az integetés kimerítő, Lépegetünk, mégsem haladunk, ha nem visz a mozgólépcső. Lóháton jöttünk az Uráltól idáig, innen tovább meg Wizzairrel, Már…..
1. Dinasztia, pereputty (család) Akkor lássam, amikor a hátam közepére kívánom. Ember tervez, Isten őrizz. Halottról jót amíg meleg.    2. Kaland, játék, kockalada (utazás, mozgás, játék) Lassan járj, amíg engem látsz. Aki szerencsés a kártyában, az makkal álmodik.  Addig nyújtózkodj, amíg…..
Apa Világító Pavilonja Twist 2018.05.07 18:18:54
  People to the Power! It needs more credit to graduate, Feeling strong to bare the load, but the training was only body weight. Gonna get heavy? Arm your bears! It’s guaranteed by the Gunstitution. Send out the National Guard to stop immigration, time and evolution! Feeling short-handed, like…..
  San Kruban városa az Alkor hegy lábánál feküdt. A város alapítói sík vidékről érkeztek, korábbi lakhelyüket azért kényszerültek elhagyni, mert a hosszantartó szárazság után a talaj terméketlenné vált arrafelé, így művelésre már nem volt igazán alkalmas. Így hát…..
koverandras 2016.12.10 23:51:16
@polarbeer: Helló!
Az az Apocalypto című filmből van. Egy átok, ha jól emlékszem, amit egy faludúlást túlélő kislány mond a harcosokra. Vagy inkább jövendölés. Itt van:
youtu.be/TmNGfSa2SmU?t=1m20s
A dal is a civilizációk bukásáról szól. Balázs írta a szöveget, ő találta ki hozzá a koncepciót.

Én is szerettem a Skrut, csalódott voltam, amikor vége lett. Fasza viszont, hogy maradt utána egy lemez. :) Én arra kompletten csak egy dalt szereztem (zene-szöveg). A többiben vagy félig voltam benne, vagy éppen hogy csak, a finomításoknál a végén. Köszi, hogy idelinkelted az Örökséget, évek óta nem hallottam már! :)
Hajrá!
Kövi
Ez a magyar nép közt árvaság, itt anyázunk mi, Ez a mi hazánk és nem eladó, de ki lehet bérelni. Ez egy párthuzamos árulózó adok-kapok, Itt a páros számokat utálják a páratlanok, Olyanok, mint a Jin és a Jang: kiszúrják egymás szemét, Örökös adjálkölcsön-hatás amitől megyeget ez a szekér. Ez…..
Ha azt mondom tököskolbász, milyen képzetet társítasz hozzá, hm? ... Ugye? Pedig ez valójában egy ételrecept, meg egy történet a kertemből. Segítek elképzelni: van a kertem... olyan háromszázvalahány négyzetméter. Bal szélen egy sor szőlő, jobb szélen egy sor málna, középen a betonút, hátul a…..
Szóljon ez a bejegyzés egy működő, befogadó, önfenntartó, szervesen fejlődő, civil, baráti közösségről, sokszínűségről, találkozásokról, buliról, inspirációról, és a szex utáni depresszióról. Előbbiekről közhelymentességre törekedve, utóbbiról átvitt értelemben. Ja, és a magyar slam poetryről. Jó…..
Kétezerhuszonvalahány. A Fidesz pártelit Azerbajdzsán felé menekül a Felcsúti Kisvasúton, 25 kilométer per órás sebességgel. Az egész azzal kezdődött, hogy a „Matolcsy Gyuri legénybúcsú” titkos Facebook csoportban az esemény helyszínét Bakura változtatták. Ez volt a jel, hogy gáz van, mindenki…..
Elképzeltelek én már régen, Ha törik, ha szakad, lesz egy kisfiam, Az is Andris lesz, pont ahogy én. Felerészt lett igazam csak, általában így van ez itthon, Mert végül is Ábel lettél elsősorban, és Dániel is, mert így hívták Az oviban az Emma szerelmét.   A te nővérkéd már attól kezdve…..
  A Falon túl Bran és Max Von Sydow egy bazinagy fa gyökerei között fetrengnek tejfehér szemekkel, azaz beütött a cucc, de nagyon. Bran, mivel az őt alakító színész közben 17 éves lett, nem az a kisgyerek, aki a negyedik évadba bemászott a gyökerek közé, hanem egy nyúlánk fiatalember, remélem ezt…..
A soron következő rész a Game of Thrones-ból, A Hatnullakettes, a címe: "Otthon": Először Brandon Stark, meg a háromszemű varjú, Trippelnek a barlangban, mert a nagyhatalmú Béna Bran még járni se tud, csak utazni az időben Gyerekként látja az apját, meg egy normális Hodort élőben, Aztán az…..
A slam, mint tudjuk: SZABAD, slammelnie mindenkinek SZABAD, az országos Slam OB-ra jelentkezni SZABAD, így aztán elég vegyes társaság verődik össze egy előválogatón. Egy ilyen eseményen a legnagyobb a minőségi ingadozás, gyakorlatilag nincs küszöb, egyszerre vannak jelen veteránok és slamszűzek,…..
Megint megy ez a Ki mit tube, én pedig követni kényszerültem, legfőképpen Bánki Beni miatt, aki bár még csak fél éve kezdett el slammelni, de – többek között – ennek a videós tehetségkutatónak álcázott, több hétig tartó Vodafone reklámkampánynak is köszönhetően…..
koverandras 2015.09.03 00:23:44
@Balázs Kovásznai: Megjavítottam :)
koverandras 2015.09.03 15:29:49
@Saretin: Kedves Diána!
Igaza van, valóban erős kifejezés a "köcsög volt", ráadásul nem különösebben jártam utána ennek a konfliktusnak, ami persze nem is rám tartozik. Kérem, ezért az elhamarkodottságért ne haragudjon. Amint fentebb láthatja, Balázs magyarázatát vettem át, és tegnap éjjel "idegállapotban vótam", Diána, és az agresszív és igazságtalan szavakat sajnos az ördög gépelte helyettem. Még szerencse, hogy azóta legfeljebb 20 ember olvasta el az elemzést, és reméljük, hogy nekik nem tűnt fel. Én egyelőre nem merészkednék addig, hogy Beni-rajongónak nevezzem magam, viszont kétségtelenül támogatója vagyok ennek a fiatal tehetségnek, aki (ahogy az írásból is kiderül) szerintem egyelőre ígéret és a bizonyítékig még sokat kell fejlődnie, de minden adottsága megvan ehhez. Örülök, ha az írás 99,9%-a elnyerte a tetszését. Természetesen javítom a szöveget!
üdv,
Kövi
koverandras 2015.09.03 20:37:22
@Balázs Kovásznai: részemről nincs harag :)
Apa Világító Pavilonja Birdman 2015.05.17 10:41:07
A következő szórványosan előforduló, súlyosan offenzív tartalomért Előre elnézést kérek mindenkitől, főleg saját magamtól, Pedig már épp kezdtünk jóban lenni. Sohasem izgultam még ennyire azon, hogy röhejessé válok-e…eléggé. Ez a mazochisták wellnessklubja, itt viccekkel falcolj, hogyha…..
andraskover készítette ezt a képet. ..
andraskover készítette ezt a képet. ..
Uzsinéni résnyire nyitja az ajtót, gyanakvó disznószemek kandikálnak ki, Rogya köszön szépen, aztán ráránt a kilincsre és berongyol. „Hékás, hova-hova?” szól rá Uzsinéni a hívatlan vendégre, Rogya hadovál: „Nem tetszik rám emlékezni? Tegnapelőtt voltam” „És akkor…..
Rogya úgy kattog, hogy a memóriája halszintre rövidült. Azt is elfelejtette, hogy miért akart felugrani pajtásához, Razumihinhez, mert oké, hogy tudna tarhálni egy kis kreditet, de azzal még koránt sincs kint a szarból, max új csizmára fussa. Elnapolja hát a vizitet az utánra, hogy…..
Másnap Rogya későn ébred ótvar, oroszlánszagú pecójában. Ki van belőle menve a szénsav, alig él, pusztulat szobája ettől még jobban elkeseríti, ennél lejjebb már csak az van, amit tegnap látott. Bejön Nászti, a főbérlő szolgálója, teát és káposztalevest hoz…..
Egy verőfényes júliusi délutánon, Szentpéterváron Rogya (aki amúgy Raszkolnyikov) elindul szutyok tetőtéri albijából. Meg van csúszva a bérleti díjjal, ezért se volna jó összefutni a szörnyella házinénivel, hát Rogya nindzsázik kifelé az utcára. Zaciba viszi a fatertól…..
A kórháznak van a legnehezebb ajtaja, Belülről betegségbelátás támaszkodik neki. Utcán hagyott sóhajok állnak sorfalat a kapu előtt, Megkötve várnak, hátha a gyógyulás majd szabadon engedi őket. A lépcsők részecskemozgását felgyorsítja a térdek remegése. A nyugtalanságszagú levegőt…..
Apa Világító Pavilonja Kopp 2014.12.01 13:30:00
Őt húztam a karácsonyi ajándékozásra, amit az év végi osztálybulin tartottunk. Jó, nem pontosan így történt, először más jutott nekem, de nagy nehezen kiderítettem, hogy ki húzta Őt, aztán elcseréltem, és ez nem volt könnyű dolog, mert nekem eredetileg egy elég utálatos, népszerűtlen lány jutott.…..
Apa Világító Pavilonja Momentum 2014.10.28 16:26:43
Ez egy élménybeszámoló, ezért minden tárgyilagosságot nélkülöz. A saját érzéseimet és gondolataimat írom le, amelyek a harmadik országos slam poetry bajnokság döntőjével kapcsolatban fogalmazódtak meg bennem. Többről szól, mint maga az esemény, és kevesebbről, mint egy szokványos tudósítás. Senki ne…..