Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Légy a levesedben

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vietnami háború Danger Close 2019.11.25 19:48:40
Ezt a csatát csak együtt élhették túl Az ausztrál filmgyártás a hetvenes évek vége óta foglalkozik komolyabban a háborús témával, s olyan felejthetetlen művek fűződnek a nevükhöz, mint a Gallipoli, vagy az azonos című 2015-ös tévésorozat, esetleg a Beneath Hill 60 és a Kokoda. Vietnami témában…..
Légy a levesedben 2020.09.03 21:01:26
@Pierr Kardán:Es Vietnam a kivivott szabdsaggal egy tejjel mezzel folyo kanan, ahol mindenki nevet es boldog.Ja nem.
Ugyanaz az író, rendező, operatőr és zeneszerző jegyezte a második magyar tévésorozatot, mint az elsőt, A Tenkes kapitányát. Annyi köze volt emennek a jelen valóságához, mint amannak a múltéhoz. A gyerekeken kívül mindenki tudta, hogy a laktanyák világa egyáltalán nem olyan. De amilyen népszerűtlen…..
Légy a levesedben 2020.08.27 14:53:29
@Suzumebachi: loszart gepkarabely, ezt a korabeli manual is geppisztolykent definialja.Attol fuggetlenul hogy un, eszosztok most karabelyoznak.A karabely a pontossag kedveert egy rovid csovu puska. Pont ugyanolyan guano elnevezes mint a geppisztoly. Azert neveztek geppisztolynak mert sulyaben es mereteben alig tert el. Ugyhogy semmi gond a geppisztollyal.
Ez volt a legkevésbé sikeres és legfeledhetőbb magyar tévésorozat Kádár János fénykorában. De egyetlen Kádár-korabeli tévésorozat sem tud olyan felejthető lenni, hogy elfelejtsék rendszeresen ismételgetni a kincstári nosztalgia tévében. Ez volt az az eset, amikor nem sikerült a propagandagombhoz…..
Légy a levesedben 2020.08.27 14:18:41
@Munro: pedig egy szar volt. Iszonyu baleseti statisztikaval.Ez volt az igazi "özvegycsinalo"
Egy másfajta csatatér 1970 májusában sokkoló képriport jelent meg a Life magazinban. A háborútól megcsömörlött és a háborút továbbra is támogató olvasók most megrázó felvételekről és egy beszámolóból értesülhettek arról, hogy egyes amerikai hadikórházakban milyen állapotok uralkodnak.  A…..
Légy a levesedben 2020.08.12 15:35:01
@Örömhernyó: vegre egy ujjabb vereskezu kommunista tomeggyilkos szimpatizans. Mar hianyoltam. Nagy a hiany neylonkomcsibol mostanaban.
Légy a levesedben 2020.08.12 15:36:05
@mátka: nalunk, mi a helyzet ilyen teren amugy ? Minden fasza?
Sajnálatos módon nem kapott nagy hangsúlyt és megfelelő publicitást a magyar médiában az a különleges hír, mely szerint a magyar honvédség vezetése december 19 -én szerdán egy nagyon fontos szerződést írt alá egy német vállalatcsoporttal, mégpedig 68 db korszerű harci-jármű megvásárlásáról. A…..
Légy a levesedben 2020.07.20 22:32:50
@Inceptio: 2020 junius 14. A nagyonvart leopard hk meg a tobbi meg sehol sincs. Se laktanya , se se kezszem, se semmi. Akkor most kiderult hogy a kommentszekcio tulnyomo tobbseg emeletes barom, vagy valami pattanasos felmuvelt tinigyerek, aki nagyon szeretne egy nagyobb kukit mint amekkoraja van.
Elsöprő túlerő ellenében Összesen tízéves vietnami jelenlétük alatt az ausztrál katonák több alkalommal is bebizonyították, hogy milyen kemény fából faragták őket. Ilyen volt a Long Tannál vívott csata is, mely nem a legjelentősebb összecsapásuk volt a konfliktus során, mégis olyan szimbolikus…..
Légy a levesedben 2020.01.08 12:16:37
@camilló: te balos propagandista bolsevik.Neked mi a problemad azzal hogy szinte kizarolag az Amerikanak/USA nak koszenhetoen a feher faj dominalt a bolygon mostanaig.Hogy azt az eletminoseget amit most elsz , az emberiseg 90% nem eli. Ha neked ez nem tetszik akkor csak egy ledronozando terrorista szar vagy. Ha pedig elfogadod, a telefont, a vizet a csapodban, az autot, a fedelet a fejed fole, a villanyt hogy van kajad, mert ezt nagyon nem magadnak koszonheted akkor fogd be a pofad.Hamarosan ugy is ugy latszik eljon az ido hogy ez valtozni fog, es ha megeled csatlakozhatsz a vilag csicska nepessegehez, es majd kiprobalhatod hogy nem lesz kit fikaznod, mert konyortelenul eltaposnak mindenfele alhumanus picsogas nelkul.
Sokszor merül fel a kérdés, mi az, ami miatt hazaköltöznek magyarok külföldről. A válasz persze sok esetben egyénfüggő, mindenkinek megvan a maga története. Attila hét év Anglia után döntött úgy, hogy családjával visszaköltöznek Magyarországra. A döntést leginkább az anyagiak motiválták, érdemes…..
Légy a levesedben 2019.12.06 17:24:26
@arncht: svajcba, nem fognak koltozni, mert a munkahoz kell ultimate hohdajcs, de azzal meg nem fogja erteni a berndüccsöt. Emellett meg kell mindenfele engedely a munkavallalashoz, a letelepedeshez.Nem EUs , ugyhogy lehet felkotni a gatyat.De lagalabb nem olcso, mert a kita meg hasonlo nyalanksagokra itt is lehet kolteni.
A vietnami háború Acéllövedék 2018.02.22 00:01:00
Helló, Vietnam... Nemcsak a Tet-offenzívához kapcsolódó, hanem úgy általában a vietnami vonatkozású, sőt a háborús filmek között is előkelő helyet foglal el Stanley Kubrick 1987-es rendezése, melyet a huéi csata ötvenedik évfordulóján mindenképp érdemes elővenni...
Légy a levesedben 2019.09.06 17:14:57
@Vipera01: usztics, aha. A pinokkiot vagy a mcdonalc bohocot esetleg
A vietnami háború Hamburger Hill 2019.05.20 21:17:08
"Nem megyünk sehova, kivéve újra fel a dombra..." A nyolcvanas évek második felében készült vietnami háborús klasszikusok közül csak egy egyet nem említettem ezidáig, gondolván, várjuk csak meg a vonatkozó évfordulót. Most ez is eljött, úgyhogy az Ashau-völgy véres csatáit bemutató cikk után mi más…..
Ebben a bejegyzésben olyan gyakorta előforduló tévhitekkel számolunk le, melyek egyre szélesebb körben ütik fel fejüket még a magyar értelmiség köreiben is. Ezek a tévedések azért is rendkívül bosszantóak, mert sokszor hivatalos személyek szájából hangzanak el, akiknél azért minimális elvárás…..
Ahogy más cikkekben már szóba került, a média igen jelentős szerepet játszott a vietnami konfliktusban és nemcsak az amerikai oldalon. A sokkoló híradóképek, az újságokban megjelenő fényképek, a tévé képernyőjén megszólaló politikusok, aktivisták és katonák mind…..
Légy a levesedben 2019.06.22 18:21:07
@acycloren: nem hozzak nyilvanossagra? azt ez mi?thefallen.militarytimes.com/ probalnak meg csak
Légy a levesedben 2019.06.22 18:24:09
@Cycmen: te biztos valami tetves 3/3as besugo vagy vagy annak a rohadt reinkarnacioja. A Derek szovjetunio .aha.Hogy vagna telibe az osszes rajongoja a voros csillagot
A vietnami háború Zöldsapkások 2018.09.25 00:01:00
John Wayne háborúba indul Az amerikai filmgyártás már az 1960-as évek közepén foglalkozott a vietnami háborúval, ám ezen alkotások többsége nem a csatatér történéseit és szereplőit mutatta be, hanem a hazaérkező katonák problémáit. A legtöbbre már nem is emlékszünk, ‘68-ban azonban a mozikba került…..
Egyenruha és felszerelés A Vietnamban bevetett amerikai haderők egyenruhája és felszerelése igen sokszínű képet mutat. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy rövid időn belül olyan sok változtatásra és fejlesztésre került sor, mint a második világháború óta még soha... Amerikai zöldsapkás…..
Négy nappal ezelőtt jelent meg az a posztunk, amelyben egy érdekes nemzetközi Gallup-felmérés eredményeit ismertettük. Amint azt jeleztük, Magyarország sajnos kimaradt a szórásból, úgyhogy a Lemilblog olvasóit arra kértük, segítsenek felmérni a hazai hozzáállást és…..
Légy a levesedben 2018.08.27 20:38:38
@Untermensch4: mind az egyet? a 38000 bol?
Légy a levesedben 2018.03.31 13:49:17
Mi történt My Laiban? 1968. március 16-ának reggelén történt. A dél-vietnami Quang Ngai tartománybéli Son My falucsoporthoz tartozó My Lai kunyhóiban a parasztok többsége reggelijét készítette, amikor tüzérségi tűz csapott le a település szélén, majd amerikai helikopterek értek földet a…..
Légy a levesedben 2018.03.20 14:16:41
@Tomycat:
ebbe a pillanatba arról vakerolsz hogy a tetű amerikaiak kinyirtak 400 germót ezér gonoszok, miközben a derék komcsik a világbéke nevében néhány nagyságrendel többet tehát ők is. Akkor az egyik csak gyenge kezdő a másikhoz képest, akiknek a kövétfújod. Gondolom te is valami 90 körül született lúzer, kis csira lehetsz aki azt képzeli hogy a szólásszabadság meg a jövés menés a határokon mindig is igy volt . Igaz?
Kincsem valódi története nem volt olyan kalandos, mint a Herendi Gábor új filmjében, és gazdája sem volt olyan izgalmas személyiség, ahogy Nagy Ervin alakításában láthatjuk. Ettől függetlenül voltak olyan nagyszerű momentumok a csodaló életében, amik igazságalapjával jó, ha tisztában vagyunk...
Légy a levesedben 2018.02.20 18:12:42
Személyi állomány és kiképzés Az összefoglaló és leghíresebb csatájuk bemutatása után most már vizsgáljuk meg részletesebben is az ANZAC-kontingens világát. A témát boncolgató sorozatunk következő részeiben tehát emberállományukról, felkészítésükről, vietnami életmódjukról, taktikájukról és…..
Fura dolog történt, mikor a néhány héttel ezelőtt itt bemutatott IM-cikkben, a Kotorék katonában említett Allen Owennek utánanéztem volna az interneten... Aki nem olvasta volna, szóba került benne a közmondásos alacsony srác, aki olyan apró, hogy sokáig biztonságban érezhette magát a katonai behívó…..
Légy a levesedben 2017.11.01 19:26:41
Légy a levesedben 2017.11.01 19:29:58
Légy a levesedben 2017.11.01 19:32:03
A Ho Si Minh-ösvény Az eddigi posztokban már többször szóba került a vietnami háború egyik legjelentősebb „szereplője”, mely döntő szerepet játszott a konfliktus történetében, és lényegében a Dél-Vietnamban harcoló kommunista erők harckészségének záloga volt. Jelen cikk ezt a sokat emlegetett…..
Légy a levesedben 2017.10.30 13:26:22
@Bolshevik: vállalták az áldozatot vagy kinyirják őket
Légy a levesedben 2017.10.30 13:27:51
@Pierr Kardán: mit szabaditott fel, komcsi bará? A barom afgánok foggal körömmel harcolnak a hitetlenek ellen, aztán tolakszanak ide! Kár hogy csak annyi gebedt meg amennyi..
A hátország háborúja Oliver Stone-nak sikerült A szakasszal elismert rendezővé előlépnie. És mivel ifjúkorának legmeghatározóbb élménye, a háború továbbra is foglalkoztatta, visszatért egy korábbi tervéhez, egy 1976-os bestsellerkötetből készült forgatókönyvhöz, mely egy hadirokkant veterán…..
Légy a levesedben 2017.11.01 17:21:02
@Opi87: aki 22 éves és embereket kell kinyirnia az nem gyerek. max nem bölcs
Légy a levesedben 2017.11.01 17:22:54
@Monty H.: a behivás nem feltétlen jelentett vietnámot.
XIV. rész: A különleges osztag Jaj, már megint Parádi Gusztáv és Juhász Feri, azt hittem elbúcsúztunk tőlük az előző résszel, de nem. Este van, megint itt van az E 802 rendszámú katonai VW, este 10 óra van. A főhadnagy beszáll a kocsiba. Mindent előkészített? – kérdi. –…..