Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vincent66

0 bejegyzést írt és 160 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1897. Villamos a Néva jegén, Szentpéterváron. A téli időszakban számos vonalat létesítettek a befagyott folyón..
vincent66 2022.02.06 23:35:07
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Komoly linket adtál.
"Számos alkalommal a nap folyamán a foglyok kénytelenek voltak a nehéz kőtömböket súlya több mint 50 kg 186 lépésben úgynevezett „Lépcsők of Death”. Kimerült foglyok gyakran elájult, és leesett a terhelést, ami a borzalmas láncreakciót csökkenő egymás fogoly le a lépcsőn."
vincent66 2022.01.09 15:29:37
@dmwd: Mi 1986-ban "szereztünk" egy éles tábori kiruccanásra a zárolt raktárból egy karton konzervet. Mint később kiderült, 1956-ban gyártották.
Az 50 darabból 1 volt csak romlott.
Tisztelt Cím! Akkor most kicsit szögezzünk le néhány alapszabályt. A szarjaidra neked van szükséged, nem nekem Tehát én állítom a szabályokat, nem te Te alkalmazkodsz hozzám, nem én hozzád   Ezeket fejtsük is ki egy kicsit bővebben, mert ma megint felbasztad az agyam!..
  Nem tudunk mit mondani és nem tudunk abszurdabbat elképzelni, mint, amikor Bencsik András vagy éppen Bayer Zsolt, vagy éppen Orbán Viktor kereszténységre tanítja a pápát.  Fussunk neki még egyszer. Az aktuális őszentsége, jelen esetben Ferenc pápa a közel milliárdos taglétszámmal rendelkező…..
Néha előfordul az, hogy az ember külföldön is vágyik a hazai ízek után, de lehetséges-e „magyarul” étkezni az Egyesült Államokban? Ha igen, akkor mi minden kell hozzá? Az Amerikában élő Zének ráadásul a szakmája is a gasztronómia – az ő tapasztalatai következnek...
vincent66 2021.05.04 00:16:13
@fhdgy: Én innen rendeltem régebben kecskesajtot, amit csomagban küldtek.
www.inyes.hu/index.html
vincent66 2021.05.04 07:12:28
@fhdgy: 2019-ben 10-15 EUR között volt az Oktoberfesten a literes korsó sör...
Bár nem nagy meglepetés, mert tudományos (és féltudományos) modellek április közepére jósolták a COVID19 okozta halálozások számának maximumát Magyarországon, de mégiscsak lesújtó, hogy világviszonylatban ennyivel rosszabbak vagyunk a harmadik hullámban mindenkinél. Még a második és harmadik…..
A "háborús filmek" meghatározás meglehetősen tág kategóriát jelent, hiszen az ókori, középkori filmektől (Trója, Rettenthetetlen) egészen napjainkig terjedően ölelheti fel a különböző fegyveres konfliktusokat. Jelen poszt azonban kifejezetten csak a világháborúkra fókuszál, így kiesnek a XX. század…..
Ártalmatlannak tűnő berögződések, sokat emlegetett, ám mégsem betartott előírások, no, meg olyan veszélyes mozdulatok, amikről pontosan tudjuk, hogy potenciálisan balesetveszélyesek, mégis csináljuk. Íme néhány tipikus dolog, amit valószínűleg te is csinálsz vezetés közben, és amiket jobb, ha…..
Az osztrák főváros sokat változott az elmúlt években és ugyan még mindig nagyszerű hely, azért megvannak a maga hátulütői. A tíz éve Bécsben élő Dundee foglalta össze tapasztalatait. Neked mi az az öt-öt pozitív és negatív dolog, ami eszedbe jut a városról, ahol élsz? Írd meg…..
vincent66 2020.07.23 13:32:19
@droid_: Ezt a matekot szerintem gondold át...
X vállalási árból aligha lesz 2X fizetés.
Már egy két hónapja írom a válaszokat arra a bejegyzésemre érkezett kommentekre, ami bár nem ebből a célból íródott, de végül a feltétel nélküli alapjövedelem mellett tette le a voksát. Az érvelésem a következő volt: felesleges a fizetést munkához kötni, mivel a munkáért kapott fizetésnek nincs sok…..
Igazi arisztokratás, már-már királyi rezidenciában tengeti a mindennapjait Lionel Richie, akinek a kaliforniai villája a maga nemében teljesen egyedülálló. Nézzünk is be! Az énekes-dalszerző még 1999-ben, csaknem 6 millió amerikai dollárért vásárolta meg a kaliforniai Beverly Hills közvetlen…..
vincent66 2020.06.08 21:34:20
@studkell: Ne várd már el egy női magazin "újságírójától", hogy tudja egyáltalán a nevét annak, akiről ír. :-)
A Magyar Népköztársaság a hidegháború idején egy lehetséges atomcsapás egyik célpontja volt. Amennyiben ez az atomtámadás bekövetkezett volna, a kitelepítést egy előzőleg elkészített terv alapján kellett volna végrehajtani a hatóságoknak. Ebben a cikkben az atomcsapást követő 24 óra forgatókönyvét…..
vincent66 2020.03.19 07:53:23
  Kezdjük a tény elfogadásával, miszerint egy bizonyos szint felett nincs olyan döntés, melyet nem Orbán Viktor hozna meg. Legyen az gazdasági, szociálpolitikai, vallási, tudományos, teljesen mindegy milyen, az egyetlen közös tényező a "közpénz" jelenléte. Sőt, azt is nyilván tudjuk, hogy a…..
Decemberben már a magyar sajtóban is megjelentek a hírek, miszerint kiszáradt a Zambia és Zimbabwe határán fekvő Viktória-vízesés (Mosi-oa-Tunya), mely az UNESCO Világörökség részeként 1989-től nemzetközi védelemben is részesül. A kutatók a klímaváltozás egyértelmű bizonyítékaként mutatták be a…..
A jómód, a magas fizetés a legtöbb országban a siker fokmérője, amivel ha dicsekedni nem is feltétlenül illik, de szégyellni sem kell. Svédországban ugyanakkor nem nagyon beszélnek ezekről a dolgokról, aminek oka egy mélyen gyökerező kulturális kód, a Jantelagen. Magyarországon töltötted az…..
Ha csak annyit mondunk, hogy új főzőlap és szerviz, gyakorlott olvasók már pontosan tudják, mi következik. Feleslegesen kivett szabadnapok, nem létező alkatrész és vállvonogatás, mindez hosszú heteken át. A paprikás krumpli meg nem rotyog. Szeretném megosztani a kálváriámat egy Bosch főzőlap…..
  Macskaimádók ez a ti hétvégétek! Ha még csak képről láttad a kedvenc fajtádat, itt az alkalom, hogy testközelről megismerd, ugyanis október 12-13. között a Lurdy házban Nemzetközi Macskakiállítás lesz, az eseményen több egzotikus faj hazai tenyésztője megjelenik. Pár érdekesség a leggyakrabban…..
A legtöbb határátkelő életében elő-előfordul, hogy külföldön az akcentusát hallva megkérdezik, honnan jött. Ilyenkor nem ritka, hogy a beszélgetés Magyarországra terelődik. A mai poszt kérdése az: ti ilyenkor mit mondotok, hogyan mutatjátok be röviden vagy hosszabban Magyarországot? (Írd meg te is a…..
vincent66 2019.10.07 13:30:29
@Öreg Harczos: "természetesen nekem se egyenlő a magyarság a kétmillió fidesz szavazó által megválasztott és többször megerősített Orbán rezsimmel."

Ha már ilyen nagyvonalúan kerekítesz millióra, akkor az 3 millió.
(2018-ban 2 608 086-an szavaztak a Fidesz-KDNP listára, ez hozta a 49,6%-os eredményt.)
Amúgy nem ezen múlt a "rezsim" győzelme, hanem azon, hogy egyéniben a 106 választókörzetből 91-et megnyertek, ez pedig 85,8%. (És ez a roppant gáz az ellenzéket tekintve...)
Nem vágnék bele a „van-e klímaváltozás vagy nincs?” kezdetű, beláthatatlan végű vitába, így maradjunk annyiban, hogy a nyáron eddig Európa nagy részén baromi meleg volt és jórészt van is. Ha pedig meleg van, nézzük, egyes országokban miként veszik fel ezzel a harcot az ott élők, mennyire jelent ez…..
Kínos csend. Szinte tapintható volt a feszültség Az ügyvezető behívta Csabit, (mintha tudnám ki is az Csabi..) mint kiderült a pénzügyes kollega, akitől megkaptam volna a borítékot minden hónapban. Vagy ha épp Csabira csúnyán nézek az irodában, esetleg nézeteltérésünk van, gondolom akkor nem kaptam…..
vincent66 2019.06.10 19:31:09
@Dankházi Zsolt: "elráulom neked, ma tisztán hétszázat maximum szoftferfejlesztő keres ebben az országban."

Hát, nem sok fogalmad van a valóságról, mert bizony kereshet ennyit egy tapasztalt, szakember tapasztalatom szerint a gyógyszeriparban, illetve az olajiparban is és nem is kell hozzá vezetőnek lennie. És itt nincs semmiféle ügyeskedés a bejelentéssel, valamint még erre jönnek a béren kívüli juttatások.
Nekem van olyan sokgyermekes kollégám, aki technikusként nem kiemelt munkakörben az adókedvezmény miatt átlagosan nettó 5-600 e között visz haza...
Az utóbbi hónapokban több felmérés is készült, melyek mind egyértelműen a Fidesz győzelmét előlegezték meg. Nemzetközi szinten is nagy eredményt el, hiszen nehéz mondani még egy országot az EU-ban ahol ekkora támogatottságnak örvend egy párt. Akár kétharmados győzelmet is arathatnak a teljesen…..
vincent66 2019.05.16 16:08:15
@Etniez: Hazánkban felosztó-kiróvó nyugdíjrendszer van. A jelenlegi befizetésekből fizetik a nyugdíjakat, amelyeket a szolgálati évek és a szolgálati évek alatti kereset alapján állapítanak meg.
Ha nincs elég járadékfizető a jövőben, nem igazán lesz mit felosztani...
vincent66 2019.05.16 16:17:24
@Etniez: Nyugdíjjárulék van, amit adóként is behajthatnak.
Deficites (állami hozzájárulásra szoruló) akkor volt a "nyugdíjkassza", amikor a kifizetendő nyugdíjakra jóval kevesebb járulék folyt be. Igen, akkor, amikor a járulék egy részét átcsatornázták "magánpénztárakba".
Jelenleg a Nyugdíjbiztosítási Alap nem deficites.
vincent66 2019.05.16 16:17:26
@Etniez: Nyugdíjjárulék van, amit adóként is behajthatnak.
Deficites (állami hozzájárulásra szoruló) akkor volt a "nyugdíjkassza", amikor a kifizetendő nyugdíjakra jóval kevesebb járulék folyt be. Igen, akkor, amikor a járulék egy részét átcsatornázták "magánpénztárakba".
Jelenleg a Nyugdíjbiztosítási Alap nem deficites.
A Magyar Nemzeti Bank, vagy inkább annak Fidesz-es elnöke, Matolcsy György vélhetően amnéziában szenved, és még mindig Nemzetgazdasági Miniszternek képzeli magát, holott már a Nemzeti Bank elnöke, és itt kicsit más feladatai lennének, mint volt gazdasági miniszterként. Legújabb elvetemült ötlete,…..
vincent66 2019.03.14 09:50:27
Parlamentininja láthatóan hozott anyagból dolgozott, de ezzel a hitvány munkával egyszerűen hazudik. Az MNB anyaga letölthető.(www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://mnb.hu/letoltes/versenykepessegi-program.pdf&ved=2ahUKEwimudPunYHhAhUxposKHb2uByQQFjADegQIBhAB&usg=AOvVaw3xv1UILO1oI8e8QbAJZ0QW)
Ha veszi a fáradságot és átlapozza a kb 300 oldalas tanulmányt, a 119.oldalon a 40.pontban megtalálja a témával kapcsolatos javaslatot, amiben semmilyen csökkentés nem szerepel.

Erről tényszerűen ennyit lehet mondani.
Ezt az öt kérdést senki sem teszi fel se az ellenzékből, se a társadalomból: Lehet nekem sem kéne!   Az öt kérdés 1. Ha mindenki vállal négy gyereket, és emiatt adómentes, akkor ki fizet adót? 2. Ha mindenkinek van négy gyereke és vesz egy autót a piaci ár ötödéért, ki fizeti ki a fennmaradó…..