Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szaléziak 100 éve Magyarországon

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reggeli előtt tartottunk egy hálaadó szentmisét, majd betértünk Triesztbe, ahol kameravégre kaptuk, valamint megszólaltattuk Tukánt:   Hazaérkeztünk!  ..
 Reggel időben felkeltünk, lepakoltunk és nekiindultunk az utolsó (biciklis) szakasznak! Pihenésként beültünk egyet kávézni   ebédelni megáltunk Aquiliaban, ami az első magyar püspökség volt! Egy 3. századi bazilika melletti padoknál táboroztunk le     ..
A mai nap hajnali 3-kor kezdődött. Történt ugyanis, hogy kint aludtunk a teraszon egy páran, de egy hatalmas szélvihar csapott le ránk, így bemenekültünk a házba. 3 szobát és a lépcsőfordukókat megtöltöttük :)   Reggel még szemerkélt az eső és fújt a szél, de mostanra…..
innentől kezdve elfogytak az emelkedők (max a felüljárók jöhetnek ;) Mai nap elvileg elérjük a tengerpartot, megnézzük Velencét és Caorlebe (tengerparti nyaralóváros) fogunk érkezni. Onnan már látszódnak Trieszt fényei :) Ilyen a hangulatunk :)   És ilyen a társaság…..
Fél 9-kor elindultunk, hogy a mai távot időben teljesítsük. Előre láthatólag 2 nagyobb domb (200 m-es) - és ezzel együtt 2 lejtő vár ránk (3 lett belőle a végén :) Örömmel jelentjük, hogy Dr. Ági mindkét kezelt túrázója jól van!  Az első dombra sikeresen felértünk.…..
Mai nap pihenőnapot tartunk. Reggeli után (és vacsora előtt) mindenki szabadon dönthet, hogy hova megy: - vissza a Garda tóhoz - elmenni Gardalandba (vidámpark) - sétállni Veronában Első részben a városnézők (egy csoportjának) fotoriportját lehet látni: Egypáran elindultunk a…..
szállásunk igen korrekt helyen volt. Az alvóhely mellett még konyhánk és fürdőrészlegünk is volt! felkeltünk, imádkoztunk, reggeliztünk, indulunk, mert az egyik itten szalézi testvér elkíség bennünket - de neki délre vissza kellett érnie, ezért igyekeznünk kellett.  …..
jóreggelt mindenkinek! Lassan ébredezik a csapat, hogy nekivágjon a mai szakaszank (a szállásunkból a kilátás pazar: a milónói pályaudvar homlokzatát)   Az oratórium udvaráról indultunk reggel, ahol a kezdőkörbe Don Bosco képe volt felfestve :)   Igen szép helyeken…..
Kora reggel útnak indultunk a szállásról Mikróbuszokkal, hogy (a Torinohoz közeli) Cavagliaból időben (reggel 7-kor) el tudjunk indulni. Még pirkad, most összerakjuk a bicikliket és hamarosan útrakelünk! elindultunk!   megálltunk Vercelliben egyet reggelizni   Egészen…..
Reggeli után elindultunk egy rövid séráta, hogy megnézzük a Don Boscoval kapcsolatos emlékeket, helyeket. Egyelőre gyalog, délután ülünk biciklire és kitekerünk Cavagliaba koszorúzni 1.) Chiesa di S. Francesco D'Assisi Itt alapította oratóriumát az első fiúkkal (Garelli Bertold…..
Reggeli ima, valamint a túrapólók kiosztása után elindultunk 3 kisbusszal...   Első pihenő: Szlovénia. Ahogy közeledünk Olaszország felé, egyre melegedik az idő! Szlovéniában már bekapcsoltuk a légkondit, Trieszt után már mindenkinek melege volt!   Megérkeztünk!…..