Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hadidoki

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor találkozom azzal a helyzettel, hogy a kirándulók túlvállalják magukat és túra közben jönnek rá arra, hogy csak hosszabb idő alatt, nagyobb erőfeszítéssel tudják megtenni a maguk elé kitűzött távot. Jó példa erre a Prédikálószéken 2016-ban épített kilátó, amely rendkívül csábító lehet, hiszen…..
Bizony hétfőn búcsút vettem kéknek... Amúgy anyunak azt üzentem, hogy kedden érek haza....akartam egy kis meglepetést. Csak sógornőm tudta, hogy hétfőn érkezem. Tehát hétfőn kora reggel felszálltam először Szombathelyi buszra. Szombathelyen szendvicset nem kaptam, ahogy terveztem...következő…..
Mivel idézet előzőből elmaradt...ebben kettő is lesz. Kezdem is egyikkel: "Megérkeztem. Megcsináltam. Egyszerre tűnt apróságnak és óriásinak, mint valami titok, amit állandóan mondogattam magamnak, bár a jelentésével egyelőre nem voltam tisztában. Percekig álltam ott, autók és teherautók húztak el…..
hadidoki 2017.06.26 17:29:42
Kedves Andi!
Ma kivételesen én szeretnék neked átnyújtani egy idézetet:
„… Az embernek ezt mondta: "Mivel hallgattál az asszony szavára és ettél a fáról, jóllehet megtiltottam, hogy egyél róla, a föld átkozott lesz miattad. Fáradsággal szerzed meg rajta táplálékodat életed minden napján. Tövist és bojtorjánt terem számodra. A mező füvét kell enned. Arcod verítékével eszed kenyeredet, amíg vissza nem térsz a földbe, amiből lettél. Mert por vagy és a porba térsz vissza."
… Ezért az Úristen eltávolította az Éden kertjéből, hogy művelje a földet, amelyből lett. Amikor az embert elűzte, az Éden kertjéből keletre odaállította a kerubokat és a fenyegető tüzes kardot, hogy őrizzék az élet fájához vezető utat. (Teremtés könyve 3.24)”
Az író, aki leírta ezt az ősi történetet, valószínűleg a drámai hatás kedvéért írhatott az Édenből való kiűzetésről. Szerintem rosszabb történt annál: még ma is benne élünk, csak elbizakodott vakságunkban észre sem vesszük ezt. De aki hajlandó megkeresni önmagát, aki nem fél egyedül maradni önmagával, aki komolyan szán rá időt kapcsolatot keresni a természettel, aki hajlandó elmélyülni a csodában, annak lassanként felnyílik a szeme. Ennek a csodának átélését kívánom neked minél gyakrabban!
* /ui. Nagyon köszönöm a fényképedet, jó volt végre látni azt a csinos fiatal lányt, akitől oly sok mély gondolatot kaptam!/
Köszönettel: hadidoki
Mivel nem tudom este lesz-e térerőm, így gondoltam Kőszegen írom meg egy kérésemet... Ez minden blogolvasóhoz szól, főleg azokhoz akik napi szinten olvasták a bejegyzésemet. Holnap 8 körül örülnék, ha mindenki pár másodpercre gondolna rám és kezével ilyent csinálna (titokban is lehet ;) ) Aki…..
Na legyen az a tegnapi mese... Blogírás után reggeliztem, aztán indultam buszhoz. Kicsit siettem, de ahogy mindig is szoktam utolsó percekben oda értem.  Elindultam Bögöt felé...már reggel is elég meleg volt. Még az a jó, hogy bírom a meleget. Úttal nagy bajom nem lett. Meg távolság is tökéletes…..
Na akkor legyen egy kis idézet...aztán egy kis személyes gondolatok... "Mi lenne, ha megbocsátanék magamnak, gondoltam. Mi lenne, ha megbocsátanék magamnak, még ha tettem is olyasmit, amit nem kellett volna? Mi van, ha hazudtam és megcsaltam, és ha nem volt más mentség arra, amit tettem, mint hogy…..
Na tegnap írtam volna zárást is...amit inkább külön írom, mivel hosszú lett volna ezzel a tegnapi bejegyzés. Zárás: Furcsa belegondolni, hogy 1 hét múlva már újból beszélhetek anyuval...Igen anyuval, ugyanis valamikor június elején úgy, döntöttem teljesen megszakítom a kapcsolatot. Mármint ameddig…..
Ez most nem túrás bejegyzés...inkább személyes. Tegnap írtam, hogy leírom az a furcsa dolgot, ami apu halálával kapcsolatos... Év egy napja...Amikor 1989 dec. 2-án megszületten, anyuék boldogok voltak...a 30 éves házasságukban voltak nehézségek, rossz napok, kiabálások, de mind ezek mellett voltak…..
Persze idézet is jön: "Amikor eljutottam ahhoz a gondolathoz, hogy a PTÖ-túra a legnehezebb dolog az életemben, hirtelen megtorpantam. Nyomban helyesítettem a gondolatot. A legnehezebb dolog az életemben az volt, hogy végig kellett néznem, ahogy anya meghal, és utána nélküle kellett élnem. Az is…..
Bizony mondom...Andi csaj már úton is van. 1 állomást már ment is, Mogyorósbányára. Sőt fájdalom helyett újból boldogságban ment az út.  Vagyis elkezdte utolsó 27 napját a Kék-en. (remélem most már semmi miatt nem kell majd megállom). Milyen volt a pihenő? Hát nem nevezném 100%-osan pihenésnek,…..
okulare Szekszárd - Szálka 2017.03.18 17:50:35
Ez a nap is eljött végre! Hosszas tervezgetés után megtettem az első kilométereket a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúrán. Általában valaminek a befejezésekor, egy díj megnyerésekor szokás megköszönni valakinek a támogatását. Én mégis most az elején tenném ezt meg. Annak, hogy elindulhattam ezen…..
Éjjel borzalmasan feltámadt a szél, és ugyanolyan erős maradt, míg le nem jöttünk Írott-kőről. Pont napkelet előtt ébredtünk, de sajnos most jóval párásabb volt az idő, mint tegnap. Mivel most nem állítottunk sátrat, reggel hamar összepakoltunk, és a hidegre való tekintettel…..
Az éjszakai szálláshely meglepően forgalmas lett reggelre, pedig csak egy földút mellett aludtunk. Igaz, a reggeli összepakolás is jobban elhúzódott a szokásosnál, netezni kellett egyetemi ügyek miatt, meg különben sem kapkodtuk el a felkelést.Pár km séta után beértünk az…..
A reggeli összepakolás ma sem ment zökkenőmentesen, viszonylag későn indultunk. Pedig erősen tartottunk a mai távtól: terv szerint is 35km-t kellett mennünk, igaz, úgy döntöttünk, kihagyjuk a Szajki-tavak kempinget, elég volt mostanában a kultúrszállás.Hosszú aszfalton…..
Igazság szerint halálbüntetés járna annak, aki kitalálta, hogy erre menjen a kéktúra! Szigligettől Szent György-hegyig aszfalt, nagyon sok volt belőle a hegyen is, aztán a hegy túloldalától Lesenceistvánd felett az utolsó szőlőkig szintén aszfalton gyalogoltunk. Nagyon ki tudja…..
Az éjjel sajnos nem aludtunk a legjobban. Nagyon erős szél fújt, mozgatta rendesen a sátrat, ami nem a legmegnyugtatóbb, mivel a várban nyilván nem tudtuk leszúrni a kampókat vagy kifeszíteni a viharkötelet. Éjjel többször is megtapogattam a „falat”, hogy meg van-e még a…..
Direkt nem írtam, hogy település nélkül: Pusztamarót és Tornyópuszta elvileg lakott települések, puszták.A reggel jól indult, sikerült hamar felkelni. Mivel vízvételi lehetőség egész nap nemigen volt, az összes palackunkat megtöltöttük vízzel, a zsák így kapásból 3…..
Nem indult jól ez a reggel sem: elpakoltuk a csuromvizes sátrat, szinte rögtön elkezdett csöpörészni az eső. Bélapátfalván feltöltöttük a készleteinket, megreggeliztünk, majd a falun túl megnéztük a román kori apátságot. Ezután jó adag jelzéskereséssel tarkított eső…..
Úgy volt, hogy a mai nap egyfajta pihenőnap lesz: Aggtelektől a Pálma-forrásig pont kiadja a napi távot, még szint is kevés van benne... Hát nem jött össze.Ott kezdődött, hogy reggelre nem száradtak meg a tegnap este kimosott ruhák. Hidegek voltak, nedvesek, némelyikből csavarni…..