Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joób Kristóf.

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szerző a Nézőpont Intézet elemzője  Ismét felerősödött a pánikhangulat az euróövezeti hitelválság kapcsán. Ezúttal főleg Spanyolország miatt idegeskednek a pénzpiacok, és sokan már arra számítanak, hogy Madrid még az év vége előtt mentőcsomagra szorul.A fő gond…..
 A szerző a Nézőpont Intézet elemzője  Tényleg komoly veszekedés folyik az Európai Központi Bank (EKB) élén, vagy csak műbalhéról van szó? Immár két hete folyamatosan cikkezik a sajtó a Mario Draghi EKB-elnök, illetve Jens Weidmann, a német Bundesbank első embere…..
A szerző a Nézőpont Intézet elemzője  Bizarr kifejezésnek tűnhet a „német-francia antant” vagy a „Berlin-Párizs tengely” annak fényében, hogy milyen szövegkörnyezetben használták az „antant” és a „tengely” szavakat a gyászos…..
(A szerző a Nézőpont Intézet elemzője.)Nehezen „bírják idegekkel” az Európai Központi Bank vezető német tisztviselői a frankfurti pénzintézetben rájuk nehezedő nyomást. Idén már két kulcspozíciót betöltő pénzügyi szakember, Axel Weber és Jürgen Stark is a…..
(A szerző a Nézőpont Intézet elemzője.)A valutatartalék a „a nép vére és izzadsága, amit arra használnak, hogy megmentsék belőle a falánk és lusta görögöket” – háborgott egy kínai blogger a pekingi kormány európai kötvényvásárlási tervei miatt. A…..
(A szerző a Nézőpont Intézet elemzője.)Roppant feladat előtt állnak a kettős uniós válságcsúcsra készülő európai vezetők. A vasárnapi és szerdai találkozótól azt várják a befektetők, az EU-n kívüli nagy nemzetgazdaságok, a közvélemény és még ki tudja, hogy ki…..
(A szerző a Nézőpont intézet elemzője.)Soros György nemrég a Handelsblattban közölt véleménycikkével ejtette szerét a német válságkezelő gazdaságpolitika immár menetrendszerű szapulásának. A magyar származású nagybefektető a közös eurókötvények minél gyorsabb…..
(A szerző a Nézőpont Intézet elemzője.)Valószínűleg leghagymázasabb álmaiban sem sejtette I. Alfonz portugál király (1109-1185), hogy neve milyen szövegkörnyezetben fog előkerülni több mint kilencszáz évvel halála után. Portugál hackerek meglehetősen vulgáris hangnemben…..