Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gulasZuppe

0 bejegyzést írt és 191 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is olyan régen MotorDani (Zách Dani) gondolkodott el azon, mi lenne, ha az új jogszabályhoz - melynek értelmében a rendőr dönti el tkp. szemmértékkel, jogosan hajtottunk-e át a sárgán - igazodnának maguk a jelzőlámpák is, hogy ne csak egy rossz szájízű pénzlehúzásnak…..
Az ultraortodox haszid zsidók New York-i lapja, a Brooklynban szerkesztett Der Tzitung (más átírásban: Der Zeitung) című napilap addig kozmetikázta az Oszama-hadműveletet élőben követő Obama-kabinet elhíresült fehér házi fotóját, hogy Hillary Clinton külügyminiszter, valamint az…..
„Egy hónapja találtam a gépén egy mappát egy lány nevével. Kíváncsi voltam, megnéztem: vagy 8 kép volt egy lányról. Rákérdeztem, mégis mi ez?” – a barátja váltig állítja, hogy a gépén talált csaj nem az övé, hanem a haverjáé - hihető érv? Ám amikor a…..
Bekövetkezett, amitől karácsony óta rettegtek a rajongók:a CBS-nek elege lett Charlie Sheenből, és azonnali hatállyal leállította a Két pasi meg egy kicsi forgatását. A kiváltó okokat sorba vesszük (nyugi, csak az elmúlt napok eseményeit, a többiről itt van kiváló…..
A „10:23 – Nincs benne semmi!” kampány lényege ez volt: 2011. február 5-én (szombaton) 10:23-kor Budapesten, Székesfehérvárott és Szegeden homeopátiás túladagolást hajtottunk végre magunkon. Gyári homeopátiás szerből egy-egy teljes doboznyit fogyasztottak el…..
Örök világosságot nekik, az emberekre még egy villanykapcsolót se szabad bízni, nemhogy komolyabb dolgokat. Semmit. Vélemények az azonos című írásunkról...
Michael Knight El lehet menni 2.0 2011.01.02 13:59:00
Szankciókat követel a magyar kormány ellen az Európai Bizottságnál tizenhárom jelentős európai nagyvállalat elsőszámú vezetője a különadók és a külföldi vállalatokra vonatkozó egyéb intézkedések miatt. Kíváncsi vagyok, hogy Szijjártó, Kósa, Matolcsy vagy maga Orbán…..
Jászberényi Sándor, a Népszabadság és a Magyar Narancs egykori újságírója egy perc csenddel akart tiltakozni az új médiatörvény ellen a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, ott ahol december 21-én Mong Attila egyszer már megtette ezt: a médiatörvény megszavazása után…..
gulasZuppe 2010.12.28 17:39:23
@carman: annak baj akik kiesik a pixisből
nekünk nem, eddig se voltunk benne
--
ami magyarorszaggal kapcsolatba hir megjelneik, az mind rendelésre futószallagon megy, célja a manipuláció
(mindig erre hivatkoznak az itteni trombitások, akik egyébként innen küldik a dallomt oda, ez a jól bejáratott egymás vállát veregetve dicsérünk vagy támadunk eljárás)
de a sokhulye csak azt latja hogy ez van a cimlpon (a többi aki részt vesz a keltésben az nem hülye, az direkt csinálja, ők akarnak manipulálni de most ez nehezebb lesz nekik, ezért lázadnak a maguk bevett módszreivel)
Hosszú, erőltetett menet ért véget tegnap este a Megasztár fináléjával, hét hónapig tartott a szerényen csak legendaként aposztrofált tehetségkutató. Szombatonként, az X-faktor ellen kezdte, majd pánikszerű menekülés után pénteken folytatta, ahol már simán hozta az elvárt…..
gulasZuppe 2010.12.18 11:38:12
Kóc olyan mindennapos eseteket rajzolt le, amelyek főúton bármikor előfordulhatnak, mert az emberek egész egyszerűen nem számolnak vele. Elő a KRESZ tudással és szakértsétek meg a két lenti helyzetet!Régóta birizgálja a fantáziámat egy forgalmi szituáció, ebben szeretném a…..
gulasZuppe 2010.12.12 23:21:29
@"streetfighter":
hivatalosan el se kezdhetned az előzést, és nem is kerülnél ilyen helyzetbe, egy sor van előtted, akik egymásra másztak az a szar ügy kategória, csak a gyakorlatban előzek ilyenkor, pl egy vizsgán már nem fogadnak el. Mondván 50-el lehet menni ezek meg cammognak 40-el akkor én mindent otthagyom. Szabályt fogsz áthágni. Ez a gyakorlat. De nincs elméleti "elsőbbség", a sietők részére.
Ha nagyon lassan megy akkor le kell húzodnia, hogy tényleg ne akdályozzon. De többnyire nem erről van szó, hanem arról, hogy nem a maximális megengedettel megy, amire te még egy 20-as rátennél. Ez nem fedhető.
Bandi lesben áll A múltkori posztban nem tudtam megmondani, mennyit fogyaszt az új kisautó, aminek nem a hangulatkeltés volt az oka, hanem az, hogy egy hónap használat alatt nem fogyott ki a gázolaj. Most viszont van egészen pontos, bár hitelesnek nem mondható, de ahhoz mégis…..
A Jobbik belecsapott a lecsóba.A kormányoldalon mindenki a költségvetéssel és a manyupokkal van elfoglalva, és kölönben is a romeltakarítás utáni újjáépítés elvette az időt a szellem pallérozásától. A Jobbik ötleteit rendre felülírta a kormány, ezért enyhe vákuum…..
Belsőség Bazi nagy magyar lagzi 2010.11.24 06:40:00
Vagy inkább olasz teadélután? Egy biztos, jól esik néha szembesülnünk azzal, hogy a Totalcar nem a Seggen Ülő Némák Egyesülete, hanem egy ilyen folyamatosan pörgő izé. Ilyen óriási vitát eddig semmi se generált a szerkesztőségben. Ennél talán egy hosszabb levélváltás volt,…..
gulasZuppe 2010.11.24 12:24:43
Helyes nem helyes nem fog gyorsabban menni mert a többiek azt akarjak, és ez a helyes.

Ha gyorsabban menne saját magát, utasait stb nem tudná biztonságban, az meg a kresz szerint se megengedett, hogy olyan tempóban autózzon ami a vezető szerint nem biztonságos számára.

Az hogy külsőleg ebből mi látszik az már a gyorsabban közlekedőknek kellemetlen, és természetesen sokszor ez okozza a szabalytalankodásokat (gyakorlatilag minden egyes alkalommal amikor megelőzünk valakit egy ilyen esetben 99% túllépi a megengedett sebességet is).

A problém leginkább az, hogy a magyar az nagyon figyelmetlen, és ebből adódóan sok a baleset. (pl aki lassan megy az kicsit lehúzódhatna, hogy legalább ne vakon akarják előzgetni)

Ez meg ügye maga a közlekedési morál, a gyakorlat és a szabályok ismerete, betartása. Nyugaton ez a helyzet némileg jobb, ott amikor behajtanak a diadalives körfogalomban ahol van vagy 10 sáv! nem esnek kétségbe, nem törik szarrá egymást, nem anyáznak, és a tükörbe is néznek...pedig az a fránya 10 sáv nincs is felfestve! Usgyi bele...a magyar meg a korforgalomban képes megállni egy kihajtó előtt ha nem tudja hol kéne kimenni!! holott körforgalomban van ahol annyi kört tesz amennyit akar...de nem ö megáll, leálítja a forgalmat, és gondolkozik.
Reméljük 20 év mulva jobb lesz a felfogás.
Visszatérve a tötymörgőkre, meg a szabályokra, sokszor elmlitjük, hogy nyugaton mennyivel fejlettebb a kultura stb. De nehogy azt higyje barki is hogy pl az osztrak sógor az nem előzget 110-el a 90-es utón ha adódik egy 12,5m-es lehetőség már vágódnak is ki. Csakhogy ott a többség ezt csinálja, általában gyorsan közlekednek, egymáshoz közel mennek, és mindig előzgetnek ha csak egy masodpercnyire is bealszik az élenjáró. Csakhogy ők ezt olyan rutinnal csinálják, hogy ebből baleset igen ritkán van. Ennek több oka is van, pl a 150LE-s verdáik, ahol az előzés csak 2 másodperc nem 35.
Ja és nem idegesek! Nálunk meg már alapból felmegy a pumpa ha lassítani kell. Alapból ez a legnagyobb különbség. (persze nem is csoda jól meg kell fontolni, hogy merjünk-e előzni abbana 35 másodpercben :) ha nincs elég szufla megy fel a pumpa!)
Nem új keletű a Lágymányosi híd budai csomópontjának problémája. Lett is gyorsan új tábla, jöhet a mutogatás. Vélemények az azonos című írásunkról...
Naná, hogy egy köcsög suzukis miatt, aki Hummernek nézte a fostaligát! Ilyenek ezek!!! ..
Kenyeret és cirkuszt a népnek! -tartották a római birodalomban. A tétlenségre kárhoztatott városiakat el kellett valamivel foglalni, mert energiafeleslegüket könnyen a hatalom ellen fordíthatták volna. Ezzel a császárság a hatalmi politika eszközévé tette a cirkuszt, a maga…..
gulasZuppe 2010.11.07 17:12:28
annyi történt hogy tizenx évig nem volt katasztrófa, most meg lett
más nem történt, mindenki végezte a dolgát, mindenki kb ugyan azt mint tizenx éve, érthetetlen az egész, a mal is megmondta, ilyen csak elméletben történhet, valójában a gát most is áll csak nem úgy néz ki.
ennyi történt semmi más.
és jogilag nem lesz felelős mert az volt a feladat, hogy ellenőrizze a gátat a leirt módszer alapján, ezt tették is tizenx évig ez jó modszer volt. ránéztek, mintát vettek, ez elég volt eddig.
csak jött egy nap amikor nem volt elég ennyi...a szar kiömlött...felelős meg nincs, mert tizenx évig minden rendben ment.
nem ertem, hogy mit nem lehet ezen érteni?
ők mindent megtettek (mármint semmivel se tettek többet mint amit eddig tettek).
a probléma az lesz hogy a jogrendszer felöli megközelitésben nem lehet majd ezt betámadni, hiszen minden más tárolóra ez a módszer eddig jó volt, tehát nem ők a hibásak, es meg eddig gond se volt.
Ezért lesz fontos, hogy a bíróság precedens értékű itélettel kimondja: AKKOR IS FELELŐS A TULAJDONOS AZ ÁLTALA OKOZOTT KÁROKÉRT HA MINDEN JOGSZABÁLYT MARADÉKTALANUL BETART.
Gyilkosság sorozat történt. Erre nem mondhatja azt senki hogy jogilag mindent betartott és ezért nem felelős. Ha a jogászokon meg ügyvédeken mulik akkor nem vitás mi lesz, ha az erkölcs akkor más a végkifejlet.
De lattuk azt mi volt 2006-ban? az erkölcs ment az utcára, a jog meg öket verte szét...merthogy jogellenesen mentek.
A kádárrendszer is "jogrendszer" volt.
De nem mindegy milyen is az a rendszer, és, hogy kikét véd...
Mókás nézni ahogy a Tv2 szabadon ereszti ostoba celebvetélkedőjének szereplőit, és rászabadítja őket a gyanútlan bulvárműsorokra, hogy botrányosnak szánt performanszokkal növeljék az amúgy is magas nézettséget. Ma reggel a Mokka volt soron, Pákó és Zámbó Árpy (aki abból…..
 Magyarországon többek között azért nehéz a Fideszről normálisan írni, mert van egy rakás idióta, akik ezt ész nélkül mindenféle toposzok dobálásával, a legelemibb józan ész és logika szabályait felrúgva, fröcskölődve, hobbiszerűen csinálják. Két cikkben is…..
gulasZuppe 2010.10.27 20:43:04
a fidesz akkor követné el a legnagyobb hibát ha a helyzetet nem használná ki
marpedig most még abban is igaza van hogy nincs idő szarakodni

én még fiatal vagyok, a lehető legjobb ötletnek tartom, hogy ezt a pénzt vegyék el (mnyp), mert valahonnan ugyis el fognak venni, ezt a legjobb esetben is csak év tizedek mulva látnám viszont.
az se erdekel ha most egy évig lenyulják.
ez rablás de nekem csak 40 év mulva fáj majd, talán(!). és kb ugyan úgy ebbe sorba beállhat mellém aki 10-20-30 stb év muvla éri el a szintet, márpedig minket köteleztek a belépésre.
másrészt amikor ezt a különkasszát léterhozták, akkor biztos vagyok bennek, egy dolog volt amit mondtak, és egy dolog amit sejtettek mögötte: 10 év alatt sokmilliard forint gyülemlik fel, miközben az államkassza küresedése egy folyamat volt. nem tartom kizártnak hogy annak idejen valaki ne gondolt volna arra, hogy esetleg vissza is lehet majd juttatni ezt az összeget (befizeteseket) amit közvetlen a korábbi rendszerből irányítottak át. de hozzáteszem, igen lopás, meg alkotmány meg stb...

mégis aztmondom, durván, gyorsan kell átalakítani a rendszert
(kapjak meg a multik bankok engergiaszektor a pofont, höbörögjünk, stb tul kell lenni rajta)

most aki höbörök és a demokráciát félti az hol volt amikor szavazni kellett?
mitől lett most akkora a füst?

ez nem azt jelenti, hogy vége, szerintem 4 év mulva legjobb esetben is csak 50%-a lesz a fityisznek

a fidesz most meg is mondta mi lesz: blitzkrieg
de most nem csesztek el mint 8 éve

mostmár agyafurt rablókká váltak
lehet hogy most 20 évig ez lesz
azt hiszem a putyini rendszert építik
ez a lap jön...
Megvolt az első X-Faktor adás is, ami elől a Tv2 gyáván kitért, és péntekre menekült, oppardon, a nézők kedvéért áldozatot hozott. Jó nagy baromságot csinált a Tv2 ezzel, és most nem arról beszélek, hogy a kereskedelmi televíziózást az egész stábnál jobban ismerő…..
  Először is, egy jóízű ásítás.   Aztán: megszámlálhatatlan alkalommal foglalkoztunk mi már Magyarország nemzetközi megítélésével, sajtójával, különös tekintettel a két évtized alatt szépen kicsiszolódott riadóláncra a budapesti intellektuálisoktól a berlini…..
Olvasónk egy lízingszerződéssel kapcsolatban írt nekünk.Az alábbi ügyben szeretném a tanácsukat kérni.Lombard Lízing, CHF-es autóhitel, 2.3M önerő nélkül. 2008. júniusban lett kötve, külföldi munka miatt szükség volt itthonra egy autóra. Jött a válság, nehézségek,…..
Nincs vidámabb dolog, amikor az ember elindul munkába, és ezt látja. Pláne, ha ez a munkába indulás majdnem délben van, mert hajnal négyig írt. Először a Skodát láttam meg, mivel ez egy nálam lévő tesztautó volt. Már csak meg kellett volna csinálni róla a külső fotókat, és…..