Regisztráció Blogot indítok
Adatok
J&K

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Sok pszichiáter naivan úgy tekintette a{z 1973-as} döntést, mint egy diagnózis egyszerű törlését annak érdekében, hogy megszűnjenek az igazságtalanságok. A valóságban azonban igazságtalanságokat teremtett a homoszexuális irányultságú emberrel szemben azáltal, hogy az…..
J&K 2013.04.25 12:34:57
Milyenek a meleg párok által nevelt gyerekek?
Az, a korábbi posztban megjelent állítás mely szerint a homoszexuális pároknak életük során sokkal több partnerük van, mint a heteroszexuálisoknak, természetesen ismét egyértelmű tárgyi tévedés. Egy vizsgálat (
www-rohan.sdsu.edu/~rothblum/doc_pdf/sexual_orientation/Three-YearFollow-Up.pdf) rámutatott arra, hogy azok a párok, akik összekötötték az életüket „civil union”-nal, hosszútávon is együtt maradtak, míg azok, akik nem, valóban váltottak partnert (persze nem a korábbi posztban idézett több százas számban). Egy 2005-ös APA határozat a meleg párok által nevelt gyerekek esetében egyetlen olyan tudományosan megalapozott tanulmányt sem talált, mely negatív hatásról adott volna számot, természetesen az előző bejegyzésben idézett cikkek nem ütik meg a tudományosság mércéjét. Mindazonáltal rá kell arra is mutatnom, hogy ezen bizonyítékok alapján – az eredeti határozatot megcáfolva – általánosítani nem lehet (vö. www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0049089X12000580), de a potenciális negatív hatások populációtól el nem térő szintje semmilyen bizonyítékkal nem szolgál ellene sem. Regnerus tanulmányának (www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0049089X12000610) idézett adatai valóban újabb kérdéseket vetnek fel, de ezek is leíró adatok csupán, a különbségek bemutatásán túl azok magyarázatára maga a szerző sem vállalkozott.

A melegházasság kérdésében nincs helye vallási érvelésnek, mert az irracionális
Itt ki kell, hogy javítsam: a vallási érvelés igenis irracionális. Tertulianus is azt mondta, hogy „Hiszem, mert képtelenség.”. Míg a vallási racionalitás vagy az istenérvek kérdéséről hosszan vitatkozhatnánk, én inkább maradok a saját kaptafámnál és fel szeretném hívni arra a figyelmet, hogy a vallásos megbélyegzés komoly pszichológiai teher lehet a homoszexuális identitással bíró emberek számára. Ezzel nem a vallási tanítás igaz vagy hamis voltát kívánom vitatni, azonban az ténykérdés, hogy a vallásnak igenis komoly felelőssége van abban, hogy a homoszexuálisok hogyan élik meg az életüket. Egy vizsgálat (jar.sagepub.com/content/24/5/601.abstract) szerint a vallásos közösségben felnövő melegek a racionalizáció útjára lépnek és úgy vélik, hogy „Isten okkal tett meleggé” őket. A cikkben meginterjúvoltak közül Egyikük, Morgan például mindenáron heteroszexuálissá akart válni, mely tragikus következményekkel járt: „Ekkor jött el a pillanat, hogy döntöttem – amikor elájultam és a kórházban feküdtem infúzióval a karomban a kiszáradás és éhezés miatt – ekkor választottam, mert ha Isten nyilvánvalóan nem törődik velem, én miért törődjek vele? (…) Ekkor döntöttem úgy, hogy többé nem leszek leláncolva ehhez az elképzeléshez [t.i., hogy heteroszexuálissá válhat], hanem meg kell változtatnom magamat, meg kell gyógyítanom magamat, és olyanná kell válnom, aki képes megtalálni a boldogságot. Ekkor ébredtem rá, hogy mindössze önmagammá kell válnom.” (619-620.o.)

Zárszóként fel szeretném hívni a figyelmét arra, hogy a tudományos eredmények prezentálásánál elengedhetetlenek az alapvető szakmai ismeretek, valamint célszerű a legfrissebb folyóiratokhoz fordulnia. Az Ön által alkalmazott sugalmazó újságírás, a tények elferdítése olyan becstelen taktikák, melyeket kommentálni sem érdemes. Amennyiben valóban az objektív tudomány emlegetett dicsősége mellett kíván lándzsát törni, valamint komolyan gondolják a blog szerkesztői, hogy a „szabadság szemszögéből” kívánják vizsgálni a kérdéseket, a fentiek nyomán ezúton kérem Önt, hogy adjon kiigazítást a korábbi tévedéseivel kapcsolatban.

Üdvözlettel:

Pósch Krisztián