Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vszolis

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pált az teljesen hidegen hagyta, hogy a Kikában karácsonyi művirágnak tituláltak egy 180 centis műfenyőt, a dobozról nem túl diszkréten arcába vigyorgó 10,96 eurós VS. 9900 forintos ár viszont írásra ösztökélte. De vajon ez tényleg gáz? Megkérdeztük. Kedves Homár! A…..
Már majd 5 éve, hogy a Telekom az energiaszektorba is belépett szolgáltatóként. A Homáron ez eddig nem tűnt fel. Most már igen. Kedves Homár, Ezúton szeretném megosztani veletek a Telekommal történt jelenleg is folyamatban lévő ügyemet. Történt egyszer, nem is olyan régen, hogy vettünk egy…..
vszolis 2017.03.12 22:18:25
@feca81:
Kedves Posztoló!

(dolgoztam energetikában)
Annyi történt, hogy elakadt az átírás a T rendszerében. Isten tudja hány egymáshoz kapcsolódó háttérrendszerrel és hány osztállyal dolgoznak, ráadásul ebben az Elmű, mint a hálózat kezelője is illetékes. Szóval ez egy sokszereplős szopás. Hibára futott az ügyed.
Ha rám hallgatsz:
1. a panaszodat viszed a Fogyasztóvédelemhez, azonnal (lakhelyed szerint illetékes járási hivatalnál van már a fogyvéd, talán jaras.gov.hu) - más is írta, hogy hatósági megkeresésre hirtelen meggyorsul az ügyintézés.
Kérd, hogy részletesen vizsgálják meg az ügyedet, mert valószínűleg több alkalommal se tartották be a határidőket (válaszadás, intézkedés).
Amúgy annyi történet, hogy a Te ügyed egy a sokezer elakadt folyamatból, de ha bírság van kilátásban, akkor egy szinttel feljebb lépsz, abból lehet neki néhány tíz-száz egyszerre.
2. Ha vége az egésznek, felmondod a picsába, és visszamész az Elműhöz, pár százalék kedvezményért nem éri meg ennyit szívni.
3. Halvány vígasz, hogy ezért némi kötbér is jár, párezer forint.

A számládat nem fizeti senki, ha van átadás-átvétel dátummal, mérőállással, addig a régi tulaj az illetékes, onnantól az új, azaz Te. De mivel elakadt az átírás, még nem is számláznak, majd ha kész a számla, egyszerre küldik a többhavi fogyasztást - erre általában lehet kérni és kapni részletfizetést.

Addig meg hívhatod őket százszor, a call center felveszi a panaszt, és ugyanoda továbbítja az egészet, ahová eddig, ha rájuk vársz, megoldják, csak lehet, hogy még pár hónapot igénybe vesz az egész.
László történetét leginkább az extrém nagy anyagi bukta emeli ki az Extreme Digital tag alatti esetgyűjteményből. Meg az, hogy szegény az igazságát keresve elment a gyártón át egészen a Békéltető Testületig - mondjuk hiába. A tanulságot ő maga írja: "mindent alaposan…..
Egy nagyon kedves ismerősömmel történt meg az eset, aminek valóságtartalmát a cikk végén található levelezés bizonyítja az Aegon biztosító és az ügyfél között. Az ügyfél (hívjuk Évának) az Aegonnál vált évek óta szerződésben lakásbiztosítással, amire indokolatlanul…..
Nyaraljak Pesten pestiként (vagy budaiként vagy környékről ingázóként)? Mi ebben a pláne? Két hét van hátra a nyárból - ha a fesztiválozáson, a "nagy nyaraláson" és a vidéki nagymama meglátogatásán már túl vagy: pénztárcád lapos, szabid már egy szál se, de jó lenne még…..
Lejárt a személyi igazolványom. Mit csinál ilyenkor az ember? Megnézi, mi kell a pótláshoz, és elmegy az okmányirodába. A keresés első eredménye, hogy az okmányt hivatalosan már nem személyi, hanem személyazonosító igazolványnak hívják. Ha valaki tud erre bármilyen indokot…..
(Most nem a szimpla nemtörődöm, vagy kifejezetten rosszindulatú megnyilvánulásokat tárgyalom. Ezek kezeléséről írtam már itt.) Álláskereső számára kellemetlen kérdések felmerülhetnek úgy is a munkáltató részéről, hogy ezek jogosak és érthetők is. Alapszabály: nem…..
Tisztelt Erynnis!   Köztisztviselőként dolgozom egy állami intézményben immáron öt éve. Történetemhez elengedhetetlen tudni azt a tényt, hogy tavalyi év folyamán elvégeztem a cégnél egy belső továbbképzést továbbképzési szerződéssel, melyben vállalom, hogy két évig…..
Naiv utas szerint a gyorsvonati pótjegy 295 forintjáért sem teljesen életszerű, vagy ha úgy tetszik tisztességtelen 8000 forint bírságot kiszabni. Amit ráadásul a MÁV pénztárosa miatt nyalt be: A MÁV szegedi jegypénztárnál állok: -Jó napot kívánok, kérek egy első…..
vszolis 2014.02.22 15:53:45
@Nyugalomra vágyó utas:
Szegedről a személyvonat Pest irányába kb Kistelekig megy, ami 30 km. Gondolom feltűnt neki, hogy nem odáig kérte az utas a jegyet.

Úgyhogy pénztáros rohadjon meg, ott ahol van, szart bele nagy ívbe a normális kiszolgálásba.

Aztán persze a MÁV majd válaszol, hogy az utas a hibás, ő nem ellenőrizte a jegyeket átvételkor. Nyilván tisztában kell lennie az érvényes menetdíjtáblázattal és egyéb díjszabásokkal.
100 utasból 99 meg nem megy tovább NFH/kölekedési felügyelet irányába, inkább fizet. MÁV, én így szeretlek.
vszolis 2014.02.24 20:26:52
@peppe83: Te is egy lángész vagy... nézze meg otthon azinterneten nagymama is, meg a félalkesz 45 éves átlagmagyar is, hogy jól tudja e a dolgát a MÁV pénztárosa... én kérek elnézést.
Tisztelt Cím!Segítségét szeretném kérni az alábbi ügyben: Munkahelyemen átszervezések miatt nagy valószínűséggel nem lesz szükség a munkámra 2014. június 1-től. Ezt a főnököm közölte velem. Azzal is tisztában van, hogy a felajánlott munkahelyet nem tudom elvállalni, mert…..
vszolis 2014.02.17 14:50:11
@Antalbaba: 44 munkanapra a munkaszerződéstől eltérően is foglalkoztathat a munkáltató, ezt egyoldalúan megteheti, ha egyazon város az eredeti és az új munkahely.
Megfejtés: a H6-os héven az utazás díja két megálló között, csak ellentétes irányban. Naiv utas nem tudta meggyőzni az ellenőrkommandót, hogy odafele a járművön vette a jegyét, illetve ez nem izgatta őket: Szigetszentmiklóson élek, Budapesten dolgozok. A munkába járást…..
  Keressük a legjobb lángost! A blog indulása óta közel tíz piacot látogattunk már meg, ahol alap étel és kötelező program a lángos kóstolása. Mi is kóstoltunk egy kivétellel mindenhol. Ettük simán, sok fokhagymával, sajttal-tejföllel. Volt ahol rögtön el is…..
Aki az új évben egy új munkahelyen kezd, annak ez lehet az első munkahete ott. És remélhetőleg nem munkaidőben olvassa ezt a posztot :) A próbaidőben az alkalmasság, szorgalom, rátermettség és tanulási hajlandóság bizonyítása a legfontosabb. Erről jutott eszembe, hogy sokan…..
vszolis 2014.01.11 21:39:00
@doggfather: akkor nekem vannak rossz tapasztaltaim. Interjú, 2 kör, sima hétköznapi munkakörre eladói. Szakképzett minimálbér plusz erzsébet uti a próbaidő alatt is. Illető munkanélküli. Látta a közvetlen munkahelyét, kétszer volt alkalma kérdezni, tájékozódni. 2 sarokra lakott a munkahelytől, 1 hétig bírta, a 2. késésnél elküldtük a fenébe. Az egyik késést letagadta, a másiknál pedig pedig azt mondta, csak 2 percet késett.

Ez nem baj, csak sose értettem, ezek az emberek miből fizetik a fűtésszámlát.
vszolis 2014.01.11 21:39:01
@doggfather: akkor nekem vannak rossz tapasztaltaim. Interjú, 2 kör, sima hétköznapi munkakörre eladói. Szakképzett minimálbér plusz erzsébet uti a próbaidő alatt is. Illető munkanélküli. Látta a közvetlen munkahelyét, kétszer volt alkalma kérdezni, tájékozódni. 2 sarokra lakott a munkahelytől, 1 hétig bírta, a 2. késésnél elküldtük a fenébe. Az egyik késést letagadta, a másiknál pedig pedig azt mondta, csak 2 percet késett.

Ez nem baj, csak sose értettem, ezek az emberek miből fizetik a fűtésszámlát.
Hiába minden, sosem lesz normális Postánk, keressenek megbízható futárcégeket: 2014. január 4-én feladtam egy nagy postacsomagot (a postán vásárolt MPL dobozban) a budapesti fehérvári úti főpostán Miskolcra. A csomagban jól becsomagolva, a saját laptoptartó táskájában egy…..
Felrobbant házú naiv ügyfél kiderítette, hogy a Posta Biztosító egyebek között azért nem akarja kifizetni a kárát, mert az Allianz Biztosító kiadta nekik, hogy 7 éve már volt tűzkára. Minthogy ezt igazából nem tehették volna meg, a feloszlatott PSZÁF helyett az MNB Pénzügyi…..
vszolis 2014.01.01 13:07:28
A posztoló figyelmébe:
Én felnyomnám még a kedves biztosítókat az adatvédelmi hatóságnál is (
www.naih.hu), szerintem ők is kirónak egy szép bírságot az adatok kiadásáért. Hihetetlen.
Az ügyintézés gondolatától egy Magyarországon szocializálódott ember általában rögtön lábrázást kap, sőt, így van ez a világ legnagyobb részén. Az egyik kivétel Svédország, ahol kicsit másként mennek a dolgok, derül ki Bandi Republic mai történetéből. Szombaton…..
vszolis 2013.12.04 21:30:52
Az ELMŰ 8% kedvezményt igérő online tarifájára szeretett volna váltani naiv ügyfél, de menetközben kiderült, hogy valójában egyáltalán nem járna jól az új tarifával. Miközben a nappali áram díja 8%-kal csökkenne (pontosabban csak az energia díj, amely a teljes ár felét…..
Dani egy újabb helyet talált a Bartók Béla úton, ahol fizetővendégek sem kaphatnak egy pohár vizet: Tegnap a fent említett helyen jártunk egy ismerősömmel. Kértünk egy Sacher-szeletet és két gombóc fagyit pohárban. Majd kértem a pincérnőt, hogy adjon már egy-egy pohár vizet…..
TComment Menyit ér a szervizkönyv 2013.09.16 06:15:00
Odasétálok, bemondom a rendszámot, lekérdezi a számítógépből, hogy az elmúlt öt évben összesen kicsit több, mint 950.000 forintot hordtam ide időszakos szerviz címén. Megérte? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Folytatva az előző posztot a kiválasztás objektív szempontjairól, íme a negatív oldal. Hiba lenne tagadni, hogy léteznek olyan szempontok, amire a legjobban megírt CV-vel sem tudunk felkészülni, kivédhetetlenül kiszóródunk az alkalmasnak ítélt jelöltek közül. E szempontok sehol…..
vszolis 2013.09.13 09:49:14
@Achilles: valami akkor "hibádzik". Jelentkezési anyagod nézte át HR-es? Adott hirdetéshez igazítod a pályázatod? Hol nézel hirdetéseket? Ebben azt hiszem a blogoló is tud segíteni.
Aktív angol nyelvtudással Budapesten azért kell hogy találj valamit, még ha nem is kommunikációs területen.
vszolis 2013.09.13 12:09:13
@Achilles: portálok még: cvonline, jobline, topjob, monster, nagyobb cégek saját honlapja (pl. GE, K&H, CIB, Tesco, MOL, DOCLER, CITI, szolgáltatóközpontok), facebook: szárnyas fejvadász, állásstart, és ha már tuti az önéletrajzod, a nagyobb cégek adatbázisába akkor is be tudsz regisztrálni, ha nincs aktív hirdetésük.
Ha van valami szakmai portál, amit szoktál olvasgatni, ott körülnézni.

Profession portálján nagyon jó minta-önéletrajzok vannak.

Én abban hiszek, hogy inkább kevés pályázatot adok be, de testreszabva, nem egy sablont küldök el 100 helyre.
Tisztelt Munkahelyi terror blog!   A következő probléma miatt írok.  Lassan több éve dolgozom egy munkahelyen.  Ebben az évben volt egy munkahelyi balesetem. Elég súlyosra sikeredett… Még a mai napig is járok folyamatosan orvosi kezelésre és sajnos sokáig is…..
vszolis 2013.08.23 12:48:08
@tff: az üzemorvos a beteggel/sérülttel egyeztethet, kérhet dokumentációt, megvizsgálhatja
DE harmadik személyként nem keresheti fel a beteg háziorvosát, nem kérhet tőle adatot/dokumentációt/információt.
Nincs rá sem joga, sem felhatalmazása, és nem is lehet.

Pl. munkabaleset ér, egy évig táppénzen vagyok, folyamatosan küldöm a táppénzes igazolást. Az üzemorvosnak ehhez semmmi köze, majd ha keresőképes vagyok, és visszamentem dolgozni, akkor teheti a dolgát.
András és a Mammut Squash Club többi tagja kicsit furcsálja már, hogy a május 17.-én technikai okok miatt bezárt helyről azóta sincs semmi hír. Telefonon semmi, a helyszínen semmi, Facebookon semmi. Jól vannak odabent, halló? Pünkösdkor a Mammut Squash Club bemondta az unalmast,…..