Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kenta úr

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor eljön a szomorú évforduló, magasra csapnak az indulatok a vörös és a nemzeti tábor között a Trianon-katasztrófa megítélésében. Mivel a vörösök politikai megjelenése Magyarországon ehhez az időszakhoz kötődik, ők inkább a korábbi magyar társadalom felelősségét…..
Rebecca Harms évtizedek óta küzd az atomlobbi ellen. Jelenleg (Daniel Cohn-Bendit-tel párban) ő az Európai Parlament zöldfrakciójának vezetője. Nemrég járt Pakson, de nem kapott választ a kérdéseire. Most megdöbbenéssel értesült róla, hogy Orbán Viktor titokban Moszkvába…..
Kenta úr 2014.01.12 18:38:58
@e_gabor:

Azert a professzionalis anyagban erdekes kijelentesek talalhatok:

"Nincs olyan európai állam, ahol az atom- és a megújuló energia párhuzamosan fejlődik – ezek az energiatermelési módok nem egymás kiegészítői, hanem egymás alternatívái"

Pl. Franciaorszag hagyomanyosan atomenergiara alapozza az ellatasat, es emellett azert boldogan fejlesztik az alternativ rendszereket is.

zoldtech.hu/cikkek/20100401-Franciaorszag-zoldul

Csak mellekesen jegyeznem meg, hogy a peldakepnek tekinthetö nemet valtassal is vannak gondok:

- Növekvö energia arakat josolnak, ami persze a fogyasztora lesz terhelve. Mar evek ota halasztodik a strategia kidolgozasa, most epp ha jol tudom aprilisra lesz belöle valami talan - magyarul meg ök se tudjak, hogyan kene.

- Igen, valoban eladhato adat, hogy a nemetek mar kepesek akar egy szep nyari napon az orszag igenyenek 40%at is megtermelni
(hvg.hu/gazdasag/20130709_Brutalis_rekorddal_sokkol_a_nemet_napener) napenergiabol, de közben sikerült az 1990es szintre visszajutni a szenfelhasznalasban (www.handelsblatt.com/technologie/das-technologie-update/energie/energiewende-hoechste-braunkohle-stromproduktion-seit-jahrzehnten/9295714.html)
Mi erre a zöldek reakcioja? Azonnal tenni kell valamit, mert a szen nem jo...

Nyilvan meg lehet kerdöjelezni a megvalositas modjat, de nem valoszinü, hogy lenne alternativaja Paks bövitesenek.
Hogy miért kellett a zseniálisan mogorva Doktor House helyett a New York-i ingatlanügynöknek öltözött Frei Tamást bámulnunk szerda este? Talán, csak nem kirúgták a Tv2-től a nagy létszámleépítésben Gregory House-t is? Nem erről szó sincs, megkérdeztük, jövő héten már…..