Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hüpna

22 bejegyzést írt és 650 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na, ez most rendhagyó lesz. Az Indexen ma megjelent epizódkritikámat toszom be klasszikus hogyvolt helyett, de kicsit felturbózva, hogy legyen valami extra kontent is. Ha a fogadtatás pozitív, lehet róla szó, hogy bizonyos sorozatoknál a hogyvoltokat kritikával ötvöző hibridposztokká…..
Hüpna 2019.05.16 09:46:23
@molnibalage: "mert tudása semmi, érdemi önálló döntése semmi, de arca az van. Jó nagy. Egy gőgös picsa, aki még titkot tartani sem tud" Köszönöm, köszönöm,köszönöm, végre úgy érzem nem vagyok egyedül azzal, hogy utálom Sansát, mint a szart és ugyanolyna ütnivaló hólapátarcú picsának tartom, mint az elején, aki az első évad óta mást sem akar, mint hogy minden körülötte forogjon és mindenki hanyatt essen tőle. (és az írók kb elintézték, hogy aki nem esik hanyatt helyből Sansától az bukik, én itt tudtam, hogy Dany halni fog, hogy Sansának nem tetszett) Dany is kb azért nem tetszett neki, mert nő, csinosabb, a seregek követik és még sárkánya is van, ergo veszélyes az "okos" stark királylánykára..... (ez is, hogy két percenként a pofánkba kell tolni, hogy Sansa okos...Tywin jut eszembe, és a királyos mondása csak kicsit átfogalmazva....ha egy karakterről percenként el kell mondani, hogy okos, akkor nem okos....)
A vicc pedig az, hogy egy kicsit több odafigyeléssel tényleg jól fel lehetett volna építeni, hogy Sansa eszet szerez Óztól a nagy varázslótól, de itt ezt (is) elbaszták. Maradt egy okosKODÓ, idegesítő picsa, akit kötelező imádni és az írók jó eséllyel a vastrónra ültetik (van egy olyan érzésem, hogy készül már arra, hogy Genrdy fejét elcsavarja hoyg bebiztosítsa magának viharvéget, meghát hogy legyen egy bábként rángatható férje)
  A krimi műfaja mindig is élen járt az irodalomban, a filmvásznon és a tévés sorozatokban is. A pszichológusok szerint segít kiszakadni a hétköznapokból, egyúttal a karakterekben egyaránt felfedezhetjük negatív és pozitív tulajdonságainkat. De kik a legnépszerűbb detektívek, akik végül megoldják a…..
Hüpna 2017.11.24 11:13:36
" Sherlock skót származású író és orvos. " maximum az a személy, akiről mintázták, Joseph Bell. en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Bell
Sherlock Holmes ugyanis bár rendkívül sok anatómiai ismerettel rendelkezett, nem volt orvos, írni meg pláne nem írt, max tudományos értekezéseket :)
Királyvár Pöcsméregetéssel indulunk, már ha ez a Makulátlanok (vagy hogy a picsába is hívják az Unsullied hadsereget itten magyarul) esetében bármilyen formában is releváns, állnak a várfal előtt, sokan, odafent meg Bronn irányítja a védőket, egy kis szurkot ide, öntsél még…..
Hüpna 2017.09.01 22:10:00
Srácok, én ezt most szépen ideteszem, remélem engedi a tecső linkeket (ha nem, keressetek rá arra hoyg Westeros, Trailer)
www.youtube.com/watch?v=gAcyqsSTKVc

Baromira tetszik a koncepció, és szerintem Martintól sem állna távol (egyszer lenyilatkozta hogy szívesen írt volna egy modern Középföldéről, ahol a hobbitokat turistabusszal viszik Móriába és hasonlók...)
Hüpna 2017.09.02 18:48:34
@Bicepsz Elek: "Eleve bugyuta a Tronok harca, hogy vannak bennuk ősemberek(vadak/free folks), okori keletiek(Meeren), okori gorogok(Unsuilledek), kora kozepkori lovas barbarok(dothrakiak), viragzo kozepkori lovagok(Tyrellek), kora kozepkori arabok(Dorne), kora kozepkori lovagok(Eszak), viking tipusu kalozok(Greyjoyok), kozepkori szabad zsoldosok(Arany Kompania). Ezek egy korban nem letezhettek volna."
Ami azt illeti, de. Létezhettek, sőt léteztek is, és elárulom, még ma, a valóságban sem egységes a technikai/kulturális fejlettség eloszlása a bolygónkon.
Egyiptomban piramisokat emeltek, amikor errefelé még állatbőrben rohangászó kvázi ősemberek éltek. (és akkor még éltek mamutok, amikor elkészült a Nagy piramis) Európában virágozni kezdett a feudális udvari kultúra, amikor errefelé valami dothraki szerű lovas nomád lép bekopogtatott hont foglalni. Az arab-bizánci kultúra híres volt fejlettségéről, miközben az európai emberek előszeretettel égették halálra egymást. De ha megnézünk egy afgán sivatagi parasztot (középkor kalasnyikovval kiegészítev), meg egy dubai üzletembert, hiába mindkettő Allahot imádja, elvileg egy kultúrkör, technikai fejlettség szintjén nagyon nem egy szinten léteznek. Az első fehér hódítók egy jóval alacsonyabb fejlettségi szinten lévő kultúrát (indiánok) találtak, amikor megérkeztek Amerikába, és amikor már a felvilágosult Európában ciki volt rabszolgát tartani, Amerikában lazán űzték ezt az ipart. Ma is vannak bőven olyan elszigetelt törzsek (igaz, egyre kevesebb), akik fehér embert és az ő vívmányait nem vagy alig láttak. És amikor megérkezik hozzájuk mondjuk egy fakitermelő/aranybányász cég zsoldos csapata gépfegyverrel, hogy válogatás nélkül mindenkit lemészároljanak (hiszen ha nincs védendő indián törzs azon a területen, akkor mehet a szabad rablás) az pont olyan sokkoló, érthetetlen, kivédhetetlen és ijesztő számukra, mint a GoT-ban a mások támadása.
Hosszan lehetne sorolni a példákat még, de a lényeg, hogy az egyszerűen nem igaz, hogy a bolygón egy időben minden kultúra azonos fejlettségi szinten áll, és hülyeség a különböző fejlettségi szint O.o
Hüpna 2017.09.02 21:34:19
@Cérnahuszár: arról meg nem beszélve, hogy sok mindennel lehet vádolni Martint, de azzal, hogy ne csinálta volna meg a "házit" töriből, mielőtt leült megírni ezt a regényfolyamot, na azzal NEM lehet vádolni :D
Amúgy nekem a legnagyobb bajom ezzel a "kiszivárgott" történetvázzal az az, hogy nincs elvarrva az Éjkirály és a zombisereg problémája...egyszer csak "eltűnik" a történetben az Éjkirály és utána mintha minden magától jönne helyre, hirtelen senki nem foglalkozik azzal, hogy északon zombik rohangásznak, alkalmanként Másokkal is, és mivel a Fal igencsak megrongálódott, bármikor visszajöhetnek... SZERINTEM - mondom szerintem- egy ennyire látványosan arcbatolt főgonoszt, mint az Éjkirály (mert a könyvhöz képest erős változtatás, hoyg TUDJUK, hogy ő a feje az egésznek) nem lehet letudni annyival, hogy fogta magát és hazament, a Falat meg befoltozták építési törmelékkel (de erről sincs szó)...Szóval nem kerek, nagyon nem...(meg ugye akkor lenne értelme a lezárásnak is, ha mindenki azt hinné hogy már soha többé nem jönnek vissza a Mások, mindenki meg lenne nyugodva, hogy legyőzték/kiirtották őket, probléma megoldva oszt mégis...).
Kérem szépen, minket is elért a podcastláz, szerda este 8-kor Facebook live kibeszelot tartunk a sorozatról SzabóZ kollégával, kommentekben előzetesen is lehet kérdezni, a félórás műsor alatt meg folyamatosan. A live itt lesz majd. Királyvár alatt Aki azt hitte, hogy Jaime csak attól meghal,…..
Hüpna 2017.08.16 14:49:15
@jó az arab gyerekeknek mert homokozhatnak: hasonló már volt a Fattyak Csatájában is...elvileg beszarásnak kellett volna lennie hogy WunWun megjelenik a mezőn, mert ezer éve nem látott senki óriást itt meg kb senkinek szeme se rebbent tőle
Hüpna 2017.08.16 15:11:24
@Zacskóstej: dede :D Ott henceg a tábortűz körül, amikor Ygritte-tel és a többiekkel mennének a Fekete Várat ostromolni :D Sixx zseniális képregényes hogyvoltjában még poénosítva is van :D
Tormund: Megdugtam egy medvét!
Vad harcos: Barnát? Feketét?
Ygritte: Plüsst
Hüpna 2017.08.16 15:37:36
@ottar: neeem, az Gilly kezében volt még akkor. Én úgy láttam azt a könyvet adta oda, amit amúgy le kellett volna másolnia :D
Égivár alatt Távozik a Lannister-sereg, gyönge szekereken zsenge gyökereket visznek Királyvár felé, meg aranyat, perszehogy, az arany és a kaja az, amiért jöttek, így ugye elégedett lesz a vasbanki bankár is, és nem hal éhen a nép (értsd: a királyi család, a sameszeik és a katonaság) ha Dany felkel…..
Hüpna 2017.08.09 16:45:15
@nota19: Gendrynek szerintem Arya életében szánnak szerepet talán. A könyvben legalább is van némi ártatlan kamasz-flört köztük (édes jelenet egyébként). És érdekesen rezonálna Robert király kívánságára. Mert ugye megvan az a jelenet még az első évadból, amikor Robert és Ned találkoznak a kriptában Deresben? "Nekem van egy fiam, neked van egy lányod, egyesítjük házainkat"....Na igen cska ugye ő Joffreyra és Sansára gondolt :D Joff nem a fia, de Gendry igen, Arya pedig ugyanúgy Ned lánya, mint Sansa :D Vicces lenne, ha a kívánsága ilyen formán teljesülne
Hüpna 2017.08.10 11:21:14
@zizi77: A kvázi-középkorban meg pláne nem áthidalhatatlan az 5 év :)
Meg oké, hogy Aryát kislányként ismertük meg, és a színésznő termete és arcberendezése valóban kislányossá teszi a megjelenését (főleg ha Briennere derékmagasságból néz fel), de Arya már nagyon nem kislány a westerosi sztenderdek szerint. (ahol tényleg megvan az, hogy a 12-13 éves lány, ha már megjött neki akkor férjhez adható kategória volt, és általában férjhez is adták, főleg ha nemeskisasszony volt)
Hüpna 2017.08.10 16:23:53
@zizi77: ha jól emlékszem, itt a sorozatban is volt olyan, amikor elválnak, mert kiderül Arya nemesi származása, hogy Gendry olyna kiskutyaszemekkel néz utána...
A könyvben is édes volt a jelenetük, amikor az istállóban a szalmában hemperegnek (NEM ÚGY!),, hiába lehetett érezni, hogy ez már nem haveri ökörködés köztük, de mégis volt az egészben valami kiskamaszos ártatlanság, hogy a sok "megszokott" hirig és kegyetlenség közepette jó volt látni, és tényleg drukkolni kezdett nekik az ember, hogy legyen ebből valami. (na pont ezért nem lesz belőle semmi, nyakamat rá!)
Sárkánykő Havas és Ser Davos átalment a tengeren, ladikon de ladikon, mert ott lakik a szőkenő, az üveghegy tetején, és ha nincs obszidián, akkor van nagy baj. Ezt Dany nem tudja, meg egyébként senki sem az északi népeken és Samun túl, de hát még csak a harmadik résznél tartunk. Sárkánykő egyébként…..
Hüpna 2017.08.02 14:36:28
@zizi77: A főcím képsorai szerint már befagyott a fal mellett a tenger, szóval száraz lábbal át is sétálhatnának mellette :) (Mondjuk... ha itt több hetes utakat simán letudnak 1 rész alatt Jonék meg a különböző flották , akkor egy olyan sereg, aminek nem kell aludni/kajálni/pisiszünetet tartani csak menni előre, hogyhogy ilyen lassú a haladása egy elméletileg sokkal kisebb távon? Mondjuk, ha az Éjkirály minden bokorban megáll feltámasztani az összes halottat, akit csak ki tud szedni a fagyott földből, akkor értem miért ilyen komótosak)
Hüpna 2017.08.02 14:46:34
@zizi77: ez is jó ötlet, időnként meg kell állni összeszedni és visszalegózni azt, ami lepottyant a zombikról :D
Hüpna 2017.08.02 16:48:47
@Duke Silver: ott nem úgy volt, hogy már a tető is beszakadt/leégett a trónteremben, azért esett be a hó? Lehet hogy az már a Cersei elleni háború után lesz
Harmadik epizóddal folytatódott hétőn a Trónok harca az HBO-n. A tovább után spoileresen tárgyaljuk a rész legfontosabb eseményeit...
Hüpna 2017.08.01 11:27:32
@Indriq: Jaaaaaajjj hát meg is van a megoldás Euronra! Annyit mondtátok ezt a teleportálást, meg a hiperteret....de megfigyelte valaki Cersei szobalányát?! Romulanokat alkalmaz!!!! :D
Hüpna 2017.08.01 17:14:41
@Neil_Blender: Én ugyanígy vagyok a Dorne-i szállal. A könyvben annyira szeretem,a mi ott zajlik de itt teljesen kiforgatták a koncepciót, ÉS sikerült a pont a homokgyíkokkal szembeköpni Oberyn egész filozófiáját/munkásságát, pont az ő nevében. Ez olyan húzás, amit sehogy nem tudok megbocsátani a sorozatíróknak. Értem én, hogy a sorozatban rövidre kellett zárni dorne-t de így...ááhh...
Euron esetében meg ugye összerántották Euront Victarionnal és lett a kettőből egy hibrid. Mutatós lett, szórakoztató figura (és kinyírta a homokgyíkokat ami plusz pont neki), de sajnos nem hozza azt a többletet (még) amit a könyvben sejthetünk a varjúszemű szarkavaróról. (pedig az általa alkalmazott mágia már igazán belefért volna a sorozatba, elvégre már SENKI nem szarja össze magát azon, hogy sárkányok röpködnek, Frankeinstein módszerrel sétálgatnak a halottak, óriások vonulnak csatába Északon, de valamiért az hogy a Mások jönnek még mindig hihetetlen kategória...)
Sárkánykő Vihar van odakünn és vihar dúl Viharbanszületett Danaerys Targaryen, a Sárkányok Anyja, a Láncok Letörője, a Szemöldökfestés És Indokolatlan Hajfonás Lelkes Támogatója piciny lelkében, mert nem tudja eldönteni, hogy mégis mi a pöcsöm lesz azontúl, hogy van neki három sárkánya, mint a Hét…..
Hüpna 2017.07.26 09:34:30
@Cérnahuszár: Shireen arcocskáján ott volt a szürkehámos elváltozás, szóval nem valószínű, hogy nyúzták a kislányt. Ráadásul ez a nyúzós módszer, amit Sam csinál elvileg tiltott ugye, a mesterek nem csinálják, Sam is csak 2 esetet emleget, amikor sikerült. Az öreg mester meg azt mondja, hogy van különbség, hogy azon melegében, ahogy a fertőzés jelentkezik elkezdik kezelni, vagy már előrehaladott. (Ugye mondja, hogy Stannis mestere egyből észrevette a kislányon a kórt, és rögtön elkezdte kezelni a bevált módszerekkel és nem a kísérletivel) Meg azt is mondja, hogy egy gyerek esetében jobb esélyek vannak, mint egy felnőtt ember esetében (ahogy a mupszot vagy a bárányhimlőt sem mindegy, hogy felnőttként vagy gyerekként kapod el). Szóval nem valószínű, hogy Shireent nyúzogatták volna, sokkal valószínűbb, hogy mivel kisgyerek volt, és a fertőzés elején elkezdték a kezelést, még működtek a hagyományosabb gyógymódok.
Azt viszont én sem értettem, hogyhogy nem akadt Sam kezébe hatásosabb fájdalomcsillapító vagy altató a rumnál? Ha meg a betegnek eszén kell lennie műtét közben, miért nem mondta el Jorahnak, hogy figyi, azért nem ütlek ki mert ez meg az....
Hüpna 2017.07.28 11:11:21
@adamskij: Lehet hogy azért, amiért Sam sem mondta el Jonnak, hogy találkozott Brannel, amikor átlógtak a falon (mert Bran megkérte rá hogy ne) :)
Hüpna 2017.08.01 09:25:22
@Bicepsz Elek: se Stannis se Jon nem az a diplomata típus, aki szépen körülírja a dolgokat, és úgy tud elküldeni valakit a fenébe hoyg az illető várja az indulást, egy csempésztől meg elvárható, hogy szorult helyzetből kidumálja magát, szóval Davos nem is olyan rossz választás :D
Újabb epizóddal folytatódott az HBO-n a Trónok harca, a tovább után pedig spoileresen tárgyaljuk az epizód eseményeit...
Hüpna 2017.07.25 17:02:46
@- duplagondol: Hát ugye attól függ, ki mit ért lényegi pontoknak és végkifejletnek :D Pl aligha hiszem hogy ennek a sorozatnak happy endje lenne, néhány hősi halálban is biztos vagyok (elég valószínűtlen hogy Jon király és Dany királyné békésen boldogan uralkodnak majd sé hosszú unalmas élet után ágyban párnák közt halnak meg), de azért nem mindegy, hogy mégis ki hogyan keveredik el a neki rendeltetett végkifejletig és hogy változik közben a figurája a könyv-sorozat relációban. (mondjuk az is tény, h a könyvben Aegon hirtelen felbukkanása minden korábbi említés vagy lebegtetés nélkül, elég hajánál fogva előrángatott megoldás volt, meg is értem, hogy megy a vita azon, hogy a srác hamis sárkány)
Hüpna 2017.07.25 17:04:46
@- duplagondol: ezen cikk alapján is legjobb esetben 2018-ban látunk belőle valamit :S (legjobb esetben, abban már végképp nem merek reménykedni, hogy mondjuk idén karácsonyra ezt kapjuk tőle)
Hüpna 2017.07.25 17:09:51
@- duplagondol: viszont illeszkedne a könyvben lebegtetett "a sárkánynak három feje van" képletbe, ami a sorozatban nincs hangsúlyozva. Vagyis a könyvben utalnak rá, hogy Dany mellé kell még két sárkány, az egyik ugye több mint valószínű, hogy Jon lesz,a másik...nos ehhez jönne jól Aegon. Meg ugye a könyv szerint Dany épp a dothraki fűtengerben abajgatódik, Aegon meg már partra is száll Westeroson egy sereggel, szóval lehet hogy épp az lesz ott a szerepe, hogy meglegyenek ezek az első csatározások (és a hősi halála...), amíg Dany felpakol, hogy elinduljon hazafelé. (meg ugye a dorni szál is....ott Doran Martell sokkal ügyesebb játékos, ő még okozhat meglepetéseket....jó persze a végkifejlet szempontjából lehet hogy nem lesz lényeges, ha az a végkifejlet hogy mindenki meghal,és Sam a könyvtárban becsukja az általa írt Tűz és Jég dala könyvet :) )
Későn eszmélő vallási fanatikusok és szarkavaró arisztokraták - tömeggyilkosság. Határaikat próbálgató, handabandázó északi hadurak és egy zombi - asztalracsapás. Háttérben pecsenyét sütögetni akaró sunyi kis geci és rendszeres nemi erőszaktól megmentett nemeslány - összenézés. Töketlen kalóz és…..
Hüpna 2017.07.19 14:07:46
@horee6: ez jóóóóó :D
Hüpna 2017.07.19 14:27:48
@vitaygeorgina: és nekem még nagyon tetszett a beszélgetése Dondarionnal, hogy "annyi jobb ember van nálad, miért téged támaszt fel az urad?!"...és hogy végső soron mindenkinek az a válasza a Rh'oll-al kapcsolatban, hogy "nem tudom". Utána meg, ahogy a Vérebnek látomása lesz a tűzben, és utána megy sírt ásni...(És Thoros beáll mellé) hátborzongatóan jó kis jelenetek voltak.

a menetelő zombihadtól (benne az óriászombikkal) meg rendesen rázott a hideg...tényleg úgy igaz, hogy az Éjkirály és a jégzombik nem annyira a karakterükkel ijesztőek (mint mondjuk egy Ramsay volt), mert jellemvonások és minden nélküliek, egyszerűen csak egy feltartóztathatatlanul előrehaladó, megállíthatatlan természeti erő, ami úgy jön és tudod, hogy jön és tök para...
Hüpna 2017.07.19 17:20:38
@Treff Bubi: meg ugye kellettek néhányan ahhoz is, hogy elmondják "Észak nem felejt" :)
Kaitlin cipői Csizmát Akarok!!! 2016.10.06 08:54:41
Azt már nem mondhatom, hogy jön a tél, mert kb itt van, lefagy a lábam a félcipőben, a melegebb cipőket meg nem nagyon tudom, hová rejtettem el a költözés alkalmával és nem volt lehetőségem még felkutatni őket - a gigantikus méretű, egy darab szerkényemben. Meg kedvem sem volt hozzá, mert én…..
Noé bárkájáról sok minden eszünkbe juthat: műszaki érdeklődésűek morfondírozhatnak azon, hogy valójában mekkora hajó kellene, hogy a világ összes állatfajából két (egyesekből hét) példány ráférjen, mások meg is építik a bárkát a Bibliában megadott mértékek szerint (bár tudható, hogy az a legkisebb…..
  Királyvár I. Cersei, Tommen, a Főveréb és Margaery készül a tárgyalásra, ami persze egy koncepciós per, de ebbe most ne menjünk bele mélyebben. A jelenet elképesztően erős, a zene, pontosabban annak hiánya még erősebbé teszi, az operatőrnek meg innen is kalaplengetés, nagyon jó dolgokat csinált…..
Hüpna 2016.07.01 10:34:42
@Gyula_80: "Amit meg nem tudsz kimondani, az a 'zo'. A többi megvolt... :D" nem úgy, az egészet egyben képtelen vagyok kimondani XD Ezért adtam neki egy középső nevet XD
Hüpna 2016.07.01 14:42:14
@szepi79, első ezen a néven: és még egy valaki: maga Cersei :D Kinéznék belőle egy stílusos "inkább magamra robbantom az egész kócerájt, de másnak nem adom" távozást, Őrült Aerys 2.0 jeligére :D
Hüpna 2016.07.01 14:59:08
@nota19: Vigyázz, a valonqar jelentése "kistestvér" általános nemben, de Arya semmiféle úton módon nem testvére Cerseinek :D Ellenben Cerseinek van két fiatalabb testvére, Tyrion és Jaime (ő úgy jött a világra, hogy Cersei bokájába kapaszkodott). DE ami nagyon trükkös, az az hogy ez a jóslat nem hangzott el a sorozatban (direkt figyeltem) csak a 3 gyerekre vonatkozó :) Szóval a sorozatban még megölheti Arya is akár.
  Véget ért az HBO-n a Trónok Harca hatodik évada. Idén utoljára jelentkezünk spoileres kibeszélővel...
Hüpna 2016.06.29 13:40:35
@Pomogács: Hogy vele mi történt az a sorozatból nem derült ki, a könyvben Bronn helyett ő kalandozik Jaimevel, de a sorozatban már sajnos nemigen fogjuk látni, hacsak más színésszel nem, mert az eredeti színész sajnos halálos beteg lett :(
Hüpna 2016.06.29 14:02:22
@purga: Igen, végtére is a Hegyet is hárman (?) játszották eddig. De igazából rég hallottuk Arya listáját, kéne egy rész ahol újra elmondja, persze update-elve.
Hüpna 2016.06.29 15:46:38
@Pomogács: és a sorozatban már csak Szellem és Nymeria él a rémfarkasok közül :(
Meereen Tyrion nem egy beszari csávó, illetve, de, alapjáraton az, csak néha hodori méretű tököket növeszt, például Királyvár védelmekor, de ez most nem releváns, hagyjuk. Miközben az öböl rabszolgatartó kiskirályai Meereent lövik a tengerről, és a városra méretes, égő golyóbisok záporoznak, (néha…..
Hüpna 2016.06.23 16:30:14
@Duke Silver: Nekem valamiért az a jelenet jutott eszembe, amikor Királyvár ostromakor majdnem megmérgezi Tomment, csak nehogy az ellenség kezére kerüljön. Nyilván jól emlékszik rá, mi történik a vesztes ellenség gyerekével (ugye Rhaegar legyilkolt gyerekei) és úgy van vele, hogy van az a szitu amitől inkább a halállal kímélné meg a gyerekeit. Most pedig pont a szeme előtt vált az utolsó megmaradt fiából egy dróton rángatott, agyatlan báb, aki még tőle, a saját anyjától is elfordul. Tommen gyakorlatilag az ellenségei kezére került, és Cersei anno pont ettől akarta volna megkímélni azzal hogy megmérgezi... Most az a kérdés, hogy Cersei mennyire elkeseredett...Lehet, hogy végül beveti a futótüzet, de azt Tommen biztos nem éli túl, míg ha csak felfedi az igazságot a származásáról, a gyerek még TALÁN megúszhatja....
Hüpna 2016.06.24 20:17:14
@nota19: A Boltonoknak nem feltétlen egy szűz menyasszony kellett, hanem egy Stark lány, aki szül egy Stark-Bolton örököst a családba, ezzel legitimálva a család igényét Deresre és Északra. Ramsay nyakaszegett gebe csaja meg is mondja Sansának, mielőtt BűzösTheon lelöki a várfalról, hogy Ramsaynak csak az azon részek kellenek Sansából, amik egy gyerekhez kellenek, a többi mehet a levesbe. Ha Sansa szült volna egy fiút hites urának, valószínű már másnap nyugodt szívvel adták volna a kutyáknak, hiszen megvan az örökös, nem kell tovább az asszony, aki csak bonyolítja a helyzetet. érdekes egyébként...Bolton papa és Ramsay gyakorlatilag versenyt dugtak egymással, hogy ki tud előbb fiúörököst felmutatni...Azt a menetet Bolton Papa nyerte meg, de Ramsay meg késrántásban volt gyorsabb XD
Hüpna 2016.06.25 15:50:55
@nota19: "Hol van akkor a North remembers?" ez nekem már az évad eleje óta böki a csőrömet. Szerintem a készítők kapkodásának esett áldozatul ez a szál is. Mert az eddigiek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a North remembers mozgalom kimúlt Sansa előző évadban megnyúzott komornájával.
Az HBO tegnap leadta a Trónok Harca 6. évadának 9. epizódját. Kibeszélőnkben spoileresen tárgyaljuk az epizód eseményeit...
Hüpna 2016.06.21 16:33:20
@molnibalage: @Meridian74: Nem baj, elkövetik ezt a sok logikátlan ballépést a csatában hogy a buta liba megdicsőülhessen :) Mert ha Wun wun profin megoldja a helyzetet lódobálással hogy tetszeleghetne Sansa a megmentő szerepében? Na ugye :)
Hüpna 2016.06.21 16:56:55
@purga: no, de hát ilyet egy feminista sorozatban nem illik ugye :) De komolyan nem értem a hype-ot Sansa körül. Mindenki hanyatt van esve hoyg mekkora játékos, meg hogy legyen övé egész Westeros (inkább a Mások)... az olyan "apróságokon" meg hogy rendre miatta szop a saját családja szépen elsikkadnak.
Hüpna 2016.06.21 17:07:09
@molnibalage: ...és mindig mákja volt, mert éppen volt valaki aki mást se akart, mint neki segíteni (néha még az ő kifejezett kérése ellenére is).....mondom én hogy megdicsőült buta liba
  Braavos Ms. Daru, ki tudja hányadjára elsiratja Joffreyt, a pöcsfejet a színpadon, olyan átéléssel, hogy az utca tátott szájjal bámuló népe megsajnálja, és ha valaki Sansát vagy Tyriont közéjük vetné, széjjelszednék, mint Kleinheisler Laci és Szalai Ádi az osztrákok védelmét. Az előadás után Ms.…..
Hüpna 2016.06.15 16:51:57
@K úr: Ami oké is lenne, ha legalább egyszer azt láttuk volna, hogy ÉPEN és egészségesen le tudta nyomni a botos küzdelemben a terminátort. De ez sose történt meg, mindig csak azt láttuk, hogy termina leverte, mint vak a poharat (főleg vakon). De itt kb az volt, hogy fájdalmak közepette, vérezve, kimerülve ment neki valakinek, aki kipihent volt, egészséges és jobb nála, ráadásul előre megmutatta, miféle fegyver van nála...ezért számított szerintem mindenki egy kreatív megoldásra, hogy na ebből hogy vágja ki magát. De egy kicsit sovány vegasz, hogy hát ő a sötéthez jobban szokva volt, mint a másik... ha ez az egy tényező le tud dolgozni a bérgyilokokkal szemben ennyi hátrányt, akkor nem értem mire olyan félelmetesen a bérgyilkok O.o
Hüpna 2016.06.15 17:23:58
@nota19: sajnos a könyvet hiába olvastam erre nem ad magyarázatot, mert egész másmilyenek a bérgyilokok, és ott Aryának VAN olyan skillje, ami esélyessé teszi vakon is egy bérgyilok ellen.
Itt én megint ezt a rohamtempóban összecsapottságot érzem, hogy tátonganak lyukak rendesen a sztorin, nincs megfelelő háttérvezetés, és megint túl sokban kell megalkudnia/mentséget keresnie a nézőnek ahhoz, hogy ne rontsa el az élményt a kilógó lóláb.
Hüpna 2016.06.21 09:38:58
@lilcsi manó: Sansának plusz pofon tőlem is! De ami megdicsőülést levágnak neki a fórumokon, komolyan nem értem O.o
A Folyóvidéken Valaki nagyon kovácsol valamit, mások meg építenek egy magas izét, magtárat vagy templomot, ki tudja, a szerkezet jelen állapotában legfeljebb bábszínháznak jó, se fala, se mennyezete csak szerkezete, az is fából. Mindenesetre akik melóznak, nem panaszkodnak, nincs az a károgás, ami…..
Hüpna 2016.06.14 11:36:27
@Cérnahuszár: tudom, tudom, nem könyves blog, de a könyvben ennyiből jobban meg van magyarázva, hogy Edmure miért fontos még, mert ott a neje még csak terhes, nem tudni, fia lesz-e vagy sem, és egyáltalán megmarad-e az örökös. Még Jaime mondja Edmurenak (mikor az nagyon rmeénykedik hogy fiú növekszik a neje hasában) hogy "a halálod növekszik a hasában" mert tudja, hogy ha fiú lesz, hopp kinyírják Edmuret mert lesz új baba tully örökös. De nem ez az egyetlen logikai bukfenc a soriban.
Hüpna 2016.06.14 12:38:11
@Dekatlon: Nem is Edmure döntését firtattam, az tök érthető volt, hanem a Freyek vekengését vele :) De mondjuk Tullyhoz képest Edmure még mindig értelmes döntést hozott...
Hüpna 2016.06.14 15:47:11
@Cérnahuszár: Hát ha FeketeHal sem ment Sansának segíteni, akkor majd pont a beszari Edmure fog menni...XD Nem itt szerintem Edmure-nek az volt a bolt ebben, hogy élve megússza ő is, a gyereke is, és talán bazírozik Jaime ajánlatára miszerint majd lesz neki frankó kis Lannister háziőrizet a gyerekkel együtt ami azért kellemesebb mint a Frey féle szarba-húgyba-oszlophoz kötözve-nem látom a nejem/gyerekem háziőrizet.
ajjj de rossz hogy nicns se hogyvolt, se kibeszélős poszt a commentblogon
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy unalomig ismert, ezerféle változatban "gyerekbaráttá" formált, ízléstelenül megfilmesített, átírt, szétcincált, lenyelt és kiköpött mese. Szerepelt benne egy naiv, ám szép kislány, hét kis növésű pasi, egy vérszomjas, nárcisztikus királyné, aki a szelfik…..
  A Falon/Vakondvárosban Sansa levelet kap (life!, bocsánat, valahogy oldanom kell a feszkót), pöcséteset, a viaszban Kisujj gyanútlan kezekkel belenyomott madaras címere, Sansa meg rongyol menten Vakondvárosba, randira. Hogy Jon hogy engedhette el egyedül, pontosabban csak Brienne társaságában,…..
Hüpna 2016.05.26 11:41:08
@Littlewood: meg ugye azt választják demokratikusan királynak aki szebb mesét ígér és nagyobb a farka, de hogy mibűl és hogyan azt már nem kérdezik meg :D
Hüpna 2016.05.26 13:58:40
@Janos Mohacsi: A regényben van Éjkirály, bár nem egészen így jelenik meg, mint itt :) ott az éjjeli őrség parancsnoka, aki meglát egy -feltehetően- Más nőt, beleszeret, és magával viszi az őrségbe. Királynak kiáltja ki magát, áldozatokat követel, miközben ott él vele a hideg bőrű, jéghideg szemű asszonya. És a sorozatban eddig nem láttunk Más nőt, bár lehet hogy itt is úgy utalnak a könyvre, hogy egy másmilyen nő, az erdő gyermekei miatt lett egy férfiból Éjkirály (érdekes, az erdő gyermekei közt meg férfit nem láttunk)
Hüpna 2016.05.27 09:36:45
@nota19: Könyves Harlaw-ot se sokra tartják a többiek a könyvben, pont azért, mert olyan istentelen és férfiatlan dolgokat tud, mint olvasni és gondolkodni :D Csak Asha tartja valamire, de hát őt meg azért nézik le, mert nő. Ahogy észrevettem a polipoknál erős erény a butaság.
De a könyvben például Asha karakteres sokkal árnyaltabb és szerethetőbb szerintem ,mint Yara, ráadásul Ashának jobb tervei, gondolatai vannak a kormányzásról. Yara itt gyakorlatilag nem mutat fel sokkal többet, mint a többi férfi. "Építek egy csomó hajót!" és? Utána? Ez se egy nagy terv, ennél még az itteni Euron terve/kampánya is egy fokkal jobb volt "Építünk egy csomó hajót, és utána szövetkezünk Danyvel és meghódítjuk Westerost hajókkal és sárkányokkal".
De legalább megvan, mit fognak csinálni a tintahalak az elkövetkező pár évad alatt, hajót ácsolnak :D
  A Falon Jon vackában kezdünk, ahol javában megy a pakolás, azaz Havas fogja a kardját, oszt kalap, kabát, leléptem, gyíkok. Se gurulós kisbőrőnd, se egy nyomorult hátizsák, csak egy laptoptáska, oszt kalap. Ezeknek a zord fickóknak egy manikűrkészlet nincs a nevükön, annyira kemények. Edd persze…..
Hüpna 2016.05.18 14:15:21
@Dekatlon: Meg Tormund amennyire emlékszem, óriásnőt is akart dugni. Hát jelenleg Brienne áll ehhez a legközelebb :D
Hüpna 2016.05.18 17:18:21
@Duke Silver: nem is akartak láncok leverői meg világhódítók lenni :) Évszázadokon át remekül elvoltak ezzel az életvitellel, miért is kéne nekik változtatni. Drogo is hagyta a francba az egész "vasz-székes" hülyeséget addig amíg az imádott nejét és a leendő gyerekét meg nem akarták onnan murdelni. Ő is CSAK ezért akart világot hódítani.
Hüpna 2016.05.24 10:46:41
@FlybyWire: ne is mondd, még mindig a hatása alatt vagyok (remélem, ez még spoilermentes)
Nem tudom, mi a hivatalos magyar cím, akinek ez nem tetszik, ne nézze. A Falon Ott kezdünk, ahol befejeztük, havas liheg, mint aki a halálból ébredt pucér seggel, és bazdmeg, tényleg így van, Ser Davos meg kis híján lefossa a bokáját, mert medzsik baszki, tegnap halott vót, most meg itt veszi a…..
Hüpna 2016.05.12 09:46:05
@Littlewood: Meg arra is gondoltam, hogy Ramsay szereti a "nem unalmas" nőket, arra is hogy beindult, amikor Myranda szájon harapta, lehet hogy Osha is be fog neki jönni ha szétkarmolja az arcát :D
Hüpna 2016.05.12 11:25:34
@Balfars: lehet, hogy ez csak amolyan költői túlzás volt részéről
Hüpna 2016.05.12 14:55:35
@Cérnahuszár: A vadak a természeti erőket/szellemeket tisztelték istenként, (sok északi is a régi isteneket tiszteli) és ebben előkelő helyen szerepelnek a varsafák, mint istenségek, ezért is faragtak beléjük arcokat, hogy a szellemek tudjanak figyelni. A fehér kérgű fának azonban vörösek a nedvei ezért néha olyanok az arcok, mintha vért könnyeznének. A sokarcú isten házában meg mindenféle vallás mindenféle istene össze van hordva (mivel úgy vannak vele, hogy igazából egy igaz isten van, a Halál, ami minden vallásban máshogy jelenik meg, ezért sokarcú), szóval nem elképzelhetetlen hogy tényleg egy varsafa arcot ábrázoltak.
Folytatódik az HBO-n a Trónok Harca, ezúttal is kibeszéljük az epizód legfontosabb témáit. Ha még nem látta az epizódot az ne kattintson a tovább mögé...
Hüpna 2016.05.10 15:25:23
@NAR: Dede, ezt elmagyarázták neki de még az előző évadban, Sam is, Jon is, sőt, közvetve Davos is, amikor felmondatta vele az esküt hogy az EMBEREK világát védelmezik...az hogy a kis takony nem fogta fel ezek után sem...
Hüpna 2016.05.10 16:10:54
@adamskij: Szerintem abban az is közrejátszott, hogy szíven szúrták azok, akikben bízott, egy olyan ügyért, amiről ő úgy hitte, hogy jó. Azért -bár tapasztalatom nincs benne- nem múlik el nyom nélkül, hogy az ember alárendeltjei ötször-hatszor mellbe szúrják, áruló felkiáltással, otthagyják kivérezni, majd meghal és feltámad...nem mindenki ilyen Názáreti típus, hogy még utána is megbocsát meg hasonlók :D
Hüpna 2016.05.10 16:36:10
@Sequoyah: Meg ugye az elárultatása fölött is érezhet egy olyan szintű haragot, hogy azt mondja a végén hogy "tudod ki a f*szom fog szórakozni veletek, megyek haza!" Szerintem teljesen reális volt az egész sokkja, értetlensége majd érzéketlensége. Ott kapartam volna le az arcomat ha mindezek után eljátssza a becsületes kegyes nagyúr vagyok és hűde megértő és megbocsátó vagyok témát. Ráadásul most már nem lehet azt mondani rá hogy "nem tudsz te semmit", hiszen most már azt is megtanulta, hogy ha ezeknek megkegyelmez, a következő kanyarral már mártják is belé újra a késeket. Ebben az évadban elég sokat mondogatják hogy basszák meg az istenek/próféciák/etc hát most Jon is azt mondta hogy bassza meg a gáncs-nélküliség, meg a mindenkinek jót-akarás
  A Falon túl Bran és Max Von Sydow egy bazinagy fa gyökerei között fetrengnek tejfehér szemekkel, azaz beütött a cucc, de nagyon. Bran, mivel az őt alakító színész közben 17 éves lett, nem az a kisgyerek, aki a negyedik évadba bemászott a gyökerek közé, hanem egy nyúlánk fiatalember, remélem ezt…..
Hüpna 2016.05.04 15:02:28
@purga: Fejére olvasta a bűnét, amit Stannis beismert, egy percig nem tagadott. Innentől kezdve ez egy becsületes kivégzés volt, a lefejezéssel pedig mondhatni úrhoz méltó.
Hüpna 2016.05.04 16:20:55
@Ruadhnait: Walder Frey nem azért élt eddig, hogy egy ilyen mesét benyaljon, csont nélkül semmiképp :)
Amúgy csak nekem tűnnek fel ilyen aprócska meta-utalások a könyvre? Boltont hivatalosan megmérgezik az ellenségei. A könyvben meg az öreg pont a mérgezéstől fél nagyon, ezért szívatja magát rendre piócákkal, meg mindig csak mások után eszik.
Meg hogy Ramsay megetette a csaját a kutyákkal. A könyvben meg ugye az a szokása hogy az általa megdugott/megunt nőket széttépeti az ebekkel, és az utána születő szuka kiskutyákat a csajokról nevezi el.
Egyik sincs így a filmben de a könyvre való utalásként érdekes (de lehet hogy csak én látom bele)
Hüpna 2016.05.05 12:21:55
@Cérnahuszár: szerintem most jön az, hogy ő kezdi elbízni magát. A sorozatban mindenkinek ott kezd el a nyakába borulni a bili, amikor felér a maga kis "csúcsára" (Tywin végre elkaszálta az utált fiát-túltolta, belebukott, Robb sikeres hadjáratot vezetett és azt hitte megúszhatja a szövetségesei magára haragítását?-bukott, Dany végre felszabadította az összes rabszolgát, és most már minden jó ugye? - bukott bele. Bolton papa végre megszilárdította a hatalmát és lett egy törvényes örököse- meghalt, Cersei végre kilökte a családi fészekből Margeryt a verebekkel?- ráfázás). Ramsaynak a totális hatalom volt az ő kis csúcsa, és elérte...
Ez itt egy spoileres kibeszélő, ami annyit tesz, hogy az ugrás után nincs pardon, minden infó, ami a legutóbbi epizód stáblistája előtt elhangzott, szabad préda. Szóltunk, aki innentől spoilert kiált, az magára vessen. (sixx)   ..
Hüpna 2016.05.03 17:08:31
@FlybyWire: Láttunk már ilyen karaktergyilkosságot (nem úgy!) Stannisnál, amikor megégette a lányát. Ezen amúgy én is néztem. Hogy Bolton-papa, aki lazán leszervezte a Vörös Nászt, így hulljon el...komolyan ott ültem a film előtt és így : "Eeeeennyi?!" De tényleg, azt hittem, hogy legalább picit megnehezíti a fiacskája dolgát vagy valami...de nem. Ennyi O.o
Amúgy ezt és a dorni szálat is elnézve, nekem kezd az az érzésem lenni, hogy az írók úgy voltak vele, hogy valamikor volt csomó ötletük ezzel, aztán rájöttek, hogy nem férnek bele évadonként 10 részbe, és az istennek se fognak végezni így, ezért most kukázzák a "nem olyan fontos" szálakat.