Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Úttalan utakon

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vasárnap Ferenc pápa (és társaságában XVI. Benedek) szentté avatja két elődjét, II. János Pált és XXIII. Jánost (a képen). János Pált talán nem kell bemutatni senkinek, de ki volt XXIII. János? Miért avatják őket egyszerre szentté? Egyáltalán, miért avatnak még szenteket…..
Úttalan utakon 2014.04.28 15:42:31
A Mandiner az elmúlt napokban különböző irányultságú véleményformálók cikkeit közölte az elmúlt négy év értékeléséről. A választás után rátérünk a következő, 2014-2018-as ciklusra: egy új cikksorozatban a Mandiner szerzői, bloggerei mondják el, mire számítanak,…..
Úttalan utakon 2014.04.17 11:15:29
@Helyes Írás:
Izé. Nekem úgy tűnik, hogy a dohánybulinak sem az lett az eredménye, hogy kevesebb kiskorú dohányzik, hanem csak a cigicsempészet és a feketepiac mérete sokszorozódott meg. Ezzel együtt pedig csökkentek a kapcsolódó adóbevételek és tovább gazdagodtak a maffiózók, és a velük kokettáló rendőrök és vámosok.

Fogadni mernék egy szép összegbe, hogy a fiatalok ugyanannyit piálnának, mint annak előtte, esetleg több moslékot innának meg, az egész haszonélvezői pedig ugyanazok lennének, mint a dohánymutyiéi.
Lásd még, hogy pl. a drogok egy az egyben be vannak tiltva, és attól az ifjúság olyan vígan használja, mintha Amszterdamban élnének.

Nem tudom mi a megoldás a problémára, de biztos nem ez.
Úttalan utakon 2014.04.17 11:16:54
Egy korábbi bejegyzésben ígéretet tettem arra, hogy leírom, miért gondolom azt, hogy Magyarország öles léptekkel halad egy olyan világ felé, amit Örményországban felnagyítva, a maga brutalitásában látok. Az ország gyakorlatilag 20 éve, a Szovjetúnióból való kiválás…..
Úttalan utakon 2013.06.14 14:08:19
@Pilu: Magyarországon az elmúlt 20 év továbbfejlesztette az örmény modellt: a demokrácia látszatának fenntartása érdekében a politikusok és oligarchák egy része ellenzékinek tetteti magát, másik része meg úgy tesz, mintha ellenségei lennének az ellenzéknek, és cserélgetik szépen a szerepeket. Ez azonban a befolyásukat nem érinti, az aktuális ellenzék is sérthetetlen nagyrészt, csak nagy-néha egy-egy renitenst tesznek helyre, azt is csak a látszat kedvéért. Egy Kapolyi, egy Csányi, egy Gyurcsány, egy Simicska, egy Nyerges azért mindig az marad, aki volt.
Áll a bál Amerikában a National Security Agency (NSA) megfigyelési gyakorlata körül. Mióta az NSA-nak dolgozó Booz Allen Hamilton 29 éves munkatársa, Edward Snowden kiszivárogtatta, hogy a titkosszolgálat Prism programja kilenc szolgáltatótól – többek közt a Google, a…..
Úttalan utakon 2013.06.14 10:52:43
@bbjnick:
"a hatalmat nem érdekli, hogy te mit és miért, csak az, hogy ő (mármint a hatalom) mire következtet abból/miként értékeli azt. És amire következtet abból/amiként értékeli azt, aszerint fog megítélni és kezelni."

De mennyire igazad van! - És ilyen szempontból a ma regnáló és az előző bandával kapcsolatban sincsenek illúzióim.
Múlt-kor A Csontváz-tó rejtélye 2013.06.12 13:56:01
A második világháború kellős közepén, 1942-ben az észak-indiai brit erők riasztó felfedezésről számoltak be a Himalájában. Több mint 5 000 méterrel a tengerszint felett a befagyott Roopkund-tó körül több száz emberi csontváz hevert. Azon év nyarán a kínai határhoz közel…..
A múlt héten röppent fel a hír, miszerint az MSZP nem fogja támadni a kormányt az árvízi védekezés ideje alatt és egyben felajánlotta a segítségét a védekezésben. E nemes gesztus akár a nyitánya is lehetett volna az ország pillanatnyi egységének kialakulásában, ha…..
Úttalan utakon 2013.06.12 09:43:26
A Fidesz-es György István módosító indítványt nyújtott be a kisajátítási törvényhez. Ebből megtudtuk, hogy képviselő úr szerint ha egy állami vezetőnek megtetszik egy lakás, akkor a kormánynak meg kell adni a lehetőséget arra, hogy ezt a lakást kisajátítsa a…..
Úttalan utakon 2013.06.04 12:50:36
@ggaborx: basszus, én is képviselő akarok lenni! Most azonnal, és csak amíg kisajátítják az eladó lakásom. Utána lemondok, becsszó! :)
Aki ad magára, ma legalább gondolatban határozza meg magát az épp ötven esztendős miniszterelnökhöz képest. Én a krónikás szerepére készülök. 1989. február 21-e óta gyűjtöm Orbán Viktor jellemző, érdekes, tűpontosságú vagy elfuserált mondatait, akad belőlük 270…..
Úttalan utakon 2013.05.31 12:28:35
@Fejesrob: Én Gyurcsány nyilatkozatait kb. két hétig figyeltem, miután leváltotta Megyót. Ez a két hét bőven elég volt ahhoz, hogy nyilvánvaló legyen: ez egy olyan gazember, akire egy törött homokozóvödröt sem szabad bízni, nem még országot. Ilyen mélyre azért még Orbánnak sem sikerült jutnia.
„Szerintem, amint a háború és a viszály két különböző szó, úgy két külön lényeg is, két különböző tényre vonatkozik. Ez az úgynevezett »saját«-ra, vagy »rokon«-ra, az meg az »idegen«-re és »elütő«-re. Ha saját vérünkkel tusakodunk, e harc neve: viszály, ha…..
Úttalan utakon 2013.05.28 14:42:50
@komolytalan samu:
"Az a krva nagy kérdés, hogy mondjuk Belgiumban, Hollandiában, ahol már 30-50 év múlva meg lehet a muzulmán többség, mit csinálnak majd az ilyen jóravaló muzulmánok, amikor majd döntő befolyásuk lesz."

Természetesen azt, mint abban a londoni városrészben, ahol már most is többségben vannak. Járőröznek, kiverik a sört a bulizó fiatalok kezéből, és csadort húznak a lányokra.

Azt remélem, hogy Közép-Európa még elég sokáig a gödör alján lesz ahhoz, hogy ne akarjanak tömegesen itt lébecolni, és akkor hosszú távon jó stratégia volt itthon maradni.
Pollen, poratka, penészgomba, építőanyagok, vegyszerek – mind potenciális veszélyforrást jelentenek az allergiások számára. A megfelelő építőanyagok, berendezési tárgyak kiválasztásával, illetve lehetőség szerint a lakóhely megválogatásával sok irritációt okozó…..
1000 leütés Érvek Orbán mellett 2013.05.12 10:03:03
Egy korábbi posztomat úgy fejeztem be, hogy ideje számot vetni azzal: miért támogatja Orbánt, aki támogatja. Jobb híján megpróbálom összeszedni én az érveket, megkímélve magamat az atipikus ("rám nézett egyszer azzal a két szép szemével"), a bipoláris depresszióra utaló…..
„Far-right supports of the Jobbik party stage anty-Jewish rally”, vagyis a Jobbik szélsőjobbos támogatói zsidóellenes gyűlést szerveznek, szólt a reggeli publikálás óta a képaláírás az EUobserver uniós ügyekkel foglalkozó hírportál cikke felett; ami egyébként arról szól,…..
Úttalan utakon 2013.05.07 09:44:42
@Hober Marlow:
Úgy ahogy mondod. Szerintem már az is sokat elmond, hogy itt ekkora rendezvényt tarthattak komolyabb attrocitások nélkül. Próbáltak volna Gázában gyülekezni! Ennyi felvonulás minden más országban is lett volna, neonácik mindenhol vannak. - Ellég visszásnak érzem, hogy miközben sujkolják, hogy olyan rohadt antiszemiták a magyarok, hogy Schiff András már nem is mer Budapesten koncertezni, nehogy levágják a kezét, közben azért idejönnek bulizni a világ minden részéről, sőt az is megjelent egy híradásban, hogy az egyik legnagyobb európai zsidó közösség épp a magyarországi.
Közben pedig a második világháború már olyan rég véget ért, hogy többé nem nagyon van kire mutogatni, és ezt észre kéne venniük végre. Akad még pár 90+ éves tata, akit előkaparhatnak, de aztán aki később született, azt ugyanúgy nem ér kollektíve megbélyegezni, mint a náciknak anno őket.
Úttalan utakon 2013.05.07 10:12:44
@Kék az ég:
Egy szóval sem állítottam, hogy a trianonozás jobban tetszik, mint amikor leantiszemitáznak csak úgy, minden alap nélkül.
Ha engem kérdezel, akár tetszik egyeseknek, akár nem, a románok, szerbek, szlovákok, stb, stb, igen sok évszázada itt élnek a Kárpát-medencében a magyarok mellett. Ez nekik ugyanúgy őseik földje, még akkor is, ha történelmileg úgy alakult, hogy huzamos időn keresztül Magyarország néven szerepelt az egész a térképeken, és a magyar uralkodó hozta törvényeket, illetve egy idő után osztrák.
Sőt, ha figyelembe veszem, hogy a 19. század során milyen erős volt a magyarok részéről az asszimilizációs nyomás az ország nem magyar lakosságára (olvass utána, tanulságos), akkor némiképp meg is tudom őket érteni, hogy tökük tele volt már a magyarokkal, és saját országról álmodtak. - Ellenük csak annyi a kifogásom, hogy most pont ugyanazt csinálják a náluk élő magyar kisebbséggel, mint amiből a maguk részéről olyan nagyon nem kértek.
Itt akkor lesz béke, ha mindenki elfelejti szépen azt a tévedést, hogy a határok csak egyféleképpen lehetnek, mégpedig úgy, ahogy 1000 évvel ezelőtt voltak, és elfelejti azt a tévedést is, hogy a Kárpát-medencében vagy a Balkánon realitás a nemzetállam, és megtanulja szépen becsülni a másik embert függetlenül a származásától.
A béke nem rajtam múlik, és ettől a hosszú esszétől is megkíméltelek volna, ha nem vádolsz meg azzal, hogy trianonozok akkor, amikor kikérem magamnak, hogy ab ovo antiszemita lennék csak azért, mert keresztény magyar családban születtem.
Eltekintve attól, hogy Stohl Buci olyan fejet vág az egyik képen, mint aki éppen most akarja leszakítani valakinek a fejét és belehányni a tüdejébe, az István a király legújabb feldolgozásához (IK30, baszki, ez a hivatalos neve) készült felirat és állatfej igencsak indigóval…..
Úttalan utakon 2013.05.06 15:37:42
@AttilaBeregi: A kreatívnak munkaköri kötelezettsége, hogy tisztában legyen azzal, hogy más kreatívok mit követtek már el. Különösen elvárás a legfelkapottabb filmek reklámjait ismerni. Aki erre sem képes, az mit keres a pályán?
(De ezek itt konkrétan nagyon is ismerhették a Trónok harca reklámjait, és szándékosan hajaznak rá.)
Hogyan lehet jobban elrontani a Doktor Parnassus és a képzelet birodalma című filmet, mint hogy magyarra szinkronizáljuk? A királyi televízió megoldotta a szinte lehetetlen feladatot, szerda este ugyanis megtörtént az, amivel utoljára a kilencvenes évek végén találkoztam az…..
Mandiner blog Streetviewtangó 2013.04.29 13:01:00
Google Street View Csenyétén, Magyarország legszegényebb falujában, valamikor a kétezertízes években. „Csenyéte község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Encsi kistérségben. Encstől 20, Miskolctól közúton 57 kilométerre északra fekszik. A települést 1243-ban…..
A Homár gyermekded lelkületű ismerősei is ezeket a kindertojásos Star Wars figurákat vadásszák, és nem egyszerű. Napalm arra is rájött, hogy miért: Gyermekemet szerettem volna meglepni Star Warsos kinder tojással egyik délután. Vettem is neki egyből 2 db-ot. Hazaérek a…..
Úttalan utakon 2013.04.18 14:39:26
@Dr Jozef Vengloš:
Ja, és a többi nyerő pálcikás jégkrém csak akkor kerül forgalomba, amikor már lejárt az akció. Én is mindig akkor nyerek a csokipapírokkal, amikor már késő, máig így csinálják.
A föld teherbírását már túlléptük. A Population Reference Bureau becslése szerint a középkor hajnalán 450 millió, 1600 körül pedig már félmilliárdra duzzadt a világ lakossága. Ez a szám 1900-ra elérte az 1,6 milliárdot, 1950-ben pedig már 2,5 milliárddal számolhattunk.…..
Úttalan utakon 2013.04.18 09:01:30
Írtam már majd' négy éve a Fidesz akkori kommunikációjáról. Azóta változott a helyzet. Ők vannak kormányon és a cél az, hogy az emberek a sikert lássák és a kudarcot ne. Az emberek hisznek a médiának. Néha jobban, mint a saját szemüknek.... Ezt a Fidesz ki is…..
A székely agyafúrtság mellett a NOL szerint Szolnokon felvillant a speciálisan cigány lelemény is. Három cigány legények, nem kevesebbet vettek a fejükbe, minthogy portaszolgálatra szegődnek a helyi menő bárba. Annak rendje s módja szerint jelentkeztek a főnöknél, mondván, hogy…..
Úttalan utakon 2013.04.04 11:14:49
@Farkantoán Chatpartner:
vagy inkább félnek, ugye. Mert a mulató cigány bármikor beleköthet egy ott mulató másik emberbe, és ha egy beleköt, azonnal ott terem az egész pereputty. Ennek néha az a következménye, hogy egymást lincselik meg, máskor meg Marian Kozmát, vagy épp bármelyikünket. Bolond lennék olyan helyre menni, ahol tíz cigány iszogat.
„A statisztikák szerint e nemzedék negyedének meg kellett volna halnia” – mondja Szergej Mirosnyicsenko orosz rendező a Kossuth Rádiónak adott rövid interjújában az utolsó szovjet nemzedékről, amelyről dokumentumfilmet forgatott. A felmérések szerint a drog- és az…..
Úttalan utakon 2013.02.07 09:12:28
@buday008: Ezzel egyet értek, a 80-as években jó volt gyereknek lenni. Feleennyire sem volt veszélyes a világ, én óvodából is egyedül jártam haza, el lehetett engedni. És - nálunk legalábbis - az ideológiai nevelést is erősen hanyagolták, az örsi naplót néha hazavittük és rajzoltunk bele mesefigurákat, ebben ki is merült. Lehet, a tanító néni sem volt egészen meggyőződve az ideológia helyességéről, régi vágású hölgy volt, még a háború előtt kezdett tanítani, mi voltunk az utolsó osztálya. A rendszerről egyszer beszélt nekünk, az 1. tanítási napon: elmagyarázta, hogy azért kell tanulni, mert a világon bármit el tudnak tőlünk venni erővel, kivéve amit megtanultunk. És aki ért valamihez, az utána is új életet tud kezdeni, bárhova kerüljön a világban. (Az emigráció szót nem mondta ki, de arra célzott.) Nem gondoltam, hogy ez a tanács az ún. demokráciában, az ún. rendszerváltás után még inkább aktuális lesz.
És hogy látom én a rendszerváltást? K..va nagy szívás volt a kilencvenes éveket túlélni, az inflációt, munkanélküliséget, feketemunkát, tandíjat pont mikor a bátyám egyetemre ment. Sokszor fáztunk, és nagyon szegényesen ettünk. Akkor én még elhittem, hogy ez szükségszerű áldozat, hogy most rossz, de a nehézségek után majd egy olyan Magyarországon leszek felnőtt ember, és olyan országban fogok családot alapítani, ahol a stabil, kiszámítható egzisztencia nem luxus. Ma úgy látom, hogy mindezt azért kellett elszenvednünk, hogy a posztkommunista hatalmi elit és a tűz közelében lévő ellenzéki politikusok és holdudvaruk megtömjék a zsebüket és az offshore bankszámláikat. Apám és Anyám vérén élősködtek, most pedig az én generációm vérén élősködnek, és legszívesebben mindet a Dunába lőném.
A javaslatom pedig az itt élő fiataloknak ugyanaz, amit a tanító néni nekünk javasolt: tanuljatok (amíg lehet), és húzás el olyan országban, ahol aki dolgozik, azt meg is becsülik.
A kérdés egyáltalán nem elméleti, hiszen már keresik is azt a béranyát, aki életet adna egy klónozott neandervölgyi bébinek. A dolog olyannyira komoly, hogy a projektet nem más, mint a Harvard Medical School egyik professzora, George Church vezeti, aki reményei szerint újra tudná…..
A napokban eldőlt: sajnos belátható időn belül mégsem épülnek fel az Ipoly-hidak a folyó alsó folyásán. A partnerek abban győzködték egymást, hogy a következő uniós költségvetési időszakban közösen újból benyújtják a három új határátkelő, ebből két Ipoly-híd (a…..
Annyira tipikus: a köztévének egy normális műsora indult az utóbbi két évben, azt is megszüntetik, miért is ne, hiszen kilóg a közepesen sem nézett fostengerből: Gundel Takács Gábor Maradj talpon! című, teljesen vállalható vetélkedőjéről van szó. Az adásokat átlagosan…..
Harmincötödik vendégem Raelina Krikston Denverből, az Egyesült Államokból érkezett hozzám. Nagyon kedves requestet írt nekem, mivel kiírtam a profilomra, hogy preferálom a 25 feletti vendégeket. A lány csak 21 éves, de megemlítette, hogy ő komolyabb lány, mint a vele…..
Úttalan utakon 2012.12.20 16:02:28
@Szumi:
Csatlakozom hozzád. Spotternek az a szerencséje, hogy nem tudom, ki, mert a bennem szunnyadó anyatigris - szintén amerikai mintára - beleeresztett volna már egy sorozatot az aberrált seggébe, és aztán még miszlikre is tépte volna!
(Amúgy finom lélek vagyok.)