Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sisko86

0 bejegyzést írt és 175 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Hogyan választható szét Mohamed Merah Abdelkaderade-től, aki büszke rá, hogy testvére megölte a zsidó gyerekeket? Ki tudja, mikor fog ő ilyet elkövetni? Elválasztható-e Mohamed a többi esetleg hívő testvérétől, akik esetleg nem ezt gondolják? Elválasztható-e a…..
Sisko86 2012.03.25 12:28:54
@Pipas: "A fasizmus bűneiért sem akarja senki megbüntetni a mai fiatalokat, mégis tilos fasiszta nézeteket hangoztatni és pl. tagani a holokausztot."

A kommunizmus nem tiltott, mert maga az alaptézis nem ösztönöz gyilkolászásra, ahogy a vallások zöme sem, így ezeket sem kell tiltani véleményem szerint.

És senki sem mondja, hogy a 2000 éves római rabszolgaságot szabályozó törvényeket mindenkinek be kell tartania. Azt sem írja bele senki az alkotmányba, hogy "magyarország rabszolgatartó ország".

Ahogy a vallásos emberek és az egyházak sem támogatják a rabszolgatartást. Mindkettő elhaladt emellett a nézet mellett, a posztoló mégis csak a keresztényeknek rója fel ezt.

A Bibilia értelmezéséről olvasd el dalida kettővel utánad írt kommentjét.

"Szinte mindenben szembenáll a vallás a tudománnyal, ez az igazság."

Ezzel nem tudom mit kezdjek, lévén a puszta tények ellent mondanak ennek. Maga a katolikus egyház sem evolúciótagadó, csak néhány bigott idióta. A vallásos tudósok, gondolkodók sorát meg hadd ne kezdjem. Ők valahogy megfértek a tudományos újító és a hívő gondolataikkal. Az, hogy ez neked nem megy, az meg irreleváns, de ebben nagyot tévedsz.

Az utolsó bekezdésedet nem értem. Mire válaszoltál? Nem azt mondtam, hogy azért mert sok hívő van igazuk van, hanem ha a kereszténység feketeellenes lenne, akkor miért lenne ennyi színesbőrű hívő és közösség?

Egyébként te beszélgettél már normális vallásos emberrel? Mert tényleg olyanokat állítasz emberekről, amit én egyáltalán nem tapasztaltam egyiküknél sem. Egyik sem akart embereket írtani, tudományt üldözni, a Bibliát szó szoros értelemben értelmezni és ennek alapján kövezni vagy embert áldozni. Te meg kötöd az ebet a karóhoz, hogy márpedig ők ilyenek. Miért?
Sisko86 2012.03.25 12:52:16
@Pipas: "Olyan nincs, hogy valaki keresztény és nem tagadja az evolúciót."

Akkor ezeket az embereket biztos csak elképzeltem magamnak. Más értelmezésük van a világra és hogy mi áll a hátterében, mint nekünk, nem hívőknek, de ettől még nem tagadnak semmilyen tudományos felfedezést.

"Mit értesz azon, hogy "normális"? A kényszerképzet, hogy egy keresztre szögezett zsidó fiatalember figyeli őket állandóan, az még belefér a "normális" kategóriába?"

Ignoráns vagy, gyűlölködsz és kirekesztő módon viszonyulsz a vallásosokhoz és mindezeket a hibákat nekik róvod fel. Nem érzed ellentmondásosnak?

"Hát akkor nézz körül egy picit. Kíváncsi vagyok, hogy mennyi idő alatt találod meg az USA keresztény vezetőit a hitetlenek, a buzik, a más vallásúak kiirtására buzdító beszédeikkel."

Írtam valamit a bigottságról és hogy ez mekkora hülyeség. De amúgy vicces egy olyan blogban a másikra mutogatni, hogy gyűlölködik, ahol a vitatindító poszt is gyűlölködő és a vallás betiltását sürgeti. Egyik oldal sem jó, mindkét vélemény hülyeség és egyik sem a józan többséget képviseli, mint ahogy a te vagy Brendel Mátyás véleménye sem képvisel engem, pedig elvileg egy oldalhoz tartozunk.

"Mert egy kicsit tájékozottabb vagyok és nem homályosítja a szememet semmivéle vallási kényszerképzet."

Megint gyűlölködsz (elmebetegnek titulálod az összes vallásost) és még feléjük is helyezed magad emberileg. Gratulálok. Ez sokat elmond arról, hogy ki a fanatikus ebben a vitában. :(
Indiából érkezett egy görkoris autós jelenet Facebook rajongónk jóvoltából. Minden pillanata maga a zsenialitás. A kocsi pedig gyanúsan Suzuki, ha esetleg valaki ezt megerősítené azt megköszönném. Addig is élvezzétek! ..
Sisko86 2012.02.18 22:36:32
Vitézy Dávid a BKK vezérigazgatója négy olyan 2020-ig megvalósuló fejlesztésről beszélt a Heti Válasz mai konferenciáján, melyeket itt jelentett be először, s melyekre már rábólintottak Fellegiék is a Nemzeti fejlesztési Minisztériumban. Gyorsan idesorolom őket, a…..
Sisko86 2011.11.29 14:34:39
@Byk001: A HÉV összekötése a kettes metróval és az 5-ös metró pont egy RER-szerű hálózatot teremtene, épp ezért jó ötlet.

Amúgy rossz olvasni a kommentelőket, akik sokszor az alapján ítélik meg a fenti beruházásokat, hogy milyen véleménnyel vannak a kormányról. Hosszútávú fejlesztési koncepció kell, főleg uniós pénzekből, ha válság van, ha nem. Ráadásul ezek jó tervek, a 4-es metróval ellentétben.
Oscar Wilde utolsó szavai feljegyzések szerint állítólag ezek voltak (persze nem feltétlenül kell elhinni, hogy tényleg így, tényleg akkor, tényleg ott, és tényleg utolsó): "A tapétám és én halálpárbajt vívunk. Valamelyikünknek mennie kell." Mint tudjuk,…..
Világszerte felmérték az atomenergia támogatottságát. Az MTI és a hazai Ipsos által készített közlemények elhallgatták a felmérés magyarokra vonatkozó adatait.Az Ipsos 26 országra kiterjedő teljes kutatásának eredményei itt találhatók meg.A felmérés szerint a…..
Sisko86 2011.06.20 20:24:13
"Paks egy szeizmikus törésvonalon fekszik"

Mi?!
www.seismology.hu/images/cikkek/seismicity/magyarorszag_psha_475_a4.jpg

"az atomenergia ipar egy korrupciós melegágy"

Jelen pillanatban a megújuló energiaforrásoknál nagyobb üzlet nincs a világon, amekkora támogatásokat élvez, nem is kicsi lobbi épül rá.

"Semmilyen vita nem indult Magyarországon az atomenergiáról."

Például a BME-n évente rendeznek erről nyílt vitafórumot. Attól, hogy te nem mentél el, mert még ott a hozzáértők a véleményednek ellentmondó állításokat tesznek, az a te bajod.

Áhh, mindegy is...
Sisko86 2011.06.20 20:56:55
@ven: Jelenleg nincs szükség, de ha most elkezdik a beruházást (tanulmány, engedélyeztetés, kivitelezés, stb), akkor addigra készül el, amikor már lesz rá szükség. Bónuszként meg ott van, hogy le lehet állítani a szennyező szénerőműveket. Vagy az nem lenne érdeke a környezetvédőknek? Csak az atomfrásszal lehet riogatni?
A lelkes groupie-k már közvetlenül a halálát követően követelték az előző pápa szentté avatását. Bár az ehhez vezető út első lépéseket elvileg csak pár évvel a halál után lehet elindítani, az amúgy a szabályokhoz ragaszkodó utód, XVI. Benedek talált kiskaput, így a…..
8ker Blaha átalakítása 2011.04.26 12:08:00
 Ma többen elküldtek egy felhívást felmérésre - holnapig lehet reagálni rá, tegyük meg. Kedves Hallgatók!A budapesti Blaha Lujza tér felújítását tervezik. A terv készítői állítják, hogy a térnek nincs közösségi szerepe, csupán átközlekedésre szolgál.…..
Pénteken megígértem az Imperium Galactica-cikkben, hogy külön posztot kaptok arról, miért nem készült el az Imperium Galactica III, illetve hogy miért volt helyette két másik űrstratégia három fejlesztőcégtől. A történet tanulságos, és egyik szereplője sem lehet büszke rá.…..
IDDQD Heti retro: Warcraft II 2011.02.17 15:30:00
Jól megszívattam magam a múltkori szavazással, sokáig nem tudtam, hogy a Doomra vagy a Warcraft II-re készüljek. Ráadásul mindkettő igen ismert és szeretett játék, olvasói elvárások az egekben, omg, omg. Végül a Warcraft II nyert, aminek a történetéről egyébként meglepően…..
Sisko86 2011.02.17 16:26:08
@Bobby Newmark: Ezt én is hallottam, főleg a Starcraft esetében, ami állítólag (ne kérdezzétek ki állítja, hallottam innen-onnan, nem jártam utána) WH40k játéknak készült, de a félkész játéknál visszavonta az engedélyeket a Games Workshop.

Amúgy meg a lopás elég nevetséges ebben az esetben, hiszen a Warhammerben semmi igazán eredeti nincs, az orkok és emberek küzdelme Tolkien óta a fantasy világ meghatározó eleme. (Vagy már régebb óta? Nem vagyok nagy geek az ilyeneknek utánajárni.)
Sisko86 2011.02.18 11:04:54
@Démonmac1: Starship Troopers 1959

gg
A Redditen a minap közel 2000 kommentet ért meg ez a téma, szó se róla, magas labda videojátékok címeit ráhúzni az ember szexuális életére, akár önironikusan (Alone in the Dark? Unreal? Dead Space?), akár nagyotmondásra kihegyezve (Force Unleashed? Shadow of the Colossus? Heavenly…..
Bár több űrkutatási program küzd nehézségekkel, jó pár nagy durranás várható az idei évben. Vegyük sorra, mik lesznek 2011 érdekesebb eseményei űr-szempontból: A Naprendszer kutatása Március 18-án a MESSENGER, számos hintamanőver után, végre pályára áll a Merkúr…..
Mi van, ha maga a nagy cél egy félreértésen alapul? Ha a bankrendszer áhított összeomlása nem a szép, új világot, hanem a nyomort hozná el? Már megint egy forradalom. Már megint a Nyugat végét vizionálja valaki. Ja, és megint a bankokkal kezdené. Az pedig már teljes véletlen,…..
Sisko86 2010.12.06 13:37:35
@version: Na ez a színtiszta demagógia. Meg a 3.60-as kenyér, ugye. Az a rendszer egy illúzió volt, szemfényvesztés, az akkori "jólét" kölcsönökből, ész nélküli adóssághalmozásból létezett, ha ennek fenntarthatatlanságát nem sikerül belátnod, akkor senki nem segíthet rajtad. Menj Észak-Koreába, tapasztald meg a hatalmas kommunista jólétet.
Sisko86 2010.12.06 13:44:18
@Seravy: Istenkém, 2010-ben még mindig a nulla közgadaságtani ismeret a menő? Szerinted egy cég miért vesz fel hitelt, ha minden 100 ft után 110-et kell visszafizetnie? Mert minden 100 ft hitelből 120 ft-nyit termel. Ebből visszafizet 110-et, akkor 10 ft nyeresége van. Ha nem venne fel hitelt, akkor maradna 100 ft-ja, tehát nullán lenne. Érted? Ennyi. Erről szól a bankrendszer, a hitelezés. Miféle nem létező pénzekről beszélsz? Ez egy körforgás. Jajj. Közgáz tanítást a középiskolákba MOST!
A Fidesztől nem távol eső Hírtelevízió Célpont című műsorában bemutatásra került a Magyarországi egyházakról egy körkép. Tény, hogy igen könnyedén lehet ma vallást alapítani, és mint általában sajnos mindennel a magyar ezzel is visszaélhet. De kisegyházak, azért mert…..
Sisko86 2010.11.17 13:03:43
@kk_kk: Még csak helyzet sem volt...

Amúgy olyan jó olvasni, hogy azok akik legszívesebben elvennének minden kedvezményt az egyházaktól, hirtelen ilyen bőszen védik őket. Micsoda nemes szándék...
Van benne valami kedves. Majdnem olyan, mint az angol buddy (haver), meg egyből beugrik persze a Budweiser sör.  A hir: sok más város - London, Hamburg, Berlin, Párizs, Róma, Tokió stb.* - mellett Budapest is kaphat egyéni domain-végződést, úgynevezett TLD-t (Top Level Domain).…..
Sisko86 2010.10.30 10:53:00
Az utolsó hogyvolt csapatmunka szüleménye, amit Llew kollégával közösen követtünk el. Asgardékhoz tartunk éppen az Odüsszeiával, kedvenc szürke nudistáink 9 év után úgy döntöttek, hogy részt vehetünk egy ottalvós bulin. Persze a meghívás igazi okáról nem tudunk semmit, ami…..
Sisko86 2010.10.24 20:43:29
@Martian: ahogy azt a sorozatban is tették

zseniális az a rész is
Az elmúlt napokban lezajlott a Blizzard játékshow-ja, a Blizzcon, a Frostshock részletesen írogatta is, hogy milyen bejelentések voltak (DOTA a Starcraft 2-höz, démonvadász az ötödik Diablo III kaszt, nagyobb villantás nem volt idén). Mi a bulvármédia rakétáit begyújtva azzal…..
Sisko86 2010.10.24 17:23:17
@wgate: O.o
hazafelé dobáld meg SP-t is
hángörienidiocc Meglepetés 2010.10.23 09:55:00
Bárki, bármit gondol a Google Inc.-ről, azért ez egy kedves meglepetés számunkra tőlük:     A képre kattintva előjön ám nagyban is...
Sisko86 2010.10.23 23:14:11
@pafff: windowsod magyar területi beállításokkal fut
 A vörösiszap-katasztrófa nyomán került középpontba Illés Zoltán államtitkár, aki még nem tudta levetkőzni a 8 év alatt magára erőltetett elnyomott környezetvédő szerepét. Előrebocsátom: ami hétfőn történt az tragikus, a felelősöket meg kell találni, és mindent el…..
Építős blog Zebrák a körúton 2010.10.02 13:54:00
Pár hete írtam róla itt az Építős blogon, hogy újra megjelennek a főváros fontos, gyalogos aluljáróval is biztosított kereszteződéseiben a felszíni gyalogátkelőhelyek. Ez egyrészt a részbeli akadálymentesítés, másrészt a város élhetőbbé tétele miatt lényeges. Az…..
Sisko86 2010.10.03 13:20:59
@Rocko-: téged mégis miben zavar az a pár zebra, azon túl, hogy azok közé az autósok közé tartozol, akik szerint mindenki, aki más közlekedési eszközt használ, mint te, az dögölj meg, mert az út a 'tied'?

korlátlift: 1. nem volt, innentől nem tudom miért emlegeted. az űrlift is fasza, de az sincs a Ferenc körúti aluljáróban. 2. a babakocsit nem szállítja 3. sokkal drágább, mint a zebra kialakítása 4. szerinted mégis mennyit bírna azon a környéken működőképesen? 1 óra? fél nap?

ja és tényleg, az autó a XXI. század közlekedési eszköze! mindenkinek autót! minden autóba csak egy embert! eddig is jól bevált ez a folyamat, Budapest élhetővé vált, a levegője csodálatos és pillanatok alatt eljutsz bárhova, ugye.
„Budapest, Budapest, szeretlek téged!”  (Kisangyal: Túrista; 1987) Utálom Budapestet – halljuk nap mint nap nem csak vidéki, de budapesti ismerősöktől. Mostanában mind a Mandineren, mind a Komment.hu-n jelentek meg Budapestről szóló cikkek. Beállunk a sorba mi…..
A Kutyostat egy fős, reprezentatív mintán végzett felmérése szerint a lakosság döntő többsége örömmel venné, ha a Margit-szigetet leúsztatnánk a Parlament elé. Ezért mi így fogunk tenni. Úgy tudjuk, más pártok gyárak, hulladéklerakók, és mindenféle egyéb ronda hátterek…..
Sisko86 2010.08.24 03:36:32
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ha leúsztatják, akkor a kettes metró megállhat ott, így szükségtelen a Margit hidas megközelítés kiesése miatt aggódni. Ez egy jól átgondolt terv, ebből is látszik! :)
A kereskedelmi csatornák atyaúristene természetesen a nézettség, de ha a magas számok minőséggel is párosulnak, akkor nyert ügye van egy tévének. Épp ezért lehet érdekes játék megfigyelni, hogy melyik hazai adó fogja elcsípni sorozatával a legjobbnak járó Emmy-díjat, illetve…..
Sisko86 2010.07.09 00:59:39
@Viktus: "annyira hülye még nincsen a magyar nép"

Mivel indoklod a Barátok közt és a Jóban, rosszban sikerét? Ezek akkor sokkal jobbak, mint az agymosott amcsi szarok?
Vastagbőr Buktatni nem liberális 2010.06.17 14:15:00
Újra lehetne buktatni az általános iskola második osztályának végétől, és visszatérhet a szóbeli értékelés mellett a számjeggyel való osztályozás a KDNP-s Hoffman Rózsa törvényjavaslata alapján. A tanárok örülnek, a rendesen tanuló gyerekek szülei örülnek, hisz a régi…..
Sisko86 2010.06.17 16:49:33
@be-rci: Buktatni nem rossz magaviselet, hanem rossz tanulmányi eredmény miatt szoktak. Ez nem fegyelmezési eszköz, hanem az a célja, hogy megtanulja a diák az adott év anyagát, amire aztán a következő épül. Most magyarázzam el, hogy mennyi esélye van megtanulni a szorzást és az osztást egy olyan gyereknek, aki nem ismeri a számokat? Komolyan ennyire nem lehet érteni az évismétlés lényegét? Uramatyám!
Sisko86 2010.06.17 17:12:33
@be-rci: De igenis hátráltatja. Ugyanis meg kell állni, el kell magyarázni neki külön, lassabban lehet haladni. Nem csak fegyelmezéssel mehet el az óra, hanem azzal is, ha a két órával ezelőtti anyagot is át kell ismételni sokadszorra azok miatt, akik még mindig nem értik (például azért, mert már azt se értették, amire épül).