Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hev53

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kép csupán fotómontázs! [11, 12] Bevezetés Tavaly februárban és március elején már írtam két posztot azokról az erdei ragadozókról, illetve az ízeltlábúakról, melyek veszélyesek lehetnek a kirándulókra, túrázókra, és akkor úgy gondoltam, ezt a témát eléggé ki is veséztem, számba vettem minden…..
Panorámás sátorhely az Országos Kéktúra útvonaláról száz lépésnyit letérve a Zádorfalva feletti kaszálók peremén Lassan már húsz esztendeje járom nagy hátizsákommal gyalogtúrázóként Magyarországot, eközben az Országos Kéktúrát háromszor, a Kék Kört pedig egy ízben teljesítettem, így tehát…..
hev53 2021.05.17 17:33:07
@Drag: Igazad van, de ezt minden esetben előre közzéteszik így nem kell váratlanul ilyen hangra ébredni, csak tájékozódni:
www.facebook.com/photo?fbid=10218052504417233&set=gm.973990483361830
hev53 2021.05.17 19:40:08
@horvabe: Én osztottam meg a KDP-s csoportban 05.14.-én mert annak útvonalát több helyen érinti a lőtér. A Bakony Harckiképző Központnak is van facebook oldala ott szokták közzétenni a lényeget, ennél részletesebben is. www.facebook.com/harckikepzo
okulare Somogysárd - Mesztegnyő 2020.06.17 14:34:37
Szombat hajnalban keltem a marcali szállásomon a Mózsi Apartmanban és csak a közeli Mesztegnyőre kellett autóznom, hisz ez a település lesz a mai cél. Innét busszal, egy kaposvári átszállást beiktatva érkeztem meg Somogysárdra...
hev53 2020.07.22 13:26:48
Andi csaj ma hajnalban fél-5 kor célba ért! Tegnap este megnéztem az időjárás előrejelzés és azt írta, hogy pont éjszaka nem lesz eső...hajnal 4 órától viszont már igen. Így hát úgy döntöttem, hogy utolsó éjszakámat sétával töltöm. Ez szakaszt úgyis már 100-szor megjártam már..(mivel kerékpáros…..
hev53 2019.05.28 11:45:27
Nagy bejelentés!! Délután 3 órakor meg lett Siójut, mai célom...viszont sötétség még messze van.Mi jelent ez?Azt, hogy utolsó szakaszomat már ma elkezdem!! (bár égnek lehet nem tetszik az ötlet)Nehezen hiszem el, hogy holnap ilyenkor már úton leszek az kádam és ágyam felé...de ezt el kell…..
Annyira nem is volt rossz nap a mai/tegnapi... Reggel Szemesen lementem partra egy kis pihenőre. Gondoltam eleget siettem az elmúlt napokban, hagyj élvezem kicsit a víz társaságát is. Pihenés közben olvasta, blogot írtam és reggelimet is megettem. Elég sok idő elrepült...De most kivételesen nem…..
Na szóval pénteki nap, kemény mehet volt, de attól függetlenül élveztem az utat. Kemény mehet volt, mivel 3 hegyet is meg kellett mászni. Hajnali indulás nem volt, mivel önkormányzatban kaphattam pecsétet, ami 9-kor nyit. De baj, így legalább boltba is bejutottam, ahol napi kaját…..
Kemény napok voltak ezek is...Szívem már szerdán el indult volna, de sajnos volt sok, sok tennivaló...meg intézni való..Ebből lett csütörtöki indulás, abból meg pénteki indulás..Végén pénteki indulás se jött össze, mivel este vettem észre hogy fénykép töltő anyunál maradt, mehettem városban pedig…..
NAGY BEJELENTÉS!Andi csaj jövő héten újra útra indul! Nem, ez most nem kék lesz...nem lesz 1000 km...és nem lesz 63 nap...Balaton kör túra a cél...(eddig ugye mindig kerékpáros úton mentem. Augusztusban idén meg lesz ez is, ahogy minden évben.) most túra részen megyek majd...ha minden igaz…..
hev53 2019.04.29 18:54:52
@mosolyszem: A füzet szerint kell menni és pecsételni de van olyan vasútállomás ahol már nincs bakter ott kell valami más helyet keresni. Hétköznap a helyi önkormányzatok lehetnek jók illetve a boltok, kocsmák. Itt nem saját pecsétek vannak mint a kéktúrán hanem bármi jó amin a falu neve szerepel. Itt a füzetem lapjain átfuthatod a pecséteket ami kerek az vasútállomás (nagyrészt) ami nem azt úgy kerestem a vasút helyett.
get.google.com/albumarchive/118364908727009436702/album/AF1QipPILy2sS5owdVOnUf4XkT6UFIAIhiHH37nmHI3W?source=pwa
hev53 2019.04.29 19:38:09
@mosolyszem: Menj ki a Mecsekbe egy turista útra, kapcsold be a GPS-t és menj a jelzésen közben nézd a GPS-t hogy miként mutatja az utakat. A Balatonnál jelzetlen utakon is kell menned nézz meg olyat is. Menni fog! Esetleg egy Balaton turista térkép (papír változat) is hasznos lehet. A GPS akkuja egy napot bír készülj fel töltésre, vagy tartalékba legyen ceruza elem.
Keresem, keresem utam...Írott-kő helyett egy új célt...ami valósságos cél az életben...(Valamikor örömmel, valamikor fáradtan, valamikor teljes erővel) Közben kutya- és kisállaterapeuta képzésen vagyok. Amire igazából nem maga terapeuta miatt mentem, hanem inkább kutyák miatt.Egyik hétvégén…..
Béndekpuszta tipikusan az a fajta település, amit nem nagyon érdemes a térképen keresni, mivel nincs is rajta. Történt ugyanis, hogy miután az utolsó lakója 1983-ban elhagyta, a falu házait lebontották, és az utolsó tégláig elhordták. Amit az ember elhagyott, azt a természet birtokba vette, és…..
hev53 2018.08.12 09:28:53
@Dikusz: Derenk-ből turista látványosság lett. igaz belépőt MÉG nem szednek. A hangulata már nincs meg.
Tegnap nagyon boldog voltam, amikor konstatáltam, hogy egyedül vagyok a visegrádi pályán, ahol nagyon régen nem jártam. 10 perccel az érkezésem után, zörögni kezdett a bozót, gondoltam, eddig tartott a magány, kolléga érkezik. E helyett egy hatalmas vaddisznó jelent meg 10 méterre…..
Igen, igen tudom....írnom kellett volna. Hiszen eljött júliusban az a nap, amikor kezemben került újból a füzetem (most már ellenőrösen) és mellé megkaptam a jelvényt.  Sokaknak ez csak egy tárgy, mint egyik barátnőmnek is, viszont szívemnek ez egy kincs, mert amikor ránéz....44 millió emlék, élmény…..
Hűhaaa! 1180km  63 nap alatt..JELENTEM: MEGCSINÁLTAM! ÖNMAGAMHOZ ÉRTEM! Tegnap Kőszegen sajnos nem sikerült fényképezőgépet vennem, pedig volt Tesco...de ott sem lehetett kapni. Elkezdtem gondolkozni, hogy kell kép a célba vagy nem. Menjek el ma Szombathelyre és holnap legyen meg önmagam vagy…..
Na tegnap írtam volna zárást is...amit inkább külön írom, mivel hosszú lett volna ezzel a tegnapi bejegyzés. Zárás: Furcsa belegondolni, hogy 1 hét múlva már újból beszélhetek anyuval...Igen anyuval, ugyanis valamikor június elején úgy, döntöttem teljesen megszakítom a kapcsolatot. Mármint ameddig…..
Azt hiszem megérkeztem legnehezebb hetemhez...oké lehet volt már nehezebb utak is, de ez a hét másképp lesz nehéz. Igazából pont ilyen meleg miatt gondoltam, hogy a legjobb indulási dátum az április végén lenne..mert így, lesz hideg, fagy, kellemes és forróság idő is. Nem tudtam volna 2 hónapot…..
Olyan jó, amikor nem fáj a lábam.. Ilyenkor élvezhetem az erdő társaságát, fák illatát, közben madár koncerten mosolygok...és bámulom,bámulom ezer féle szépséges virágokat. Igen, élveztem a napot, mivel tapasz ismét segített a fájdalomban, úgy hogy újból ott volt az arcomon a mosoly....ami…..
Bizony mondom...Andi csaj már úton is van. 1 állomást már ment is, Mogyorósbányára. Sőt fájdalom helyett újból boldogságban ment az út.  Vagyis elkezdte utolsó 27 napját a Kék-en. (remélem most már semmi miatt nem kell majd megállom). Milyen volt a pihenő? Hát nem nevezném 100%-osan pihenésnek,…..
Hű, de király nap a mai...Ma csak 11km volt a tervben (Ősagárd volt a cél), hajnal 5 után indultam, így 12 előtt már szálláson is voltam. Végre be tudtam írni magamnak egy délutáni alvást is. Szóval ma pihi, pihi és csak pihi van a főszerepben. Amúgy reggel 8-ig nagyon hideg van ám...már el is…..
Hát igen kemény két napocska volt... Ezek után mondom azt, hogy "Megcsináltam! Most már ezért is se fogom félbehagyni." Mit csináltam meg? Először is Siroktól Hármashatárt...nem kis feladat ám, aztán ezután várt még Kékestető is, és utolsó sorban Galyatető is (oké ez lehet könnyebb rész volt…..
Hát mai mese, elég kemény lett... 8:30 körül bementem erdőben és 16:30-ig ki sem jöttem... Reggel 7-re volt megbeszélve a turistaházi csajjal a kávé meg reggeli az étteremben. Kicsit késtem, de étterem szerencsére nem ment el sehová. Jól esett a kávé, de bundás kenyér meg főleg...(napok óta nem…..
Hűűű, itt vagyok Bükk tetején...945 méter magason :) (Bánkúton) Na, akkor jöjjön a mai mese.Reggel, ugye nem kellett buszhoz alkalmazkodni, mivel helybe találtam a szállást, így akkor indulhattam  amikor én jónak láttam. Kitaláltam, hogy 7 óra lesz a legtökéletesebb  időpont az indulásnak, nem…..
2016.05.11. Kislengyel Nem tudom megmagyarázni... de mégis sokszor, úgy érzem, hogy itt mellettem van egy láthatatlan angyalka.  Ma például Zalalövőből megyek kifelé, egyszer csak megszakadt a kék út....mivel itt csinálnak  egy új autóutat. Mindenfelé néztem, hogy merre tovább, de…..