Regisztráció Blogot indítok
Adatok
37es

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eljött ez a nap is. Újabb találkozás a professzorral, ma már okosabb leszek, a nyugtalanító bizonytalanság helyett kapok végre valami konkrét információt - ezekkel a gondolatokkal vágtam neki a mai napnak.Hosszas várakozás után bejutottunk, türelmetlenül a lényegre térve érdeklődtem, hogy…..
Az alábbi listán olyan ételeket találsz (a bennük levő vas mennyiségével együtt), amelyek segíthetnek a vashiányos állapot megelőzésében. A vashiány - értelemszerűen - azt jelenti, hogy a szervezetedben nincs elég vas. Megfelelő mennyiségű vas nélkül a test nem tud elég…..
37es 2016.05.23 12:49:44
@Felicitasz:

Az en ismereteim szerint, ketogen etrenden joval kevesebb a szervezet C-vitamin igenye. Kifejezetetten nem is szedek, csak alkalomszeruen. Raadasul gyakorlatilag napi rendszeresseggel eszem nyershust(eppencsak sutott marhahus), amirol ugy tudom, hogy szinten tartalmaz c-vitamint es igy tobb is marad benne.

Idokozben, miota kerdeztem itt, tobb kulfoldi oldalon talaltam, hogy masik felszivodast gatlo tenyezo lehet a rez hianya is. Mivel en nagyon leeegyszerusitve etkezem, ez akar meg elo is fordulhat, most erre is jobban figyelek, marhamaj formajaban, ami folatot is tartalmaz megfelelo mennyisegben.

Igazabol csak azt nem ertem, hogy mindig, mindenhol felszivodasrol beszelnek es en ezt ugy ertelmezem, hogy etkezes utani felszivodasrol van szo, nem pedig atalakulasrol. Mert - es laikus vagyok - ha nekem magas a ferritin szintem es alacsony a vasam, akkor en azt gondolom, hogy felszivodassal nincs problemam, mert a vasraktaraim tomve vannak, tulsagosan is, de valamiert nem kerul ki onnan. Na erre irtak, hogy a rez segiti a vas hemoglobinba valo beepulest is, kerdes, hogy hogy kerul oda, ill. hogy miert nem. Ja, mert amugy az is eleg keves van/lett.

Egyebkent az un. paleo-ketogen etrenden vagyok, dontoen tartozkodom a nem paleonak megfelelo elelmiszerektol(glutentartalom, tejtermekek, hvelyesek,stb), de lenyeg ugyanaz, alacsony, 30 gr alatti szenhidrat bevitel, magasabb zsir, es moderalt feherje.
37es 2016.06.12 22:57:24
@zellerlevél: nulla a bevitt szenhidrat igeny. Amire a testnek szuksege van(az agy egy resze, hemoglobin, es meg par dolog), azt legyartja a maj kenyelmesen. a tobbi sejt pedig ketonnal, majd kesobb mar zsirsavakkal is mukodik.
37es 2016.06.14 00:08:21
@Felicitasz: rengeteg info van errol angol nyelven, nem en talaltam ki... pubmed vizsgalatok, stb.