Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jovanotti

12 bejegyzést írt és 145 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bevezető Idén januárban töltötte be ötödik életévét a blog. Életmódomból fakadóan ritkán tudok cikket írni, de kivételes alkalmakkor megteszem. Az oldal elindulása óta társaimhoz hasonlóan sok energiát tettem abba, hogy létrehozzam azt a sztereó rendszert, amit hosszabb időre őszintén békén tudok…..
Pontosan 2022 február 24-én 10 éves a Raspberry Pi. Ebből az alkalomból gondoltam a magam szemszögéből foglalkozni ezzel a kis számítógéppel. Mindenki tudja, hogy a brit Raspberry Pi Alapítvány hívta életre a projektet elsősorban tanulmányi céllal, hogy egy kifejezetten olcsó és sokoldalúan…..
Jovanotti 2022.02.04 09:22:54
Mióta főzök, rántott húst is csinálok. Mindenféle húst is, mert a magyar mindent is kiránt. Egy dolog azonban a közelmúltig óriás rejtély volt számomra: a púpos rántott hús titka. Több mint hét év hallgatás után ezt egy olyan horderejű dolognak érzem, amiért ismét billentyűzetet…..
Ezeken az oldalakon a vissza-visszatérő Kedves Olvasó talán már hozzászokott ahhoz, hogy főképp műszaki jellegű tartalommal találkozik. Jómagam, mérnök és egyszersmind konstruktőr aspektusokból szemlélem a témát, ami nyilván eltér a hifivel műszakilag kevésbé, inkább zenei, hangminőségbéli…..
Miután az első meghallgatáson már túlestem, azon kezdtem el agyalni, van-e értelme annak, ha tovább folytatom és megírom, amit hallottam...
AudioWorld Látványtrend 2019.11.14 22:08:22
Már a múltkori, emlékezetes analóg kiállítás kapcsán egyszer eldöntöttem, nem írok kiállítási recenziókat többet, mert nem hiányzik vitatkoznom egy csomó emberrel, akik mást és főképp másképp hallanak, értékelnek, s ami a top, elvitatják a jogomat a saját vélemény alkotástól. Most azonban mégis…..
István úgy nyomta a kezembe a hangszedő dobozát, hogy vigyázzak rá, mert ez egyetlen darab jelenleg az országban. Hirtelen majdnem rávágtam, hogy akkor egyben az utolsó is, de annyira be voltam rekedve, hogy inkább nem szóltam semmit...
Jovanotti 2019.02.25 23:03:03
@Audiolife: Az a helyzet, hogy sok évig tekergettem 1210MKII-t, azt ismerem. Még égőcserét is bevállaltam, pedig az nem egyszerű...Akkor még nem léteztek klónok, ezért írtam, hogy még sosem próbáltam. Egy új PLX1000 kb annyiba kerül, mint egy (lefos.tt) használt 1210MKII, ezért gondolkodom a vételén. Persze már nem "tekergetem" őket, csak otthon használnám.
Jovanotti 2019.02.26 14:03:36
www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4507732_-plx-1000-pioneer.html
Ha megnézed az árfigyelőt, akkor van 491 eurós ár (nem csaptam le, azt hittem marad annyi), ráadásul a cégemre meg tudom rendelni nettóban. Most is 150 körül jön ki, de ha lesz még egyszer 500 euro, akkor 135e ...
A Káptalantóti piac egy modern Toldi Miklós történet női sztárokkal újragondolva (divatos a forma Hollywoodban is), barátságokkal, összetartással és állandó küzdelemmel a "rókalelkű bátyjakkal", vagyis a mindenféle rendelkezések betartását számon kérő hivatalokkal. A történet ismert. Az új évezred…..
AudioWorld Lóerők...alapjáraton. 2018.06.02 22:16:40
Mindez idáig nem sikerült túltennem magam az idei müncheni Show tanulságain. Talán mégsem volt annyira értelmetlen az idén is kilátogatnom, nem is gondoltam volna, hogy ennyire, ilyen hosszú ideig mocorognak majd a gondolataimban a leszűrhető – legalábbis egyféle gondolkodás alapján levonható –…..
Sziasztok! Ma reggel piacon jártam és a tejesnél eszembe jutott, hogy milyen régen nem készítettem már gheet. Vettem is rögtön fél kiló vajat hozzá.  Miért jó a ghee? Egyrészt nagyon kellemes egyedi íze van, sokkal selymesebb és kicsit édesebb, mint az olaj. Ezen kívül mivel a folyamat során…..
Jovanotti 2018.04.08 14:31:06
@Ági Helló Curry: Javaslom egy vizes, kerámia vajtartó beszerzését, van sokféle. Ami nekem van az belül mázas, kívül natúr. Az alja vizben áll, kifelé párologtatja a vizet, és így állandó hőmérsékletű a vaj. Mindig elöl van, de maximum egy hét alatt el is fogy. Még sosem volt avas a vaj, és mindig puha, kenhető.
Futtatom egy ideje a nálam kissé mániákus szélessávú hangfal projektekt, de eddig csak összefoglalásokat írtam, amiből sok minden nem derült ki azon kívül, hogy a témát. A komolyabb petárdákat későbbre tartogatom, egy kicsit viszont elsütök most, amíg még meleg. Jelentem,…..
Jovanotti 2018.02.01 12:04:54
@Audiolife: Tag Band-ot pont a Te véleményed miatt nem akarok. A kábel csere megvolt, kívül-belül Belden 9497 van. A kábelt is a Te ajánlásodra vettem...soha nem gondoltam volna, hogy ekkor hatása, hallható hatása lehet egy kábelnek.
Tudsz esetleg jobb hangszórót ajánlani? A Monacor szterintem hasonló lehet, még amit néztem a Fostex P800k és az FE83. Ha van valami ötleted szívesen veszem, akár a Monacort is, ha szerinted jobb mint a Visaton.
Annak idején, mikor 10 évvel ezelőtt ideköltöztünk, hamar rá kellett döbbennünk, hogy falunkban irtó kemény a víz. Tudom, ez országosan jellemző, gyerekkoromban a panelban (Budapest III. kerületében) is így volt, férjeméknél a XVII. kerületben méginkább, de az itteni helyzet azokon is messze…..
Jovanotti 2017.12.18 10:24:50
Minap került hozzám egy ma már fosszíliának tekinthető kis kütyü, azzal a céllal, hogy hallgassam meg, a jobb oldal recseg, és persze kellene valamit kezdeni vele. Vagy ajánljak újat - szoros a büdzsé -, vagy javítsuk meg valahogy...
Már idegesek a balatoni vállalkozók. Sok  étteremben már most sokat kiabálnak a nyári munkára szerződött alkalmazottakkal. Pedig a szezon még el sem kezdődött. A vendéglátóiparban, turizmusban eluralkodott pánikra az ad okot, hogy nincs elég szakképzett ember, mert a többség külföldön dolgozik. A…..
Először beszél őszintén a Bocuse d'Or döntőjén, Lyonban átélt érzelmeiről Széll Tamás, aki egy most bemutatásra kerülő dokumentumfilmben elmondja, mennyire nehéz volt lepleznie csalódottságát, és hogy örökre lesz benne egy rossz érzés a verseny miatt. Folytatódik a TV Paprika Bocuse d’Or sorozata,…..
Jovanotti 2017.04.20 10:46:20
@FlybyWire:
Kar hogy fogalmad sincs rola,mi az a marokkoi citrom, de gugli a baratod. A citrom valoban nem lehet magyar, de a marokkoi citromot megcsinaljak a szakacsok maguknak. Ennyi erovel a bors sem magyar, sot a komeny sem...tenyleg troll vagy
A múlt heti posztban azt ígértem, hogy nyilatkozni fogok az alvázvédőzésről. Hát, úgy tűnik nem mondtam igazat. Azt majd a következő részben. Ehelyett lássuk, hol tartunk most. Nyugi, horrort hoztam ma is.....
Jovanotti 2017.03.15 22:34:13
@Pepejoe: hirtelen csak ezt találtam, de már minden autógyár évek óta "3D"-ben galvanizál :
www.youtube.com/watch?v=5Zv4zi7bNYQ
Ha szeretsz egészséges dolgokat enni, akkor nem kell magyarázni, de ha eddig azt hitted, hogy nincs élet a pacalpörköltön túl, akkor érdemes egy esélyt adni annak, hogy milyen ízgazdag, érdekes ételek vannak, és még éhes se maradsz a végén, sőt...
„A felnőtteknek pálinkát, a gyerekeknek szörpöt, és boldogság van” – foglalta össze a Gyümölcs Wellness Központ lényegét Pach Gábor. A név alapján az ember Balatonra néző jakuzzikat, gyümölcsös testkezeléseket és szaunafelöntéseket vizionál, de itt valami egészen másról van szó. A wellness…..
Jovanotti 2016.10.19 22:30:00
@Márk_Márk: Itt csak az van...
Vajas Kenyér Sirha Budapest - 2016 2016.05.31 14:46:09
Lyonban a Sirha gasztronómiai kiállítás és vásárt két évente rendezik meg a Bocuse d'Or-al párhuzamosan. A rendezvény célja, hogy a termelőt összekösse a vevővel és / vagy a nagykereskedőkkel kapcsolatokat építsen. Stockholmban ugyanezt a célt szolgálta a Gastronord. Ezekre a kiállításokra jellemző,…..
1913: Székből ma is készül konyha. A falon logó kuglófformát elfogadnám, de minden bizonnyal elbűvölnének a kislány játék edényei is (Forrás) Remélem, a Paszuly olvasói között is szép számmal akadnak olyanok, akik szeretnek belesni mások lakásába. Én nagyon, és vannak ismerőseim,akik szintén. Nem…..
Az eldugult lefolyó sokszor gondot okoz, különösen, ha némi ételmaradék is kerül a mosogatóba. A kávézacc azonban erre is kiváló megoldás, annyi teendőnk van, hogy a kávéfőzőből nem a kukába, hanem a lefolyóba öntjük a kávéfőzés során visszamaradt zaccot és máris kitisztul a lefolyó.Ha már teljesen…..
Nyakunkon a karácsony Olaszországban is, és hogy mi kerül ilyenkor az asztalra? Nem meglepő, hogy Palermóban mást nyammognak el, mint Dél-Tirolban, és legjellegzetesebb karácsonyi édességek sorát kezdjük is egy déli, pontosabban nápolyi desszerttel, a struffolival. A struffoli egy…..
Jovanotti 2015.12.10 13:48:53
Sokadszor térek vissza Emilia-Romagnába, az olasz gasztrokultúra legjobb tartományába, itt vannak a legjobb címek, amiket nem szabad kihagyni! 1. Bolognai fagyi Bologna alapvetően rettentően híres a fagyijáról, végig is jártam az összes neves helyet, de csak egy…..
Jovanotti 2015.08.03 13:18:19
Modenában, látogatható, és elképzelhetetlen...
www.hombre.it
Friss, 12, 24, 36 hónapos parmezán, és vaj.
Nem mellesleg itt van a tulaj magán autó gyűjteménye, a Maserati gyár félig-meddig hivatalos múzeuma.
www.paninimotormuseum.it/index.php?lang=1
Nem csak kánikulában lesz büdös a cipőnk, hanem... hanem kb. az év bármely szakában.Most mutatunk egy olcsó, filléres trükköt a szagtalanításra: használt teafiltert kell a cipő belsejébe tenni. Kb. egy éjszakára beletesszük a cipőbe a használt, de száraz filtert, és az…..