Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tyroler Cintia

34 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jelenleg a K.O. próbafolyamata zajlik a mi kis színházunk falai között. Nem mondhatnám, hogy csendesen, mert folyamatosan röhögőgörcsök törnek ránk az elpróbalt jelenetekkor. A rendező velünk együtt nevet, néha türelmesen várakozik arra, hogy a három grácia kikacarássza…..
A jelenlegi - s úgy tűnik, egyre inkább állandó - blog főszerkesztőnk, M. Máté megkért, hogy készítsek Pánczél Eszterrel egy interjút. Remek ötlet, hogy megismerje a közönségünk, ki is ő, ugyanis nemsokára társulatunk legújabb tagja lesz. Személyesen egy szót nem…..
A Fészek Színház egyáltalán nem reprezentatív felmérést készített az elmúlt pár hónapban. Engem ért az a dicső feladat, hogy feldolgozzam. A kutatás során azt szerettük volna kideríteni, hogy a színházunkba ellátogató nézőink a magyar színházi rendezők és színészek…..
Mov(i)e Stars (munkabemutató) - 2014. április 11. Féltem, aggódtam, kétségbe voltam esve, hogy most először zavarni fog a közönség, mert olyan jó volt eddig tét nélkül játszadozni. Ez a próbafolyamat felüdülésként ért, mert a mozgásban ki tudom élni azt az érzést,…..
A múlt heti bejegyzésemben írtam, hogy új szerepkörben fogok tetszelegni. Íme a beszámoló róla! A láthatatlan ember. 03.28 - Comment Lájv próba Nincs tisztában azzal, aki még nem csinálta sohasem, hogy milyen elszigetelődéssel jár ez a hang plusz fénytechnikázás. Ott ül…..
Na de mi? Hát a [Spec.] Színházak Éjszakája március 29-én. Várjuk sok szeretettel újra a kedves nézőközönségünket a mi kis családias kulturális intézményünkbe. A részletes programot nem írom le, hiszen megtalálható itt, meg itt, meg itt. Valószínűleg új…..
Kedves Diák! Szeretnél olyan hobbit találni, ami érdekel?Szeretnél belátni a kulisszák mögé?Szeretnél egy közösséghez tartozni?Szeretnéd, ha végre bíznának benned? Szeretsz szervezkedni, alkotni? Ha a válaszod mindegyik kérdésre igen vagy ép nem: akkor a helyed itt van…..
Elnézést, elfogult vélemény következik. A mozgás szeretete miatt. A Mov(i)e Stars munkabemutató próbái ezennel elkezdődtek! (Ez a kép nem a próbán készült! De vicces...) Eddig inkább tréninget tartott Béla (az előadás rendezője) nekünk, ami az alap testi kondíciónkat…..
2014. február 1. - Ahol a farkas is jó (Katona József Színház, Kamra) Elsősorban próba, másodsorban nyílt. Na, ezt kellett letisztázni! Belerázódni, mind a közönségnek, mind a dolgozóknak. (Kiemelve a színészek és a rendező, de ne felejtkezzünk el a dramaturgról,…..
Róza cuki. Nem csak egyszerűen cuki, hanem bögyösen cuki*. Azért ennél jóval többet foglalkoztam vele, hogy csak a cukiságát emeljem ki, de mégis ha egy szóban kellene összefoglalnom Róza személyiségét (legyen kettő, mert nem bírom ki, hogy csak egy legyen!): cuki és…..
Az utolsó magyar - 2013. december 29. Az ember akarva akaratlanul úgy éli életét, hogy terveket szövöget. A tervek arra valók, hogy a kitűzött célunkat hogyan valósítsuk meg. A színházban is egy előadást előre meg lehet tervezni, de amikor már benne vagyunk, egy előre nem…..
Az interjú-sorozat következő alanya Miklós Zsófia. Sokkal jobb érzés a kérdező szerepében tetszelegni, főleg, mikor a másik féllel annyira repül az idő, hogy fel sem tűnik, hogy majdnem eltelt 50 perc. Olvassátok sok szeretettel! A színészkedés vagy maga a…..
(Tyroler Cintia színházunk tagjaként beült a legutóbbi Ibsen előadásunkra. Majd lejegyezte, ami eszébe jutott róla. - a szerk.) Évadról évadra egyre jobb lett ez az előadás. A szereplők magabiztosan öltik magukra az eljátszott karaktert és csöppennek bele a kisvárosi légkörbe.…..
Vasárnap FészeKabaré próbán jártam. Csak úgy. Fészek Színház elvonási tünetem volt, ezért belestem a próbára. Milyen jól tettem! Zsongott a fejem. Sok a dolog és a kérdés mostanában az életben. A színház egy csapásra feledtetni tudja ezeket. Ezért vagyok bent, amikor…..
2013. október 13. és 14. - 1001 Vasárnap családias hangulatban telt az 1001, és mivel a tükörteremben játszunk, nehezebb dolog a tér betöltése. Ennek ellenére úgy érzem, remekül megoldottuk. A kisszínházi előadásoknak az egyik előnye és hátránya is egyben, hogy egymásra van…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG Mozgás 2013.07.31 11:00:00
Ez a nap a mozgásról szólt. A délutáni feladat a repertoárunk előadásaiból való mozgásközppontú jelenetek megalkotása volt. Az esti produkcióra már négy nappal ezelőtt elkezdtünk készülni. A csoportokat Ancsi, Attila és Tamás vezették. Tamás hagyományos megoldást…..
Lássuk mi is történt az elmúlt évadban, amiben még nagyon is benne vagyunk, mert évadzáró és ezeregy munkálatai még javában folynak. Vizsgaidőszak közepén tartok, de a színház miatt két vizsgám is úgy zajlott le, hogy a Fészekről beszéltem (elmondhatom magamról, hogy Fészek…..
Nem hittem volna, hogy valaha kijelenthetem, nekem bizony van kedvenc karakterem: Vargáné! Kevés technikával rendelkező színjátszó ha ilyen feladattal találkozik, mit tud tenni: mindenét beleadja. Annyira, hogy a harmadik jelenettel később se tud már egy másik karakterébe bújva…..
Nem mondhatnánk akadálymentesnek az ezeregy próbafolyamatát. Eleve januárban kezdtünk volna, ami át lett csúsztatva áprilisra. Közben egy szereplő visszamondta, de lett helyette kettő. Most ott tartunk, hogy eggyel kevesebb emberünk van. Ennek ellenére a próbákon azért jól…..
Hálát adok az égnek, hogy két éve már túl vagyok ezen az egész felvételi macerán. Nem irigylem azokat az érettségi előtt álló diákokat, akiknek ilyen hangulatban telik ez az évük. Ami amúgy is stresszes időszaknak számít. Tyroler Cintia Bevallom, nagyon távolról figyeltem…..
2013. február 24. - Romantika Vasárnapi előadás, vagyis ezt azt jelenti, hogy tizenhét órakor kezdünk. Becsapósak az ilyen napok, mert az ember ránéz az órára és azt érzi: „ó még csak tizenhatot mutat az óra, akkor még van idő a kezdésig, hisz este hétkor kezdünk!" Nem nem,…..
2013. január 17. - Romantika A délutánom szörnyű volt, mert írásbeli vizsgáról kellet bemennem a színházba. Nagyon mérgesen és idegbajosan érkeztem meg. El is tartott az előadás előtti félóráig, de tudattalanul a társaság el tudta feledtetni velem az egész…..
Fészek Színház észrevétlenül belopja magát a szívbe. Fokozatosan egyre jobban elkezdünk kötődni az előadásokhoz, a szereplők által a társasághoz és végül a helyhez. Játszóként nem tudhatom milyen máshol, de nézőként már van összehasonlítási alapom. A közönség…..
„Hogyan segítik a színházon kívüli elfoglaltságaink a színpadi létet?" - múlt heti témaként megírt bejegyzéseket olvasva és elgondolkodva rájöttem, sulin kívül jelen pillanatban nincs semmim. Pedig anno tíz évig meghatározó szerepet játszott az életemben a Tánc. Négy…..
Teljesen beleélni magam a szerepbe még nem sikerült. Egy-két pillanatra már igen, de akkor hirtelen feleszmélek, elvesztem a fonalat, és minden kiesik a fejemből. A Káélet előadásokat így csináltam végig, hisz akkor karakterformálással nem foglalkoztam. Ezért is szerettem…..