Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kissat

31 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pedoszosok Szerelem 2023.02.14 18:03:42
  Ez a történet egy fiú és egy lány szerelméről fog szólni, akik fiatalon találkoztak egymással, és boldogan élték a napjaikat.  Egy buliban találkoztak először, és rögtön megtetszettek egymásnak, sokat beszélgettek és meséltek magukról, hogy jobban megismerjék egymást. Másnap beszéltek telefonon,…..
Már kiskoromtól kezdve nagyon érdekeltek a más nyelven szóló rajzfilmek. Ezek közül is az angol és a japán nyelv ragadott magával, ezért mind a két nyelvet tanulom, mert terveim lesznek velük. Mindkét nyelvből szeretnék legalább egy középfokú nyelvvizsgát, de talán társalgás-anyanyelvi szinten…..
A jövő az egy nagy kérdés számomra, mert még úgy magam sem tudom, hogy mit is szeretnék. Elképzelésem nagyjából van. A pszichológia világa nagyon érdekes és fontos lett számomra, már az általános iskolában is nagyon foglalkoztatott ez a dolog. A pszichológián belül viszont a gyermeki részével…..
Pedoszosok Mindig karácsony 2023.02.10 23:00:05
Ez a könyv három teljesen idegen tizenkilenc éves lány karácsonyi készülődését és a karácsonyukat írja le. Az első lány Anna. Miután utat tört magának a mozgólépcsőről, rohan tovább a Pláza mozijába, ahol a kiszolgáló pultnál dolgozik. A munkát az egyetem mellett végzi, mert autóra gyűjt. Szülei…..
Több mint 2 éve életünk része lett a világjárvány. Most pedig, hogy nehogy örüljünk, hogy jön a tavasz és a napsütés, Oroszország hadüzenet nélkül megtámadta Ukrajnát. Tegnap óta figyelmesen követem az eseményeket. Igaz, hogy már régóta van probléma az ukrán - orosz határon, de ez mégiscsak más.…..
Pedoszosok A lelkiismeret 2023.02.09 22:31:30
Alapvetően nagyon sokat gondolkodtam, hogy mi lenne az a téma, amiről szívesen írnék, majd hosszas gondolkodás után a lelkiismeret témájára esett a választásom. Ez az ötlet onnan jött, hogy hallgattam erről egy nagyon érdekes podcastot még sokkal korábban. Emlékszem, akkor nagyon elgondolkodtatott.…..
Pedoszosok Egy átlagos nap 2023.02.09 20:43:52
 Ma reggel kilenc órakor keltem fel. Megmostam az arcomat, majd felöltöztem és megreggeliztem. Aztán elmentem fogat mosni, és elmentem megetetni a macskámat és a kutyának. Majd bejöttem az udvarról és a nyuszit is megetettem. Utána nekiálltam tanulni, és amikor végeztem, segítettem anyukámnak főzni,…..
Pedoszosok Egy hosszú januári nap 2023.02.07 20:01:23
A január tizennyolcadiki napom, azaz a szerdai nagyon hosszú volt, mivel sok minden történt velem. Reggel 7-kor kikeltem az ágyból és bepakoltam a táskámat. Ezután elmentem a fürdőszobába fogat és arcot mosni. Utána felöltöztem az iskolai ruhámba, kifésültem a hajamat, megtisztítottam a…..
Pedoszosok A tenisz klub 2023.02.07 19:45:20
-Mikor ér ide az anyukád Kriszta? -kérdi az igazgató türelmetlenkedve. Én idegességemben csak egy ”nemtudom” -ot tudok kinyögni a számon, miközben az igazgató irodájában ülök, mert már megint fellöktem az egyik embert a folyosón, mert nekemjött. Ezt az igazgató is elmesélte az anyukámnak persze…..
    Sokan felteszik azt a kérdést, hogy miért jó, ha háziállatot tartunk?     Azt mondják, hogy kétféle ember van: az egyik, aki tart állatot otthon a lakásban, a másik, aki semmi pénzért sem tartana, mert azt gondolja, hogy az állat a lakásba egyáltalán nem való.     Számos család tart…..
Reggelente 5:40-kor félálomban, világomat sem tudva esek ki az ágyamból. Igaz, a belvárosban lakom, de utálom a reggeli kapkolódást, így akármilyen fárasztó is, szükségem van arra, hogy a saját tempómban, nyugalommal kezdhessem a napot. Az ágyam bevetése után következik a fogmosás, majd az arcom…..
Pedoszosok Táncba vetett hit 2023.02.05 19:31:29
    Már kiskoromban is imádtam a zenét. Van egy nővérem, aki 5 évvel idősebb nálam, így ekkoriban ő volt a fő példaképem, sok mindenben utánoztam.     Egy kis faluban élek, kevés lehetőséggel, de 2012 telén kipattant egy lelkes, fit, fiatal felnőtt fejéből a mi kis falusi tánccsoportunk, az A.Z.T.A…..
Pedoszosok Egy átlagos napom 2023.02.05 19:16:53
Sokan kérdik, hogy nekem mégis hogy van a sport mellett időm a tanulásra, sokan nem értik, ezért úgy gondoltam most meg mutatom.     Reggelem mindig egy ébresztővel indul, ami általában hat órakor szól. Egyből kezembe kapom a telefont, és megbizonyosodom arról, hogy nem aludtam el. Majd kipattanok…..
                 A mai oktatásnak rengeteg kisebb – nagyobb hibája van, de mindegyik ugyanolyan szinten befolyásolja az oktatás menetét.                  Nagyon sok olyan tananyagot tanítanak, amire az életünkben nincs szükségünk. Jobb lenne, ha lényegre törőbb tantervet állítanának össze, hogy a…..
Pedoszosok Arcápolás 2023.02.04 20:52:04
Az előző bejegyzésemben a hajápolás volt a téma, és akkor megígértem, hogy a következő bejegyzésem az arctisztításról illetve a reggeli és esti arcápolási rutinról fog szólni. Nagyon fontos, hogy reggel és este is tisztítsuk és hidratáljuk arcbőrünket. Én sok terméket kipróbáltam már, de legjobban…..
Pedoszosok A titkos énem 2023.02.04 20:06:12
    Ez a történet egy tűz erejével bíró tündérlányról és a kalandos életéről szól. Korában el nem tudta volna képzelni, hogy ilyen izgalmas lesz. Még álmában sem gondolta volna, hogy így megváltozik az élete.     Los Angelesben járunk. Hirtelen egy hosszú, vörös hajú lány lépett ki egy ajtón. Ő…..
Pedoszosok Az orosz-ukrán háború 2023.02.04 19:36:20
Már egy ideje éreztem, hogy lesz valami. Csak azt tudom hangoztatni, hogy ez a világ megérett a pusztulásra.  Állandóan a Twittert bújom, és nézem a legfrissebb híreket. Azért a Twittert, mert most jelenleg az lett az elsődleges forrás... na meg a Tik - Tok. Az Ukrajnában rekedt emberek percenként…..
Pedoszosok Egy átlagos napom 2023.02.04 16:08:08
  Még álmodok. Egyik oldalamról a másik oldalamra fordulok, álomból álomba merülök, kényelmesen elnyújtózva. Az óra 6:30-at mutat, a szemeim kinyílnak, szinte percre pontosan az ébresztő hangjára. Még öt perc! Magamhoz térek, már nem álmodok tovább. Körbenézek, sötét van. Mindig hangzik a…..
Pedoszosok Unikornisok 2023.02.04 15:37:47
Amikor az unikornis szóba kerül, az emberek rögtön egy gyönyörű, fehér lóra gondolnak, amelynek homlokát hosszú, csavart szarv díszíti. Ez a legelterjedtebb kép róla, nem vitás. Azonban a középkorban még másképp látták. Indiai források vörös lófejjel, fehér ló testével, oroszlánfarokkal és őzlábbal…..
  A nagymamámnak a Balaton-parton, Vonyarcvashegyen van egy nyaralója. Apukámmal minden nyáron több mint egy hetet szoktunk ott tölteni.   Egyik nap, amikor ott voltunk, sokfelé kirándultunk el. A napot a Pöttyös Bögre Kávézó és Reggelizőben indítottuk. Ez a szomszéd községben, Gyenesdiáson…..
Hogyan fér bele egy középiskolás életébe a versenytánc? Jut idő a tanulás és az edzés mellet mindenre? Nem túl megterhelő és stresszes az iskola és a család mellet még erre is figyelni? Megéri ennyi időt és energiát áldozni erre? Mi motiválja ezeket a lányokat? Személyes tapasztalataim szerint…..
          Mikor meghallom az ébresztőm hangját, ijedten pattan fel a szemem, mivel azt hiszem, hogy elaludtam. Azonnal ránézek a telefonomra, ami azt írja, hogy hajnali öt óra van. Pár másodpercig még nézem, mire tudatosul bennem, hogy bizony nem aludtam el, ezért teljesen nyugodtan lekapcsolom az…..
Pedoszosok Post 2023.02.03 22:31:41
A nők elnyomása  az egész világon jelenlévő jelenség, amelynek célja a nők alacsonyabb rendűként való feltüntetése és jogaik korlátozása. Ennek okai lehetnek a nőkhöz kapcsolódó sztereotípiák, a gazdasági egyenlőtlenségek és a társadalmi berendezkedés.   A kérdés az, tehet-e ez ellen bármit egy…..
Pedoszosok Központi Hírszerzés 2023.02.03 22:30:32
Egyik nap csak gondoltam egyet, hogy miért is ne írhatnék egy blogbejegyzést és így neki álltam. A témája egy film, amit épp nemrég néztem meg, a Központi hírszerzés. Központjában kettő férfi áll, akik egy középiskolába jártak majd felnőtt korukra újra találkoznak. Calvin Joyner (alias: Golden Jet),…..
Szerintem mindenki átéli azt az időszakot az életében, amikor minden gondolata akörül forog, hogy neki soha semmi nem jön össze, bezzeg a másiknak igen, vajon hogy csinálja. Amikor lekicsinyli és leértékeli magát, belevágna új dolgokba, de az elején megtorpan, mondván, ő kevés ehhez. Hát a képlet…..