Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pénzkérdés blog

542 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többek között a Facebook, az Amazon és a Google is arra kéri az amerikai elnököt, hogy folytassa Barack Obama DACA-programját, amely az Amerikába illegálisan bevándorló gyermekek védelméről és segítéséről szól...
Ha igaz a hír, 999 dollárért fogják vesztegetni az Apple új csodatelefonját...
Ahogy cseperednek a Z generáció egyedei, úgy válnak egyre fontosabbá a piacon. A Moosylvania nevű reklámügynökség több mint 15 ezer 17 és 37 éves közötti fiatalt kérdezett meg, hogy kiderüljön, mely termékek, szolgáltatások és márkák állnak hozzájuk legközelebb. Nincs nagy meglepetés...
Épp a napokban jött az Amazon második üzleti negyedévének a jelentése, amely már kicsit langyosabbra sikerült, mint amire az elemzők számítottak, mégis sikerekről árulkodik. Jeff Bezos birodalma rengeteg pénztől esett volna el, ha az AWS (Amazon Web Services) nevezetű felhőalapú szolgáltatása nem…..
A technológiai óriás újrastrukturálása több ezer ember távozásához vezet. ..
A legújabb fejlemények szerint az Uber volt vezérigazgatója is tudott arról, hogy a Google-től szereztek anyagokat az önvezető autók tervezéséhez...
Bizniszt lát a geekeknek szánt ajándékcsomagokban. Öt évvel ezelőtt Ynon Kreiz jól megérezte, hova kell tennie a pénzét: ekkor fektetett be a Maker Studios nevű startupba, ami igencsak jó ötletnek bizonyult, hiszen 2014-ben a Disney több mint 670 millióért vásárolta fel az online videókkal…..
A popdíva rájött, hogy az ingyenes streaming nem is ördögtől való dolog, ha az ember pénzre akarja váltani a zenéjét...
A Google-től nem lehet bűntetlenül lopni. Anthony Levandowski most valószínűleg nem nevezhető a vidám legvidámabb emberének. Néhány héttel ezelőtt, amikor kiderült, hogy korábbi cége, a Google-hoz tartozó Waymo igencsak nehezményezi, hogy távozásakor több mint 14 000 dokumentumot töltött le,…..
A myhive nevű irodamárka nemrégiben Budapestet is bevezette a modern irodaházak világába: a Greenpoint 7, a Haller Gardens átalakítása már megtörtént, de hamarosan újabb irodaházak is csatlakoznak a nagyszabású fejlesztéshez...
 A fiatalok körében töretlen népszerűségnek örvendő fotómegosztó applikáció nagyszerűen kezdett a New York-i tőzsdén...
Legyen szó munkáról vagy magánéletről, gyakorlatilag folyamatosan különböző döntési helyzetek előtt állunk, amelyek kihatással vannak saját jövőnkre. Bár nehezen hozunk racionális döntéseket, mégis léteznek módszerek arra vonatkozóan, hogy ilyen téren is sikeresebbek legyünk...
A Hired egy nagyszabású kutatás formájában számolt be az informatikai szakemberek keresetéről, amelyből kiderült, hogy bár néhol egészen magasak bérek, az élet még így sem habostorta...
Hamarosan beköszönt a facebookos reklámok új kora, amelyben már beszélgetéseink között is szponzorált tartalmak fognak szerepelni. A kellemetlen újdonság egyelőre még tesztfázisban van, mindenesetre érdemes szép lassan érzékeny búcsút venni a reklámmentes beszélgetésektől…..
Peter Thiel szerint korunk talán legnépszerűbb szórakoztató elektronikai óriására nehéz idők várnak, és elnézve a cég 2016-os teljesítményét, minden okunk megvan rá, hogy igazat adjunk a szilícium-völgy egyik legsikeresebb befektetőjének...
A Fukoku Mutual Life Insurance nevű japán biztosítótársaság érzékeny búcsút vett 34 alkalmazottjától, hogy helyüket mesterséges intelligenciával töltse fel. A jövő már-már disztópiába hajló látomása, miszerint az emberi munkaerőt szép lassan teljesen felváltja a mesterséges intelligencia bár…..
A karácsonyi ajándékok kiválasztása nem egyszerű feladat, és sajnos nem is mindig sikerül megtalálni a legtökéletesebb megoldást. Nem is véletlen, hogy leginkább a készpénznek örülünk, amikor a fa alatti csomagokat bontogatjuk…..
  A világunk egyre hevesebb ütemben digitalizálódik, ami életünk minden területén, így a pénzügyek szempontjából is érezteti hatását. Az okostelefonok elterjedésével pedig teljesen megváltozhatnak fizetési szokásaink is. Kérdés, hogy ez jó-e nekünk. Talán nem számít túlzottan nagy…..
A világban tapasztalható társadalmi egyenlőtlenség egyre égetőbb probléma, amit ha nem kezelünk, súlyos gazdasági és szociális elégedetlenséghez vezethet a Nobel-békedíjas Muhámmád Junusz szerint. Muhámmád Junusz nemrégiben a Thomson Reuters Foundationnek nyilatkozott a korunkat átható társadalmi…..
Bármennyire is meleg szívvel gondolunk az adventi időszak meghittségére, a nagyi ehetetlenül finom mákos bejglijére és a távoli rokonokkal, barátokkal való találkozásra, sajnos be kell látnunk: a karácsony többnyire baromi stresszes és költséges része az évnek, amin a Reszkessetek, betörők!…..
A Bank of America összeszedte az amerikai piac 24 legígéretesebb befektetési lehetőségét a US 1 nevezetű listáján, ugyanakkor Trump meglepetésszerű győzelme jelentős átrendeződést okozott a piacokon, amelynek leginkább a nyersanyagszektor volt a "győztese". Múlt héten mi is…..
Donald Trump, a Republikánus Párt elnökjelöltje gyakorlatilag hülyét csinált mindenkiből, és óriási meglepetésként győzelmet aratott az utóbbi időkben leginkább egy iszapbirkózásra hajazó amerikai elnökválasztáson, megelőzve Hillary Clintont, a demokrata párt jelöltjét. Ezzel az eredménnyel a kétes…..
A nemzetközi szervezet gőzerővel küzd a globális problémák felszámolásával, amelyhez a vállalatok bevonása mellett a szuperhős Csodanő segítségét is igénybe veszik. Sokak legnagyobb bánatára...
India nagyon szegény ország, de ma már sok szempontból rugalmasabb, vonzóbb, mint Kína. A kormány piacbarát, segítenek az alacsony nyersanyagárak, gazdasági löketet adhat a városiasodás, miközben egyre több a képzett, angolul anyanyelvén beszélő középosztálybeli. Lehet, hogy…..
Közleményben tudatta a Magyar Nemzeti Bank, hogy megnyitotta új irodáját Hamburgban, de ezt hamarosan újabb irodák követik majd New Yorkban, Rómában, Párizsban, Bejrútban és Buenos Airesben. Érdekes a sor, különösen akkor, ha azt is megnézzük, mi is a feladata egy ilyen…..