Regisztráció Blogot indítok
Adatok
higany1971

0 bejegyzést írt és 238 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múltkor elég hamar felvetődött, hogy van-e értelme a téli abroncsoknak, vagy csak parasztvakítás az egész. Ezt a kérdést járja körül a második téli poszt. Ezt is olvassátok el, ha ti is úgy gondoljátok, hogy nem hülyeség a téli gumi és nyerni szeretnétek belőle egy…..
higany1971 2011.11.29 08:06:13
@Tibi88: Sajnos olvashatsz olyan "szakértői" véleményeket, miszerint a széles gumi jobb:-)) Persze baromság. Keskenyebb, de csak ésszerű határon belül, illetve azonos szélesség. Ahogy az is örök vitatéma, ha most bedobom, elleszünk vele, hogy hová tedd a jobb állapotú gumit. Előre vagy hátra?? :-)) Nagyszerű kérdés. Ebben is elméleti szakemberek és gyakorlati, valódi szakemberek szoktak vérre menően vitázni. Ebben pl a Michelinnel sem értek egyet, ők is oda tartoznak, akik azt állítják, tedd hátra a jobb abroncsot. Pedig nem. Már ott megdől az elméletük, hogy a gumik szezonális cseréjénél MINDIG át KELL fordítani a gumikat( ha egyforma méret elől és hátul)így MINDIG a jobb kerül előre. @HakapesziM: Ez a te véleményed. Ahogy érzed. Ettől még én is és, ahogy már tucatszor belinkeltem, komoly gumis cégek is, nem nálunk, kipróbálták. Azonos gumikkal, azonos autókkal. Az eredmény magáért beszél. Mondom, évekkel ezelőtt már kipróbáltuk, mi is. Akkor sem kevés sört nyerhettem volna vele:-) Egyébként egy 11 fokos időben is hajlandó vagyok kipróbálni, mert ott is nyernék vele. Egyszerűen nincs olyan nap, szinte soha, novembertől, amikor tényleg száraz, hideg lenne. Ha össze is jön, mennyi időre? 2 óra? Három? És a többi?? Ha találsz is olyan egy-két órát, amikor jobb a nyári, amit kétlek, akkor is a többi időben, a nyálkás, ködös, párás időben, még hűvösben is fújhatod a prémium kategóriás nyári gumidat, amikkel a legtöbb autót szerelik, mert egyszerűen nem erre készültek. A nyári gumi már 100%-ig nyári, ami a lehető legjobb. amivel egyet értek, az, hogy téli gumival is odafigyelve kell vezetni. Ez tény.
Mindig megoszlanak a vélemények, amikor arról van szó, hogy az egyik autós rendre utasítja a másikat valamilyen módon. András is ekként cselekedett nem olyan régen, nem csodálkoznék rajta, ha gyorsan ki lenne kiáltva közellenségnek meg önkéntes rendőrnek.A szlovák autópályán a…..
higany1971 2011.10.12 06:30:16
@Alikam: no ebben de k.rvára igazad van:-(((
Tudom, tudom, Péter levele hangulatkeltésre kiválóan alkalmas, de olyan mély részletességgel ír az őt feltartóztató kerékpáros szőrös tomporáról, mint Tolsztoj Ivan Iljics állapotának romlásáról, vétek lenne nem elolvasnotok! Sokáig gondolkodtam, hogy megírjam-e ezt az…..
Mind az autósok, mind a biciklisek között vannak szép számmal renitensek. Ebből rendre vannak itt viták a blogon egy-egy ilyen tárgyú poszt kapcsán. Milyen az amikor összetalálkozik egy szabályokra fittyet hányó kerékpáros és egy "önkéntes rendőr" autóval? Tamás…..
higany1971 2011.09.20 18:18:33
@bonifac: Na ebben egyet értünk:-))Elég az utolsó előtti hozzászólásod:-))) Bevetted az andaxint?? :-)
higany1971 2011.09.22 08:54:48
@igazi hős: Figyelj, ezt igen rosszul látod. Ezer és ezer példát tudok, ezt így kell. Az extra árrést megkapja a fogyasztó, pont azért ,hogy ott vásároljon, de a kereskedőnek a megszokott árrése megvan, esetleg még egy pici.. Ha pedig azt hiszed ,hogy a dinnyét pl. azért kapod olcsóbban, hogy a veszteséget minimalizálják, semmit sem tudsz a kereskedelemről. Egy rész un. árkompenzáció, tehát a veszteséget "leírják" más nyereségből, egy rész pedig igenis olcsóbb beszerzés. Ha pedig nem érted, miért kell odaadni az extra árrést és a konkurencia alatt árulni és nem tudsz erre példát, akkor egyáltalán nem értem, miért is írsz ilyenről, mert fogalmad sincsen."A híradástechnika áráról: mennyi hazai termelésű cuccot tudsz említeni? Szerintem drágák az elektronikai cuccok, nézd meg a tengerentúli árakat. Egyébként meg van rálátásom, hogy Kínában mennyiért raknak össze egy panelt: nevetséges összegekért." Ez megint nagy melléfogás, mert kimondottan olcsó a normális híradástechnika, sokszor olcsóbb, mint kint. Japánban élő barátommal sokszor körbejártuk már ezt a témát. Egy Kínában gyártott terméket pedig valóban olcsón csinálnak, már nem is Kínában, de azért a rárakodó költség ott elég magas, illettbe nagy tételt kell vásárolni, szóval ez irreleváns. Nézz körül mondjuk egy modern, LED LCD tv-t árban nálunk és a környező országokban vagy akár a tengeren túlon..A termékek felsorolását pedig összességében mondtam ,tehát nem magyar híradástech, ez egy példa, de tucat terméket tudok mutatni, amit ha csak itthon készültet vehetnél, jóval drágábban kapnád meg. Lásd élelmiszertől a fűszerekig és még sok minden..Ja és a külföldi árakba kalkuláld bele azt, hogy a valuta árfolyamok miatt ez igen csalóka..Nézd az ottani árakhoz! Erre is jó példa Japán..Nem olyan olcsó az..
higany1971 2011.09.26 14:08:57
@igazi hős: Oké. Látom, butuska vagy és fogalmad sincs a kereskedelemről de vitázol valakivel, aki pontebből él. Ámen.-) Olyan egyszerűcske vagy, sajnállak.
"Ha egy kereskedő 20 helyett 30% hasznot tud elérni, akkor azt be fogja seperni. "

Ennek a kereskedőnek annyi az esze, már bocs, mint neked. Nem is lesz soká az. Grün a kereskedő pedig marad a sűrű fillér, ritka forint elvnél. Ő itt is lesz, még sokáig:-)) Biztos neki sincs igaza..
Bemásolom, amit máshová írtam kommentként (ha már egyszer ilyen szép hosszú lett): Azt hiszem, az az eredendő probléma, hogy nagyon kényelmes a kerékpárt néha járműnek tekinteni, néha meg ütődött városiak hobbijának, faluban meg olyan, mint a háztáji vagy a ráülős…..
higany1971 2011.09.20 18:47:09
@bonifac: Nem is úgy gondoltam, hogy ezzel kell megoldani, de a rendszer...
higany1971 2011.09.20 18:50:19
@bonifac: soha nem fogom ezt tudni elfogadni. A szükség van rá, megítélés kérdése..Tudom, nem fogod, amit írok, de nézz át ide, talán megérted a veszélyét, az igének, amit hirdetsz:

autozz.blog.hu/2011/09/20/vakegerek

Olvad el, mint ír a Colie a lámpáról. Esőben nem feltétlen kell. Ez az ő megítélése. Párosítva a te "igéddel" felfogod a veszélyét? Ha viszont kőbe van vésve, évente pár életet megmentünk. Már pedig nálunk mindent kőbe kell vésni, mert az emberek, ami nem tilos, azt lehet elven működnek...
higany1971 2011.09.20 20:32:06
@bonifac: No, a fenti hozzászólások megmutatták mi is a különbség köztünk. tényleg itt fejezzük be. Te egyből a kibúvót keresve értelmezel, így működsz...Más ember számára egyértelmű, az eső, természetesen, korlátozott látási viszonyokat okoz. Az eső ne korlátozná a látást?? Nem értem, hogy tudsz így élni...

Miért nem költözöl oda, ahol nincsenek szabályok, ha ennyire zavar és kényszert érzel, hogy kibújj alóla? Ezzel az erővel az éjszaka is szubjektív..Pont annyira, mint, hogy az eső nem korlátozza a látást. A látást a tiszta levegő nem korlátozza, minden más "közeg" köztem és amit nézek, az közt, igen...A legnagyobb probléma az, hogy nézzük meg, megint mibe is kerülne ezt betartani és mégsem?? Hát itt a gond.

Ahogy itt. "Tudom, vegyek másikat. De nem fogok." Miért, ezt ki vette??

Ez a lényeg. Tényleg itt fejezzük be. Maradok inkább ilyen hülye, mint most, mint hogy olyan legyek, mint te. Én vennék másikat. Ahogy vettem is a fiamnak...Na bye..
Még egyszer visszatérnék a szegedi rendezvénysorozat okán történő útlezárásokhoz. Nem a rendezvényekkel van a bajom (bár személy szerint nem értem, miért a belváros közepén kell mindent csinálni, amikor ott van pl. a Liget, közel is van, nagy is). Az a bajom, hogy lezárnak egy…..
higany1971 2011.09.20 17:32:35
Ilyenkor csak tanácsolni tudom, olvasd vissza fenti demagóg, semmitmondó hozzászólásod és aztán olvasd el, amit írtam. Kérdeztem benne pár dolgot, kényelmetlen? Nem tudsz válaszolni? Beidézem a lényeget:

"Nyitott, nem zárt kerékpár tartóban áll. Mégsem lopják el a lámpát.."

"Kíváncsi lennék, legalább legbelül be mered-e vallani, saját magadnak, hogy csak mentőöveket próbálsz gyártani,"

"A legfontosabb pedig, ha el is lopják a lámpád, ami egy rossz duma, de ha mégis így lenne, akkor?? Embera szabály mit mond?? Kinek a feladata megoldani, hogy ne tudják a lámpát ellopni? Ezt is rátolod majd valakire, miért ne az adott kerékpár tulajának kelljen a szabályokhoz alkalmazkodni, miért a szabálynak kéne hozzá? Mitől is gondolod ezt a szánalmas érvelést elfogadhatónak??"

"Olvasd el és ízlelgesd: Nem, én nem tartom be a szabályt, mert félek, hogy ellopják a lámpám a, ami volt 2000-3000 HUF és kockáztatok inkább egy 5000-10.000 HUF-os vagy nagyobb büntetést."

Lenne még, de minek? Majd előállsz azzal ,hogy nem mondtam semmit? nos, ha én nem mondtam semmit, hát akkor Te valójában nem is tudom mit csináltál. Ha pedig ismételni vagyok kénytelen magam, ne engem okolj. Magadat, hiszen ugyan ott tartunk és még mindig nem álltál elő semmi elfogadhatóval..Mert az nem érv, hogy csak. z sem, hoghy neked így kényelmes, mert te tudod melyik szabályt szegheted meg. Rendben. Akkor én is megszeghetem, amiről én úgy gondolom?? Ez is ismétlés, valóban, mert mindig felmerül. Ha Te szeged az egyiket, én szeghetem a másikat??

Mindegy, nem várok választ, mert tényleg értelmetlen, csak az erkölcsi értékrended elképesztő, mennyire egyoldalú..Sajnállak érte, mert fogalmad nincs az igazságosságról, korrektségről..Te csak elvársz másoktól, blogolsz róla, mások milyen hülyék, de egy egyszerű szabályt nem vagy hajlandó betarthatónak ítélni, megírni, ez elvárható:a bringán mindig legyen lámpa! Itt kezdődhetne..
higany1971 2011.09.20 18:44:55
Látom lementél ovis szintre, tehát csak arra válaszolok, ami badarság és felfoghatatlan, hogy szedted ide. Autód van?? A hátulról jövő MINDIG a hunyó. "Számoljunk, hátha felfogod. Ha sárga lámpánál nem állsz meg, 100e forintos büntetést kapsz. Ha megállsz, de a mögötted lévő belédmegy, mibe kerül a javíttatás? Elárulom, hogy sokkal többe (kivéve, ha nem valami régi járgányról beszélünk, ami ezért is praktikus).
És ezzel most nem azt akarom mondani, hogy ne állj meg a sárga lámpánál! (Bár úgyis ezt fogod kitalálni.) Csak azt, hogy mielőtt telitalppal belelépsz a fékbe egy sárga lámpánál, nézz a tükörbe, és használd az eszed. Mert lehet, hogy a bírság a kisebb kár. " Történt ilyen, velem, bár nem a fékbe álltam, hanem álltam. Gépjármű felelősség biztosításról hallottál-e már??
""Akkor én is megszeghetem, amiről én úgy gondolom??"
Én nem úgy 'gondolom'. Én értem a szabályt, a miértjét, te meg nem, csak mereven kapaszkodsz a betűkbe. " Ez elfogadhatatlan. Miért is? Mert még ha igaz is, akkor sem ad alapot. miért? Mert ezt gondolja az összes szabályszegű. Nem hiszem el, hogy ezt komolyan gondolod. Ez az amivel az ellenszenvem vívod ki. Ocsmány és undorító hozzáállás, világ életemben gyűlöltem, nem csak a kerékpárosokban, minden közlekedőben, sőt, minden szabályszegőben. sokszor mondtam, ezt a vonalat követve, gyárthatok olyan ideát, hogy én miért nem kell megadjam neked az elsőbbséget..Nem hiszem, hogy nem fogod fel a hatalmas hibáját ennek az érvelésnek. A szabály az szabály. Ha megszeged, vállad a következményeit. Mereven kapaszkodom a betűkbe, mert ha nem tenném, mindenki azt csinálna,amit akarna. Egyébként nem kapaszkodom benne, de amit leírtál, le nem írnám, annyira veszélyes. Talán nincs veszélyesebb hozzáállás ennél. Ennek a hangoztatása a legbutább dolog, amit tehetsz, már megbocsáss..
""Mindegy, nem várok választ, mert tényleg értelmetlen, csak az erkölcsi értékrended elképesztő, mennyire egyoldalú.Sajnállak érte, mert fogalmad nincs az igazságosságról, korrektségről."" Lásd mint fent. Azt hiszem, te tényleg nem érted, mi az egyenlőségjel..A hozzád hasonlók elvei nagyon tudják borzolni a normális erkölcsű emberek igazságérzetét. A "nekem lehet, mert van indokom rá", emberek..Azt merem mondani, ez a nézet, mostani életünk megrontója, nagyrészt. Így van indok a mozgáskorlátozott helyre állni, bárhol leparkolni, vészvillogóval megállni, áruházban a családi parkolót letojni, soroljam. Tudom, nem érted..
Az utolsót szó nélkül hagynám...:-((((
higany1971 2011.09.20 20:25:15
@bonifac: Lehet..Hozzá hasonló "erkölcsi megfontolásból" Adolf barátunk nem kevés embert ölt meg..Ő is gyártott hozzá egy ideológiát. Ahogy sokan.Volt aki elfogadta és volt aki nem. A probléma abból eredt, hogy törvényt szegtek.

Nem azzal van baj, (de ezt egyszerűen nem érted meg) hogy te szabályt szegsz. Az is gond, a tied. A baj ott van ,hogy ezt még hangoztatod és terjeszted és el akarod fogadtatni. Ugyanezen a vonalon haladva egy másik ember a mozgáskorlátozott helyek létjogosultságát vonja kétségbe és azt mondja, de hát annyi hely volt még ott, mikor oda álltam...

Kérdezek egyszerűt. Holnaptól én, mivel nincs kőbe vésve, nem adom meg többet a kerékpárosoknak. Ő a kisebb, szerintem álljon meg ő...Talán nem kellene egy másik embernek folytatnom, megértené, mint akarok mondani. Te megérted?? Aztán ezt az én erkölcsi megfontolásom elkezdem hirdetni, blogolok róla, elmondom, minden autósnak ezt kellene tennie..aztán azt, hogy a zebrán átguruló bringás szabadon elgázolható, hiszen, nincs elsőbbsége. Tehát ha nem lépek a fékre, nem voltam szabálytalan...

Ugyan már..Néha mindenki szeg szabályt. Te ezt azzal akarod összehasonlítani, mikor a bringás minden nap azt teszi, mert szerinte túl nehéz feladat egy nem leszerelhető lámpa..Ne hasonlítsd már össze egy üres úton átszaladással..Főleg, hogy a gyalogosoknak rohadtul nem kötelező a KRESZ, sajnos. Ahogy a bringásnak sem, sajnos..
autózz! Segítségeteket kérem! 2011.09.17 09:17:00
Kedves Olvasók!Újra egy saját anyaggal térek vissza, amelyhez a Ti segítségeteket kérem. Mivel sokan vagytok az olvasók között szinte már jogászok, illetve sokan kerültetek már hasonló helyzetbe, és próbáltátok megoldani, kérem lássatok el engem hasznos tanácsokkal.Először…..
higany1971 2011.09.20 18:51:32
@Bafana: :-) Teljesen igazad van. Sajnos a rendőrök is szoktak ott parkolni:-)
autózz! Vakegerek 2011.09.20 08:03:00
Tiborc rögtön három gyakori problémát is megpendít posztjában, valamennyihez hasonló eset többször szerepelt már itt a blogon is. Levélírónk gyakorlatilag külön rovat beindítását javasolja, mivel ezen három probléma egyaránt az oda nem figyelésre vezethető vissza. Egyesek…..
higany1971 2011.09.20 17:41:31
@CoIie: Erre nem nagyon van mit mondani, csak annyit, nagy az isten állatkertje. Nem szeretnélek megbántani, de nem maradt ki az egyenletből valami? Az autód "lát", te is "látsz" (el tudom képzelni), de vajon nekünk megengednéd azért a pár wattért, hogy mi lássunk téged??? Tudom volt már, de ezt soha nem fogom megérteni..Halálos bekapcsolni? Ciki?? Fárasztó? Sok a villanyszámla?? Miért?? nehogy lásson a gyalogos, mikor a szürke autóval jössz az úton, és meg tudja ítáélni, mennyivel? Ez a te érdeked is, mert utána őt szidod, hogy hülyegyalogos, nem látja, hogy jövök és lelép??
higany1971 2011.09.20 17:43:28
higany1971 2011.09.20 18:46:02
@CoIie: Értem. Kézzel nem kapcsolható? Az a fajta, ami nem engedi, hogy felülbíráld, emberi indokokból: Bocs.
R. Donát a bátrabb emberek közé tartozik, ugyanis vállalta, hogy megjelenhet a neve a posztnál, de azért én mégis inkább maradnék ennél a verziónál. Egy folyamatosan visszatérő témát vesz elő ismét a fiók aljából, amit személyes tapasztalatain keresztül tár elénk. Örök…..
higany1971 2011.09.14 17:21:39
@errorka: Összehordasz mindent, de ezt, mint írtam, előre tudtam. Sorban és nevetve cáfolhatóak a butaságaid, de nem teszem, mert felesleges, elfogult vagy és önelégült. Láttam a videóid is, nincs miről beszélgetni:-)Előítéletes vagy, miközben azt mondod ez nem jó:-)) Ellentmondást érzel, ott ahol nincs, csak fogni kénem mit és miért írtam..Még ti kerékpárosok sem tudok megegyezni,egymás közt a szabályokban:-)Viszont egy rövid kis bemutatást megér, hogy lásd, miért is kr vitázni az "érveiddel": "Mi a helyzet azokkal a dugokkal, amikor vegelathatatlan sorokban allnak az autok? Olyankor minden a helyen van? Szerintem te azok koze tartozol, akik annak idejen azzal erveltek, hogy Budaorstol a Margit hidig azert volt dugo, mert valaki fekezett egyet a Nyugatinal (termeszetesen egy bringas miatt), es feltorlodott a sor a lancreakcio miatt :) Egy bringas mogott all a fel varos? Muha... Ha valaki nem td megelozni egy lassu bringast, az vagy bena, vagy akkora a dugo, hogy nem fer el. Es akkor vajon ki(k) miatt nem lehet haladni? Ugye... :)"
Égbekiáltó butaság.. Jól haladó, de sűrű forgalomban történik meg, jellemzően, ott ahol én ezt igen sokat éltem meg (már nem arra járok, hála a jó istenek, de még mindig úgy van ez reggelenként)Hibátlan kerékpárút, nem gyaloggal, mert, ahogy ezt más írtam, két oldalt külön, széles járda, de az úton középen járdaszigetek, az egy sáv keskeny..A kerékpár utat nem szeretik a menő fejek, mert, mint itt megtudtam, túl sok a kereszteződés(LOOL)Hiába jó, hiába széles, hiába üres, az országútis, a magát pengének képzelő, a lusta nem ott megy. Viszont jár a BKV. egyetlen bringás a fülében mp3 lejátszóval és aki mögötte megy, jó 4-6 km-en keresztül követheti. A busz megelőzni nem tudja, de lépten-nyomon utoléri..Ez csak egy az általad elképzelni sem sikerült helyzetekből:-)2008-tól, mostanáig, minden hétköznap reggel..Néha hét közben többször, ha haza kellett ugranom, mert a járdasziget nap közben is ott van, nagyon nehéz kerülni..Tudom, sosem fogod megérteni, mert nem megy. Nem úgy működik az agyad, neked sem. Elképzelhetetlen számodra, hogy egy autóst emberként kezelj és ne ellenségként. Hogy ne szopasd őt,mert rögtön előtör a bringás öntudat, ahogy a videóidon, mikor simán meg tudnál állni, de mész, a felvétel kedvéért:-)) Na peace, tényleg nem veled fogok vitázni, így is tovább mentem, mint ahogy megígértem az "ajánlóidnak":-))
higany1971 2011.09.16 12:35:13
@pengusz: Nem. Engem csak a ti beteg hozzászólásaitok és a kettős mércétek szórakoztat. Pl amit akkor csináltál, amikor azt mondtad én anyázok. Azt nem veszed észre, a spanod is második hozzászólásban már családozik, te azt írtad én ugatok...Így működtök ti az életben is..Csak egy oldalról látjátok a világot, képtelenek vagytok megnézni a mi oldalunkról, mit látunk mi belőletek? mi lehet az oka, annak, hogy ekkora ellenállásba ütköztök?? ..de épp a másik posztban írtam, szállítottam most is egy bringást, kicsit dumáltunk, megnyugtatott, nem ilyenek a kerékpárosok. Jön majd ő is ide, azt mondta, elolvassa, hogy miért nem jók a bringautak, mert pl. ő csak ott teker:-)) Remélem tényleg jön és elmesélhetitek neki a sok kamut, amiket itt kitaláltok.-)) Meséltem a sisakos videós csókáról is, erről az errorkáról, széjjel röhögte magát, sztem el se hitte, hogy ilyen van.-) Részemről ez a téma felejtve, mert visszaolvasgattam a két új hozzászólót, a két posztban, nincs miről beszélni.
higany1971 2011.09.16 12:46:17
Még csak búcsúzóul egy, amin széjjel röhögöm magam:""Kottázd ide a hobbidért, ami mindenkinek egy valag pénzébe kerül, TE menyit dobtál be plusszban? "
Te mennyit adtál bele az én bringám árába? Mennyit adtál bele az elkopott alkatrészek árába? Mennyivel támogattad a versenyzésemet (pl. a nevezési díj hány százalékát)? stb. stb. Elárulom 0Ft. (Bizonyítsd be az ellenkezőjét) " Hát ez kész. Ember, még jó, hogy a t hobid.közlekedési eszközöd áfa-ját te fizeted. Mint mindenki más, amit vett, annak fizeti, de hogy jön ez ide? Nekem is van hobbim, én is vásároltam hozzá cuccokat DE NEM KEL HOZZÁ A TÖBBIEK ADÓJÁBÓL MILLIÁRDOS INFRÁT ÉPÍTENI, amibe te nem szálsz be pénzzel! fogd már fel, sem az szja-d, sem a rohadt áfa-d nem olyan plusz költség, mint amit az autós fizet az üzemanyaggal, súlyadóval. Erre nem fogsz tudni példát hozni, mert nincsen! aki a kerékpárt nem csak hobbinak, hanem közúti közlekedésre használja, annak be kéne szállni a közös költségekbe, azzal a plusszal, amibe ő plusszba kerül! Ezt tessék más felfogni. Aztán még van a ki pofátlan módon azt is felhozza, hogy a rohadtak nem tartják karban a kerékpár utakat. Bexarok. Az állam a házad előtt ne nyírja le a füvet?? Elárulom, nem fogja, hanem majd te..Mert a te dolgod..a bringaút a bringásoké? Oksa. Akkor lehet nekiállni és valamit tenni is érte..Mi is magunk takarítjuk a hobbink helyszínét, pedig az is közterület..Na?? Hihetetlen, mi?
Na, hogy újra megtaláltam a blogom, meg a passwordom, kommentelgettem pár általam is olvasott bloghoz, eszembe jutott, hogy tulajdonképpen ide is írhatnék még. Nem csalás nem ámítás lesz ez, inkább a szomorú valóság. Vonszolom a seggem az utcán még decemberben, abban a rohadt…..
autózz! Kis kerékpároshatározó 2011.09.09 08:21:00
Örök viták tárgya az autós-kerékpáros viszony, holott nem ellenségeskedésről, hanem partnerségről kellene, hogy szóljon. Való igaz, messze vagyunk Hollandiától, de nem gondolom, hogy zsigerből kellene utálni a kerékpárosokat autósként, főleg, hogy sokan használják mindkét…..
higany1971 2011.09.13 21:16:00
@bonifac: Már értem:-)Gugli a barátod? Találtál egy iwiw oldalt, ahol ki van írva, hogy higany és azt hiszed az én vagyok??? :-)))) Akkor írd be a gugliba, hogy higany és iwiw.-)) Aztán gondolkodj el, megint:-)
higany1971 2011.09.14 10:43:39
@bonifac: Te azért elég egyszerű vagy, ha egy ilyen avatarral így ki lehet borítani. Ezen azért gondolkodj el, tényleg a helyén kezeled-e a kerékpározás kérdését..Rengeteg hobbi van a világon, a legtöbb embernek van, de,hogy ilyen mélységekig legyen elmebeteg, mindent onnan nézzen, mindent annak rendeljen alá..Élnek a földön emberek, tudom, hihetetlen, akik rendes, korrekt emberek, pedig nem kerékpároznak. Mégis, joguk van itt lenni, közlekedni, élni..Ahhoz is joguk van, hogy ha ők korrektek a közlekedésben, úgy ezt más közlekedőktől el is várhassák..A látszat ellenére a legtöbben nem várunk mást..Ha majd kerékpárosként egy autót kell kerülgetned a bringaúton, amikor te ott mennél, jusson eszedbe az ellenkezője, mikor a bringaút helyett előttem tötymörögsz kilométereken át. Na peace:-)
Hogy színesítsem kicsit a posztkínálatot, ma délutánra vagyis lassan inkább estére egy nyelvi kérdést boncolgató írást olvashattok és szakérthettek meg kamazsor jóvoltából. Bennem inkább az merült fel a levelét olvasva, hogy ha egyértelmű, hogy miről szól az a kiegészítő…..
higany1971 2011.09.10 09:14:47
@mezga-aladar: na ezt is most véletlen olvastam, de nagyon-nagyon igazad van. Sajnos. Amióta Silent kiengedte a kormányrudat a kezéből, részben, csak a hanyatlás..Ha meg már elég lent vannak, jön egy bringás poszt, amiben az autósokat jól lefikázzák a bringások..Aztán négy ilyen re jön egy, (ha jön) ellenposzt, de ott is a végén az elvetemült bringások mindenkit lenyomnak hozzászólás számban és/vagy hosszban és megint az autós lesz a kötsög..Tényleg unalmas már..
Évek óta megszokott dolog nálam, hogy a motor beindítása után kapcsolom a tompított világítást. Rutinmozdulattá vált, így fényes nappal, városban is kivilágítva közlekedek. Jobb ez így, szerintem könnyebb észrevenni az amúgy szürke autómat, ezen kívül sokszor hagyom el a…..
higany1971 2011.09.04 20:35:32
@jelentéktelen alak: még szerencse, hogy a legtöbb autóban MÁR magától ég a csillár és lassan ez kötelező lesz, nem lehet majd kikapcsolni. Nem állok neki sorolni a helyzeteket, mert nincs értelme, nem fognád fel, látom. Ha fel tudnád fogni, magad is találnál, de egyébként írtam itt egyet:a gyalogos is jobban lát!Hoppá, rögtön kettőt írtam, mert a sebesség is jobban megbecsülhető..Szóval a hozzád hasonlók miatt kell kiszerelni az autókból a kapcsolót, mert még azt sem látják be, hogy a kitekert logika helyett a legegyszerűbb a jó megoldás: látni és látszani. Az, hogy nappal van, döbbenj meg, nem jelenti azt, hogy látszol.Kezd el mostantól figyelni, hátha magadhoz térsz, mert eddig értelmes palinak tűntél, de amit fentebb leírtál,katasztrófa:-(((
higany1971 2011.09.04 20:42:20
@jelentéktelen alak: "Vajon hogy élték túl a közlekedők az ilyen helyzeteket 25-30éve és korábban, mikor még nem hogy szabály, de szokás sem volt nappal világítani?" Ez még a kedvencem, az 50 feletti gyepes agyúak dumája. Amikor valaki a körülmények teljes megváltozásáról, mint autók száma, sebessége, közlekedők rutinja, és még sorolhatnám, szóval ezekről nem vesz tudomást és jön a fenti szöveggel, majd ezt mindenre behelyettesíti. Régen se kellett téli gumi, légszák, kanyarkövető elektronika, stb...Az a gonosz fejlődés, az ötven felett nem megy egyik-másik fejbe bele.-)) 25-30 éve két autó közt a távolság 20 km volt. Nagyjából egy másik faluban volt, aki utánad jött..:-)) Ugye ezt sem mondtad komolyan?
higany1971 2011.09.01 20:05:41
Az utánfutósokra rájár a rúd, a múltkor valakin pótjegyet követeltek. Igaz, valóban plusz helyet foglal el egy autóhoz képest, ha szőrszálat akarunk hasogatni. De szerintem senki sem hobbiból furikázik a vontatmánnyal, nyilván Andrásnak is oka volt erre, még ha nem is…..
higany1971 2011.09.01 07:51:19
@.N.I.G.: LIKE. Azzal a kiegészítéssel, hogy a többiek nálam még gyalogolni is tudnak, tehát odajönnek a kocsihoz:-) Én még nem láttam embert, aki az áruházba el tudott volna menni, de a bejárathoz kell érte állni, be a forgóajtóba..Valahogy a kettőt nem tudom megérteni, de nálunk menyi ilyen van..
Az ügyfél fogalmatlan lúzer, tele van zsével, és még le is néz – miért ne venném le? Meg különben is: mindenki ezt csinálja. Mai cikkünk blogposztja...
higany1971 2011.08.23 19:02:31
@Snipp: Ha te ezt komolyan írtad, nem is ezen a bolygón élsz.
higany1971 2011.08.23 19:10:03
@nouka: "Olajcsere kb 110 Euró. Részletes számlával, decire kiszámlázott olajjal, garanciával. 4,5l olaj, nem 5, nem 5,5..stb. Nincsenek kiégett izzók, elhagyott borítások, kiment biztosítékok.
Pedig lehetnének, a hülye magyar úgy sem érti." Nem értem mit akarsz mondani. Nálunk egy olajcser ezt az összeget meg sem közelíti! A nálunk-ot Magyarországra értem, ha nem márkaszervizbe mész. Ne viccezz már, ma csináltam egy Renault Megan II.-t és az 1,45 DCI motorba egy kis szerviz, olaj, olajszűrő, pollen, levegő és üzemanyag szűrő (ajánlom a nagyképűeknek egy cserére, mert nem kicsit van eldugva) együtt sem volt mindennel 20.000 Ft. számlásan...Ebben benne volt egy teljes átvizsgálás, egy helyzetjelző izzó csere és, természetesen a Vivid által leírt összes km szerinti ellenőrzés. Egy ilyen munkán nincs összesen 6000 ft bruttó haszon. Én nem értem ez a kibebaszott idióta országot. Mennyi lenne az, ami a fillérkúró magyarnak elég olcsó?????????? Két órás munka!!!!!!!!! Műhely, gépek, alkalmazott, adó, stb..
higany1971 2011.08.23 19:14:40
@BOSCHtechnikus: ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Te dolgoztál márka szervizben?? Viccelsz?? Ember, az ismerősöm 5 évre való anyagot, alkatrész hozott el, egy éves márkaszervizes munka alatt, mert a főnök azt mondta, pl, hogy minden fékjavításos autóra ki kel írni egy féktisztító spray-t..Viccelsz?? Még mindig tőle veszem a berner féktisztítót..Eltelt három év. akia márkaszervizben megbízik a legnagyobb hülye. Színtiszta lehúzás volt és az is marad.Egy fél évet dolgozz ott és nem mondasz többet ilyen butaságot! Anyósom Skodáján egy 60.000 szerviz, ami nálam 24.000 Ft volt, anyaggal, gyári minőségben ott 60.000 Ft+ munkadíj...
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
higany1971 2011.08.21 19:58:30
@vegteleneskeptelen: :-) Köszönöm, hogy ezeket, helyettem is, leírtad, sok karaktert spóroltál meg nekem:-))
higany1971 2011.08.21 20:01:35
@phrascarica: Még mindig próbálod meggyőzni, Mr. degenyóafőnökömmertxboxsoklóvé-t?? A rohadék nem akart egy ilyen embert a cégénél, pedig alig bomlasztott, keveset hisztizett, de sokat emlegette a szerződést, a pénzt, bár az asztalra semmit nem tett le, pluszban meg pláne, viszont a kolléganőt lefikázza, dohányos ellenség, stb..(nem, nem dohányzom, de boszorkányüldözést sem tartok)

Türelmes vagy:-))
higany1971 2011.08.21 20:04:23
@tundrazuzmo: Respect.
Lassan véget ér a balatoni főszezon. Engedjék meg a kedves olvasók, hogy ezúttal hosszú szöveg helyett néhány verőfényes, nyári képpel köszönjek el ettől a kurta-furcsa, rövidre sikerült nyártól. A képek nem valami jók, és erre csak egyetlen egy mentségem van: a Balaton…..
higany1971 2011.08.21 19:53:19
@velorex-vezető: Nekem van motorcsónakom, de a Balcsira sosem vinném. Aki használ ilyet, tudja a kipufogó gáz a víz alatt, mit hagy maga után, főleg egy kétütemű. Aki benzinmotorral fürdőzők közelébe megy, igenis bunkó..Nekem van egy kisebb 2,5LE-s 4 ütemű kis Yamaha-m is, de még az is szennyezi a vizet, a nagy kétütemű meg, nos, hagyjuk. Még a Dunán is zavar, nemhogy állóvízen. Amit meg a Balcsin művelnek a sok kamu engedéllyel, felháborított engem is. Mindegyiknek kötelezővé tennék egy kis járőrözést, mentést, minden évre vagy ugrik az engedély. Mindjárt a fele megszűnne.
Naiv ügyfél apját névazonosságuk miatt tiltotta ki vele együtt a Vatera:F. István vagyok, szabályt sértettem a vaterán ezért kizártak.ez idáig rendben van! Apám szintén F. István öt is kizárták, mert véleményük szerint kapcsolatba hozható velem! Szinte HIHETETLEN kapcsolatba…..
DanZi levele már lehet lerágott csont, de valahogy mégsem az. Hiába beszélünk szinte minden nap arról, hogy mire való az index, illetve, hogy is kellene használni, legtöbben szarnak rá, vagy későn kattintanak. Ugyanez a megfelelő sebesség, hiszen nagyobb városokban igyekeznek…..
higany1971 2011.08.14 11:17:16
@bunkóbéemvés: Ez az a sztereotípia, aminek minden alapja megvan, egyetlen nap alatt több tucat lakalommal meggyőződhetsz róla. Talán annyival lehet már módosítani, hogy 4 milla feletti autókból marad ki az index, a SUV-okban pedig tilos használni. Szóval a sztereotípiáknak igen kemény oka van, hogy kialakulnak..
Modorosblog Tőlem se kapsz munkát 2011.08.07 18:15:00
  12 embernek adhatnék munkát havi 2 310.12 € nettó fizetéssel, de nem adok. Elmondom, miért. Szép irodában dolgozhatnál a szolgáltató cégemnek. Nem ügynökösködés, nem kamu. Komoly szakértelmet igénylő munkát kellene végezned, napi 8 órában, csak hétköznapokon.…..
Belsőség A gyerekhalál nem vicc 2011.07.29 17:21:00
Kicsit talán kemény volt az ajánló, de menti a dolgot, hogy még sokkal durvább, amikor valaki a saját gyereke sírja előtt áll, úgy, hogy ő okozta a gyerek halálát.Mert mind a mai napig látni a városban gyerekülésben ülő, de abba nem bekötött csemetét, robogó autó hátsó…..
higany1971 2011.08.03 17:52:50
@kridli: ? Miért itt elment az EGÉSZ UTCÁBAN a villany, vagy csak pár marhánál? Mert ha pár marhánál ment csak el, nem az ELMÜ-t kell hívni:-))) Ezt majd akkor mondd, ha senki nem tud videót nézni. Én bármelyik gépemen, bármilyen böngészővel tudok. Mobilnettel, routerral, ADSL-lel, mindennel. Na mindegy, mondtam, igazad van.
higany1971 2011.08.03 19:44:48
@kridli: Így van.
higany1971 2011.08.04 20:56:29
@Perillustris: :-) Nem baj. Akkor is xr a rendszer és a sávszélesség:-)) A hiba mindig a szolgáltatónál van:-)))))))))
autózz! Ez nem parkolóhely! 2011.08.04 08:06:00
Viszonylag gyakran fordulok meg én is ebben a kispesti bevásárlóközpontban és tanúsítom, hogy nem egyedi a posztban szereplő eset. Nemcsak a jobbkéz-szabályt felejtik itt el, hanem parkolásnál is produkálnak érdekes dolgokat. Láttam már a csíkozott gyalogúton és a Jabba által…..
higany1971 2011.08.04 20:51:03
@Androsz: ?? Ja, ha tévedés, akkor oké? Értem. Lehet, hogy neki rossz napja van ,de neked meg nincs igazad..Még beparkol oda pár autó és? Átugrod?? Ha valaki hülyebaromállat, akkor neki mindent lehet? Ezért olyan ez az ország, amilyen. Támogatjátok a hülyéket és még meg is ideologizáljátok a hülyeségüket. Ha egy hülye miatt mások szopnak, nem baj, mi? Ha direkt bunkó, csak akkor lehet szólni? :-)

"Eressz le, van neked komolyabb gondod is, mint ez a téves parkolás" Ez a baj a hozzád hasonlókkal. Ez a mondat. Nem, nincs nagyobb gondom, mert most erről beszélünk és igen, engem is bosszantanak a hülyék, pláne, hogy egyre több van és még támogatják is őket...
Az alábbi ügyben a Zugügyvéd sem érti, milyen üzletpolitikai érdek áll a mögött, hogy ha egy nyilvánvalóan hibás bevásárlókocsi miatt valakit baleset ér egy áruházban, és a felelősök próbálják időhúzással és mellébeszéléssel  elkenni az ügyet.Tisztelt…..
higany1971 2011.08.03 16:58:57
@avman: e egy nagyon szánalmas véglény vagy.Itt éled ki magad, mert az életben senki és semmi vagy?