Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ulkesh

0 bejegyzést írt és 994 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A KARD Almaszexuális 2012.11.07 21:43:36
Szörnyű éhség tombol bennünk. Hogy mennyire vékony is az a civilizációs máz, ami nagy nehezen ránkrakódott a pár évszázad alatt, azt csak - mondjuk - egy háború tehetné próbára. Azt hiszem, igen gyorsan leperegne, pláne, hogy most sem túl sima vagy erős. Éhezünk; mohó…..
Ulkesh 2012.11.10 15:37:46
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"amugy erre a vilagra, ahol elszaporodtatok ti konzumidiota, onallotlan, vallasos seggfejek kar a genallomanyomat pazarolni..:-)"

Hát... Remélhetőleg, mikor valami nyavalyától sújtottan a földön fetrengsz a fájdalomtól, akkor majd az orvos is ezt mondja neked. Hisz te is megtanulhattad volna az orvostudományt és kezelhetnéd magad. :)

Mert a te elképzelésed szerint mindenki aki nem IT-expert geek az konzumidióta, önállótlan seggfej.

Az emberek zöme nem akar mindenhez érteni (nem is lehetséges), te sem hiszem, hogy meg tudnád javítani a TV-det, vagy le tudnád fényezni a kocsidat, vagy el tudnál végezni egy szívműtétet. Viszont akik ezen műveletekben vérprofik, elképzelhető, hogy a munkaidejük után nem igazán szeretnének informatikusként is dolgozni, erre vagy tartanak egy hozzád hasonló kockát, vagy eleve olyan eszközt választanak, amit csak használniuk kell. Ezért lenézni őket részedről ostobaság, egyrészt mert belőlük élsz meg, másrészt sok esetben te magad is rászorulsz mások szakmai tudására és valószínű nem esne jól, ha elküldenének a fenébe, hogy ezt neked is meg kéne tudnod oldani.
Ulkesh 2012.11.12 12:53:03
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"nem az a bajom, hogy nem mindenki it expert. az a bajom, hogy az apple-fanok azt hiszik, hogy ok valami it-exprert felett allo kaszt azert, mert a kezukbe adtak egy celszamitogepet."

- Ezt szerintem senki nem hisz, max te.
- Ez a célszámítógépes dolog csak téged minősít, de elég durván :)

"ha mar orvosos problema, ez kb olyan, mintha a kezedbe adnanak egy kulcsort egy szekrenyhez, amivben ven c vitamin, meg nehany etrendkiegeszito es rogton el;kezdesz nagy pofaval ugatni az orvosnak"

Apró hiba a hasonlatodban, hogy a legtöbb Apple usernek valóban nincs szüksége rád mint IT expert emberkére, mert meg tudja oldani a szükséges feladatait minden külsős segítség nélkül is, hála a logikusabban felépített és áttekinthetőbb rendszernek.
Vagyis a kapott gyógyszertől tényleg immunis lett minden betegségre és meg sem kell többet látogatnia az orvost..

"csak ne akarjatok megmagyarazni, hogy a butasag es a penzert vett onkorlatozas sikk a hozzaertessel es tudassal szemben."

Még mindig olyan setét vagy, hogy nem bírod felfogni, hogy az emberek 99%-ának nem attól mered a szerszám, hogy számára felesleges információkat magol, fórumokat búj, hogy egy megvásárolt eszközt használni tudjon.
Ez kb. olyan, mintha te csak akkor tudnál TV-t nézni, ha előtte letennél egy alapfokú műszerész szakvizsgát.

"ennyit kellene tudomasul venni, nem tobbet. es ha nem biztok magatokban es a szarban, amivel becsaptak, akkor ne minket abajgassatok, szakembereket."

Becsapni téged csaptak be, mert elhitették veled, hogy a felhasználó van érted és nem fordítva. Egyszerűen nem érted, hogy te a tápláléklánc alja vagy, mert akit szidsz abból élsz meg.

"ne akarjatok megmagyarazbni, hogy egy koszutmizalhato, multifunkcionalis operacios rendszer rosszabb, mint egy lekorlatozott, celhardverre fejlesztett zart rendszer."

Ismét kiütközik, hogy fingod sincs arról, amiről írsz. Egyszerűen nevetséges vagy, de főleg azon nevetek, hogy hozzáértőnek mered vallani magad. Nos lehet, hogy a Windows-hoz valamilyen szinten értesz, de máshoz nem, ez sajnos messzire szaglik az írásaidból.
Az iPhone-osok egyik altípusát, a sorbanálló iPhone-ost figurázza ki a Samsung feltételezhetően vírusnak szánt reklámja kisvideója. A főszereplők az Apple hívők jól ismert sztereotípiáit testesítik meg, amint napokkal az új termék érkezése előtt kitelepülnek a…..
Egy alaposabb elemzés jelent meg a Cneten, amiből két számot, meg egy rövid jóslatot érdemes előrántani. Az első a letöltött darabszámé: ebből kiderül, hogy az Android még idén megelőzheti az Apple platformját, előbbi ugyanis 8,1 milliárd alkalmazással számolhat, míg…..
Ulkesh 2011.09.10 14:05:43
@Attila1234:

"Leszarom a logikai és az ügyességi játékokat is. Ugye nem baj? :D"

A piac meg lesz@rja, hogy te mit sz@rsz le :D
Attól, hogy te nem költesz mobil játékokra, attól még van pár milliárd ember, aki meg igen.
Ulkesh 2011.09.10 20:59:15
@iLie:

Én az összes üzenetemet mobilról és tabletről küldtem, de megtisztellek azzal, hogy ékezetesen és lehetőség szerint helyesen írok.

Személyeskedés helyett célszerűbb lenne megtanulnod használni az eszközt amin netezel. :)
Ulkesh 2011.09.10 21:12:33
@iLie:

Senki nem beszélt itt konzolról és PC-ről, max most éppen te.

Mobil konzolról volt szó, mint a PSP, vagy a Nintendo DS. Ezekkel meg tetszik vagy sem könnyedén felveszik a versenyt a mai smartok.
Zseniális a Samsung ellentámadása az Apple ellen. A cég jogászai legutóbbi beadványukban azzal érvelnek a bíróságon, miért nem az Apple-é az elsőség az iPad dizájnjával kapcsolatban, hogy az már szerepelt a 2001. Űrodüsszeában. Van ez az úgynevezett prior art nevű fogalom ott,…..
Ulkesh 2011.08.25 09:51:19
@Vödör:

Designelemmel való visszaélést számon kérni csak termékcsoporton belül lehet.

Mondjuk ezért is fals a Samsung minden érve, hisz az iPad előtt nem volt egyetlen tabletje sem, UMPC-ket és tabletPC-ket dobott piacra, de azok egyrészt nem is hasonlítottak az iPadre, másrészt nem is tabletek voltak.
Tablet = mobil OS, tabletPC = desktop OS

Kicsinek tűnik a különbség, de emiatt teljesen más réteget céloznak meg.
Ulkesh 2011.08.25 10:10:36
@Vödör:

Óriási a különbség mert teljesen más a felhasználási területe, a kezelése és a hardveres felépítése a két eszköznek.

A Windows Mobile PDA OS volt. Ha már hasonló megoldást keresel, az a WindowsCE, amivel valóban volt pár tablet, de kinézetben, használhatóságban semmi közük az iPadhez. Tudom, mert volt pár ilyen jószág a tulajdonomban (Sharp Mobilion Tripad, Siemens SimPAD).

"Számomra a tabletPC vagy a Tablet tök ugyanaz mint a több mint tíz éve piacon levő PDA-k"

Ez a te problémád. Bár a koncepció hasonló, de mások a felhasználó lehetőségek és más az UI (ami főként az alkalmazásoknál nyer értelmet).
Nos, mielőtt belekezdenék elöljáróban annyit tennék hozzá a témához, hogy nem vagyok egy tab rajongó. Tudni kell, hogy az én fejemben a tabletek helye nagyjából a kényelmi funkciókat betöltő készülékek között van, ehhez viszont még drágának találom őket.…..
Ulkesh 2011.07.15 11:50:09
@Tomi from Space:

" Nekem ezzekkel a cuccokkal az a bajom, hogy nem áll kézre, nagyon kényelmetlen mindegyik. Vagy síkban van és görnyedek felette, vagy az egyik kezemmel tartanom kell."

Az ilyen megjegyzéseken szoktam elnézően mosolyogni.
Az emberiségnek több ezer éve megfelelt a könyv, mint információforrás. Ezeket a fura papír alapú képződményeket pont úgy olvassuk (ha még nem találkoztál volna velük), hogy kézben tartod, vagy asztalra letéve fölé hajolva olvasod. A tabletnél pont ugyanígy kell tenned. :D
A Macensteinnek küldte az egyik olvasó ezt a képet:Bal oldalon a Super Poulain nevű francia feliratokkal teletűzdelt csokiporszerűség, a jobb oldalon az OS X Lion címkéje látható. Az oroszlán mindkét képen ugyanaz.Hát ilyen időket élünk. Az Apple-nek saját oroszlánra sem telt,…..
Ulkesh 2011.07.11 17:46:42
@ePtOn:

"amiket az almások a legtöbbet használnak?"

Hát a Droidosok szerintem jobban képben vannak vazelin ügyben :D

www.googlestore.com/Wearables/Android+Pride+T-Shirt+-+Black.axd
Nem piaci trendeket, vagy a profitot nézve, de azért mégiscsak fontos csata volt ez: a Nokia 2009-ben kezdte a percunamit, amikor tíz mobilszabadalom megsértése miatt támadt az Apple-re. Az viszontperelt, mire a Nokia viszont-viszontperelt, aztán még egy fronton perelt, amikor piacra…..
Ulkesh 2011.06.15 14:12:07
@Maegoss:

"Én csak azt nem értem, hogy ha az Apple-t ennyire felveti a pénz akkor miért nem fizetik alapból az általuk használt szabadalmak után a jogdíjakat, miért kell perrel kierőszakolni belőlük?"

Mert kifizették.
A Nokia által felemlegetett szabadalmak az USA területén a Motorola tulajdonát képezik, akikkel megállapodott az Apple és ki is fizette a licencdíjakat. Arról nem ők tehetnek, hogy ez a megállapodás Európában nem érvényes, mert ugyanezért a Nokia is tartja a tenyerét.
Amíg ennek a kétes állapotnak a jogi része nem rendeződött, addig nem voltak hajlandók fizetni, szerintem teljes joggal.
A TUAW-nál szétkapták az iOS 5 kódját, amiből egy rakás izgalmas részlet derül ki. Egészen pontosan ezt találták a sorok közt: iPad 3,1 és iPad 3,2. Hát mi ez, ha nem áttörés?Ugorjunk kicsit vissza az időben: amikor ugyanezek a srácok az iOS 4.3 bétáját boncolták, abban iPad…..
Ulkesh 2011.06.09 09:29:34
@Vogon:

"mert én mindkét táborba tartozom"

Én is. Per pillanat szintén Androidos készüléket használok :)

"Nem tudom tolerálni egy telefonnak se azt, hogy ha előveszem a zsebemből le van fagyva és kiderül hogy senki nem tudott hívni."

Ilyen kizárólag Androidon fordult elő velem még, 4 év iPhone használat mellett még soha.
Az SGS a 6. Androidos készülékem, de eddig mindegyik képes volt fagyni a zsebemben és különböző hívással kapcsolatos problémákat produkálni.

"A frissítésben majdnem igazad van, mindkét platform FOS ilyen szempontból. "

Miért is?

"Most lesz kerek 3 éves az Iphone 3g-m, és ugye az új frissítés már nem is fog rajta menni "

A 2 éves 3GS-re viszont igen, ráadásul a videók tanúsága szerint kifejezetten gyorsít rajta. Androidnál sokszor már fél év után is kérdéses a frissítés, már ha egyáltalán adnak ki adott készülékre.

"ja és a következő TELEFONOM egy kb 25e forintos Nokia lesz ami butatelefon"

Kolléganőm most vágta ki a kukába a 6303-asát, mert állandóan fagyott neki és a szerviz szerint minden rendben volt vele. :D :D
Ulkesh 2011.06.09 11:12:43
@Vogon:

SGS-nél nekem is a battery drain a legfőbb gondom, de gyakran előjön, hogy bejön egy hívás és vagy nem tudom felvenni, vagy 2-3-szor el kell húznom a csúszkát, mire észleli, mert a drága éppen valami számára fontosabb dolgot művel a háttérben.

"Egy dologtól még behányok az IOS-nél, az a programozása... :))) Szerintem az Android is kicsit túl van bonyolítva, de még mindig ember barátibb."

Több ismerősöm fejleszt mindkét platformra, de tőlük éppen fordított véleményt hallottam nem egyszer. :D
Ulkesh 2011.06.09 11:14:40
@Vogon:

" A telefonnál a 2 vagy 3 év frissítés ... pont ezért fos mindkét platform."

Akkor az összes fos, mivel az Apple az első gyártó amelyik hajlandó egy két éves eszközre is új szoftvert kiadni. Erre előtte sem volt példa és most sem.
Visszatértem a nászútról, és ezt most nem fenyegetőzésképp mondom. Azt sem, hogy kinyitom a nemzetközi híroldalakat, és azt látom, hogy komoly fennforgás van: mindenki a következő iPhone-ról beszél, amit titokzatosan csak 4S-nek neveznek, de erről majd később.A…..
Ulkesh 2011.05.31 12:49:11
@GPS fun:

"Igaz, de miért nekem kell figyelnem, hogy a háttérben be legyen csukva az app, mikor ott lenne erre az op rendszer?"

Mert nem kell erre figyelned.
A háttérben csak akkor aktív a GPS, ha olyan alkalmazás használja, aminek erre szüksége van (pl. működő tracker, vagy navigáció).
Az OS nem tudja helyetted kitalálni a dolgokat, de ha lefutott a navigáció és háttérben maradt az alkalmazás, akkor is lekapcsolja a GPS-t.

"De nem csak a GPS, ott a 3G, wifi, BT, kijelző fényerő."

A 3G-hez létezik megoldás, hogy készenlétben kapcsolja vissza 2G-re, Wifi alapból kikapcsol ilyenkor a BT az egyetlen, ahol erre nincs megoldás, de az a felépítése miatt ilyen.

"Elkelne egy komolyabb battery management!"

Más OS-nél örülnék ha legalább ennyire fejlett lenne a power management :(
Egyszer talán árveréseken kínálják majd az Apple gyáraiban készült Quasimodókat, amiket tesztelésre gyártottak, de nem lett belőlük semmi. Lesz ott érintőkijelzős iMac (Jobs saját bevallása szerint megépítették, de nem tetszett nekik), iPhone-ok és iPadek minden méretben,…..
Ulkesh 2011.05.27 12:42:06
@valaki23:

Ennél azért többről van szó, mert a SOC-on lévő CPU-t is módosították, optimalizálták az Apple tervei alapján.
Ulkesh 2011.05.28 10:30:18
@kovi1970:

???
Saját fejlesztőcsapatuk van erre, nem véletlenül vásároltak fel két ilyen céget is.
Ulkesh 2011.05.28 11:41:15
@birorichard:

Szerintem az idézetben leírtad a lényeget.
Az Apple tervei alapján legyártotta a Samsung. Senki nem mondta, hogy az Apple gyártja ezeket a SOC-okat, ők csak megtervezték.

" A fejlesztéshez azért egy kicsivel több kell."

És pedig? :D
Appleblog 2020-ban az Apple 2011.05.15 10:11:00
Egy ilyen című posztot nem lehet komolyan megírni, főleg egy olyan iparágban, ahol még az aznapi vacsorát illetően sem lehet megfontoltan nyilatkozni, ennek megfelelően fogadjátok tehát ezt az írást. Utazzunk az időben, beszélgessünk egy emberrel 2020-ban, aki összefoglalja nekünk…..
Ugye amikor tavaly bemutatták az Apple mobiljának negyedik verzióját, még úgy volt, hogy egyszerre két színben lesz kapható: feketében és fehérben. Aztán az utóbbi csak nem akart megjelenni, először még azt hittük, az antennagate miatt: hogy az Apple átdolgozza az iPhone 4-et, és…..
Ulkesh 2011.04.29 10:43:48
@sirpalee:

Eddig mindenki tapasztalta, aki használta, a gazdája, akié nálam járt egy hétvégéig, már árulja is (HTC Sensation-re vált).

"Van aki hónapokat vár, egy átfestett készülékre"

Nos, ha te fehér Atrixot szeretnél, akkor mennyit is kéne várnod?

"és hagyja magát trackelni"

Androidos létedre ez ügyben inkább hallgatnék :D
Tekintve, hogy egyrészt az Android is tárol ugyanolyan adatbázist, mint az iOS (ami nem a te pozíciódat tárolja, hanem a bázisállomások adatait), pluszban még a valós helyzetedet is folyamatosan lejelenti a Google-nek, amit viszont az iOS nem tesz meg.

" és van aki meg azt szeret csinálni a saját készülékével amit akar "

Én elég sok mindent nem tudok megtenni Androidon, mivel nem létezik rá alkalmazás. A widget tologatás meg pár emberkét kielégít, de engem speciel nem.
Ulkesh 2011.04.29 11:17:56
@sirpalee:

"Miért akarnék fehér telefont? Nem vagyok buzi."

Haverom ezért lehet, beverné az orrod :D
Ő sem buzi, de fehér SGS-t használ, mert az tetszik neki.

"Jah lehet trackel a google, de arról legalább tudsz.."

Most már, hogy kiderült.

"de az hasznos "

Hát érdekes, Androidon hasznos, iOS-en meg nem? Vicces gyerek vagy te..

"Érdekes módon fórumokon nem ezt olvasom, amit nézek atrix témában."

Pedig nagyon sok helyen panaszkodnak a sebességére.

"Csak nem HTC-d van?"

Nem, csak egy gagyi SGS-em van, ami hozza az Atrix 2500-as Quadrant értékét :D

"erre legalább normális környezetben is tudok fejleszteni."

Hát a fejlesztők zöme nem ezen a véleményen van :D
Legalábbis technikailag nincs akadálya annak, hogy beindítsák a szolgáltatást. A Reuters több különböző forrásból úgy értesült, hogy a cupertinóiak nagyon belehúztak, hogy a Google előtt kész legyenek a streamelhető zenebolttal. Az iOS és Mac OS-készülékekkel az zenéket a…..
Ulkesh 2011.04.23 15:09:50
@TommyNagz:

Apró probléma, hogy a Youtube-ról eltávolítanak mindent, aminek köze van jogvédett tartalomhoz.
Ulkesh 2011.04.23 15:19:03
@TommyNagz:

Mert mondjuk nekem itthon korlátlan az internet hozzáférésem, viszont korlátos a háttérkapacitásom? Legalábbis nem több millió terrabyte, mint az Apple-nek.
Ulkesh 2011.04.23 15:35:31
@TommyNagz:

Pontosan, fizetsz egy adott összeget és ezért annyi zenét hallgatsz online, amennyit akarsz.

Még olyan csoda is megtörténhet, hogy a stream szolgáltatás itthon is elérhető lesz. A remény hal meg utoljára :D
Tudom, tudom. Vietnamiul beszélnek a videón, ezek ott Ázsiában bármire képesek, húsz perc alatt leprogramozzák az iOS 5-öt, gyorsabban csinálnak fehér burkolatot egy mobilra, mint ahogy én kimondom, hogy nincsfehériphone, és már azelőtt tudják, hogy az Apple milyen telefont dob…..
Eljött ez is, az Apple bíróságon próbálja bizonyítani, hogy a dél-koreai gyártó úgy ért el sikereket az okosmobil és a tabletpiacon, hogy az iPhone-t és az iPadet másolta. Steve Jobs cége szerint fénymásolták dizájnt és a felhasználás módját is, előbbit elég könnyű…..
Ulkesh 2011.04.19 13:33:09
@zozo2001hu:

"Hozzáférek a memóriakártya filerendszeréhez, kvázi pendriveként tudom használni az eszközt."

Ehhez nem kell hozzáférned semmihez, elég egy alkalmas szoftver, ami iOS-re is van több is. Persze nem árt, ha ilyenkor magaddal viszed a kábelt is, mert a célhelyen garantáltan nem lesz sem kábel, sem kártyaolvasó :)

"Azt másolok rá amit akarok, pl. megnézem rajta kedvenc sorozatom divx/xvid/x264 formátumban, srt sub feliratfile-al együtt. Ideális erre egy rockplayer lejátszó."

iOS-en meg pl. az oPlayer.

"Nincs szükség az eszköz használatakor segédprogramra pl. iTunes. Egy új beüzemeléskor mindössze egy netkapcsolatra és egy google account-ra van szükség."

Ez elég nagy hiba, mert kissé nehézkes az Android használata, ha desktop rendszerrel szeretné az ember szinkronizálni.
A Google szink sem 100%-os, tekintve, hogy még a névjegyeket sem képes minden elemével lementeni (pl. egyedi csengőhangok beállítását sem menti a Google account)

"Ha eszközt cserélek akkor az új eszközre automatikusan letöltődnek a korábbi alkalmazások és beállítások a google account megadása után."

No igen, ezért is tart már 3 milliárd letöltésnél a Market, hisz adott user minden újratelepítés után minden esetben le kell, hogy töltsön mindent, újra és újra.
Az alkalmazások beállításait meg nem állítja vissza, azt neked kell kézzel megtenned, még akkor is, ha backup alkalmazást használsz.

"Teljesen gördülékeny az együttműködés az összes INGYENES google szolgáltatással (gmail, calendar, reader, maps stb. stb.)"

Kivéve, hogy nem teljesen 100%-os a szinkronizálás és az iOS alatt egy kicsit jobban meg van csinálva (pl. a jegyzeteket is szinkronizálja, amit az Android nem tud).

"Számítógépen beloginolok a google account-al és webes felületen is akár menedzselhetem az alkalmazásaimat. Valami megtetszik a webes marketen install és már töltődik is a telefonra az alkalmazás."

Jobb szeretem, ha az alkalmazás a gépemre töltődik le és onnan kerül a telefonra, mert így csak egyszer kell letöltenem, nem minden alkalommal.

"Ugyan nincs fizetős market még, de így is ami kellett nekem a mindennapok során megtaláltam méghozzá ingyenes változatban."

Sokaknak meg pénzért sincs meg minden, mert igencsak hiányos és aránylag gyenge minőségű a Market kínálata (igaz trójai megoldásokban bővelkedik, de ezt nem is irigyli senki :D)

"Játékok is a legtöbb ingyenes pl. Angry Birds összes, mindössze néha feltűnik egy reklám banner."

Már ami játékot átírnak iOs-ről néha. De tudod én inkább kifizetek 2-300 Ft-ot, minthogy ostoba reklámbannereket bámuljak.

"Sokkal inkább hasonlít a rendszer funkcionalitása egy igazi pc oprendszerhez, mintsem az iOS."

No igen, kár, hogy egy tablet esetén erre semmi szükség. A tabletPC is ezért bukott meg.

"Pár példa ami tetszik benne: valódi multitasking, értesítési terület, task manager, menubar."

A valódi multitasking hátrány egy mobil eszköz esetén, a szükséges funkciók folyamatszálai fussanak a háttérben, más meg szépen függesztődjön fel és ne egye az akut.
A többi szerintem is rendben van.
Csak annak meglepő Daniel Alegre, a Google ázsiai területi vezetőjének kijelentése, aki az Android előtt, és a versenyhivatali vizsgálódások közben nem követte figyelemmel a két cég kapcsolatát. A vezető ugyanis most azt állította, "nem lát iPhone az Android ellen…..
Ulkesh 2011.04.15 18:34:59
@Nakhchivan:

Az Apple-t nem nagyon érinti, mert abban a szegmensben (olcsó készülékek) ahol az Android sikeres, nekik nincs termékük. Prémium kategóriában meg marginális az Android térnyerése.
Ulkesh 2011.04.15 20:40:05
@Nakhchivan:

Lehet, de attól még tény.
A prémium területen az Apple 100 millió feletti iPhone eladással van jelen, míg az android készülékek gyártói 15-20 millióval. A nagy mennyiség az olcsó Androidos készülékekből fogy, abban a vásárlói szegmensben, ahol nem nagyon jellemző a további költekezés, vagyis nem vásárolnak alkalmazásokat és nem használnak komolyabb mobil internet előfizetést.
Ulkesh 2011.04.15 20:50:50
@Nakhchivan:

A legnépszerűbb készülék a Galaxy S, ez igaz. Világviszonylatban több mint 10 millió fogyott belőle. A többi népszerű prémium készülékből összesen fogyott 8-10 millió.
Mindenki kitörő örömmel telepítette az Apple mobileszközeinek új operációs rendszerét, de azóta sokaknak az arcára ráfagyott a mosoly: hiába kaptunk fejlettebb AirPlayt, gyorsabb Safarit, iTunes Homes Sharinget, ha közben sokkal gyorsabban merül az akkumulátor, mint korábban. Mert…..
Hát az erőviszonyokat jól mutatja ez a grafikon, amit a ChangeWave készített februárban 3091 ember megkérdezésével. A kérdés: milyen tabletet tervezel venni a jövőben? Bumm.Kicsit félreértettük Steve Jobs merésznek tűnő mondatát az iPad 2 keynote-on, miszerint 2011-ben…..
Ulkesh 2011.03.15 11:23:55
@nehaiu:
iPad esetén még annyi értelme sincs a widgeteknek, mint mobilon.
Itt nem nézegeted a home screen-t, hanem elindítod az alkalmazást és használod.
Nem véletlen, hogy egyik desktop rendszernél sem túl népszerűek a widgetek/gadgetek.
Szabolcs nem sokáig örülhetett új iPhone-jának – hamar kiderült ugyanis, hogy készüléke telefonálásra nem alkalmas, viszont annál több lesz vele a gond, hogy a T-Mobile valami működőre cserélje ki. És bár fogyasztóvédelemből is jól felkészült, a T-seket egyelőre nem…..
Ulkesh 2011.03.10 13:26:02
@altimus:

"- ha a husegnyilatkozat alatt elromlik a telefon. (elveszik, vagy nem garancialisan romlik el), akkor baszhatja az elofizeto, mert uj telefon akkor se jar, ha azt kifizeti az ember."

Erre van a biztosítás. Egy ilyen árú készüléknél már nem vág földhöz havi 490 Ft biztosítási díj. Innentől meg bármi gond van, leesett, beázott stb. biztosítási esemény és helyből csere, akár a garancia időn túl is.
Ulkesh 2011.03.10 13:34:45
A posztoló meg fogja a készüléket és a T-s papírokat és ballagjon el a Starkingba (www.starking.hu/), ők az itthoni hivatalos Apple szervizpont. Náluk leadja és van rá esély, hogy más elbírálást kap, mint a T-nél.
(Bár a leírás alapján én arra következtetek, hogy a T-s szervizes csóka valamelyik haverjának lett egy új alaplapja, a rosszat meg rásózták hősünkre.)
Ulkesh 2011.03.10 14:34:34
@altimus:

Amikor én vettem a készüléket, akkor kapásból az orrom alá nyomták a biztosítás szórólapját és ők ajánlották, egyébként én sem tudnék róla, mert nem nagyon bújom a T-Mobile oldalait :D
(Az csak apró adalék, hogy azóta rájöttek, hogy túl jó dolog ez a biztosítás és az új belépőnek már 2000 Ft a havi díj, átrendezték érték szerint, most néztem...)

A többiben teljesen igazat adok, egyébként jobb helyeken van kiemelt ügyfélszolgálat, ahol kizárólag a kiemelt ügyfelekkel foglalkoznak, de itthon ilyesmit keresni, vagy ezt számon kérni dőreség.
Semmit sem tudunk a készülékről, csak sejtéseink vannak: nagyobb háttértár? Kamera elől és hátul? Több pixel a kijelzőn? Nagyobb fényerősség? Kétszer több memória? A pletykák könnyebb és vékonyabb LCD panelről szólnak, de vajon hihetünk nekik?Kínában ezekkel a…..
Ulkesh 2011.02.02 16:38:51
@jozso929:

Inkább a hangszóró helye.
A finn fogyasztóvédelem szerint a finn iPhone-vásárlóknak vissza kellene adni a pénzüket, mert a telefonok nem működnek nulla fok alatt.Talán túl sok információ ez egyszerre, az iróniadetektor is kiakadt, vegyük sorban. Az YLE finn hírszolgálat szerint az ország iPhone-t vásárló…..