Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IrishOak

0 bejegyzést írt és 1158 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az üzleti életben eltöltött éveim alatt rengeteg emberrel tárgyaltam sok-sok iparágból. Hol született megállapodás, hol nem. És bizony a megkötött üzletekből nem mindig lett virágzó együttműködés: számtalan nemfizetés, behajtás vagy akár per is lett a vége egy-egy gyömölcsözően induló üzleti…..
IrishOak 2018.02.12 15:37:53
@Szarazinda: Olvasni kéne a blogger bemutatkozó szövegét... amiről teljesen tévesek a nemlétező infóink az azt jelenti hogy: beszélünk hogy hűljön a fejünk, klampírozunk a billentyűzeten hogy zsibbadjon az ujjpercünk... de értelme semmi.(csak súgok: sok év meredek HR-év van a csaj mögött)
Ha továbbra is a Debreceni Klinika „gyógykezelésének” rabságában vergődök, elrabolják a hátra lévő életemet is! Tisztelt Praxis Blog! Nagy örömmel fedeztem fel az Interneten közzétett, a magyar egészségügyben megtörtént sikeres, vagy hibás műtétekről szóló…..
IrishOak 2014.05.25 00:57:17
@Tempus-Anh:
Üdv;én mostanában csak olvasok, nem írok.Laikus óta nincs is kedvem. Sok új és lelkes bolondos lélek van errefelé,akik valami magasságos marhaságban hisznek.Az eü, szerintem épp olyan haveri átjátszás áldozat lesz mint a földek, vagy az eu-s pénzek.Én csodálom azokat a dokikat akik még vannak az Országban.(meg is fizetem őket! mert van rá olyan korrekt mód,ami bárhol az eu-ban elfogadott, csak a sok ingyen-hez szokott nem érti, és nem is él vele,de legfőképp bután sóher, mert nem tudja, hogy a határokon kívül életképtelen lenne a határon belüli vérnyogásával)

Nekem 6 hete műtötték a bal térdemet, pálcikás módban.Már sok éve kínlódtam. Most kiderült, hogy legalább daganat nem volt benne(vagyis de; csak nem a halálos fajtából/ha Laikus élne mondhatnám neki, hogy a 16-ik.Jól vagyok, csak eltört a térdkalácsom sok éve, majd keletkezett ez csontkinövés ami elnyírta a lábszárcsontomat.Borzasztó; és úgy érzem már lassan 5 éve nem lesz változás. Mindig húzom, szenvedek minden éjjel és a dokim azt mondta, hogy szeptemberben találkozunk megint, hogy megnézze,hogy a térkalács csont és lábszárcsont 'kipótolta-e magát.

De nem adom fel.
Laikus után elvesztettem a barátnőmet. Egy négy éves kislányt hagyott maga után.38 évesen. Az a prof. kezelte aki a miniszterelnökséggel is szembe szállt, hogy a végstádiumos rákosok is megkaphassák a megbecsülést, a kezelést és bármit amitől remélhetnek,és kaphatnak még időt.

...egy hülye térden nem rípol ennyit senki, aki tudja hogy az élet nem egy szotyvadt térdkalácsból áll!!!... 'doktor úr tudom miről beszélek, higgyen nekem :-))
IrishOak 2014.05.28 15:09:15
@kheiron:
Ön nem tud semmit, sem rólam, sem az elhunytról.Önnek fogalma nincs, hogy milyen terápiát hol és hogyan alkalmaztak a fiatal hölgyön. Legyen elég annyi,hogy nagyon jól reagált a kombinált kezelésre,de a valóban hozzáértő orvoshoz egy év késéssel jutott el,köszönhetően más;vidéki onkológusnak,aki a májgyulladást kis adag aszpirinnal gondolta 'meggyógyítani az alkalmazott kemóról nem is beszélve. Tempus-Ahn ; jobban érti mit akartam mondani, és tudja, hogy nem is várok választ, mert elmondtam mindent és nem kérdeztem semmit. Az én műtött térdkalácsom meg őszre talán termel elég csontot és tudok majd járni normális emberhez méltóan. Nem érzem magam megbolondulva ettől, még ha nagyon kellemetlen is.
Praxis Dr. Laikus PHD emlékére 2014.02.19 09:51:48
Drága Laikusunk emlékét szívünkben örökké megőrizzük! Most búcsúzunk Tőle. Kedves állandó hozzászólók, olvasók, Mindenki!A Praxis blog sokak által eleget emlegetett (valószínűleg nem éppen pozitív kontextusban) megálmodója és szerkesztőjeként a lehető legritkábban…..
IrishOak 2014.03.08 23:35:38
www.youtube.com/watch?v=ueHqPGk_ybc

szereti;biztosan!Ő olyan.
Még a személyzet sem állta meg szó nélkül az ügyeletes doktornő mulasztását. Egy orvos pl. így nyilatkozott a kollégájának: „Na, megint jó ügyeletesünk van!” Nem túl szerencsésen kezdődött az évünk. Már január végén meghalt a nagypapám, és valószínűleg ennek nagy…..
Amikor beteg vagy mindig azt kívánom, bárcsak én nyomnám lázasan az ágyat, nekem lennének köhögési rohamaim, vagy nekem kellene eltorzult arccal a WC fölé görnyednem. De hiábavalóak az ilyen irányú vágyaim, sajnos azt kell végignéznünk és asszisztálnunk, ahogyan Te…..
IrishOak 2013.10.30 06:56:00
No látom, ti is elkaptátok az őszi 'kötelezőt.
A gyerekorvosok tényleg nagyon különbözőek, és nekünk ugyan egy idős hölgy jutott, de még ő is szűken méri az infót.(pedig még kórházban is gyógyít rákos gyerekeket, így tudja, hogy az infó az a legfontosabb, különösen akkor,ha egy szülő még azt sem tudja, mit kéne kérdezni, vagy-mivel új dolgok történnek vele- nem tudja hogy mire figyeljen. Mivel van egy asztmás felnőtt gyerekem, így a kicsi mostani kruppos rohama miatt kb a holdig szaladt a szemöldököm,mert ezt nem ismertem, és még nekem is ijesztő volt.
Megpróbálok egy fordítást adni az orvosi szavak és emberi jelentések tekintetében, hátha jó lesz a későbbiekben.
Krupp: egy roham szerű; ugató jellegű köhögés, mely a felső légutak hurutos gyulladása miatt következik be.Okozója:valami légutakra ható fertőzés.Elősegítője: száraz levegő,légutak elzáródása(ugye a sleim) tipikus "városi" gyerekekre jellemző légúti baj.
Segítség: ultrahangos párásító, meg nálunk teafa olaj,(de semmiképpen eukaliptusz, vagy valami "erős,irritáló gyógyszer) Erre jó az ablaknyitás, a nyitott hűtőbe lélegzés.(legjobb a fagyasztót kinyitni, onnan gyorsan tódul kifelé a hideg pára.)Ez az asztmás rohamnál viszont nem használ, ott a fürdőszobai forró gőzt jobb hatékonysággal lehet használni. meg a fürdő zárt, és kicsi,így megáll benne a pára.
A krupp, egy kutyaugatás szerű köhögő roham,aminek a végén még hányás is lehet, mert akkora erővel jön a váladék.Az asztma, meg elhaló, sípolással és egyre kisebb levegővételekkel.(mind a kettőt ismerem, azért merem írni)
A vírus a gyerekben: minden olyan orrfolyós, náthás de lázat okozó fertőzést így neveznek, ami 3 napnál tovább tart. A lényeg: a lázat csak 38 -ig! csillapítjuk, c-vitamin(bármennyi,kipisili, ha elég), D vitamin, és köptető.A köptető, és az orrszívás a legfontosabb. arcra, fülre külön érdemes figyelni, mert oda kúszik fel a váladék, és az már tényleg nagy baj.

Amúgy tényleg úgy van, hogy inkább vállalnám magamra a bajt,csak ne szenvedjen. De a gyerek immunrendszere meg kell hogy ismerje,és legyőzze a szembejövő bajokat.Én még soha nem engedtem antibiotikumot adni - ezt az orvosunk meg is értette,és jól tolerálja.Mindig adunk 3-4 napot a dolognak(na jó eddig 3 x volt beteg, de a doki szerint azért mert inkább kamillateában fürdetem, párologtatok,illó olajazok, és hagyom, hogy a kis szervezete megedződjön.) Igazából nagyon örülök,hogy 'csak kruppos köhögése volt, és nem asztmás.
Meg azt se feledjük, hogy az őszi új közösség természetes baktérium és víruscseréje hatványozottan igaz a kicsiknél, akik egy légtérben vannak. Én készültem, hogy az első negyed év az oviban majd folyamatos betegségekkel telik, de a kezdés után másfél héttel 'átment a dolog - 5 napig tartott, azóta FLili nem beteg.Pedig az új heppje, hogy az oviban levetkőzik, mert próbálja az óvónőt meggyőzni, hogy szorít a zokni, meg a bugyi:-D
Ja az esti pisimenet elmúlt: van már Szabó Gyula bácsi mese cd... király!!! És nyugodt esték vannak, csak miért nem jutott hamarabb az eszembe:-D? Legjobbakat nektek, Lili ügyes lesz szépen meggyógyul, és acélerős immunrendszerrel készül a karácsonyi 'vírusokra! Azok durvábbak lesznek, mert a felnőtt influenza folyton változik.
IrishOak 2013.11.02 09:18:44
@carpi: A kamilla fertőtlenítő, és természetes antibiotikum(a gyógyszerkönyvem szerint:-)) A tea főzetében fürdés! nem szárítja a bőrt.(én egy litert öntök kb 20 l fürdővízhez)Ám az igaz, hogy a gyulladt, baktériummal fertőzött részeket 'leválasztja,és gyorsítja a gyógyulást.

Ha bevállalós teafőző anyu vagy(mint én) akkor a kamillát össze lehet forrázni körömvirággal(nem szirommal, hanem teljes virággal) no az pont az ekcémás területeket gyógyítja, és a manapság kapható gyógyszerek alapvető alapanyaga.
De nem kell félni, a kamilla nem szárítja a bőrt-csak erős főzet-borogatás formában.Fürdőként csak arra jó, hogy az illóolaj tartalom fertőtleníti a légutakat, lemossa a baktériumot a testről, és szép lesz a popója is a csajoknak:-D Amikor kicsi voltam anyukám mindig kamillás bödön fölé hajoltatott egy pokróc alatt,de én már nem kínzom ezzel a kicsit.
Az uh. párásítóból meg olyat vettünk, hogy van egy szivacs betétje,(azt ki szoktam mosni szódabikarbónával)arra csöppentem az illóolajat, aztán megy mint a veszedelem.De még mi is szeretjük, mert nagyon jó a levegő tőle, és FLili azóta nem kiskutyázik.:-D

Minden szépet, és jót nektek:-)
IrishOak 2013.11.02 11:13:34
@carpi:
www.antikvarium.hu/konyv/szabo-laszlo-gy-teadrogok-a-fitoterapiaban-474665

nekem ez van, nem tudok újabb kiadást, de ebben minden benne van amit a nővényekről, és gyógyszer-növényekről tudni lehet.:-)
Egy kicsit sérelmezem, hogy átírták, de ettől függetlenül ez az írásom lett a hét legolvasottabbja a stylemagazin.hu-n.    ..
IrishOak 2013.10.16 14:25:26
*5
Apa születik Pisilni kell! 2013.10.14 22:22:53
Drága gyermekem, apád végtelenül örül annak, hogy lassan szobatiszta leszel, de annak már jóval kevésbé, hogy lefekvés után hatszor hallatszik fel a szobád csendjében a címben említett mondat. Különösen azért, mert (már megint) fogalmunk sincs, mit kellene tenni.…..
IrishOak 2013.10.15 14:23:38
Ó, de ismerős.Nem tudom mit tanácsolhatnék,az én Lilim ugyan ezt csinálja kb 2.5 éves korától(ugye most lesz 4,karácsonykor) de azonkívül, hogy felfedeztem, hogy a ki nem fáradás és szórakoztatásra vágyásból adódik; még nem sikerült ellenszert találni az esténként 8-10 kör pisre.
Az nagyon sokat segített, hogy 'akkor rég amikor ezt a pisipannáskodást kitalálta és rájött, hogy ezzel mozgatni tud bennünket- kapott egy wc lépcsőt, és maga intézte a dolgát. Mi csak szemléltük. Mivel rájött,hogy egyedül azért macerásabb,így kb felére csökkent a pisis bohóckodás.Most hogy nagy, és nem fárad ki estére az ovi után,most énekel, bábozik,és mesekönyveket nézeget az ágyban.Van egy kis lámpácskája az világít neki. Én már nem harcolok. Ha pisilt minden este 6-8-at, elalszik.Reggel viszont könyörtelenül ébredés van. A legújabb, hogy az utolsó pisilésnél leveszi a pizsama alsót. Kérdezem, miért? mert nem jó, belepisilek véletlenül.Kérdem akkor miben alszol? Hát punciban... na ettől kész vagyok.
Szokták ezt, főleg a lányok.Majd elmúlik -még 2-3 év és 'tök jó lesz:-))
De hogy cifrát mondjak: Lilim nem hajlandó wc-be kakilni.Csak és kizárólag egy erre rendszeresített pelenkába.Becsukja a szobája ajtaját, bebújik egy sarokba,és üdvözült arccal jön ki ha megvan a 'bundás kaki gombóc.Már minden élőt megkérdeztem, de senki nem tud semmit. Még jó, hogy öreg barátnőm -már kamasz lánya is ezt csinálta majd iskolás koráig.(ja,ja ha elmegyünk napokra,akkor napokig nem kakil, sem mamánál, sem sehol máshol, csak itthon és vagy apával, vagy anyával) ezt csak vigaszként írom:-D Amúgy nem is költöttetek sokat sem a DM-ben, sem máshol...Az árak emelkednek, nem a megvásárolt termék a több.
IrishOak 2013.10.16 14:22:51
@Bryan Beersworth:
Én mindig minden bejegyzésedet olvasom;-) be vagytok jelölve kedvencnek:-D
Csak most külön kérted, hogy szóljunk, ha tudunk valami.Igaz okosat nem tudok, de gondoltam egy vigaszt azért mondhatok:-))
Ma vettünk a lánynak egy saját minihifit. ebből fogja kapni esténként a mesét, és az altató dalokat. Közben annyiszor megy pisilni ahányszor akar.Végeztem a minden esti meséléssel, meg a dalolással. ca Egy éves kora óta minden este mesélek,éneklek, verset mondok.Mostanra eljutottunk oda, hogy kb 70 mesekönyv betanulva, kb 200 vers betanulva, sok tucat gyerekdal betanulva -de esténként a kisasszony reklamál, ha tévesztek egy szót az iciri-piciri mesében, minősítget, reklamál,átfogalmaz szavakat,átkölt sorokat és kiröhög. Elegem van:-D!!! Vissza akarok változni emberré!!! Nagyüzemire kapcsolunk, úgyhogy jön a mese cd, dalocska cd, adathordozókról angol mese, dal ... én megyek aludni.Magyarázzon a Szabó Gyulának a cd-n! Kész, kalap.:-D A nagyobbik lányt meg férjhez kéne adni, még ő is az én "mesémet hallgatja, és az jobban zavar mint a Lilié:-)) Amúgy üdv a lányoknak, legyenek csajosak,és a dm-ből vegyenek pink,kék, meg zöld kenhető mókaszappant, azzal állati jókat lehet festeni az esti fürdőzésnél a kád falára.Meg testre.No panic;olcsó!
Varga Beáta ugyanolyan nő, mint bármelyikünk, ugyanúgy boldog életre, egészségre, szerelemre és gyermekekre vágyott. Egy kálváriába illő szenvedés után, az egészsége már nem lesz tökéletes és gyermeket sem szülhet soha. Tisztelt Praxis Blog! Tegnap a Hirhatár online…..
IrishOak 2013.09.20 10:59:04
Kedves Bea! Elnézést, hogy most reagálok,nem követem mindig a bejegyzések utóéletét.
Elgondolkodtató amiket ír a fb-on.
Azt nem tudom tudja-e hogy a ráknak nagyon sok fajtája van.Alapvetően minden élő ember potenciálisan rákos:-) jó hír ugye? Az, hogy kinek mitől fog egy góc, egy csomó, egy rosszindulatú sejtburjánzás elindulni,de akár a jóindulatú csomó, hogyan válhat rosszindulatúvá,az egyenlőre elég nagy titok,bár a biológusok elég jól nyomon vannak.
A rákból meg lehet gyógyulni...na nem úgy mint a náthából,de egy jól sikerült műtét,és a kezelések jó eredményeket hoznak.Aztán persze,lehet sok variáció, azt maga az ember érzi.
Nem félek, hogy meghalok,és nem érzem felelőtlennek magam -legalább is nem azért mert a második gyerekem komplikált műtétek, és orvosi 'pingvinezés után (ez olyan tanácstalan és bizonytalan mozdulat amúgy, amit akkor lát az ember az orvosán, ha még ő sem tud semmi okosat)egy méhdaganat kíséretében világra jött.Na jó azóta is volt már pár műtétem, de nem zavar.Na bumm, haljak meg egészségesen??? Az azt jelenti, hogy dög unalmas volt az életem!
Amúgy csak megsúgom: a halát a születés okozza!!! és oka az,hogy az élőlény nem lélegzik tovább.Hogy a születés és halál közti pillanatok hogyan mivel telnek, az csak és kizárólag az élőlény belső érzékszervein, és az ahhoz kapcsolódó érzékelések élményeinek köszönhető.Amúgy mindenki -születésétől haláláig teljesen egyedül van.Ezért az adott egyén tudatán kívül nem létezik sem méreg, sem orvosság! Az érzékszervekre és testi dolgokra mind van,ezért használ az orvos.A szellem önmaga tud meggyógyulni, ki így ki úgy.Ki ateistaként, ki hívőként.A halál után mi marad az emberből?: semmi?!...ja kb a semmi.Vagyis dehogy: a tetteinek következménye- na az marad!Ezért szülnek a nők, ezért szaporodnak az élőlények-mert az a vágyuk kiolthatatlan, hogy haláuk után maradjon utánuk valami!ami továbbviszi a világot,és állandó változásban tartja.
Istent ne nagyon keverjük ide,mert ő soha nem foglakozik az emberekkel -neki sokkal fontosabb dolga van! Azért teremtette az orvosokat.Ezoterikus vallási és hitbeli kérdésekre is rámehetünk - de akkor csak arra. Hitbéli filozófiai polemizálásokra az itt segítséget adó orvosok nem nagyon kíváncsiak,hiszen ők más aspektusból közelítenek.Természetesen nem lehet nélkülözni az Ő munkájukba vetett hitet, hiszen minden mindennel összefügg.Tehát egy orvosnak is hinnie kell magában, és nyugodt tudattal kell végrehajtania a maga feladatát.Erre viszont a betegnek 'vevőnek kell lennie. Együtt fog menni, másként sehogy,és soha!

Nem akarok én nagy beszédeket mondani: az a 7 kiló sokkal több, de nem ez a lényeg.Ott legbelül...ott kell igazán vágyni hogy a dolgok a vágyaink szerint forduljanak. Én erre mindig azt mondom: vigyázz, mit kívánsz,mert még teljesül,és akkor nem tudsz majd elfutni előle.

Láttam már hasfalerősítő hálóval kismamát-császárra menni, láttam már fél petefészekkel,csonkoltan szülni, láttam már chronos teljes bélgyulladással szült kismamát, akinek a szülés után 6 héttel kivették az összes vastagbelét(ő egy barátnőm amúgy), láttam már sok mindent,ezekhez képest az én méhdaganatom, meg a mellrákom meg a többi; kis kutyafüle.
Előre felé kell menni, ledobni azt zsírt (azt azért kell, mert a spermák nem kavarognak az összenövések között, jobb a belső vérellátás,jobbak a belső szervek állapota,az átjárhatóság, meg egyéb ilyenek.Az összes indokot még én sem tudom.Meg egy csomó klassz következménye is van, de ezt egy nőorvos elmondja, ha kérik)
Aki fiatal, mint ön, az nem lehet tanácstalan.Egy nő két dologra képes: hogy legyen gyereke, meg hogy ne! Ennyi. Ha elhatározta,hogy szeretne, akkor mielőbb fogjanak csak neki. (Én kisfiút tippelek amúgy;-)) Ne vesztegesse az életét sehová nem vezető és önmegsemmisítő dolgokra.Ha sikerül, az orvosok szépen felügyelik majd,és meg tud születni apája, meg anyája nagy boldogságára.Ehhez kívánok sok erőt, és boldogságot.(az ügyvéd nem nyilatkozta hogy 'pro bono lenne, úgyhogy vastag lesz az a számla, azt a pénzt lombikra is költhetnék;-)
Amúgy Istent- ha ön jóban van vele,és beszélnek- számon kéne kérni,hogy miért is ajándékozta meg önt ezekkel a borzalmakkal...hamár' imádság, meg fohászkodás.:-)
No de félre bú: a legjobbakat kívánom. Lesz ott baba, majd kérünk fotókat ide - beszámolóval:-)
 Most kezdhetem elölről az egészet és kereshetek magamnak orvost. A leleteimet sem adta oda. Ez a Magyar egészségügy ezért fizetjük a TBt. Az én történetem úgy kezdődött, hogy balesetett szenvedtem Március 14.èn az M7 esen a tömegkarambolban. A helyszínre érkező…..
IrishOak 2013.09.16 08:13:38
Az úgy volt hogy.... tegnap hajnalban (szept.15. 01.30 ) a lányom autóbalesetet szenvedett.( Állt épp egy pesti szép széles úton a pirosnál,ahol egyébként 70km/h a megengedett sebesség.Aztán egy arra járó úr beleszállt hátulról féknyom nélkül.Az autónak eltűnt a hátulja,totálkár.A benne ülő be volt kötve,hátracsapódott. Erről tegnap du.4 kor szereztem tudomást, mert felhívott, hogy be kéne menni a balesetibe, mert a háta a nyaka, a feje marhára fáj,hányingere van, és nem is tudja mi van vele. Ez van, ha felnőtt gyereke is van az embernek:-)
Úgyhogy bementünk.
du 5.kor érkeztünk.Megvizsgálták, volt ct. Fél 7 körül lettünk készen. A doktor úr nagyon kedves, 'jófej és minden kérdésre válaszoló volt.(Még azon is poénkodott, hogy a családban mindenki milyen fiatal(mert a kicsit is vittem, meg ugye bemutatkoztam, hogy én vagyok az anya:-))
No az eredmény: Ez tipikus autó-baleseti sérülés: Hát, váll, nyak. A megfeszüléstől a fej is fáj. Nem kell aggódni, most következik a legrosszabb, mert minden borzasztóan fájni fog.Fájdalomcsillapító, pihenés, ha van sanz gallér azt hordani kéne pár hétig(az nekem van, a nyaki gerincsérvem miatt, de azt 'ránézésre mondta az orvos: a méret ugyan az, most hordja csak a fiatalka:-))
Ha semmi baj, majd 3-4 hét múlva jobb lesz. Ha baj van vissza-de azonnal.

Úgyhogy most majd hetek-hónapok telnek el, mire megint mozog a váll, fordul a nyak,és nem fáj a fej. A balesetek után már csak ez szokott lenni.

Amúgy szép vasárnap du. volt a Fiumei úton. Du.5 kor egy mentő, és 3 autó.Estére tele az utca,és 3-4 mentő. Mindenki tette a dolgát, a sérültek feküdtek a hordágyakon,ment a ct, a röntgen,a vérrel szaladgáltak,szóval pörgött a baleseti.(ja a rendőrök sem hiányoztak)Csak két ember őrjöngött, egy narkós hölgy követelt valami gyógyszert, meg egy 50 körüli anyuka, aki szerint órák óta nem csinálnak semmit; hiába mondta neki a beteghordó fiú, hogy : de hölgyem, kész a ct,most beszélik meg, hogy kell-e műteni a lányát.Ez nem olyan fotó, hogy ránézek,és kész. Épp az összes orvos azt elemzi.... de a hölgy csak átkozódott, kiabált, és nekem mondta, hogy az ő lányának azonnal segítsenek,mert szenved.(A lány feküdt, infúzió volt bekötve,és láthatóan le volt zsibbasztva, mert csak nézte a plafont csendesen.)Persze kellett műteni a lány combját, de akkor meg azért ordibált az anya... szval kellett volna a mamának egy nyugtató.
Így volt ez tegnap este a Balesetin. Köszönöm a szuper ellátást,a Doktor Úr! alapos tájékoztatását,és minden éppen ott dolgozó munkáját. A gyógyulás -még ha hónapok is lesznek már nem az ő gondjuk.
IrishOak 2013.09.16 10:36:21
Nahát, a Krisztina épp a lányom mellett feküdt a tologatós kocsin a folyosón; tegnap estefelé... igen fájt a feje, az igaz. hvg.hu/sport/20130916_Arcan_es_szemen_serult_meg_az_Erd_valogat ... neki sem volt nagy baja a ct.szerint.Én személy szerint gyűlölöm a női kézilabdát, a verekedés, meg az ökölharcok miatt. Tessék, itt egy hétköznapi baj. Bár volt vagy 5 sportoló.Olyan szag volt a folyosón mint az öltözőkben:-) Krisztinának is jobbulást.
Praxis Így bánnak a haldoklókkal 2013.09.12 08:06:01
Akinek van haldokló családtagja az tudja milyen is ez a fájdalom. Tisztelt Praxis!Édesanyám súlyos beteg 2012 februárban diagnosztizálták nála a rákot, mindenféle élzáródásai is voltak gyomor és vékonybél, ezért a kórház Sz.fehérvár pépes diétát írt neki elő. a daganat…..
IrishOak 2013.09.12 15:14:59
Mindig fájó szívvel olvasom az ilyen történeteket.
Na most kb. azt kéne tenni, hogy hazavinni a megszokott környezetébe az idős nénit.Családsegítőből kérni otthonápoláshoz nővért -ennek díja óránként 450-500 ft,ők szakápolók,ha azt kéri az ember.(gyógyszerez,injekcióz,infúziót cserél stb.) bár a pelenkázás, a mosdatás a család felelőssége!erre lehet kérni a nyugdíjfolyósítótól kis kiegészítő pénzt, bár a minimál nyugdíj 1,5 szerese fölött nem adnak, azt tényleg csak a nagyon szegény haldoklóknak utalják.
Ezenfelül hospiszos házi látogatók is mennek minden nap, ha kérik. A háziorvos megy 2 naponta, vagy a szakorvosi vizsgálatra ill. az onkológiai vizsgálatra a családsegítő megszervezi a szállítást -ha nincs senkinek olyan autója amivel megoldható lenne.
Az otthonápolási díj a 2013-as tarifa szerint 29500.- ill. kategóriánként változó, így ennek a 110,120,130%-a.
A kórházi aktív osztályokon arra sincs pénz hogy a takarítókat kifizessék, a gyógyszerek és eszközök számlája ki legyen egyenlítve a szállítók felé.Azt csodálom, hogy pelenka van; mert azt is családnak kell ilyen elfekvőkbe vinni. Vagy fizetni a napidíjat egy 'rehab osztályon, és akkor van minden.az kb.most 1500-1600 lehet, mert 2 éve volt 1350Ft.

Ne várja el semelyik családtag, hogy amit ő nem akar -nem; nem kifogás,hogy nem tud, mert mindenki azt és úgy intéz ami neki a legfontosabb!!!- azt a kórházra, a nővérre testálhatja azzal a lelki nyugalommal, hogy neki semmi más dolga nem marad, csak szapulni, és szidni.
Mondom ezt úgy nagy gyakorlatom van a halál előtti otthoni történetekben.

Kéretik a gyermekeknek 'felnőni a feladathoz!Biztosítani a beteg kívánsága szerinti nyugalmat,és békés eltávozást.Mindet meg lehet oldani,van segítség és nagyon sok olyan megoldás létezik amelyik nélkülözi a végórák borzalmait.Tiszteljük meg elődeinket,hogy megadjuk nekik a nyugodt eltávozást.Ha papot szeretne még azt is!

Mindezeknek semmi-de semmi köze ahhoz,hogy a család hagyja a mamát egyedül,szomorúan,kiszolgáltatottan egy aktív kórházi osztályon elemésztődni.:-(
IrishOak 2013.09.12 16:32:30
@zünüke:
a szakápoló nem mosdatós nővér.Ha mosdató, fürdető,etető,itató, pisiltető -nappali ellátás keretében igényelt szociális munkás kell az nem nővéri ellátás kérése.El kell dönteni mi szükséges.Lehet mindkettőt kombináltan is.Napi gondozás maximum 4 óra lehet. Ápolónői feladatkérés meg 1-2 óra de ő csak gyógyszerez, beadja a morfint, vagy cseréli az infúziót.Ha branült kell cserélni szól a háziorvosnak az jön.(Na azért ezt megoldják maguk, bár hivatalosan nem dolguk)
Ezeket az ellátásokat havi 12-15000 be is takarja. Nem kell itt dobálózni a nagy pénzekkel.A családsegítők minden önkormányzatnál működnek.Még a tanyákra is kijárnak. Sok-sok ember nagyon sokat dolgozik ám mások elhagyott és akár átmenetileg, akár végleg magukra hagyott szüleivel, családtagjaival.
Ha az ember úgy áll hozzá, hogy csak segítséget kér, akkor gyorsan és zökkenőmentesen segítenek.
A nővérek közti időt -meg a hospiszosokkal kell le egyezetni, meg a családtagokkal.

Azért ne várjunk már el mindet idegenektől!!!!

amúgy van spec idősotthon is ilyenekre: havi 150- 250 ezerért.Csak utána nagy szokott lenni a hőbörgés a hagyatékin, hogy mennyi "kiment az ablakon:-((
IrishOak 2013.09.12 16:34:36
@tankaranka: idősekotthona.hu - ők felmérik az igényeket és azonnal küldik az ajánlatokat.Ingyenes szolgáltatás -azért merem leírni a nevüket.Van majdnem kórház szintű otthon is.Egyre több!
Praxis 150 ezret követelt az orvos 2013.09.08 08:49:12
Odaadtam neki 70 000-et. Megszámolta, felháborodott, mindenféle aljasnak elmondott. Azt is mondta, hogyha bezzeg baleset okozása miatt elvették volna a jogosítványát, akkor arra nem sajnáltam volna a pénzt. Tisztelt Praxis blog!2003-ban a férjem elment tüdőszűrésre.…..
IrishOak 2013.09.10 09:32:08
@Chester Gillette:

A hálapénz hagyományáról: Vidéken sokkal-de sokkal nagyobb ez a hagyomány.Ez valószínűleg 'történelmileg alakulhatott ki, mert az emberek úgy éltek -és arra tanították a gyerekeiket -hogy az orvost meg kell fizetni,tördelő kézzel hallgatni kell.Aztán 'disznótvágni,'bepálinkázni,'borozgatni és baj esetén szidni az orvost; mert azok olyan furákat mondanak,és az 'anatomisták mindig csak tűvel, szikével, meg méreggel tudományosak.'Oszt ugye, hogy nem tudtak a bélán, józsin,rózsin,jucin segíteni.Xar ez az egész... na igyunk rá egy páleszt,szííjunk rá egy bagót,és szippancccsuk a rézgálicot,de egy kis csattanómaszlagot is lehet rágni ha ideges a nép.(én mondjuk nem osztom ezen magatartást, de kb ez megy) ..... na jó ez vicc volt ám.:-) bár nem annyira vicces.
IrishOak 2013.09.10 11:33:09
@karcsibácsi: :-))Sok orvosnak van s40-ese...Szegeden;-) mert szép, jó,és sok kedvezményt kaptak rá akkoriban...arrafelé.Nem sokan vettek szalonautót, teljes áron:-) De nagyon helyes kereskedelem politika a szalonok részéről.(amúgy bárki alkudhat(ott). Bár nem tudom, egy betegnek mi köze hozzá, hogy a sebész, az anesztes, meg a beteghordó mivel jár.Ez olyan balkáni.
De én Csak! önnek, csak most csak tőlem : megszavazok egy s80-ast fullost,sávbantartó radarral, és önálló tolató automatikával.(amennyiben megadja t.címét, elküldöm pukkanós borítékban...a fotóját:-DD)ABBA cd-t is mellékelet,(meg egy zacskó rénszarvashús csipszet is) kéretik a "winner takes it all" c számot sokszor meghallgatni, attól sokkal gyorsabban pörögnek a kerekek - a műtő felé:-D
Kezdeném azzal, hogy a nőknek azért van mellük, mert az igen fontos alkatrésze a női szervezetnek.De! Ahogyan bármilyen más emberi testrészben úgy itt is nőhetnek olyan dolgok, amik hosszútávon a teljes élet elvesztését okozhatják. Kezdeném azzal, hogy a nőknek azért van…..
IrishOak 2013.08.30 14:57:24
@Braincelle:
Valóban, ez a történet sem nem pozitív sem nem negatív.(tényleg klassz lenne úgy elolvasni a történetet, hogy csak a negatív dolgokat emeli ki,de azt valami vérlázítóan ordenáré stílussal előadva.Amúgy tele van diplomatikus említésekkel, hogy mi hogy működik,várni kell, a várakozók milyenek egymással, de legfőképp az orvosukkal.Sőt még arra vonatkozóan is van megjegyzés, hogy az orvos"xarul" nézett ki.:-D "főorvos úr; haza mikor megy? Ezt nagyon sok még néznem is, vigyázzon magára. Elmosolyodik picit, de nagyon fáradt; látom rajta." - mondjuk ezt is lehet bunkó páciensként előadni, meg normális emberi hangon is.
Mennyi nővér lehet,ha a friss műtött beteg segít megfürdeni a rosszabb állapotban lévőnek?
A posztoló nem tudja megítélni, hogy ki megy időben, és ki későn.Azt a szakértők (orvosok, vizsgálatokat végzők tudják megmondani. Ők viszont elég nagy bizonyossággal állítanak dolgokat-már ha kimondják.Ezek eredményét le is írják papírra.
Hogy milyen jogon bírálja,az író egy idegen ember döntését? Talán azért mert értelmetlen hülyeségnek gondolja, hogy manapság is több százan halnak meg évente egy olyan elváltozás miatt, ami gyógyítható-lenne, ha nem sunnyognának, szégyenkeznének,vagy tagadnák még maguk előtt is, hogy baj van.Csak a sikoltozó sírvakolás a menő?Meg az,hogy celebkönyvet adjunk ki,hogy hogyan éltem túl a mellrákot?Vagy világhír kell, hogy 'na nőcik,ti ott valahol... ahol olvassátok, hallotok róla, figyeljetek már magatokra.Van abban a mondásban is valami: mindenki azt csinál az életével amit akar:-)

Ez a lelki dolog,meg egyéni.Teljesen személyre szabott,és egyedi gondolatok, és érzések mentén működik.De én inkább ajánlom a biológust, meg a patológust,a sebészek mellé. De az kétségtelen, hogy egy emberről az előbb említett szakavatottak elég jól meg tudják mondani,hogy "akar-e" felépülni, vagy xarik az egészbe.(ahogy más betegségekkel élőkről is tudják,hisz látják,hogy diétázik-e, sportol-e,nem dohányzik,nem alkoholizál, stb.stb)Az orvosok, nem hülyék! Nagyon nem!:-D Ha az ember figyel rájuk, ők is figyelnek az emberre,de nehéz őket megtéveszteni.

Én személy szerint támogatom az időben elmenést, és azt is, hogy ha jóindulatú egy daganat, az még nem a végső állomás.Lehet bármikor bármi, nem szabad róla elfeledkezni.
Éppen elég olyan rákos baj van amit sem észrevenni, sem gyógyítani nem egyszerű.Egy ilyen viszonylag 'kis dologgal -okként- mérhetetlen butaság meghalni. Mell nélkül lehet élni,ha meg hiányzik; csinálnak.:-D
Az egyébként hivatalos állami információkat használó cikkből egyértelmű, hogy az orvosok magyarországi fizetése átlagban véve meghaladja a magyar átlagfizetést, ami egyébként jóval magasabb a legtöbb ember fizetésénél. Kedves praxisblog!  A hvg.hu cikkében szereplő…..
IrishOak 2013.08.14 16:21:42
@Dr.laikus PhD:;@karamellcukorka:

Én perverz; átnéztem az évek szerinti lebontást:-DD mint a számok barátja,sok furát kiolvastam.
No én azt látom,hogy a 3 legmagasabb alapbér kategóriákban csak az orvosok száma -évről évre több mint százzal(így a három kategóriában -több mint 300-al csökkent)
A távozó orvosok kifizetetlen bérhányadát -nem látom visszaosztva a maradék dolgozói számra, csak egy kb inflációval növelt értéket látok növekménynek.
Amúgy a legutolsó időszak legnagyobb száma a 396.000ft. lehet, hogy erre jön még valami, de pótléklistákon nem látok csak pár ezer ft-os tételeket. Ezek nettóban elég nevetséges összegeket eredményeznek. Szval én kb a mostani bruttó béreket -nettóként tartanám helyénvalónak,és akkor még mindig csak felét-harmadát kapnák kézhez az itthoni orvosok.

post@hoz:
Az orvosok nincsenek megfizetve : ja! én is pont ezt gondolom:-D!
A beteg nem ért hozzá: ja; én is pont ezt gondolom:-D!
A beteg hazudik: ja; én is pont ezt gondolom.(na jó ezen finomítanék; csak akkor hazudik egy beteg, ha a saját felelősségét szeretné hárítani -ez elég sűrűn előfordul; naponta több ezerszer; szerintem ezekről az orvosok a helyszínelő mentők-rendőrök-tűzoltók tudnának mesélni.)
Nagy divat lett más zsebében turkálni... ez amúgy csak a balkánon 'divat.

@Chester Gillette:
Azok a pilóták sztrájkolnak akik munkáltatója nem tartja magát a szerződéshez, vagy a nemzetközi repülési szabálykönyvhöz.Ahány légitársaság- annyi szakszervezet. Kívülálló nem figyeli, de ha pl a tesco-sok sztrájkolnak akkor nem beszélek a pénztárosokról 'általában. Mert a sparosok meg lehet épp nem.
Az orvosok nem tehetik meg, hogy ne lássák el a feladatukat... sőt a sztrájktörvényt meg is változtatták, mind rájuk, mind a tűzoltókra, mind a mentősökre, mind egyéb csoportokra vonatkozóan. (mondjuk magán doki sztrájkolhat - magánpraxisban... na mi lesz, semmi.) Ne butáskodjunk már-no.
IrishOak 2013.08.14 16:58:15
@Chester Gillette:
Ez így szépen hangzik:-)

Nekem ilyen dolgok villannak be: Éger István; 300ft-os szociális népszavazás. khmmkhmmm...
Praxis Az idős ember nem ember? 2013.08.05 07:44:39
Mire fizetjük a TB-t és egyáltalán miért van orvoslás, ha az embert annyira sem veszik tiszteletbe mint egy vágóhídi állatot. Tisztelt, oldal. Immáron több mint két hónapja kezdődött legjobb barátnőm kálváriája a nagymamájával. Sajnos a nagyi már nem a legfiatalabb,…..
IrishOak 2013.08.06 16:29:24
@BKV reszelő:
"Hááá anyámat én se ereszteném, az már biztos,még ha földön kéne aludnom -se!
IrishOak 2013.08.07 14:06:41
@VaTi: Igen ismerem a hódmezővásárhelyi építész és anyukája történetét.:-) is. Az különösen kedves momentum a történetben, hogy a gyerek úgy nyilatkozik az anyagiakról; anyukája rész nyugdíja megy ellátási díjra,a maradékból meg ő vesz dolgokat amiket a feleségével bevisz a mamának.Aha, ez konkrétan azt jelenti, hogy a mamát elcipelték egy bankba,közös rendelkezést írattak alá a mamával(ezt csak személyesen 2 banki tanúval lehet!!), ő kapott egy társkártyát, és beosztja a mama nyugdíját. tudom nekem is ez a forma megy, de én a teljes nyugdíjhoz hozzácsapok még 40.és a magam pénzéből vásárolom a gyümölcsöt, kv.t meg a körömvirágteát.:-D
Értem én, hogy a gyerek mindenáron kibúvót keres, de akkor adja át a számlarendelkezést az otthonnak,és ne a karbantartási munkákhoz ajánljon fel segítséget, mert mindenhol van gondnok.Az fest, szerel, fúr-farag és vezeti az intézmény buszát amivel vagy szakorvoshoz mennek csapatban, vagy kirándulni.

A cikk nem részletez dolgokat:

A jogszabály egész pontosan úgy fogalmaz, hogy az a felnőtt gyerek kötelezhető fizetésre, „akinek családjában az egy főre jutó jövedelem a tartási kötelezettség teljesítése mellett meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének két és félszeresét”.

A nyugdíjminimum most 28 500 forint, tehát a limit 71 250 forint. Egy egyedül élő, 98 ezer forint minimálbért kereső felnőtt gyerektől tehát például legfeljebb 26 749 forintot lehet elkérni az anyja idősotthoni térítési díjára.

Az érdemtelenség nem áll fent, ha -akármikor -törvényes ítélet született gyermektartásról és az akár egyszer de küldte a tartásra kötelezett:-(( na ezen is vitatkoznak a jogászok(mármint az életszerűségről, meg a jogosságról)

Az idősotthoni ellátás feltétele:
Egy nyilatkozat ingatlanról,és egyes helyeken bankszámla tulajdonlásról!
Ellátási szerződés -mindkét fél plusz 2 tanú.
Befogadói nyilatkozat : ami nem azt jelenti, hogy gyámság alá kerül a bentlakó, csak azt, hogy jogát képviselni -megbízza az idősotthont! Na ezért perelt -joggal az öregotthon és nem a néni.
A befogadói nyilatkozatot, és a szerződést is a beköltőző írja alá, hiszen semmi baja, csak idős és szoros felügyeletre van szüksége.Nagyon részletes egyébként, és még házirend is van hozzá.(ezek a kötelező elemek) Nálunk még van külön papíros az otthonban rendelő háziorvosról,az ellátási díjba tartozó gyógyszerlista, a rendelhető tv csatornák,fodrászról, a konyha nyitva tartásáról, meg a kirándulások tervezett programjáról is, meg azon feltételekről, hogy ki mehet.(Mármint eü. szempontból, nem úgy hogy aki rossz az sarokba!)

Szval nem egyszerű. Az a baj, hogy mindenkinek igaza is van, meg nincs is. Jogos a gyerek -nem akarata - de jogos a díj pótlásának igénye is.
Azt viszont tartom, az idős de ekkor-akkor gyengélkedő idősek nem az eü-be valók!!!...már hogy így teljesen szét offoltuk a bejegyzést:-))
IrishOak 2013.08.07 14:24:40
@karamellcukorka:
Igen találtam már tündéri embereket, csak az a nagy baj, hogy pontosan ismerik azt akit majd el kéne látniuk, és közölték, hogy feltételekkel tudják látogatni: nem támadhatja meg őket, nem uszíthatja rájuk a kutyát.(na az szegény pont kimúlt amúgy -állítólag a szomszédok mérgezték meg, de nem firtatom; minek)

Amúgy nagyon vakarjuk a fejünket, mert az apám megütött egy bácsit az otthonban, akinek eltört az orra,és a kórház-hivatalból- fel is jelentette.Csakhogy a bácsi azóta elhunyt- az alapbetegsége miatt.Úgyhogy most ha hazakerül, még a rendőrök is kell, hogy rendszeresen ránézzenek. (öööö; nem nem lehet gyámság alá rendelni, mert elmeorvosi vizsgálatok alakalmával tökéletes ép elmével bír,és racionális világlátását csillogtatja,na jó egy ki bolondériával,de az "normális" az orvos szerint.Amint megkapja a papírosát csak azután válik azonnal sátánná.)
Szerencsére végül egy rendes pszichiáternél kötöttem ki, aki bátor volt és kimondta hogy csak depressziós vagyok. Onnantól kezdve csak Antidepresszánsokat szedek és jól vagyok. Tisztelt praxisblog! Pszichiátriai beteg vagyok, mert nem bírtam az egyetemet és 3…..
IrishOak 2013.08.02 12:55:28
@Irkutszk:
már tegnap bepattant-de megvártam,míg lemegy a látogatói"láz:-))

No, cáfolatot szeretnél? Sajnos azt hiszem nem kapsz rá, mert majdnem szó szerint ezzel kérdéssel foglalkozott Russel, aki az elhíresült "Russel paradoxont" megalkotta.Azóta sem vergődte ki magát a fenomenológia ebből a rágós témából:-D

ime: http://en.wikipedia.org/wiki/Russell's_paradox

Még képletet is írt róla.Bár filozófusok álláspontja szerint ez kognitív fukcióba hajszolja az elgondolót,és a javaslat szerint kizárólag akkor oldható fel ezen belső feszültség, ha szemlélő a realitásba helyezi magát:-)

Van még eme őrületnek jeles képviselője aki írt ezekről pl:Az észlelés fenomenológiája; v a Látható és láthatatlan c műveiben.
ö pedig itt: en.wikipedia.org/wiki/Maurice_Merleau-Ponty

Viszont bizonyítottad, hogy a kollektív tárháztudatban egyénenként változóan (tértől, időtől és entitástól függetlenül)felmerül a léttel, az elme határtalanságával összefüggéseben ugyan azon kérdések sora. Természetesen ezzel igazolható az is, hogy egy egy találmány, kutatás nem sajátítható ki, mert egymástól függetlenül születik meg elmékben.(na jó ez a már nagyon gyakorlatias volt tőlem, de én is szeretem magam a realitásba helyezni:-D)

ui: jaj, de imádtam a feldobott kérdésedet!!!
Fizettél??! -Nem! -Látod ez volt a hiba, ezért nem foglalkoztak veled! És kimondta az igazságot! Csak az kap méltóságot egy megyei kórházban, aki fizet! Mikor egy nő gyermeket vár, ő a világ legboldogabbja, sajnos azonban vannak olyan pillanatok is, amikor az álom összetörik, és…..
IrishOak 2013.07.31 14:20:10
@Irkutszk: Meg még alá is kell írni a sok-sok papírt, ami ezzel jár.
IrishOak 2013.07.31 14:45:53
Na akkor ma felvállalom a 'kedvesnővér szerepét.:-)(hátha páran megpofoznak-szokás szerint:-))

" viszont az idő segít?"... persze, az idő minden sebet begyógyít, feltéve,hogy úton-útfélen nem olvas az ember a következő generációtól beszámolókat; hogy ő hogyan vergődött túl a nehezén.Mert akkor eszébe jut a saját dolga, és az "időtől" függően az szalad az agyában? hja; az enyém most lehetne(de persze nem, hiszen akkor élne) iskolás vagy kis-nagy kamasz stb. Aztán ráébred, hogy a világ forgásának ez a sajátossága megvolt régen,meg van most, és meg is lesz mindig. Ekkor nyugalommal bele tud helyezkedni a világ rendjébe, és a megtörtént dolgok kicsinnyé válnak.
Az ember fogantatása,és születése egy csoda.De van,hogy az összetevők nem adottak.
Hálás lehet manapság a nyugati világban egy nő, hogy van választása.Kiderülhetnek olyan dolgok -még időben amik megakadályozzák még nagyobb tragédiák bekövetkeztét.Ezt egyedül az orvostudomány, a kutatás, és lehetőségek fejlődése adta,és adja meg.

Nem hiszem, hogy az orvostudománynak felelősséget kéne vállalnia egy-egy adott emberi testben zajló folyamatokért, és azok megélése miatt. Ezt végig kell csinálni.Ahogy olvasom, nagyon körültekintően cselekedtek.(hja,a derékalj cserélése az a legkisebb probléma)
Ha valakinek egy ágyas szobája van akkor jobban el van "rejtve a külvilágtól, így idő míg meghallják.Azon krekéler megjegyzést tudnám elutasítani, hogy minden másképpen történt volna, ha pénzt ad bárki-bárkinek. Nem, nem történt volna másképpen semmi. Amit végig kell élni azt nem lehet kispórolni az életből.

Ha az orvos "elcsodálkozik" és tanulmányt folytat, azt azért teszi, mert egy olyan dolgot fedez fel aminek alapos vizsgálata mások segítségére lehet.Lehet;nagyon sokak segítségére. Úgyhogy mindezt lehet felfogni akként, hogy pfej; de milyenek már!De én inkább azt ajánlanám, hogy akként kell felfogni,hogy minden létezésnek oka van.Hogy az ember éppen szolgáltat egy alapos indokot a figyelemre, az azt jelenti, a sorsbéli 'értelmetlenség és szenvedés mégiscsak értelmet nyert.

Gyors felépülést és szép új egészséges gyerekeket kívánok még a jövőben.:-)
IrishOak 2013.08.01 14:30:16
@Irkutszk:
Én nem pont azt olvasom ki a történetből, hogy elhalt a magzat, hiszen a történetben szerepel egy olyan beavatkozás is -már a bennfekvéskor; aminek következtében történt az elhalás. :-(

Talán inkább arra gondolok, hogy a genetikai uh-on olyan mértékékű -élettel össze egyeztethetetlen dolgokat fedeztek fel, ami sajnos egyértelművé tette az események sorát.

Az viszont egészen bizonyos, hogy amint kiderül valami, akkor az orvos elmondja az eshetőségeket,vázolja a lehetőségeket,az eljárás menetét és megvárja a döntést.Amint a dolog eldöntött -az anya és család részéről, még akkor is meg kell látogatni helyeket, és írásban nyilatkozni.Mindent aláírni, és elmesélni...:-( esetleg hallgatni a szánakozásokat,siralmakat amik még jobban belerángatják a 'kín szituációba az amúgy is terhelt nőt.
Ilyenkor jön jól a barátnő, a család akik viszont előre lökdösik az embert, aztán meg gyorsan kitalálnak valami szórakozás-figyelem elterelést.
15 éves korom óta az orvosok flegmáját hallgatom,és hogy nem foglalkoznak az emberrel,csak ide oda dobálják az embert,nem segítenek,nem támogatják az embert! De közbe munkaidőben kávézni,cigizni,pizzázni van idejük,szegény ember meg ráér kint várni!  Nekem is van egy…..
IrishOak 2013.07.29 14:31:34
@Rotoxis: @Tempus-Anh:

Én kérek elnézést: Kérem tisztelettel; az emberiség intelligencia szintje állandó.
Csak egyre többen vagyunk rá...

..................
Az ilyen pénztáros lányok szoktak amúgy a legcsúnyábban beszélni a vevőkről,meg a főnökeikről, meg az ellátandó feladatokról.
Nagyon sok a "ha", de egy kis odafigyeléssel talán nem rémálomként kéne visszagondolnom az elmúlt pár hónapra. Talán a férjem nem mondta volna, hogy lehet nem szeretne több babát, mert ő idegileg tönkre ment a sok aggódásban,hogy hol a kicsit, hol engem látott a kórházi…..
IrishOak 2013.07.27 15:28:53
@Turchi:
Most neked válaszoljak?Arról, hogy 'én mit olvasok ki a nekem küldött válaszból?
Ha gondolod:
A beltenyészet-meg annak kóros voltát, már kifejtettem, azt válaszban neki is megküldtem. Igen, írta, hogy eléldegél az emberben, és csak akkor okoz bajt, ha pl terhes lesz valaki,vagy valami egyensúlyi állapot felbomlik.
A burok repedés -normál szülésnél- Ha nincsenek bacik, vírusok, meg egyéb cifraságok akkor nem szokott nagy problémát jelenteni, azzal elvan a vajúdó fél-egy-két napig is.A posztoló azt írta,hogy kikezelték. Akkor vegyük úgy hogy tök normális állapotban kezdett szülni. Vagy vegyük azt amit hazánkfia ír, hogy de pedig számít; mert valami kóros állapotban van az anya így a gyerek megkaphatja? ez két külön dolog.(akkor mégis az van, hogy a kikezeletlen gombák és bacik visszafertőznek?és belobbantják újra a bajokat, és az meg tényleg bajt okoz? Akkor apukát nem kéne látni orvosnak? na hogy legyen? nekem mindegy.

A magzatvíz termelődik a szülés végéig, ezt ő is írta. Na jó én nem vagyok szülész (nagyanyám volt bába, de még ő is hitt olyan hülyeségekben, hogy a magzatvíz elfolyása után "száraz" szülés az nem jó a gyereknek...és meglepődve hallom néha hogy a mai fiatalok körében is van aki ismeri ezt az ősrégi marhaságot, amit milliószor cáfoltak és magyaráztak meg orvosok, szülészek.)

Nem tudok más álláspontot; csak azt, hogy azok a dolgok amik egy normális felnőtt embernél semmit, vagy nagyon kis dolgokat okoznak, az fertőzöttség esetén a gyerekre vannak nagyon csúnya következményekkel.
Amúgy évenként lehet csináltatni egy teljes tenyésztést, és ott vagy egy tucat dolgot néznek. Ha normál az érték -odaírják, hogy neg.

Nem kell szeretni az írásaimat;ez nem elvárás. Azt azonban látom, hogy sokszor olyan dolgokat szoktam feldobni amit a dokik nem forszíroznak, a kérdezni nem merők meg nem beszélnek ki. De pl Laikust imádom, ő még ilyen provokatív; és előrevivő... meg téged is amúgy:-)
IrishOak 2013.07.27 15:44:38
@sárga nyúl: semmilyen:-D
IrishOak 2013.07.29 14:08:55
@hazank fia:
Nagyon köszönöm,alapos leírás volt.

Én vagyok olyan -akkurátus,és szőrszálhasogató,meg a megelőző technikák kedvelője, hogy magam és férjem részére mindig is nemibetegségnek (ez olyan mémfogalom nekem) tekintettem és tekintem a gombás, baktériumos állapotokat.:-)
A nőgyógyászom is így áll hozzám:-) Soha nem kaptam még leszúrást mert átgondoltam, hogy ha nekem van valami bajom, azt átadom 'azuramnak..ő szaporítja, melengeti aztán visszaadja.Akkor nem púposodik-e a hegy egyre nagyobbra.Sőt 'azuram sem volt leszúrva soha - a már ismerős bőr és nemi-betegségeket kezelő dokijától (ahova hangos röhögés mellett küldjük egymást)Sőt;Hoztunk már haza más földrészről olyan gombát, bacit ami nekem nem okozott bajt,aztán a férjem panaszkodott a ceruzájára, elzavartam a dokihoz, aztán csak csodálkoztunk magunkon.:-D én nem viccelek,majd akkor huncutkodunk, ha mindeni tudja mi a háziállat állománya...László kórházban tudnának mesélni, pedig mi is lobogtatjuk az érvényes oltási könyvünket.
A nagyobbik lány, meg amikor megkezdte 'áldásos tevékenységét a felnőtt életében, mindig rohant haza,hogy na'má megint baja van.Mondtam neki, hogy ez így megy, míg az új nedvek meg nem szokják egymást.Csakhogy ő nagyon sok gyógyszert szed, és így neki is minden alkalommal a párját is kezelésbe veszi a doki.
Itt meg a kismama még elég sokáig ki lesz téve a sebei,és a gyógyuló varrások mentén a bajoknak. Talán a férj is beszállhatna, bár a posztoló azt írja,már így is ki van akadva azon, hogy mennyi baja van a szülés után.(amúgy ez csúnya dolog apától)

Köszönöm az infókat,megjegyzem.
Amúgy nagyon jó fej volt az én nagyim is, de szerinte az első gyerek feje nem is fért ki:D
Kedden egy újabb adag vért vettek tőle, persze a szokásos eljárás(elviszik,halálra siratják)  és végül úgy hozták vissza hogy csupa véraláfutás volt a tenyere meg a kézfeje (ANNYIRA SZORÍTOTTÁK A KEZÉT). 2012-ben sajnos be kellett feküdnünk a 6 hónapos kisfiúnkkal a…..
IrishOak 2013.07.25 21:52:30
@afazekas:
Figy' kislány:-) "nemmondtták még neked hogy ha trollkodsz, azt tedd különböző neveken, vagy no name poxin?(áccerú ám mint az ágybapuki)... amúgy én szeretlek:-) a hüjjék meg a túl oldalon.:D
Elképesztő, hogy miket tapasztaltunk! Betegek meztelenül az ágyuk mellett állnak, és szerencsétlen öregek várják, hogy kész legyen pl. az ágyhúzásuk. Mindez nyitott kórterem ajtónál - talán ez az a dolog, ami könnyen megoldható lenne egy kis odafigyeléssel. Mi van az emberi…..
IrishOak 2013.07.17 09:29:30
@jágör68:
2 napos infóm: Angliába nagy számmal keresnek betegápolókat.1800-2400 GBf/hó fizetéssel.Férfiak kiemelt juttatásokat is kapnak.

Itthon a II. bel - elfekvőből (ami mindig is egy tragikus hely volt) szépen kifogynak majd az ápolók.Aztán bezárják, és mindenki megoldhatja majd, hogy otthon ápolja szerettét.

@post: tragédia; a nagyit azonnal haza kéne vinni, melléülni, és hallgatni miről mesél.Simogatni, és gondoskodni.Csodálatos dolog, és kitüntettet életérzés, ha egy családban van majd száz éves élő ember!A legjobbakat kívánom -szívemből! Még sok boldog pillanatot, és nagy tortát, meg száz szál rózsát:-)
IrishOak 2013.07.17 15:26:39
@neduddki21:

"2012 első félévében 542, 2013-ban június 30-áig 454 orvos kérvényezett hatósági bizonyítványt. Közülük az idén 247, míg tavaly 342 orvos volt, aki első alkalommal fordult ez ügyben a hivatalhoz.
Az egészségügyi szakdolgozók esetében viszont ellentétes a tendencia, míg 2012 első felében 300, addig az idén június végéig már 360 egészségügyi szakdolgozó kért külföldi munkavállaláshoz igazolást." (hvg.hu/egeszseg/20130715_Rezidensek_uj_hianyszakmak_az_egeszsegugy) de a pontos bérezést csak azért tudom, mert épp most jött haza egy barátunk (a sokból)szabira; és kérdezte, hogy nem tudunk-e embereket, mert kéne sok.. a pénz meg annyit amit írtam. (sajnálom, ha bántó -ezek tények)

Mint a kedves posztoló írja a nagyi már megy is haza.
És azért is: a legjobbakat kívánom nekik! meg a 100.szülinapot is - még ha neked nem is tetszik:-)
IrishOak 2013.07.17 18:21:06
@neduddki21:
Az megy az eü-s szakképzettségével külföldre: akinek van bátorsága,van szakképzettsége,gyakorlata,és betelt nála a pohár.
Az marad aki úgy dönt, hogy vállalja a hónapról-hónapra rosszabb körülmények közötti küzdést,és valamiféle romantikus érvekkel meggyőzte magát,hogy maradnia kell; mert szükség van rá.(mindig elmondom: azt csodálom,hogy még nem dőlt össze az egész.(Számomra ők a hősök -ja én is egy idealista barom vagyok amúgy.)
Ez igaz orvosra, ápolóra,mindenkire.
Kelet Mo-on sem hiszem, hogy olyan nagy bőség lenne "valódi" szakápolókból,meg orvosokból.

A munkaerőpiac ugyan olyan elven működik az eü-ben, mint bárhol máshol.Csak ott tényleg 'látható vérre megy,mert a munka tárgya maga az ember. Az a piac 'aki a keresletét magasabb értékben ellentételezi; afelé fog áramlani a kínálat. Azért nem írok hasonlatot, mert nem lenne etikus.
Arról a piacról ahol; nem,vagy minimálisan ellentételezik a munkát végzőt - el fognak 'áramlani.(Az egyének személyes befizetése láthatóan nem fedezi sem az eszköz, sem a hozzáadott érték,de még csak az élőmunka arányát sem.
Azon a piacon ahol már rájöttek erre - na azok szépen elszipkázzák az élőmunkát képviselőket; mert minden más megvan már - de el is kérik az árát minden egyes személytől aki ezen a piacon mint 'igénybevevő, megrendelő, potenciális használó ezen szegmensen belül.

A posztoló -akarva; akaratlanul- egy pontos doku képet adott egy belgyógyászati osztályról.Bepillantást engedve a mai valóságra. Ez a helyzet; ezt a dokik pontosan látják,a sűrűn kórházakat látogatók is.

...a jókívánságaim kontextusán nem változtattam, legfeljebb az olvasással összefüggő érzelmi árnyalat változott, de az sem bennem:-)
Az orvos emlékszem, feszegette a hüvelyemet, de úgy, hogy megfogta a két oldalát, és csak húzta, húzta, engem meg majd megevett a fene. Egyszer csak a fejemnél termett, "gyengéden" belekönyökölt a hasamba, és megszületett a kislányom. Van egy kisváros az Alföldön. Ennek a…..
IrishOak 2013.07.14 21:53:26
@sárga nyúl:
Én mostanában meg ezt az sni -t hallom; de kb olyan sűrűségben mint a reklámokat a tv-ben.
Tudom én, hogy nagyon kemény vagyok, de mind a két lányomnak szüksége volt -és van folyamatos szakorvosi ellenőrzésekre.(igen a nagyot is kicsinálták -mert akkor még nem tudták mit okozhat a tejfehérje allergia,és addig kísérleteztek, hogy allergiás-asztmás felnőtt lett belőle fél működő tüdővel. A kicsi is ugyan az, de őt időben elkapták, hála az orvostudomány fejlődésének.)

Az összes közelemben lévő sni-s esetből 3 -at "hiszek" el. A két óvodait, meg a húgom Turneres lányát - bár szóltam, hogy azért hagyja élni, és fejlődni, elég az a szenvedés ami egyébként is megtalálja minden hónapban.
A kis alultáplált barinőnek -most az óvoda közölte, hogy ősszel csak úgy kezdhet, hogy szakorvos tételesen leírja a szakvéleményt -és azt a védőnővel küldi ki.(de okosan amúgy; szerintem is simán hamisítanának -arra van eszük) Van nagy jajgatás: most azt hallom, hogy anya fel van háborodva,hogy a gyerekének béltükrözést végeznek.. mondom miiii??? ez hülye,vesznek vért,pár pötty a karjára, meg esetleg hasi ultrahang... béltükrözés... ezt honnan veszi... Nagyszülők engem taszigálnak, hogy adjak tanácsot... na nem, van nekem saját bajom.Leírtam a dokik neveit, címeit menjenek.

De az öcsém kisfia is hasonló... ő nagyon picin született, és őt(ebben a kórházban) úgy küldték haza, hogy fejlesztés, torna, neurológia. Aztán nem csináltak semmit,bujkáltak a védőnő elől,nem vitték orvoshoz, nem is etették rendesen, aztán amikor asztmás lett, felvetette magát az anya "tartósan beteg" státuszba. Most ott is az ovi lépett.. de a gyerek már megváltozott agyhullámmal fog élni, 5 évesen nem tud megfogni egy ceruzát, nem beszél érthetően,és nem lehet mesét olvasni neki, mert 2 perc után felpattan és elszalad.Borzalmas dolgokat a szakorvos írta papírra. Én évekig küzdöttem velük,meg ordítottam az anyámmal, hogy csak nézet, várta, meg nem is tudom mit gondolt. A kisfiúnak kacska kis lábai vannak - az orvos azt mondta: torna hiánya miatt nincs elég izom, és izület. Csak rosszabb lesz.

De hogy ne csak a véleményem okait magyarázzam: A keleti filozófia ismer olyan isteni lényeket, akik érzékszerveikkel nem kommunikálnak a megszokott módon.Mert többet tudnak,sokkal többet -mint azt felfoghatnánk. :-)
Most az orvostudomány keresi az isteni részecskék helyét, és minden áron ki akarja majd javítani őket.:-)
IrishOak 2013.07.14 22:04:06
@karcsibácsi:
Igazából én sem értem;még most sem, de ilyenek az érzelmek....mind ELVIS.
IrishOak 2013.07.14 22:12:59
@karamellcukorka:

Ezek a "bélyegek" ugye;épp itt tartottunk mikor ideszaladtak páran ostorral,és jól megkorbácsoltak:-D
Én is azt gondolom, hogy vannak mainstream-ek meg olyan "divatos" dolgok. Valahogy mindig van olyan, hogy épp ez vagy épp az a divat. Csakhogy egy ember az sem nem divat, sem nem trend sem nem szülő kívánság kérdése. Az része a nagy megfejthetetlen csodának.Mindegyik szülőnek elsősorban ezt kell szem előtt tartani, és ha bizonytalan- segítséget kérni.
Én borzasztóan csalatkoznék, ha mindenki ugyan olyan lenne.

Van egy rossz megérzésem, meg egy jó hírem : meg fogják találni az összes emberben lakozó isteni részecskét... de azt én már nem érem meg.

Amúgy nem vagyok humoros; ilyen vagyok.

Ja bocsánat; kis info: a tesóm kisfia; nem volt oigénhiányos!!! 9/10 és 10/10 apgarral érkezett; csak kicsi volt,mint egy borsószem.
A betegtájékoztatás és a betegekkel való kommunikáció sok kívánnivalót hagy maga után. A 21. században, amikor lassan Mari néni is okos telefonnal megy ”kapálni”, akkor az egészségügy információátadása, hogy lehet „középkori” szinten? Hazaengedés előtti…..
IrishOak 2013.07.09 12:41:38
@Dr.laikus PhD:
Tsók:-) nekem már az is elég, ha látom hogy itt vagy, mert tudom, hogy 'jólvagy:-)
IrishOak 2013.07.09 17:00:26
@hazank fia: "nem akarja kifizetni, inkabb az allamon eloskodne" ...na ez; úgy látom kontinens független 'magatartás. Amúgy teljesen egyet értek vele! Magyarországon is pontosan ez a jellemző. De ha a kórházak számlát adnának, akkor lenne csak nagy a meglepődés:-) Ez a pontokban közölt érték ugye nem a forintot jelöli, így sokan gondolják, hogy egy sürgősségi az 1.725 pont(nem tudom, csak írtam egy számot) arra azt hiszi, hogy a havi 6660 ft-ból még marad is... de közben meg ha minden pontot kiszámolnánk, akkor jönne a meglepődés, hogy egy konyhai baleset, vagy egy betört fej , vagy egy sürgősségi vesekőtokkal vonóval 80.000 -ben van.(én kiszámoltam egyszer a sürgősségi ellátásom összegét- 147.000 ft-ra jött ki.Pedig itthon "szültem meg a vesekövemet, mert a sürgősségiről hazajöttem, ahogy bementem.)
Egyébiránt: mivel pontosan tudják, hogy személy szerint ki mennyit fizet és ki mennyit 'igényel, így addig nem is lesz változás, míg mindenki nem látja a szemével,hogy egy háziorvos látogatás, egy sürgősségi, egy mentőhívás, egy vakbélműtét stb. mennyibe kerül.

@karcsibácsi: OMG =(
Én megértem hogy vihar volt, és ez problémákkal jár. Azt viszont nem, hogy ha valaki problémával fordul egy orvosi ügyeletre,  akkor még ha villany nélkül is, de valamit kezdenek vele. Itt nem. Tisztelt Cím,  Szeretnék megosztani egy történetet a mai  magyar…..
IrishOak 2013.06.26 13:38:15
@VaTi: :-D VaTi tegnap óta nem tudom, hogy a sötétben áramtekerés melyik Csehszlovák filmben volt, de nagyon is jó ötletet adtál amúgy, a lepukkant és orvos nélküli vidéki ügyeleteknek.
Igaz gyógyszer nincs, autóba benzin sincs,de mókuskerék az lehetne:-DD
IrishOak 2013.06.27 09:37:43
@karcsibácsi:

önnek privát üzenete érkezett; nézzen rá:-)
IrishOak 2013.06.27 11:11:10
@karcsibácsi:
elektromos galamb... eleresztve:-)