Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Babóca888

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Facebookon találtam az imént a mellékelt képet. Az itt olvasható receptek egyikéről sem gondolom, hogy a Nagy Végső Igazságot fedik fel. Azonban az egyik javaslatról kifejezetten azt gondolom, hogy ártalmas, káros az egészségre, vagy ahogy a címben fogalmaztam: biztos recept a…..
Babóca888 2012.07.25 21:31:46
@Nattefrost: Köszönöm! :) Bár az igazság az, hogy a felismerése fájdalmas volt, sőt pontosan a sorskönyvem boncolgatása a legfájdalmasabb. Az elmúlt másfél év felismerései döbbenetesek voltak, főleg rájönni a helyettesítő érzelmeimre, amikkel még a mai napig küzdök. Ezt ennek a blognak és az építő hozzászólásoknak köszönhetem. Haladok! Döcögős az út, de vannak segítőim! Köszönöm Nektek!
Babóca888 2012.07.25 23:40:30
@Nattefrost: Életem egyik legnagyobb és legrosszabb döntése után kerültem szembe azzal a lehetőséggel, hogy megismerjem magam, illetve a bennem tornyosuló Miért? hegyekre végre választ kapjak. A hegy mérete csökkent, ma már dombok vannak csak, de 29 évnyi önámításos rutin alól nehéz kibújni. Szakszavakat nem használnék, mert még a végén mosolygásra adna okot használatuk helytelensége - volna még hova mélyednem a szakirodalomban - de egyetlen percét sem bántam meg. Azóta tudok beszélni az érzelmeimről, nyíltan a családommal, barátaimmal. Már nem zárkózom be és eldobtam a láthatatlanná tévő köpenyemet is. Fáj, ha rájövök, hogy mitől van a súlyproblémám, hogy miért növesztettem ekkora falat magam köré, fáj, hogy még néha mindig összeszorul a torkom, ha kérdezik, hogy vagyok, és fáj, hogy nem tudom miért kaptam meg a ne létezz gátló parancsot.
A magát terápiára rászánó ember tipikus célját Eric Berne így fogalmazza meg: „Hogyan vehetek rá másokat, hogy ne verjenek hullámokat, miközben nyakig ülök a pöcegödörben?” Ez álmai non plus ultrája. S ha a terapeuta netalán megkockáztatná, hogy esetleg ki is lehet onnan…..
Eric Berne születésének tavalyra eső 100., valamint saját fennállásának 20. évfordulója alkalmából a Magyar Tranzakcióanalitikus Egyesület (HATA), az ELTE PPK-val közösen egész napos konferenciát rendezett, Változó világban okénak maradni címmel. Ennek keretében szombaton…..
Babóca888 2011.09.23 00:07:44
Szia!

Nem is tudom hirtelen hogyan kezdjem a mondanivalómat, kicsit zavarban érzem magam, még a billentyűzet előtt is. De most ezt félreteszem, és inkább hagyom, hogy a hetek, lassan hónapok óta megfogalmazott mondatfoszlányok végre egészében láthatóvá váljanak. Először is köszönetet szeretnék mondani a blogért. Nagyszerű, kiváló és kereshetnék még dicsérő szavakat, mert igazán megérdemli a belé fektetett munka és energia. Amit adott Nekem az több mint, reméltem, amikor is a tranzakció analízis után kutattam. Én is terápiára járok, keresem az utam, Önmagam, keresem azt, hogy hogyan tudnám megszeretni, elfogadni Magam, hogy mi tesz boldoggá és hogyan tudjam azt tenni, ami jó Nekem. Bár a terápia sajnos egy -egy óra beszélgetést jelent, sajnos nem mindig akkor jutnak eszembe, szívembe gondolatok, szavak, érzelmek, emlékek, amikor ezt ki lehetne vesézni töviről hegyére és így is csak a jéghegy csúcsára jut idő, de ide találtam a véletlen - vagy a ki tudja mi vezérelt ide - folytán és itt ragadtam. Bár ezt nem kellene leírnom, de néha még munka közben is elcsenek pár percet a 'drága" időből és ha csak egy-egy bekezdést, vagy sort is olvasok, máris örömmel tölt el. Sokat tanultam olvasás közben. Sok mindenre rájöttem, ami segít azon az úton, amin elindultam, igen, mert végre elindultam, és ezt most olyan örömmel írom, hogy potyognak a könnyeim is közben! Köszönöm, hogy útitársam lett ez a blog! minden szava kincset ér a számomra!
Elindult a Goldenblog 2011. Kérlek szavazz a Kreatív művészet blogra, amit fotóblogok között találsz. Abban az esetben, ha mi nyerünk, a szakmai zsűri díját felajánlom a Kreatív művészet facebook rajongói között. A nyeremény egy Berlebach 8023 barnára pácolt kőrisfa állvány…..
Babóca888 2011.08.19 20:12:57