Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nechuel

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi a fasz ez?Buzi géntudósok szórakoznak vagy csak szimpla PS? ..
Nechuel 2012.08.04 22:50:50
@Mad Mind: ez esetben mielőtt valaki PSt kiáltana googlizzon rá: Elég csak beírni hogy aranyló, máris rájön hogy létezik -e vagy sem. Én is így szoktam ha valamit nem ismerek- megkérdem a nagy orákulumot, aztán az jól megmondja hogy most PS vagy nem.:D
Subba Keresd a hibát! 2012.07.30 13:54:52
Ilyen ágyikót kapott az USA kosárcsapata az olimpiai faluban...
De ha esetleg nem tudtad mire van még szüksége Budapestnek, akkor most nézd meg. Hamarosan megnyilik a háromszázadik upperclass (rongyrázósabb) romkocsma, de nyilván ez lesz a legjobb!  …..
Nechuel 2012.07.06 03:43:04
@shitgun: Szebben nem is mondhattad volna, a számból vetted ki a szót, főleg a "kurvafontosvagyok" színjátéknál (csendben elmorzsolok egy örömkönnyet)Én is ezért utálom az ilyen helyeket, mert tele van ezekkel a "kurva különcül nézek ki, mert így akarok nagyon egyedi és egyéniség lenni, és tök fontosnak tetetem magam, mert az mekkora már, és mindenféle eszméket képviselek, mert így kitünhetek a tömegből, de egyébként csak felvett dolgaim vannak, mert ha lenne saját egyéniségem, nem csinálnám ezt" Én bírnám a kis eldugott sötét fura helyeket, ha ezek a pesti alternatív műharcos gyökérgombócok nem terpeszkednének ott mindenhol -.-

És én sem értem mi a picsának kell még egy ilyen..legalább akkor ne Pesten csinálnák, mert Pest már tele van vele.
  Vannak dolgok, amelyekről hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy világmegváltó újdonságok, menők és trendik,  pedig mások jó ideje a legnagyobb természetességgel csinálják. Ilyen mondjuk a kerékpározás. Budapesten csatákat kell vívni egy-egy biciklitárolóért, pedig egykor ott…..
Nechuel 2012.06.25 14:45:31
Én nem értem azokat, akik ellene vannak ennek a megoldásnak. Szerintem nagyszerű, az emberben mindig is benne volt az, hogy maga megtermelje amit tud és ne szoruljon rá a mindent felzabáló üzletláncokra. Sokan pedig igen is így tudnak csak kijönni a nyugdíjukból! Ott van például mamám, ha nem azt enné, ami otthon terem, akkor valószínű hó végére konkrétan nem lenne mit ennie, annyira rámenne minden pénze arra, hogy mástól vegye meg. De így eléldegél még ha szerényen is. Egyrészt ez a vezérlő gondolat valószínű ezeknél a mini kertecskéknél is. Másrészt igen is van értelme: mi kertes házban élünk, kertváros részen, van az utcánk végében egy üres telek, ami évtizedek óta úgy áll. Értelme nincs: kutyatétáltatáshoz esélytelen, mert mindkét oldalán út van, csinálni nem csinálnak vele semmit,csak a gaz növi. Régóta tervezem, hogy össze kéne fogni itt az utcabeliekkel és létrehozni egy mini kertészetet, addig amíg valaki meg nem találja venni (évtizedek óta gazdátlan telek, mert nincs jó helyen sem-szóval erre kevés esély van.)

Gondoltam hogy 2-3 zöldség vagy gyümölcsfélét össze lehetne ott csinálni, mindenki adna bele, de ha nem akkor Istenem még én is kifizetek azért a pár csomag magért 500 ft ot, hogy mindenkit rávegyek. Itt a környéken csak a csuda jó spar van, megérné ha lenne helyben friss paradicsom meg hagyma, sőőt egy két tojást tojó tyúk is. Egyelőre még csak gondolkodom hogy hogy kéne kivitelezni, hogy tényleg mindenki jól is járjon. De mindenképp több értelme lenne, mint az, hogy ott áll rondán, gondozatlanul egy mellesleg szép házakkal teli helyen- csak rontja az összképet.
Fogy az ország.  Vészesen. Vajon miért? Emberek tömegei menekülnek Londonba, Németország különböző városaiba, az Egyesült Államokba, stb.. Azt is hazudják mondják, hogy nagy a munkaerő-hiány. Végülis igen: munka van, csak pénz és megfelelő fizetés nincs. Az emberek eladósodtak, nem találnak kiutat.…..
Nechuel 2012.05.24 12:19:56
én csak örülnék annak ha a többség elmenne:) Az az alapvető baj, hogy a magyarok többsége nem gondolkodik logikusan (már) manapság.-de ez nem az agyi kapacitás hibája, mert az lenne, hanem az agymosásé és az általános manipulációé, hát manapság ez megy,de nagyon. (lehet én sem gondolkodom ezért elég tisztán, de mindegy) de úgy érzem azért valamennyire még is csak nagyon is jól tettem egy két dolgot. Nézzük például a szakma választást: a legtöbbnek van egy vagy több olyan, ami már telített vagy semmit sem érő divat szakma például mondjuk egy közgazdász, vagy valami filozófia.De értitek, tudja hogy közgazdászból van 6000 egy négyzetméteren mégis csak azt végzi el! Meg tudja hogy a filozófia szakkal sz@rt nem ér, de kell a diploma, mert az menő. Hát ezekkel aztán várhatjátok a csodát. Nekem régész a szakmám- szintén nem tolonganak érte, nem is azért csináltam, hanem mert ez számomra amolyan életcél- van pár kutatás, amit meg akarok ejteni. De mellette van egy tervező grafikus szakmám, eredmény: van egy halom állás belőle, mert az mindig fejlődik. És ezt már 16 évesen tudtam. Ezért csináltam, hogy legyen miből élnem is:)

Ezek az első lépesek (itt a fiatalokra értettem)

aztán ott a másik -ha nem olyan hozzáállása lenne a többségnek hogy " ha az enyém megdöglött dögöljön meg a szomszéd tehene is" képesek lennénk egymást segíteni. Apróságokkal hogy például biciklire pattanok és a piacon veszek zöldséget nem a sparban. Az apró lépések és kedvességek, szívességek vezetnek nagy dolgok felé. De hát mi magyarok már itt annyira meg lettünk osztva, hogy nem is csodálom hogy egyszerűbb nekik elhúzni az országból. -mint logikusan gondolkodni.

Ugye 3..4..5 gyerek se kéne mondjuk olyan anyagiak mellett amiből nem tudják felnevelni rendesen őket, úgy hogy közben meg nagyot akar... mert minek? Mert szeretjük a gyerekeket? Ezek mind csak családról családra szálló minták, amik gyakran elnyomják az észérveket, mert most tényleg? Ki az,aki megszül egy halom gyereket úgy, hogy havi pár 10 ezer forintból kell kihúzza és képtelen ezt elfogadni? Meg lehet csinálni, mert ezer éve is megcsinálták, de akkor meg ne picsogjon az, akinek szakajtó gyereke van, hogy nincs elég pénze rá. MAGÁNAK csinálta, vagy nevelje őket egyszerűen de szeretettel, mint régen, vagy mint nagymamám apámékat, akik heten voltak- igen nem picsogtak, megtermelték maguknak, ami kellett, el voltak és mindegyikből tisztességes értékekkel bíró felnőtt lett, és én mindegyik nagynénémre és nagybátyámra felnézek, mert van miért. Vagy akkor ne akarjon nagy családot, ha ezt nem képes csinálni. Na. És akkor talán nem kéne mindenkinek elhúzni.

Ezer éve is volt élet, voltak házak, volt föld,mi kell még, haladni a korral? Aki haladni akar a korral, gondoljon a jövőjére, és ne divatozzon a hülye szakmákkal, hanem menjen olyanra,aminek értelme is van, feszítse ki a vezető ülésről a kis popóját és mondjuk menjen bringával, vagy gyalog a városba, közelebbi helyre,mert a többség már úgy él hogy az autó a seggéhez van nőve (sajnos apámnak is mit ne mondjak) gondolkodjon már logikusan könyörgöm -.-
Nechuel 2012.05.24 22:58:12
@bankvezér: hát ezt nem tudom, de ha így volt, akkor komolyan irigylem:) Egyébként az egész "litániámhoz" azért hozzáfűzöm, hogy nem biztos hogy így van, lehet máshogy, de én így látom, a saját korosztályom ismerem,és voltaképp a legtöbb velem egykorúaknál ez a kettő megy, amiket fent leírtam, és sok sok embert fel tudnék hozni példának sajnos rá.

Azt meg nem tudom milyen jövő áll előttem, csak azt hogy mit akarok:)
Örülünk, Vincent? El lehet menni 2012.05.11 22:28:00
Pár hónapja védte meg a doktoriját egy fiatal kollégánk. Nagyon jó munkát végzett, egészen biztos lehet benne, hogy az eredményét komoly folyóiratban publikálhatja. Nagyon, nagyon tehetséges matematikus és mellékesen a svájci egyetemi programozóbajnokságban is a legjobbak…..
Nechuel 2012.05.12 19:49:09
@qwasder: teljesen igazad van és ebben én bele is gondoltam, de az a baj hogy amikor ez nem volt, akkor sem csináltunk semmit, pedig akkor lehet megelőzhettük volna a problémákat. De egyébként igen mikor írtam pont ezek jutottak eszembe, hogy ez kikészíti az embert, de ha a jók elmennek akkor meg tényleg végünk. Lehet egyébként erős példákat hoztam fel, mert igazából azt akartam jelezni, hogy apró jótettekkel jobb lenne az életünk. Csak hirtelen most ez ugrott be, sajnos a magyar emberek nagy része olyan "ha az enyém megdöglött, akkor dögöljön meg a szomszéd tehene is" hozzáállást képvisel. Így ilyen felfogással valóban nem lehet jobbá tenni semmit.

De mondjuk olyan apróságokkal meg igen, hogy ha például a szomszédunk paradicsomot termel, akkor tőle vesszük meg nem a sparból. Vagy mint amit én is jó ideje csinálok, hogy mielőtt akármit is vennék, először körülnézek a vaterán, vagy akárhol máshol, hogy nem-e árul valaki ugyanolyat esetleg használtan, mert megunta, vagy akár újonnan. És amikor ezt teszem mindig tudom, hogy az a pénz, amit kiadok rá nem a multik zsebében fog kikötni, hanem egy honfitársamnak fogok vele örömet okozni, bár ő lehet multitól vette de megszabadítom egy lomjától. A növényekkel is ugyanígy vagyok, meg mindennel.

Vagy például az élelmiszer: sajnos pont sikeresen egy olyan városban lakom, ahol sehol sem kapni házi tejet, pedig már kerestem mindenhol. De ha lenne csak is ott vennék és tudnám, hogy nem a szlovák nagytermelőket gazdagítom, hanem Pistabácsit. És igen hajlandó leszek és vagyok is kocsi helyett biciklire pattanni és elmenni még külön azért a tejért, mert tudom hogy mozgok egészségesebb leszek és ezzel is segítek a jó embereken. És aki keres az talál, én is mindig keresek és mindig találok jó dolgokat, jó áron magyar emberekről.

Én elhiszem hogy kényelmesebb a tescoban meg a sparban vásárolni, de -és ez az agymosás- az embereknek kényelmesebb ott megvenni mindent, mint a kisvállalkozók vegyes boltjaiból külön beszerezni, mi ezzel öljük meg őket. (Én meg apám nem, mert mi tőlük vásárolunk most is és csak azt vesszük meg a sparban, ami ott nincs) És ez is rajtunk, tök átlagos magyar állampolgárokon áll. Nem kormányfüggő dolgok, nem korszakfüggőek, ez csak rajtunk múlik és mindig is rajtunk múlt hogy mit választunk.
Subba Meanwhile a talpad alatt 2012.02.23 16:37:00
Egy száraz bőrű sátánfajzat hidratál nagy erőkkel! (Cipő?!) ..
Nechuel 2012.02.25 22:54:36
Subba Eurovision 2012 2012.01.25 22:48:00
Van baj. 01. András Kállay-Saunders - I Love You 02. Annamari Dancs - Feel 03. Anti Fitness Club - Lesz, Ami Lesz 04. Attila Kökény & Tamara Bencsik - Állítsd Meg Az Időt 05. Barna Pély & Eszter Pál & István Pál - Open Your Heart 06. Bebe and the Change - Fans Will Be…..
Nechuel 2012.02.03 23:06:38
@numlockholmes: hát ez az...(gondolom ez is arról szól hogy majmoljuk a Nyugatot)És a Dalriada tökéletes választás lenne, vagy a Palmetta is, Leander...Holdviola, (na meg a tankcsapda is lehetne akár:P) de ezek nem ismerik a jó zenét.
Nechuel 2012.02.03 23:08:04
www.youtube.com/watch?v=8gdITB2Y9GI simán indulhatnának ezzel a számmal is, csak hogy kiakasszuk a kedveseknél a biztosítékot:D
- Emberek, van egy jó, meg rossz hírem! – hirdeti ki a hajcsár az evezősöknek a gályán. - A jó hír az, hogy holnap mindenki dupla fejadagot kap, a rossz az, hogy a kapitány vízisíelni akar! Ez a régi vicc jut az ember eszébe, arról a parlamentnek benyújtott új…..
Nechuel 2011.11.01 00:48:41
@Johnny01: Na ez a nagy kérdés itt, de tényleg...és igazából ez nekem is eléggé furcsa. Mint ahogy az is furcsa volt, amikor megkerestem egy igazán magyar hithű vállalkozót azzal, hogy szeretnék a tanyánkon létrehozni majd egy ősmagyar állatfajokkal foglalkozó öko farmot, plusz később egy magyar régészeti kutatóközpontot..hogy adjon tanácsot, milyen pályázatokat lehetne csinálni rá. Elvégre ő volt kint újguroknál, meg nagy magyar hagyományőrző meg minden, ismer egy csomó ilyen embert, meg régészt is gondolom. Hát, amikor még csak érdeklődtem, hogy jó helyre írok-e, készségesen válaszolt, amikor leírtam miért írok...nos egy hónapja nem jött rá válasz és internetesen működő vállalkozása van, aminek ő kezeli az -email címét...hát nem tudom.
Ez igaz annyira nem idevágó történet,de kiváló példája annak, hogy ha valaki kitalál valami újat és más megoldást akkor egyből lapít a többség. És nem akarok semmi összeesküvés elméletet itt felvázolni,de nem ritkán már paranoiám van a történeti és régészeti tudományokkal kapcsolatban, annyira érdekes viselkedéseket tapasztalok néha. Pedig magam is régészet Mesterképzésre járok.

De éppen ezért, ha majd végzek és a múzeumok/állam terén minden kötél szakad, kénytelen leszek megélni vállalkozóként a "normális" szakmámból és abból pénzelni a kutatásaim, ami nem valami kifizetődő, de még mindig jobb, mint úgy dolgozni hogy majd megszakad az ember szíve, mert látja mennyi mindent túrnak el, meg tüntetnek el-alig dokumentáltan. Na meg hogy kutatni már nem lehet, csak leletmenteni lassan..másból nem is fog állni a régészet, csak leletmentésből meg egy gyors publikálásból.
Nechuel 2011.11.04 11:10:28
@buvarkund: tudom hogy nem eredeti ötlet ez teljesen jogos. Azt viszont nekem még senki sem mondta még el, miért nem lett eddig komolyan megcsinálva.
És valójában ezért "ostorozom" , mert oké nem eredeti, de miért nekem egy 24 éves lánynak kell ezt felvetni? Ez benne a szomorú...én lennék a legboldogabb ha ez már rég megvalósult volna. Egyébként az eredetisége meg nem ebben rejlene. Ott van meleg víz a föld alatt, simán ráférne az első jurta rendszerű szálló is. Lehet ez sem eredeti... Akkor miért nem csinálja meg valaki más?

Örülnék, ha én már csak boldog felhasználó lennék ebben a rendszerben,de nem örülök, mert egy dolgot nem értek: ha valaki csak jártatja a száját, milyen nagy hazafi, meg konferenciákra jár, ahol szintén csak beszélnek- de nem tesz semmit abból,amit állandóan beszél mert egyébként úgy van vele, hogy meg van neki a maga baja is, miért foglalkozna még tágabb kőrű problémákkal.-és én valahogy így éreztem arról a bizonyos vállalkozó felől, amikor még csak annyi válaszra sem méltatott hogy "bocs nem tudok segíteni" -De akkor meg ne demonstráljon és mondja meg mi lenne a jó. Én is pofázok de én tenni is akarok valamit. Na ezért ostorozom a lapító többséget:)

A jogi szabályokkal egyébként foglalkoztunk, de már 16 éves korom óta van egy vágyam...kutatócsapatról, meg hasonló dolgokról. Nem rólam szólna, hanem RÓLUNK....hjjajj tudom, még most lelkes vagyok fiatal és naiv, és majd meg fogom tapasztalni, hogy ez nem így van, de semmi sem fekete vagy fehér: negatív vagy pozitív. Én sem nyilván. De én még hiszem hogy vannak csodák- pláne hogy 99% ban olyan emberek életét és múltját kutatjuk, akik szintén hittek még a csodákban. És emberek voltak...nem adatok.
Nem mondom, hogy el lehet kezdeni leborulni:D De én ezt meg fogom valósítani, igaz nem egyedül...de ez létre fog jönni-az életem egyik részét erre tettem fel, magamnak vallanék kudarcot ha nem jönne össze. Sosem pénzt kérnék rá, meg jogi támogatást...csak tanácsot és biztatást,meg csatlakozó embereket, hát majd kiderül mennyire kapom meg:)