Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xstranger

0 bejegyzést írt és 1507 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az eladósodott európai országok kormányainak nem csupán a visszafizethetetlen hiteleik miatt kell aggódniuk, a zivataros gazdasági körülmények között érkező leminősítések további fejfájást okozhatnak az országok vezetőinek, és az eurozónának egyaránt.Az euróválság…..
xstranger 2012.04.28 12:34:43
@subrik: senki nem hisz nekik.

Felreertelmezitek a hitelminositok szerepet. Ok nem a jovot szamitjak ki elore, hanem ertekelik a multat. Ha kiszamitanak a jovot akkor nyilvan semmi dolgod nem lenne csak befektetni az ajanlasaik alapjan es dolne a penz, ami penzugyi lehetetlenseg (kockazat es munka nelkuli profit).

A nyugdijalapoknak torvenybeli kotelezettsege figyelembe venni a hitelminositok besorolasait korlatozo tekintetben, tehat ha valami tul alacsonyra kerul azt el kell adniuk es nem vehetnek belole tobbet. De ha valami magasan van az nem azt jelenti hogy abbol venni kell vagy az jo is, max azt hogy meg nem derult ki rola semmi negativ.

BTW a Fitch francia tulajdonban van a masik ketto meg nyilvanos ceg, csak hogy a tulajdoni hatterukrol is essen szo.
Az utóbbi időben arra lettem figyelmes, hogy a napi munkámhoz és a saját kis tőzsdei kalandozásaimhoz is egyre nagyobb - sőt talán a legnagyobb - részben ingyenes webes elemző eszközöket használok. Tele az internet bárki számára szabadon hozzáférhető cuccokkal, amik az átlag…..
sorok között Titkos tanulmányok 2012.04.25 06:36:00
A napokban az FN24 birtokába szivárgott egy titkos, a fejlesztési miniszter által jegyzett dokumentum, amely szerint a diákhitel 2 bedöntheti a költségvetést a nem is oly távoli jövőben. Az FN24 cikkére sokan felkapták a fejüket, a rémhír még a parlamentbe is eljutott, ahol az…..
xstranger 2012.04.25 14:25:54
@bankvezér: @Politikai Ateista: A hitelszerzodesben mi van? Vicces lenne ha pont az allammal kotott hitelszerzodes lenne egyoldaluan modosithato :)

Amugy mar az egesz tema egy vicc, minden orszag aki tandijat vezet be maga alatt vagja a fat, mivel piaci alapokon a tanitas koltsege = a tanitasbol szarmazo nyereseggel egeszen addig amig a hallgato 0ra nem jon ki. Akkor meg ki fog tanulni? A megtakaritas osszege is nevetseges, a felsooktatas az allam altal vegzett legnagyobb hozzaadott erteku tevekenyseg. Nemhogy elvenni kellene belole hanem talicskaszam hordani bele a penzt. Hala az egnek en mar kijutottam belole.
Sokféleképpen el lehet jutni a Holdra, de csak egy menthette meg az Apollo 13 legénységét Jerry Woodfill, a NASA mérnöke szerint. Ez azonban korántsem volt egyértelmű a hatvanas évek elején. Kezdetben sok tudós és mérnök nagy terveket dédelgetett magában óriási rakétákról,…..
xstranger 2012.04.24 13:30:35
@gopuligo: Ja 190 oldalt masolva az idevonatkozo NASA kezikonyvbol, a tobbit meg Gagarin oneletrajzabol.
A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint új, féléves futamidejű, fix kamatozású kincstárjegyekkel kívánják bővíteni a lakossági állampapír kínálatot. Úgy látszik a kormány szeretné ha a magyar lakosság közvetlenül is kivenné a részét az évtizedek alatt…..
xstranger 2012.04.20 15:29:12
@Balage76: Milyen lakashitel kamatok? A torlesztoreszletrol beszelsz ami az arfolyamvaltozasbol ered? Mert ebben a hitelfelvevo megallapodott a bankkal, itt nincs "haritas".

Az ilyen olyan koltsegek svajci frankban elszamolasa meg torvenytelen es errol itelet is van.
Welcome to the Real World! A hazai felsőoktatás nagy bajban van. A rendszer recseg-ropog, hibáit mindannyian látjuk, tapasztaljuk. A szülő, amikor iskolába küldi a gyermekét. A fiatal, amikor belekezd a felsőfokú tanulmányaiba, vagy megpróbál frissdiplomásként elhelyezkedni. A…..
IDDQD Régen minden jobb volt 2012.04.16 15:54:00
Ennek örömére nézzünk is meg egy friss techdemót a CryEngine 3-ból, aztán mehet tovább a szokásos eszmecsere arról, hogy bezzeg 1981-ben ZX Spectrumon. Neked melyik volt az első játék, aminek azt mondtad a grafikájára, hogy úristen úristen, ennél jobbat már nem lehet…..
xstranger 2012.04.17 12:45:19
xstranger 2012.04.17 14:27:22
@moli: Ez mar nyilvan programozas kerdese. A lenyeg hogy nem elore tarolt hanem algoritmus generalja.

@molnibalage: Nem kell menteni, a pszeudorandom sorozatokban semmi veletlenszeruseg nincs. Ha u.a. kezdopontrol inditod (seed) akkor ugyanazt a sorozatot fogod megkapni.
A Vice magazin összegyűjtött tíz olyan pózt, amelyeket használva garantáltan rosszfejek leszünk bármelyik partifotón. És ha már party, akkor ajánljuk a The Room magazin április 27-i lapbemutató buliját a Merlinben. Itt az első öt, lássuk sorjában! 1. BurokbanA titkozatosság és…..
xstranger 2012.04.17 13:15:20
xstranger 2012.04.17 14:24:10
@kalandfereg: Az mar volt hogy angolok meg ijaszok meg levagjak?
HamPLÓ Sic transit 2012.04.16 19:15:00
xstranger 2012.04.16 22:17:55
@rgranc: true story, en is lattam.
Azt már tudjuk, hogy a LEGO szakemberei komoly kutatást végeztek a célközönségen belül, amikor a Friends témát tervezték, de a részletekről szinte semmit nem tudtunk meg - egészen mostanáig. És úgy tűnik, a dán cég lánydisegnerei jó munkát végeznek. Bár játszani…..
A polgári repülés uniformizált, sokszor unalmasan színtelen, rutinszerű világában mindig hálás tud lenni az ember (utas,és gondolom, személyzet egyaránt),amikor valaki megpróbál életet, színt, netalán humort csempészni a menetrend hajszolásába. Kedvenc példám erről a…..
  A botrány kirobbanása után egy igen rövid ideig lehetett abban bizakodni, hogy SP megúszhatja a dolgot, hiszen akkor még nem volt világos, hogy az „elnök úr” a kisdoktoriját tokkal, vonóval reciklálta valahonnan. De január végére általános vélemény volt a…..
xstranger 2012.03.30 14:42:51
@spinat: frankon keveri mindenki a kisdoktorit meg a PhDt a kisdoktorit pont ezert is szuntettek meg mert az ilyen olyan egyetemek (bar most pontosan nem tudom hogy foiskola is adhat-e kisdoktorit a TF tuti TF volt 92ben) protkosan osztogattka. A PhDt meg az akademia adja (persze a helyi doktori iskolan keresztul) ott nehezebb kamuzni.

Az meg hogy milyen tudomanyagbol hogy vagy milyen egyszerunek tuno modon lehet kapni PhDt az nem doktoranduszok problemaja (most szigoruan nem "bolcseszezve" mert szerintem mostanaban divat lett ok nelkul a bolcseszeket kutyazni a mernokok karara)
Bizonyos helyeken nem ajánlatos megtagadni valakitől a doktori fokozatot. Természetesen nem Magyarországról beszélek, az alábbi eset a napfényes Kaliforniában történt. 1978 augusztus 18-án Theodore Streleski matematikus doktorjelölt besétált a Stanford egyetem matematika tanszékére,…..
                                               BIZOTTSÁGI JELENTÉS                              …..
xstranger 2012.03.27 14:33:15
@Kopi3.14: Both Guttenberg's plagiarism and Merkel's backing caused anger in the German academic community, which resulted in over 51,000 doctoral students and researchers signing an open letter to Merkel

Itt a valasz. (Wikibol masolva csak a forras vegett)
A Hír Tv Versus című műsorában – ahol kormánypárti szereplők is gyakran meglepődnek Csermely Péter valódi kérdésein – legutóbb Pozsgay Imre arról beszélt, hogy „tudtam azt is, hogy a hetvenes évek közepétől engem is megfigyelnek, azt is kinyomoztam, hogy a…..
A szlovének 55-45% arányban elutasították az új családjogi törvényt, írja az Index. Ebben a híradásban ugyan nem szerepel, de a nagyobb külföldi médiumok – így pl. a The Washington Post híradása – beszámolnak arról, hogy a részvételt alig haladta meg a 25%-ot. Tény,…..
xstranger 2012.03.26 16:19:21
@mement: azert nem kellene atesni a lo tulso oldalara es osszekeverni a pedofil papokat az egysegelem hivovel. egysegelem hivo nem felelos azert hogy valahol pedofilok is vannak az egyhazban (ugyanugy ahogy mashol is a tarsadalomban, csak valamiert a kereszteny es pedofilra jobban raszallnak mint a sima pedofilra).

A hazassag meg nem uresedett ki, az hogy mi a tartalma az rad meg a felesegedre vonatkozik, azzal toltod meg amivel jonak latjatok, mindenki masnak kuss a temaban a neve.
xstranger 2012.03.26 17:20:28
@Dövan: Valoban, most vagy provokal, vagy tenyleg ilyen hulye.
xstranger 2012.03.26 17:24:23
@bircaman maxval: "Az embernek kell a vallás, mint az étel és az ital"

Ez nem igaz, sok embernek hasznos lehet a vallas de semmifelekeppen nem szukseges mindenkinek, plane nem az elnyomo szervezett vallasok.
Négyrészes sorozatunkban Budapest közlekedésfejlesztésének terveit szeretnénk részletesen bemutatni. Mai, első részében a metróhálózatról fogunk nagyot álmodni. Hogy nézne ki Budapest, ha végtelen sok pénzünk lenne? A lehetőségekről, a tervezett és soha meg nem épülő…..
xstranger 2012.03.21 16:32:42
@Szaki Danee: az a repteri busz egy vicc, ha lenne rendes tomegkozlekedes azt hasznalnak is az emberek, gyanitom a taxi/minibusz nagyresze atkerulne ide + kiserok.

A BP tomegkozlekedes addig nem fog megjavulni amig altalanosan elfogadott hogy szegyen BKVval utazni, mert Magyarorszagon az auto a minden.
xstranger 2012.03.21 16:36:33
@Szaki Danee: Gyanitom vannak MAV szarnyvonalak amik ennek a toredeket viszik. Amugy nem kellene nagy dologra gondolni, ami most van vasuton az vallalhato, csak meg kell ugy epiteni hogy megalljon lehetoleg mindket terminal alatt, hogy maga az allomas szem elott legyen a vandalok miatt.
Holnap egy konferencián beszélgetek pár emberrel arról, hogy mi történt az IRC-korszak kezdete és a lájkolás kultúra között. Az igazat megvallva, az IRC annyira régen volt, hogy nekem elsőre ez ugrott be a témáról:  Randall Munroe érdekes kísérletbe kezdett. Megfigyelte…..
Most idegen tollakkal fogok ékeskedni. Mert hogy jönnek a levelek, csak jönnek. De nemcsak versek vannak bennük, hanem némelyikben javaslatok is. Nagyon megfontolandó javaslatok. Úgyhogy most szemérmetlenül lenyúlok ezek közül egyet, és nem mondom meg, kitől van. Ha akarja, majd…..
xstranger 2012.03.20 22:10:17
@Mimulus: akkor halsz bele ha ezzel kezeled az amugy gyogyithato hasnyalmirigyrakodat mint tette szegeny Steve Jobs. Utana a vilag osszes penze nem tudta megmenteni.

Amugy eppen a minap olvastam egy cikket a Daily Mailben (nem rohogni), ami leirta hogy az NHS a gyogyszerfogyasztasra szant osszeg valami 0.001%kat kolti homeopatiara, szoval ha hagynank ezt az egesz temat elsikkadni akkor valoszinuleg megoldodna magatol, igy viszont ujabb es ujabb emberek ismerkednek meg a temaval. Kb olyan mint a scik, egy sci irta az egyik forumban hogyha egy indexfikazo cikk megjelenik a fooldalon akkor megugrik az oldaluk latogatottsaga es keresnek egy kis penzt. Aki hisz ebben azt ugyse tudod leteriteni errol az utrol esz ervekkel hiszen az egesz rendszer nem esz erveken alapszik, viszont masokkal megismertetve potencialis HP rajongokat tudsz elerni, ami elkerulendo.
xstranger 2012.03.21 00:01:26
@Illinois: illetve az ido az amit az ora mer.

Nem egeszen ertem mondjuk hogy hogy jon ide, de egy kozepiskolasoknak szolo tankonyv azert eleg messze esik egy tudomanyos munkatol, az nyilvan leegyszerusiti a fogalmakat es a problemakat hogy ugy talalja a tananyagot hogy a diakok tudjanak vele valamit kezdeni. Ha veszed a faradtsagot es megnezed a Wikipedia 'time' szocikket ami meg mindig nem tudomanyos munka ott egy izelitot kaphatsz a reszletekrol.

A tudomanyos modszer kritikajaval amugy nem lehet a "rendes" gyogyszereket lesullyeszteni a HP gyogyszerek szintjere es a HP gyogyszerek kritikajat sem lehet semlegesiteni (tudnillik hogy azert gyogyitanak mert csak). Ez a logika a kreacionizmus (bocs, intelligens tervezes) es az evolucio vitajara hasonlit. Az ugyanugy nevetseges mint a tudomanyos modszer megkerdojelezese.
xstranger 2012.03.21 11:09:08
@Mimulus: "A homeopátia például ilyenkor tud plusz segítséget adni! A lefertőtlenítés és bekötözés mellett homeopátiás sebgyógyító szereket alkalmazva a kirándulós példánál:"

Szoval te is csak varsz csak kozben elfoglalod magad :)

Ha a kislanyom elesik a jatszoteren es sebes lesz a keze, akkor mi ra szoktunk fujni, es raolvasunk hogy "Gyogyulmeg, gyogyuljmeg, gyogyuljmeg" (szigoruan haromszor) Fantasztikusan szokott mukdoni, mire hazaerunk mar szinte nem is latszik a serules. Lehet szabadalmaztatom es nagy penzeket szedek belole ossze.
 A szerző a Nézőpont Intézet elemzője  Tényleg komoly veszekedés folyik az Európai Központi Bank (EKB) élén, vagy csak műbalhéról van szó? Immár két hete folyamatosan cikkezik a sajtó a Mario Draghi EKB-elnök, illetve Jens Weidmann, a német Bundesbank első embere…..
A pakisztáni légierő két női pilótája pár éve a nálunk a hetvenes években szolgált orosz MIG 21 kínai klónján, az F-7 vadászgépen repült még. A  pakisztáni hadsereg videóján a két pilótanő a harci gépekkel páros köteléket repül. ..
Eddig azt hittük, minden ír banda megcsinálja a maga 2012-es focislágerét. Az eddigi darabokat lásd itt és itt. Be kell látnunk, tévedtünk. Olyan tempóban özönlenek a slágerek, hogy inkább azt valószínűsítjük: minden egyes ír ember megcsinálja a maga focislágerét. Adrian…..
xstranger 2012.03.17 17:17:16
Az már eddig is eléggé nyilvánvaló volt, hogy a Vegával felküldött hét Cubesat közül mind technikai, mind publicitási szempontból a Masat-1 pályázott a vezető helyre. Aztán hirtelen előrántottak egy sor, odafentről készített fotót, egy kamerával, melyről csak pár beavatott…..
xstranger 2012.03.15 00:42:11
xstranger 2012.03.15 15:49:55
@lacalaca: hol van ennek facebook oldala?
Rögtön az elején a már korábbi coming out öles ismétlése következik: radnótisok vagyunk. Ezért senkit sem hagy közülünk hidegen, hogy a kormánynak hála az ország egyik legjobb iskolájának veszélybe került a fenntartása. Nem nagy összegről van szó, mindösszesen 22 millió…..
xstranger 2012.03.14 14:11:11
@lac1: Itt nem csak a Radnotirol van szo hanem tobb gyakorlo kozepiskolarol, es ok nem koveteltek hanem a szulokhoz fordultak segitsegert.

Az elitkepzes nem ugy mukodik hogy "jarjak az orszagot" meg a tobbi blabla hanem minden varosban van par "jo" hely ahol kialakult egy kultura. Mindenkinek van lehetosege bejutni. Ahova en jartam az osztalytarsaim egy resze jomodu volt a nagyresze atlagos es egy kis resze szegeny. Pont ahogy szamitanal ra magyar jovedelemeloszlasbol, kulonosebb osszekoto kapocs nem volt kozottuk max annyi hogy a megyebol vagy az akkoruli megyekbol jottek.
Felesleges ide belekonspiralni barmit is.
xstranger 2012.03.14 14:17:37
@catherine-e: Erre probaltam en is rakerdezni de nem akarta lac1 megerteni.

Tovabbmegyek, tanulmanyi versenyen reszt venni sem egy kulonosebben draga foglalkozas, vagy sakk-szakkort szervezni.

Ami draga az a tanarok ideje lenne, de ezt meg ugye ugyse fizetik meg. Az ilyen helyeken altalaban joszandeku fanatikusok tanitanak ehberert.

Kozepiskolaban egy matematikus volt a matektanarom, a jo kepessegueket OKTVre meg mas versenyekre keszitette fel, a tobbieket akik meg a legendas kovetelmenyeinek nem feleltek meg addig gyakoroltatta es iratta ujra a dolgozatokat 7dik 8adik oraban amig azok elfogadhato eredmenyuek nem lettek. Na ez az amitol az elitkepzes elitkepzes lesz, mert a
bekerulo atlagos kepesseguekbol is kihozza a maximumot. Es nem hiszem hogy olyan eszbontoan magasabb lett volna ettol a tanar fizetese.
xstranger 2012.03.14 14:55:42
@lac1: Nem erted mirol van szo.
OKTVre nem tudsz kulonoran felkeszulni mert a kulonorat max felzarkoztatasra vagy egyetemi felvetelire lehet hasznalni az OKTVhez ennel sokkal tobb kell. Olyan iskolatarsak akik inspiralnak a versenyre es tanarok akiknek megvan a tapasztalatuk hogy ilyen kornyezetben atadjak a specialis tudasukat.

Ezek mellett meg egy par 1960ban kinyomtatott feladatgyujtemeny kell.

Tapasztalatom szerint a tanarokat ugyanugy inspiralja a lemaradok felzarkoztatasa mint a kiemelkedok sikere. Ket pozitiv vetulete a tanarsagnak. Es ne hozd ide Borsodot, faluban nincs kozepiskola, Miskolcon meg van amit en is emlitettem kiemelkedo (lehet tobb is csak en nem tudok rola).
Amikor tavaly vagy tavalyelőtt felfedeztem, hogy becsukták a Keleti pályaudvar múltidéző poggyászmegőrzőjét, szomorú lettem, mert nem találtam saját fotót róla. Az előbb viszont véletlenül rábukkantam egy sorozatra, amit valamelyik vasutassztrájk idején csináltam. Rémlett,…..
xstranger 2012.03.14 11:59:14
@maestro1: Ezt ceruzaval/sablonnal elorajzoljak es csak akkor mennek ra festekkel amikor mar megvan az elrendezes.

BTW: Egy angliai pubban az etlapot cimfesto festette a falra lemoshato feher festekkel.
xstranger 2012.03.14 13:19:08
@Hamster: a bal kezuk a tabla mellett az asztalon, benne egy eleg hosszu rud, aminek a masik vege a tabla tuloldalan van. A jobb kezuket meg a csuklonal feltamasztjak a rudra. Igy nem maszaljak el amit eppen festenek es nagyon stabilan all a kezuk. Ja meg persze rengeteg gyakorlat :)