Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balint60

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén 2010-hez és 2011-hez hasonlóan újra megkérdeztük mandineres bloggereinket: hogyan értékelik röviden a 2012-es évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. Lakner Dávid válasza. * 2012 elején a Fidesz-KDNP azt ígérte, a következő két év a rendszer…..
balint60 2012.12.30 09:10:08
@Steve the Great:

annál is kevésbé lehet bármilyen pozitív fejleményben bizakodni, mivel az Orbán-rendszernek nincs meg a gazdasági alapja.
Az orbáni gazdasági kísérlet totális kudarc, hajdani "sorstársaink" úgy húznak el mellettünk, mint a vadliba. Kilátás sincs a gazdasági növekedés beindulásának, hiszen annak forrásait lenullázta a kormány: nincs hitel, beruházás, fogyasztás, valódi foglalkoztatás-növekedés.
Stagfláció a maximum, amivel az Orbán-rendszer "biztat" bennünket.

Magam is "2012 végén csak abban tudok reménykedni, hogy a következő év új, hiteles és friss jobboldali erővel örvendeztet meg minket".
Idén 2010-hez és 2011-hez hasonlóan újra megkérdeztük mandineres bloggereinket: hogyan értékelik röviden a 2012-es évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. Pintér Bence válasza. * 2012 tökéletesen illeszkedik a rendszerváltozás utáni tékozló évek…..
Idén 2010-hez és 2011-hez hasonlóan újra megkérdeztük mandineres bloggereinket: hogyan értékelik röviden a 2012-es évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. Politicus válasza. * 2012 a konszolidáció éve volt. A rendszer-konszolidációé. A 2010 és 2011-ben…..
balint60 2012.12.28 16:50:03
Idén 2010-hez és 2011-hez hasonlóan újra megkérdeztük mandineres bloggereinket: hogyan értékelik röviden a 2012-es évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. JohnnyLillibrogida válasza. * 2012-ben tovább folytatódott a kísérletezés Magyarországgal. A…..
balint60 2012.12.28 09:58:50
@Arthur Dent:
való igaz, ebben a kormányban már csak hinni lehet, hiszen egész tevékenysége a józan ész cáfolata.

A valódi eredményekhez nem szükséges hit, azok önmagukért beszélnek és az emberek túlnyomó többsége anyagi helyzetében érzékelhető javulásként jelentkezik.

No, ez az, ami a magas inflációval társult stagnálás kilátása miatt távolinak tűnik, mantrázzon is bármit a kormányzati propaganda.
Mandiner blog Erleuchte mein Herze 2012.12.25 16:01:00
Johann Sebastian Bach: Erleucht auch meine finstren Sinne Erleucht auch meine finstre Sinnen,Erleuchte mein Herzedurch der Stahlen klaren Schein!Dein Wort soll mir die hellste Kerze in allen meinen Werken sein:Dies lässet die Seele nicht Böses beginnen. ...
A tavalyi ünnepre nagymamám leírta gyerekkorának legnehezebb karácsonyát. Hárman voltak testvérek, egy pincében vészelték át Budapest ostromát a dédszüleimmel együtt. Huszonnegyedikén este a történetet felolvasta nekünk. Magyarázkodott, hogy nem akar hangulatromboló…..
Nos, Kozma László, Payr Hugó, Dr. Fuchs Jenő, Vértessy József és Kozma László után, íme egy újabb tipikus magyar sors az elcseszett huszadik századból, Gyógyszerész Úr kolléga találatából. Méhelÿ Lajos egy grófi tiszttartó fiaként született, majd egyetemet végezve tudós…..
balint60 2012.12.16 09:53:15
@mk27soundmaster:

ergé előzőleg méltatlanul elfelejtett értékes emberekről írt. Ennek a sornak lehet az ellenpontja Méhely, aki elismert tudományos pályájáról letérve -utat tévesztve- vált a legsötétebb fajelmélet egyik hirdetőjévé.
Grósz András cikke a Kommentár folyóirat Tizenkét téves mítosz c. összeállításából. * „Amit csak akartamS vívtam szent hevülettelKudarcos csődre került:Sok nagy szándékomból,Jaj, semmi se sikerült.Jaj, semmi se sikerült.”(Ady Endre: Ki elveszti harcát) Károlyi Mihály…..
balint60 2012.11.25 14:20:33
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

tudod, én már "javában" éltem a hetvenes évek közepén és van némi emlékem Károlyi hamvai hazahozataláról, a szobor felállításáról és a Katinkának a néhai Károlyi palotában visszaadott pár szobáról.

Jóllehet a hivatalos propaganda valóban a "földosztó" és "népfrontos", osztályától elválni képes arisztokratát mantrázta, a pesti értelmiségiek tisztában voltak az első köztársaság létrahozójaként a polgári demokrácia-teremtő szerepével és a Rákosi-Sztalin rendszerre történt szembefordulásáról nem is beszélve.

Mindez beleillett a "kádári kompromisszumok" világába, mert azért senki se felejtse; a rendszer örökkévalónak tűnt, míg a mából visszanézve sokaknak rohadt könnyű pálcát törni az akkor történtek szereplői feje felett.
balint60 2012.11.25 16:09:12
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

a recenzor végkövetkeztetését - a "kommunista rendszer iránti mély rokonszenve nem emeli őt az államférfiak sorába- azzal is igyekszik alátámasztani, hogy Károlyinak 1975-ben szobrot emeltetett a Kádár-rendszer.

Ezt próbáltam árnyalni azzal, hogy az örökkévalónak tűnő szocializmus alatt egy ilyen gesztusnak más olvasata is volt, függetlenül a propagandisták szándékától.
balint60 2012.11.25 16:13:56
@cosmopol:

Valóban; én is úgy látom, hogy szerzőnk kilépett írása első részében tanúsított és számomra is szimpatikusan tárgyilagos, a negatív és pozitív mítoszokat egyaránt elmarasztaló gondolkodáskörből.

Az viszont több, mint elgondolkodtató, hogy "Károlyi, a bűnös" mítosz micsoda új erőre lelt a jelenlegi kormány történelem felfogása következtében - sajnos.
Újabb, a választási kampányt alapjaiban megváltoztató egyéni indítványok érkeztek a választási eljárásról szóló törvényhez. Vas Imre módosító javaslata, amit az alkotmányügyi bizottság kormánypárti többsége is támogatott, 60-ról 50 napra rövidítené a…..
Mandiner blog Gyütt 2014 2012.10.23 21:06:42
  Ma megnéztük, mit tud ez az Egymillióan a magyar sajtószabadságért, illetve manapság már csak Milla nevű szervezet úgy, hogy már miniszterelnök-jelöltje is van. Sok újdonságot nem tapasztaltunk, s amit láttunk, arról sem merünk írni, úgyhogy álljon itt egyelőre néhány…..
A Médiatanács tegnap sokadszorra is pert vesztett a Klubrádió ellen: a Fővárosi Ítélőtábla végzésében hatályon kívül helyezte a testület 1198/2012 (VII.5.) számú határozatát. A Méditatanács mégis zavartalanul ünnepel – mint minden eddigi klubrádiós bírósági…..
Első hivatalosan is nyilvános rendezvényét tartotta a Tranzit múlt héten; a Kommentár Alapítvány rendezvénysorozata szintet lépett, és megduplázta tavalyi részvevői számát. Bár a veteránok közül többen visszasírták a szűkebb körű bulikat, néhányan pedig rögtön a két…..
balint60 2012.08.29 18:40:20
@SontPent:
igen, magam is ebben bizakodom annál is inkább, mert az Orbán-rendszer gazdasági alapja "tankönyvszerűen" nem működőképes.

Csak az a baj, hogy erre az újabb kitérőnek mindannyian megfizetjük az árát, ráadásul a jobboldali eszme, amit mindenki azonosnak tart a Fidesszel, hosszú esztendőkre lejáratódik.
  „Konzervativizmus és szexuális orientáció” címmel szervezett hiánypótlónak szánt kerekasztal-beszélgetést a Budapest Pride egyik programjaként a Krétakör. A vita során Takács Judit szociológus, Dombos Tamás, a Háttér Társaság a Melegekért szervezet munkatársa, valamint…..
  Nemzeti múltunk nagyjainak kortársasítása eddig sem állt távol a magyar közélettől: Deákokkal és Kossuthokkal igazán jól el vagyunk látva. A tatabányai KDNP ezen felbuzdulva, az erős bibliai párhuzamok fájó hiányát megelégelve helyezhette Schmitt Pál…..
balint60 2012.04.03 16:28:21
@jose maria padilla:

"Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed" - mondta nagykövetek előtt Orbán Viktor 2007. június 26-án a nyilvánosságra került WikiLeaks távíratok szerint.
  Megoldódott (véget ért?) a Klubrádió-ügy: a Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntése értelmében az Autórádió Kft. pályázata alaki hiba miatt érvénytelen volt, így a Médiatanácsnak pályázati eljárás lefolytatása nélkül új határozatot kell hoznia a 95,3 Mhz-es…..
balint60 2012.03.14 19:59:06
@_Manka_:

Arató András, a Klubrádió elnöke nyilatkozott, hogy nem akarnak két budapesti frekvencián sugározni. Kálmán Olga kérdésére, melyiket választaná, azt mondta, hogy a 92,9-es kedvezőbb, mert közösségi frekvencia, amelynek nincs díja (ilyen a Lánchíd rádió is), valamint nem kényszerítenek rájuk magas zene-sugárzási arányt. A Klubrádió eredeti struktúrája 20% zenét tartalmaz, a most nyertesnek tűnő pályázatban pedig 42% szerepel.
Forrás: polkom.blog.hu KOMMENTÁR Vajon milyen képet sugároz az EP-vita a magyar választók felé?       Az Európai Unió és országai is súlyos politikai és pénzügyi válságban vannak. Emlékezetes, hogy az EU nem tudta elfogadtatni alkotmányos…..
balint60 2012.01.19 18:34:48
@Hörcher Ferenc:

Kedves HHF,

vettem.., ám alkalmasint
szívesen látnám értekezését, hogyan juthatott el az óriási bel-és külföldi várakozás és támogatás birtokában megalakult második Orbán-kormány ebbe a példátlan elszigeteltségbe.
Hogyan lehetséges a jogállamiság ilyen mértékű leépítése.
És legfőképpen, milyen lehetőségei vannak az európai-atlantista konzervativizmusnak Magyarországon a nemzeti-populista jobboldal gazdasági, közjogi és társadalmi kudarca után.

üdvözlettel, Bálint
balint60 2012.01.19 20:40:08
@Hörcher Ferenc:

Kedves HHF,

blog-írását olvastam, véleményt is cseréltünk róla.
A HV-ét pótolni fogom (a HV vásárlását ugyanis abbahagytam a HVO hozzászólási lehetőségeinek méltatlan körülmények között történt megszüntetése, ill. szűkre szabott és kiszámíthatatlan biztosítása miatt).

üdvözli, Bálint