Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MrsCamelot

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha azt mondja valaki, kultúra nélkül nem élet az élet, azt hisszük, ez túlzás, pedig nem. Az embernek ez az üzemanyagtartálya. Pakolni kell bele, különben honnan jön a szépség, a szeretet, a szolidaritás, az energia, ami fenntartja ezt a bolhacirkuszt? Aki nem olvas, vagy nem érez katarzist…..
Eladnád a lakást, és azon gondolkodsz, hogy nem ártana egy kisebb felújítás, hogy növeld az értékét? Az Ingatlantájoló szakértői összegyűjtöttek néhány tippet, amikkel olcsón felújíthatod, és könnyebben eladhatod a lakásodat. Tedd rendbe a bejáratot Az első benyomás a…..
MrsCamelot 2015.02.26 15:34:01
Amikor megnéztünk egy lakás és megtetszett, azonnal megterveztem a berendezést. Már ott helyben, azután pedig 3D-ben dolgozom ki az átalakítást, a berendezést és a variációkat. Ez felesleges munkának tűnhet, ha például elviszik a lakást az orrunk elől. Ugyanakkor remek ujjgyakorlat. Hozzáteszem, a…..
MrsCamelot 2014.01.19 14:47:30
@Amichay: Nem értem, hogy miért felfoghatatlan az, hogy mások szeretik az előszobát? Hogy egy polgári lakásban a körfolyosóról nem lépünk a lakótérbe? A jó tervező onnan ismerszik meg, hogy megérzi a lakást, és megtalálja azt az egy-két változtatást, ami minimálisan rombol és maximálisan javít a helyzeten. Főleg, mikor a tulajdonosok egész keresése, életmódja a régi tiszteletén alapszik. Ráadásul a költségvetésük meglehetősen korlátozott. Ha mai beosztást kerestek volna, akkor vettek volna egy béna új építésűt egy rémes lakóparkban, ahol élhetnének sötét sarokba benyomott konyhasarkokkal, lehetetlen félszobákban. De pont nem ezt keresték. Szóval azért azt nem észrevenni ebben a lakásban, hogy az étkezős konyhához mindenféle teljes bontás és átalakítás nélkül akár a jelenlegi helyén pazar méret áll rendelkezésre, az mégis furcsa, ha valaki lakberendező. A lakás egyetlen szépséghibája a fürdő mérete, elhelyezkedése és száma, de ha nekik így jó, hát legyen. És ha valaki megveszi, majd lenyomja a kamrát, és összenyitva a vécével kialakítja a második fürdőt. Az egyetlen jó tanács lehet, hogy úgy alakítsák most át, hogy erre a lakás legyen nyitott.
Budapest, XVII. kerület, Rákosliget   Az ideális passzívház-telket nem árnyékolja sem a környező beépítettség, sem a növényzet. Biztosítható a fő lakóhelyiségek déli tájolása és a tiszta benapozás. A felkészült passzívház-építtető jó előre tudja, hogy…..
Tisztelt Mt!Irodai asszisztensként dolgoztam az elmúlt közel 2 évben. Folyamatosan kisebb nagyobb problémáim adódtak a főnökömmel, de mivel nem engedhettem meg magamnak, hogy másik munkahelyet keressek a kieső munkabér miatt, ezért nem is keresgéltem. Idén október közepén azonban…..
Nem is tagadhatnám, hogy a lakáskeresésünkben még egy szempont játszik lényeges szerepet: a lakás patinája. Egészen figyelnünk kell, hogy ne vigyen el egy-egy régies berendezés, az ódon tárgyak hangulata, öreg spaletták, lábas kád, és a többi. A személyes elfogódottság miatt adja magát a kérdés,…..
MrsCamelot 2013.10.25 15:42:54
@Nem Art Decor: azért kell új épületeket építeni, ugye? Nem lehet csak a régieket újítgatni? Lehet, hogy nem tudok hazai középületet mondani most kapásból - bár azért családi házat pl. simán, lásd Nagykovácsi, az idei év háza, stb. Ezek modern és nagyon jó épületek, megkockáztatom, hogy sokkal jobb bennük lakni, mint a bármennyire is karakteres és patinás 20-as években épült villákban. Mert világosak, mert minden működik, mert ahol kell meleg van, ahol kell hűvös, minden helyiség ott van és akkora, amekkorát a mai kor embere megkíván.
Nem Art Decor Házi rémes? 2011.08.24 09:00:00
Arra lettem figyelmes, hogy egyre több női lap veszi elő időről időre a takarítás témát – színvonalas éppúgy, mint a kevésbé igényes. Ezek a cikkek általában elmagyarázzák, hogy miért nagyon fontos tisztán tartani a lakásunkat és hogyan lehet ezt a lehető legkellemesebben megtenni. Abban is…..
Nem tudom eldönteni, hogy a jó példával kezdjem, vagy a rosszal. Ugyanis Tokaj-Hegyalján jártam, egy rövid látogatást tettem Tokajon és Mádon, és mivel már elég régen jártam errefelé, úgy gondoltam, egyszerű a képlet: Tokaj a központ minden szempontból, Mád pedig nem sok…..