Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vasutassrác

10 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A MINIVERSUM egy hatalmas, gyönyörűen kidolgozott és részletgazdag, folyamatos mozgásban lévő terepasztal, amin Magyarország, Ausztria és Németország tájai, egyes nevezetességei kb. százszoros kicsinyítésben elevenednek meg. És egy kicsit több is ennél: mindent elkövetünk, hogy a látogatás alatt a…..
A Baranyai János Vasútmodell klub 17. alkalommal rendezi meg vasútmodell kiállítását. Az esemény legnagyobb szenzációja Magyarország leghosszabb analóg rendszerű H0-ás modulterepasztala, mely egy igazi különlegesség a mára már a vasútmodellező klubok körében általánossággá vált DCC digitális…..
A Vezetőállás vasútmodell klub Magyarországon egyedülálló, melyben a látogatók aktív részesei lehetnek a modelleken keresztül a hazai vasútüzem életének és működésének, illetve a modell világ üzemeltetésének és építésének. A megépített modul-terepasztal H0 méretarányú és digitális (DCC) rendszerű.…..
Több, mint 100 méteres H0 modul terepasztal veszprémi, győri és tapolcai klubok elemeiből. A 120 éves Győr-Veszprém vasútvonallal kapcsolatos rajzok, fotók és egyéb dokumentumok. A rendezvény ideje alatt a szombathelyi modellbolt kínálatából vásárolhatnak a látogatók!..
A 40m2-es interaktív asztalon vasúti és közúti forgalom üzemel. Május utolsó hétvégéjén, Gyereknapon ünnepeljük első születésnapunkat. Szombat délelőtt lufihajtogató bohóc kedveskedik a gyerekeknek, vasárnap pedig minden tizedik látogatónk ajándék belépőt kap két fő részére...
Idén 8. alkalommal kerül megrendezésre Magyarország egyik legnagyobb vasútmodell kiállítása, a Technikai és Modellfesztivál. Z-től a LEGO-n át G építési nagyságig, analóg és digitális, egyen- és váltakozó feszültségű áramnemben megannyi terepasztal és modulasztal várja az érdeklődőket, további…..
A Széchenyi Vasútmodellező Klub idén 3. alkalommal rendezi meg a gyermeknapi vasútmodell kiállítását a Gyermekvasút Hűvösvölgyi állomásának aluljárójában. A kiállításon a Klub H0e modulrendszere, illetve a külső téren a gyerekek által is irányítható LGB rendszerű asztal is megtekinthető lesz...
Jelen blog arra hívatott, hogy összeszedje, és egy helyen tárolja a Magyarországon és külföldön megrendezett vasútmodell kiállításokat, FREMO találkozókat, egyéb vasútmodellezéssel kapcsolatos rendezvényeket. Amennyiben tudsz olyan rendezvényről, amely még nincs kinn a blogon, írj bátran a…..
Tárgy neve: Épített környezetünk fotós szemmel Tárgykód: BMEEPUI0905 Kredit: 2 Oktató kar, tanszék: ÉPK, Urbanisztika Tanszék Oktató(k): Szentiváni János és további 7 fotóművész Jellemző épület: K Tárgyleírás: A tantárgy a látás új…..
Tárgy neve: Konfliktus megelőzés-kezelés-közvetítés-tárgyalás Tárgykód: BMEGT439348 Kredit: 2 Oktató kar, tanszék: GTK, Szociológia és Kommunikáció Tanszék Oktató(k): Dr. Mészáros József Jellemző épület: Q Tárgyleírás: 1.     …..
HamPLÓ A turcsiorrú délibáb 2015.06.12 18:00:00
A múltkor két kép és egy áthúzás erejéig láthattuk a Nohab-GM Alapítvány (egyik) mozdonyát, de a téma megér még egy bejegyzést: nem követtük végig a különvonatot, de egyszer azért még el tudtuk csípni Zirc felé tartva. Az, hogy a fűben állva féltucat ember fotózza a…..
Hát, hogy ezt melyik nyelvből guglitranszlételték, azt nem tudom, de az biztos, hogy eredetileg arra akartak utalni, hogy zsíros folyadékokat inkább ne töltsünk bele...
Végre történt valami a Boltban, Ahova Járok. Sorban álltam éppen a gyorskasszáknál, ahol 9 kassza van egy 3x3 soros négyszögbe rendezve, és egy ötvenes pár állt előttem. Valami furcsa volt rajtuk, de nem tudtam rájönni, hogy mi. Aztán amikor sorra kerültek, kiderült, hogy mi az.…..
Belsős dokumentumokat szerzett meg a Geek On Gadgets, mely pontosan feltárja, hogy mik is a tervei a Microsoftnak a Nokiával, illetve a Windows Phone termékekkel. Sajnos úgy néz ki, hogy a Nokia márka szerelmesei ennek nem fognak örülni. Jelzem, én sem. Mióta megtörtént az a…..
WinMagazin Lumia Denim frissítés 2014.09.05 10:00:00
Épphogy befejeződtek a Cyan frissítések, máris bejelentésre került a Microsoft IFA konferenciáján az új Nokia frissítés, mely keresztségben a Lumia Denim nevet kapta. Természetesen most is sok újdonság kerül az alap 8.1 Update 1 mellé. Lássuk melyek is ezek! Pár, fontosabb…..
Mindig is tudtuk, hogy az Apple nagyon erős márkanév, ha ugyan nem a legerősebb. Ugyan már, például ki tud másik olyan céget, amelynek a hőskorszaka is tele van a maguk idejében hatalmas bukást hozó, ám mára mégis legendás termékekkel? Ahogy azt Surur a WMPoweruser…..
WinMagazin Nokia márkanév 2014.07.02 10:00:00
Felvásárlások után több információ is érkezett, hogy a Microsoft hogy fogja felhasználni, illetve eldobni a Nokia-t, mint márkanevet. Ezt a procedúrát már a felvásárlás után pár nappal el is kezdte, mikor a Nokia mobilgyártó részlegét átnevezte Microsoft Mobile-ra. És itt…..
Vasutassrác 2014.07.07 12:11:04
@Baleus: A Microsoft Nokiánál veszélyes lenne az MS N rövidítés elterjedése, amibe a MS nem menne bele
HamPLÓ A márianosztrai villamos 2014.05.28 18:00:00
A '93-ban bezárt, majd néhány éve EU-s pályázat segítségével feltámasztott Szob - Márianosztra kisvasutat már egy ideje meg szerettem volna nézni, és amikor hallottam, hogy május 17-én a szokásos vonat mellett két fotós szerelvény is közlekedni fog, tudtam, hogy eljött a megfelelő pillanat. A nem…..
A múlt hét péntekén a Mozilla bejelentette, hogy abbahagyja az úgynevezett metrós felületű Firefox fejlesztését. Az indoklásuk prózaian egyszerű: a kutya sem tesztelte a produktumot, ami (szerintük) azt jelenti, hogy a Microsoft tabletekre szánt felületén nincs élet. „A mi…..
Vasutassrác 2014.03.17 09:31:09
Vasutassrác 2014.03.18 13:57:40
@LiberAll: Én gépen ugyan Operát, tableten viszont IE-t használok. Meglepő néha hogy olyan emberek fikázzak az IE-t, akik utoljára, mondjuk az XP-nél használták. (na jó, az tényleg elég ergya volt), és csodálkozva néznek, mikor sorolom, hogy a FF-ban agyonimádott tulajdonságok nagy részét ez is tudja, és kb. fele annyi RAM-ot fogyaszt. :D
A Microsoft tartotta magát az MWC2014-en tett bejelentéséhez: magyar idő szerint valamikor tegnap este és ma hajnal között sikeresen megérkezett a Windows Phone Áruházba egy sokak által régen várt alkalmazás, a Facebook Messenger. A Microsoft és a Facebook közös vállalkozása…..
Hamarosan ismét változni fog a magyar Jelzési, és a Forgalmi Utasítás is. A módosítás a hibajavításon túl az európai egységesítés jegyében zajlik, így egyik sarkalatos pontja lesz a zárjelző tárcsa megváltozása. A magyar (és román) kör alakú tárcsát a hazai hálózaton…..
Útjára indult a Wagner-mozdony. A GYSEV a világszerte ismert és népszerű komponista születésének 200. évfordulója előtt tiszteleg a tematikus mozdonnyal. A Wagner-mozdony grafikájának alapszínei a fekete és a piros, melyre elegáns arany színnel került rá a stilizált Wagner…..