Regisztráció Blogot indítok
Adatok
numberhunt

3 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Tudom, ezt a fürdővizet már kiöntöttük, csak sosem árt látni, milyen volt a gyerek, akit vele együtt. Összeírtam ezért a korábbi viták során általam hallott / olvasott leggyakoribb s -népszerűbb érveket, miért volt jó vasvellával kihányni őket, s végigrágom ezek…..
numberhunt 2014.12.07 23:20:19
@apanna: mondjuk ezt nem értem, h miért nekem és mire volt válasz, egyébként én is így tudom, én is ezekről a számokról tudok :)
numberhunt 2014.12.07 23:21:35
@Namir: mivel nem 2*2=4 típusú tényekről írsz, tényleg sokat segítene egy-egy link...
Az ország legjobban tarháló szervezete, aki közel háromszázmilliót rakott össze magának az elmúlt évben, újabb komoly harcra készül a kormány megvédésében. Most nem ingyen buszos kirándulást szervez a gyarmatosítás ellen, nem kívánja a Szellemi Honvédelem intézményével…..
numberhunt 2014.06.17 10:47:47
@Trackers:
1. túlmutat önmagán
2. eszközt mutat: induljon a sajtófigyelés, jelents nekünk!
3. hogy és miért jön ide az mszp példaként? elég lett volna azt írni, h bármely személy v szervezet védi az érdekeit a valótlan állításokkal szemben
numberhunt 2014.06.17 16:40:55
@eßemfaßom meg áll:

azért az nem mindegy, h a kormány kitartott civil-hadserege buzdít besúgásra v egy zsidó szervezet önvédelemre; a végrehajtó hatalomba oltott civileknek nem volna szüksége ilyenre, m ott van nekik a lázár-rogán tengely, polt, nmhh agyoncsapni bármilyen sajtószabadságtól megrészegült őrültet, aki szólni mer (ld. rtl)

amikor a hatalom kutyái szerveznek riadóláncot, az mindig gyanús: átvállalni a szalonképtelen akciókat a kormánytól, de élvezve annak elvi és anyagi támogatását
Szombaton a Fidesz nagygyűlésen Orbán Viktor a választás hajrájában erőt mutatott. Több százezer szimpatizánsa előtt magyarázta el alternatív valóságát, amelyben a dicső múlt nagy tetteinek betetőzéséhez csupán egy dologra lenne szükségük (dobpergés): még négy év…..
Eljött a nyár legmelegebb hete: vasárnap megkezdődött az idei Budapest Pride Fesztivál, szombaton pedig megrendezésre kerül a szokásos melegfelvonulás. E rendezvény kapcsán az ember rengeteg beszélgetésbe bonyolódik, és hát mi tagadás, rengeteg hülyeséget hall. Az elmúlt…..
numberhunt 2012.08.03 17:55:54
@pocaklakó minimanó: az nem lesz vita, ahol csak kérdések vannak, de segítek: sztem család az ahol legalább 2 ember egymás méltóságának kölcsönös megőrzése mellett érzelmi- és életközösséget alkot (egy helyen egy anyagi forrásból élnek), és vér szerinti kapcsolat vagy önkéntes betársulási szándék - amit a többi tag elfogad - köti őket össze. Ebből nekem nem hiányzik sem a nemek aránya, sem az életkori leosztás, sem az, h kötelező szexuálisan közeledni egymáshoz. Nekem ez tűnik egy elfogadható család-meghatározásnak. Lehet vitatni.
numberhunt 2012.08.03 18:06:20
@pocaklakó minimanó: köszönöm, egy svéd példa 2003-ból, h a hatályos svéd törvények szerint elzártak valakit egy hónapra, aki a törvényben nevesített kisebbség ellen nem a kötelező minimális tisztelet hangján szólt, hanem egy bizonyos vallás irodalmára hivatkozva gyámoltalannak (erőtlennek, hibásnak, segíteni valónak) nevezte a kisebbség tagjait...

sztem nem a svéd prédikátor elzárása a hiba, hanem az, h pl. OV azt mondhatja elzárás nélkül, h a romáknak is dolgozni kell-> implicite a romák most nem dolgoznak, és/vagy a romák deklaráltan nem akarnak dolgozni.

meg kellene érteni, h mi a különbség a gyűlöletbeszéd, és a kritikus vélemény között - elsősorban a szándék-> és már el is érkeztünk a kedvenc szavadhoz: gondolatbűn, igen, fejben jelenik meg a gonosz, és azután lassan testet ölt és fegyvert fog (sok példa hozható, pl. a legismertebbek a fasizmus, nácizmus, kommunizmus kísérlete).
Mi a baj a dinnye árával? Csak az, hogy a kormány mondta ki a 99 forintot. Mi a baj ezzel? Csak az, hogy 10 millió ember érdeke sérül, mert kínálat-kereslet meghatározta egyensúlyi ár helyett 15 ezer termelő (és kb. 40 ezer kapcsolódó családtag) érdekét védő (protekcionista)…..
Vasárnap ismét köcsögparádé volt Budapesten. Szerencsétlen, beteg lelkű, ferde hajlamú emberek vonultak az utcára, hogy szemérmetlenül kérkedjenek másságukkal és megbotránkoztassák a tisztességes polgárokat. Az még a legkisebb baj, hogy ottlétükkel akadályozták a forgalmat,…..
numberhunt 2012.07.11 15:02:01
@tesz-vesz: Hartland mondhatná, hogy utálja az állatkínzókat -> Hartland emiatt állat volna?

Hartland mondhatná, hogy utálja a négergyűlölőket -> Hartland emiatt néger volna?

.
.
.

Bár a zalaptörvény nem nevesíti, de az ostobasághoz való jog az egyik legalapvetőbb, de hivatkozni rá mégis kevesen szoktak. Vajon miért?
numberhunt 2012.07.11 15:04:50
@Max, A Gondolkodó Birca: Bocsáss meg, szeretném azt írni, h szimplán hülye vagy, de nem teszem!

A homoszexualitás nem betegség! Miért nyitnak meg lezárt szakmai vitákat ahhoz nem értők, mint te? Vagy miért sikk tényeket ilyen primitív módon szembe hazudni.
Fekete-fehér. Heteroszexuális-homoszexuális. (Vigyázat 18 éven felüli tartalom!) Becslések szerint Budapesten 150 ezer meleg él. Szerintem egyáltalán nem kell vitatkozni a melegekről, így nem is kell érvelni mellettük. Békén kell hagyni mindet. De ha valakik mégis erős…..
numberhunt 2012.07.05 08:52:56
@kaleidoscope: Ha nem is kimondva pontosan, de a 3. és 5. pontok erre is utaltak. Még egyéb vallások is üldözik vagy csak megbélyegzik a melegeket, de egy vallási közösség elvei egyrészt nem kötelezőek a nem hozzájuk tartozókra, másrészt - hazánkban biztosan -, nem írhatnak felül jogszabályokat. Ezért maradniuk kellene az ízlésalapú véleményalkotásnál, de semmiképp sem fogadható el kizárólagos, általános (objektív) szempontnak, csak egynek a sok ezer színű világéból. :)
  „Kétségkívül az volna a legtermészetesebb, ha mindenkor a legjobb állna az élen, a legokosabb és a legtöbbet tudó, a legerősebb és a legvértezettebb, az a szem, amely legmesszebbre lát előre is és hátra is, ama világító gyújtópont, melyben a világ minden sugara…..
Eredetileg a svájci bicska és a nagy magyar benzinkútlánc kapcsolatáról szerettem volna egy pikáns történetet elmesélni, de a tegnapi rögzített árfolyamos végtörlesztős bejelentés után ebből csak Svájc marad, meg az ő jó öreg devizájuk. Majd talán visszatérek egyszer a…..
numberhunt 2011.09.12 11:47:42
@márta)): Vigyázat, erősen NEM REPREZENTATÍV megkérdezetti kör a portfolio.hu olvasótábora!
numberhunt 2011.09.13 12:15:37
@popocatepetl: Csak a szokásos rövidítéssel élt Szergej55. Aminek a gazdaságban árát kell fizetni az végső soron a Háztartásoktól származik vagy tőlük vonódik el mindig. Jövedelem és tőketulajdonos makro-szinten a Háztartás (beleértve a vállalkozásokat), Külföld és az Állam. A külföldtől ellenhatás nélkül nehezen tud pénzt véglegesen elvenni OV: független külföldi szereplőtől nem tud rabolni, aki pedig itt van Mo-on, annak vannak élő gazdasági kapcsolatai, tehát azokon keresztül kompenzál(hat).
Az Államnak alig maradt már saját pénzzé tehető vagyona (nem is szívesen tenné a nemzeti kormány), tehát ő áldozni nem fog semmire, csak a befizetett adókból (esetleg hitelekből) tartja fenn magát szűkösen.
Ha valakiket kimagasló módon megtámogat döntésével a kormány, akkor azt a Háztartások többi tagja fogja szétterülő módon megfizetni. Ez mindig így van, tehát ebben semmi újdonság nincs.
Mindenért a Háztartások fizetnek, azok pedig az egyénekből (emberekből, polgárokból) állnak.
Magyarország gdp-je, azaz megtermelt jövedelme úgy jön össze, hogy mindenki - beleértve az újszülötteket is, hiszen lehetnek tőketulajdonosok akár -, havonta termel kb. 235eHUF jövedelmet. Ebből 120e az államhoz kerül (adók - aki azt hiszi, hogy nem adózik, az is fizet áfa-t, vesz…..