Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pepeanya

107 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kányádi Sándor: Zsörtölődő Elegünk van már,elegünk.Meddig kell mégdideregnünk?Mondják a kupás-cserepetmegülő fagyosverebek. Télen által isnyaralófecskének lennivolna jó,csettegeti a porkahóalatt csőrölőkis rigó. Varjú körözget,billeget,letácsol…..
Ajándék Megint a vándordíj... 2010.02.25 11:16:00
 Nos, a mai napon végre eljutottam a feladatom utolsó részéhez, és végre továbbajándékozhatom a vándordíjat. A következő, általam nagyon tisztelt blogozóknak görgetném tovább a…..
Ajándék Titkok 2010.02.24 14:58:00
Igaziból nem titkok, ha azok lennének, nem írnám meg az interneten.:-))) Inkább csak néhány őszinte gondolat magamról.1. Hiszek a vonzás törvényében, hiszem, hogy az ember maga alakítja a múltját, jelenét és jövőjét.2. Boldog vagyok, minden nap megélem és hálát adok a…..
Ajándék Büszke vagyok! 2010.02.22 22:09:00
A www.jatekosneveles.blogspot.hu oldal házigazdája, Csilla nekem ajándékozta ezt a Kreatív Blogger vándordíjat. Nagyon büszke vagyok rá, örülök neki. Feladatom is van, nevezetesen:- El kell magamról árulnom hét titkot- Meg kell köszönnöm a díjat annak, aki gondolt rám és…..
MeseMátka Gyermekkönyv-akció! 2009.05.20 12:55:25
 2009. május 12-től újra gyermekkönyv akció a Librinél! Sok könyvre akár 50 %-os kedvezmény! Részletek itt. ..
Az ajándékot mindig személyesen adjuk át néhány kedves szó kíséretében. Munkahelyi közösségek esetén egy személy-  általában a vezető - adja át az ajándékot az ajándékozottnak, aki mindannyiuknak megköszöni.Az ajándékot illik becsomagolni vagy díszzacskóba…..
MeseMátka Egmont tavaszi akció! 2009.03.20 15:08:07
 Gyermekkönyvek 40-70%-kal olcsóbban itt!..
Budapesten a Millenáris ad otthont újból a Gyermekirodalmi Fesztiválnak és Vásárnak, melyet a Gyermekkönyvszerzők és Illusztrátorok Egyesülete a Csodaceruza folyóirattal közösen szervez.Részletek itt...
Egy érdekes cikket jelentetett meg tegnap a Népszabadság a mesék, a mesében átadott tudás fontosságáról. A cikk elolvasható ide kattintva...
Idén is elkészítettem a karácsonyi "Ki nevet a végén?" társasjátékot. Most az oviban kapták meg a fiam csoportja. Tulajdonképpen ugyan olyan, mint tavaly, csak más szinekkel készült. A társasjáték elkészítésének menetét megtaláljátok…..
Ajándék Csillag gyöngyből 2008.11.25 14:32:00
Nos, ezt viszont teljesen magamtól fűztem. Illetve, láttam készen egy kreatív boltban, és megpróbáltam elkészíteni. Sikerült, és tényleg nem bonyolult.A csillaghoz 2 mm-es kásagyöngyöt és szalmagyöngyöt használtam.A gyöngyfűzés menete (megpróbálok nagyon részletes lenni):…..
Ajándék Hópehely gyöngyből 2008.11.25 14:14:00
Engem is elkapott a gyöngyláz...Persze, természetemből adódóan ebben sem mélyedtem el igazán, illetve a gyöngyfűzésből is csak az érdekel, ami egyszerű és gyorsan készen van.Találtam egy oldalt, ahol egy gyönyörű hópelyhet készítettek gyöngyből. Annyira jó a leírás,…..
MeseMátka Bálint Ágnes 2008.11.05 15:21:00
 Sajnos, csak múltidőben beszélhetünk már erről a nagyszerű emberről, aki rengeteg gyermeknek szerzett felejthetetlen élményeket. Bálint Ágnes 2008. október 24-én, egy nappal 86-ik születésnapja után hunyt el. Ars poetikáját így fogalmazta meg: "A mese arra való,…..
Ajándék "Tökös" ajtódísz 2008.10.28 10:00:00
Ha már Halloween, akkor ajtódísz. Eredetileg úgy terveztem, hogy majd a fiam segít az elkészítésében, de nem volt kedve, így magam készítettem. Mindenesetre annyira egyszerű, hogy egy gyerek is könnyűszerrel elkészítheti.A koszorú maga narancssárga kartonból került…..
Ajándék Töklámpás másképp 2008.10.27 22:58:00
Idén nem volt kedvem tököt faragni, viszont találtam egy nagyon jó ötletet az októberi Praktika magazinban. Ez a töklámpás papírból készült, nagyon egyszerűen és gyorsan.A töklámpás alapja egy 12 X 29,7 cm-es téglalap, amelyet narancssárga kartonból vágtam ki. Erre a…..
Ajándék Tanfolyam 2008.10.21 13:46:00
Egyik kedves olvasóm kérte, hogy tegyem közzé ajánlatát, mely szerint lakberendező tanfolyam ajándékozható karácsonyra, mégpedig itt. ..
MeseMátka A jó és a rossz 2008.10.08 13:23:37
Bettelheim könyvénél maradva, a pszichológus részletesen ír a jó és a rossz párharcáról a mesékben.A klasszikus mesékben a jó és a rossz egyaránt megtalálható valamelyik szereplőben. Mivel a mesehősök a végletekig leegyszerűsítettek, inkább típusok, mint egyéniségek, így…..
Pepeanya 2008.10.12 14:06:11
Tisztelt Dr. Pákozdi Imre úr!

Nem akartam a blogot terhelni a válasszal, de a megadott e-mail címéről "kézbesíthetetlen" megjegyzéssel visszajön a levelem; válasz nélkül viszont nem hagyhattam. Csak remélni merem, hogy annyi időre még benéz a blogba, hogy elolvassa a válaszomat.

Először is, köszönöm, hogy olvassa a blogomat.

Másodszor, elnézést kérek, semmiképpen nem állt szándékomban ekkora indulatot kiváltani Önből.

Nem értem pontosan mire gondol, de kérem, ne ítélkezzen anélkül, hogy ismerne. Egy kétgyermekes édesanya vagyok, aki ugyanúgy küszködik a gyermeknevelés feladatával, mint bárki más. Nagyon sok hibával természetesen. Nem gondoltam soha, és most sem gondolom, hogy tudok mindent, sőt! Tisztában vagyok vele, hogy nagyon sok még a tanulnivalóm, nemcsak ezen a téren, de az élet sok területén. De igyekszem, és tanulok szorgalmasan.

A Mesemátka blogra visszatérve: ennek a blognak a célja egyrészt az olvasás népszerűsítése, pontosabban az, hogy minél több szülő olvasson a gyermekének. Higgye el, ezen a téren vannak ismereteim, hiszen gyermekeim révén sok szülővel kapcsolatba kerülök, vagyis előttem van egy minta, ami bizony azt mutatja, hogy sok családban nem olvasnak a gyermeknek. Mivel ez a cél határozza meg a hozzászólások tartalmát, nyilván próbálok „jó példával” elöl járni, tehát leírom, hogy én mit teszek annak érdekében, hogy a gyermekeim minél több élményhez jussanak a könyvek által.

Talán igaza van, ez sokak szemében tűnhet okoskodásnak, ez eddig még soha nem jutott eszembe.

A blog másik - nem titkolt – célja az, hogy vásárlókat szerezzek, akik az én blogomon keresztül rendelnek a Libritől könyvet, mivel a blog a Libri partnerprogram jegyében készült. Ezért szintén csak olyan bejegyzések születhetnek, amelyek dicsérik az adott könyveket, amelyek azt mutatják be, hogy számunkra miért volt hasznos az adott könyv.

Nem, nem vagyok pszichológus. És – talán – rejtett komplexusaim sincsenek. Amit írt, megdöbbentett, de elgondolkodtatott.

Köszönöm, hogy időt szánt válaszom elolvasására.

Tisztelettel és üdvözlettel: Sárosiné Szabó Tímea (Pepeanya)
Ajándék Pumpkin Bread 2008.10.10 10:00:00
A múltkor egy baráti összejövetelen készítettük közösen az alábbi ajándékot.Készítettünk - egyszerű papírzacskóból - egy tasakot, amelyre kedves motívumokat rajzoltunk nyomda és színes ceruza segítségével, illetve mindenki úgy díszítette, ahogy akarta. A tasakra…..
Ajándék Tök-kenyér 2008.10.10 10:00:00
Hozzávalók:1/2 teáskanál fahéj,1/2 teáskanál só,1 bögre cukor,1+1/2 bögre liszt,1 teáskanál szódabikarbóna,1/2 bögre olaj,1/2 teáskanál vanília esszencia1 bögre főtt, összetört tök2 tojás felverve,1/2 bögre különféle mag - dió, mogyoró stb. tetszés…..
Ajándék Eljegyzés, esküvő 2008.10.08 13:08:00
Fú, mi egyszer elkövettünk egy nagy faragatlanságot a szüleimmel. Az unokanővérem eljegyzésére voltunk hivatalosak, ráadásul apuék keresztszülők is. Mit vigyünk, tanakodtunk, végül kisütöttük, hogy veszünk az unokahúgomnak egy aranyláncot. Szóval, úgy gondoltuk, mivel…..
Ajándék Húsvét, karácsony 2008.10.08 10:00:00
Ma már tömegesen terjed a húsvéti ajándékozás is. Emlékszem, amikor én gyermek voltam, még szó sem volt ajándékról húsvétkor, csak a locsolók kaptak csokitojást.Manapság a gyermekenek hoz a nyuszi ajándékot. Nálunk sincs ez másképp, bár nagyon törekedek arra, hogy az…..
Ajándék Névnap, születésnap 2008.10.07 10:00:00
A névnap szélesebb körű,  a születésnap inkább családi ünnep.Névnapra - ha távolabbi a kapcsolat - a legjobb megoldás hölgyek részére a virág, uraknak egy üveg ital. Ilyenkor előny, ha tudjuk, milyen virágot szeret a hölgy és milyen italt az úr. Ha…..
MeseMátka Klasszikus mesék 2008.10.07 10:00:00
Nemrégiben kezembe akadt Bruno Bettelheim: A mese bűvöltete és a bontakozó gyermeki lélek c. könyve.Bruno Bettelheim gyermekpszichológus részletesen elemzi a klasszikus meséket: többek között a Jancsi és Juliska, a Piroska és a farkas, a Hófehérke és a hét törpe…..
Nos, amikor ajándékozásra kerül a sor, vannak bizonyos szabályok, illemszabályok, amiket illik betartani.Először is: elsősorban nem az ajándék értéke a fontos. Az a fontos, hogy kit akarunk megajándékozni, milyen kapcsolatban vagyunk az illetővel, és milyen alkalomra…..
MeseMátka Közeleg a karácsony! 2008.10.05 21:05:00
Tudom, az olvasók fele most legyint, hogy hol van az még...A megfontoltabbak viszont bólogatnak, hogy bizony, itt az ideje elkezdeni beszerezni a karácsonyi ajándékokat!Én minden évben megfogadom, hogy nem hagyom utolsó pillanatra az ajándékvásárlást. Már csak azért sem, mert ha…..