Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisi001

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Elérkezett a nagy nap, Orbán Viktor beszédével elstartolt a Nemzeti Együttműkődés Gazdasági Rendszere (a NEGR). A miniszterelnök expozéjában arról beszélt, hogy a mai adórendszerünk igazságtalan, mert teljesíthetetlen dolgokat követel az adózóktól, akik emiatt az…..
kisi001 2010.06.08 20:09:42
@Chicano:

Akkor üdvözítő lenne, ha a közalkalmazotti bértáblát is felolvasztanák, hogy a minimálbér emelkedése érvényesüljön.

Jelenleg azokban a fizetési fokozatokban, ahol a garantált illetmény nem éri el a minimálbért, ott kiegészítik arra az összegre.

Emiatt előfordul, hogy a 20 éve közalkalmazott forintra ugyan annyit kap, mint az éppen munkába álló. Illetve, bizonyos esetekben hiába ugrik valaki kategóriát, a fizetése nem változik, mert a két fizetési fokozat között nincs összegbeli különbség.
Nem azért, mert a ma reggeli futam első 30 körében több esemény történt, mint az előző évadban összesen, nem azért, mert ismét versenyben láthatjuk a sportág vitathatatlanul egyik legnagyobb alakját, és még csak nem is azért, mert Sebastian Vettel személyében egy nagyon…..
Hogy a budapesti zebrák többségén nem lehet időben átkelni, az szinte már közhely. Mondjuk életerős, kisportolt, kipihent férfiemberek, ha egy kicsit összeszedik magukat, akkor szinte már-már időben át tudnak haladni, de kerekesszékesnek, bicegőnek, babakocsisnak vagy kisgyereket…..
kisi001 2009.12.03 18:19:19
@kispista2: Az autós a zöld jelzés ellenére nem indulhat el addig, amíg a gyalogos át nem ért. A KRESZ-t kellene ismerni és betartani - a gyalogosok és az autósok részéről egyaránt...
Nem is tudom, miért nem került elő eddig több félrefordítás a Rém rendes családból (Married with children) - négyet találtam csak eddig a blogon. Amikor néztem a sorozatot, nekem úgy tűnt, van benne bőven.Arlene (update: RJB!) beküldése:Marcy a bíróságon, tanúként kihallgatva.…..
kisi001 2009.09.30 15:50:48
@semiambidextrous:
"Nekem egyik verziótól sem hullott a könnyem, hogy őszinte legyek."

Így nekem sem, de az adott epizódot végig nézve több olyan pillanat is van, ami megér néhány könnyet... Itt - sem - igazán a szöveg volt vicces, hanem a reakciók.
kisi001 2009.09.30 15:54:25
@Caroleen:

Szerintem lehet ilyet mondani...
kisi001 2009.10.01 12:46:40
@mindenki figyelmébe
startlap.dicfor.hu/szotar/hun/eng-hun/familiar/both/any/0/1

Persze tudom, ez egy rossz szótár mert tartalmazza a vitatott kifejezést is...
Csillagidő: 41249.3. A Béta Renner rendszer két nagy bolygója között kering az Enterprise. A két bolygón két különböző faj él, az antikaiak és a selaiak, akik alig várták, hogy feltalálhassák az űrutazást és végre elvághassák egymás torkát. Úgy tűnik a rossz…..
kisi001 2009.08.02 12:05:57
@clean lead:

ez k.jó volt!
:))))))))))))
In medias res. Egy teljesen új Enterprise fedélzetén vagyunk, amelynek kapitánya a magashomlokú Jean-Luc Picard. Nincs se Kirk, se Spock. Első küldetés az, hogy eljussanak egy Farpoint nevű helyre és vizsgáljanak meg mindent az állomással kapcsolatban, közben pedig folytassanak…..
Péter jóvoltából egy Torkos Csütörökön kívüli durva tahóság a Vasúttörténeti Park étterméből, tavaly nyárról. A gyerekprogramokat kínáló park éttermében nincs gyerekmenü, nem jár csak köret vagy egy felnőtt adag megfelezése egy plusz tányérra, ugyanis akkor…..
kisi001 2009.03.12 22:31:58
@elwood:

A kettőnek nincs túl sok köze egymáshoz...
  Vajon melyik mai telekommunikációs központ helyiségeiből fognak évtizedek múlva luxuslakásokat kialakítani? Most úgy nagy hirtelen nem jut eszembe. Pedig a múlt század elején épült telefonközpontjainkat ma minden túlzás nélkül kínálják Palace-nak keresztelve. Az…..
A különböző Helyszínelők-sorozatok a blog kifogyhatatlan alapanyagát nyújtják. Nyitottunk külön címkét az eredeti sorozatnak, a CSI:Miami-nek, és a leggyöngébb utánlövésnek, a CSI:NY-nak is; mindegyik gyűjtemény szépen gyarapodik, köszönjük szépen a fordítók áldozatos…..
kisi001 2009.03.01 20:35:45
@nyolc_mini_vese:

Ez egy fiktív történet??? Na ne! Én eddig azt hittem, hogy minden, amit a tv-ben adnak, az a véres valóság! :-P

Valamit megsúgok még neked, de csak halkan. Abban a körben dolgozok, ahol az igazi nyomozók, helyszínelők, szakértők, technikusok. Ergo én abba a körbe tartozom, akik pontosan tisztában vannak vele, hogy a valóságban hogy mennek az ilyen nyomozások...

Peace!
Jobban teszi ezentúl minden jogkövető meg nemkövető polgár, ha a földre hasal, amikor rendőrt lát. Bármilyen ellenkező esetben a rendőr azt feltételezheti, hogy a vele szemben álló/ülő egyén az életére tör, ezért testre célzott lövésekkel igyekszik ezt elkerülni. Ha csak…..
Az orrtúrásnál és a kényszeres pöcsrendezgetésnél is csúnyább szokása egy csomó magyar kereskedőnek, hogy pénzért próbálnak elsózni olyan cuccokat a hülye vevőnek, amiket ingyen kéne adniuk. De miért ne keressenek pár ezrest azokon a palimadarakon, akik nem nézik meg rendesen…..
Ugyan tegnap volt a sok autós sztori, ma is lesz egy, mert befutott végre egy Budapesten kívüli parkolási anomália. A módszer ugyan lehet ismerős, de a helyszín ezúttal Gyöngyös: Sajnos úgy tűnik, a vidéki városok továbbképzésre járnak a fővárosi parkolási társaságokhoz,…..
Ezt a lekenyerezően őszinte blokkot küldte nekünk vakond, mi nem vagyunk ennyire szélsőségesek, a meggyes Cerbonát például direkte szeretjük, bár lehet, hogy csak a módosult szájszervünk miatt...