Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szőke Viktória

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írta és fényképezte: Szőke Viktória Zúgó röptű virágbogarak és alacsonyan szálló kis hőscincérek landolnak egy fehér virágokba burkolózó bokron. Közelebbről nézve sokkal nagyobb a nyüzsgés. Kik ezek? A döngicsélő kuszaságban próbáltam összegyűjteni, hogy ezen az egyetlen bokron mennyiféle rovart,…..
Víz alatti tájkép. Óvatosan úszkáló jámbor halraj, leselkedő ragadozó és az év hala, a vörösszárnyú keszeg. Írta: Szőke Viktória (MTM Kétéltű- és Hüllőgyűjtemény)   Idén, 2019-ben, a vörösszárnyú keszeget (Scardinius erythrophthalmus) választották az év halának a Magyar Haltani Társaság…..
Az édesvízi halak a legszélesebb körben áttelepített élőlények közé tartoznak szerte a földön. Ennek okait az élelmezés, az akvarisztika, a horgászat és a közegészségügy terén kell keresnünk. Emiatt idegenhonos halfajok szinte már minden édesvízi közösségben megtalálhatóak. Februárban a soron…..
Pál János festőművész 70 éves. Műveiből ÉLŐ-VILÁG-KÉPEK címmel 2017. augusztus 21-ig kiállítás látható a Magyar Természettudományi Múzeumban.   Írta: Merkl Ottó (Bogárgyűjtemény) Pál János, a festő, évtizedeken át termelőmunkát végzett a Magyar Természettudományi Múzeumban. Még Kaszab Zoltán,…..
Besötétedett, elcsendesült a természet. Némi kósza motoszkáláson kívül csak a nád között és a partszegélyen loccsanó apró hullámokat hallani. Távol a folyón lassan haladó csónak sötét sziluettje dereng fel. Egyszer csak furcsa, öblös hangot sodor felőle a víz. Aztán megint hallani. A csónakban ülő…..
Szőke Viktória 2017.02.24 16:17:55
@Csaba121: A viza, bár legendás állata a magyar és az európai kultúrának, valójában egy tengeri halfaj, ami csak szaporodni úszik fel a folyókon. Egyébként az igaz, hogy nagyobbra nő a harcsánál.