Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bali Dávid

37 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A38 Hajó Stúdiózik a Martyrdöd 2014.03.27 16:55:10
A Converge augusztus 10-i koncertjét nemcsak amiatt várjuk, mert Jacob Bannon zenekara hat év után tér majd vissza az A38 Hajóra, hanem azért is, mert közvetlenül előttük a svéd Martyrdöd áll majd színpadra. A Skitsystem révén is ismert gitáros, Mikael Kjellman kultikus crust punk…..
Alig egy hónap múlva jelenik meg a Gliiterhouse és a Deathwish Inc. közös kiadásában a coloradói Wovenhand friss lemeze, a Refractory Obdurate. A 16 Horsepower révén is ismert David Eugene Edwards zenekara hat év után május 21-én az A38 Hajóra visszatérve mutatja majd be a tíz…..
Azt nem csak az élmény frissessége mondatja velünk, hogy Frank Turner első hazai koncertje minden előzetes várakozást felülmúlt, hanem annak a ténye, hogy a Million Dead egykori frontemberének tényleg mindene a zene. Erről tegnap a közönség is megbizonyosodhatott a brit…..
Március 2-án ötödik hazai koncertjét adja majd a finn Turisas az A38 Hajón, ám mind közül ez lesz az eddigi legkülönlegesebb, hiszen a korábban a Szigeten, a Heidenfest kiemelt fellépőjeként, valamint a Die Apokalyptischen Reiter és a Dragonforce vendégeként is bizonyító zenekar…..
A Missouri-beli Folk-O-Rama egyik élő sessionkoncertjén Frank Turner volt a DIY-label vendége, aki akkor épp orvosi javallat ellenére vette nyakába a gitárját: a márciusban végre Budapesten is fellépő énekes-dalszerző (akit a punk rajongói a Million Dead révén is ismerhetnek)…..
Tegnap ünnepelte 57. születésnapját a Monster Magnet dalszerző énekes-gitárosa és frontembere, Dave Wyndorf: a januárban ismét Budapestre látogató zenekar arca mára az egyetlen alapító tag a formációban, ám az elmúlt két évtizedben bekövetkezett változások is ki tudtak…..
Október 30-án, jövő szerdán adja majd első hazai koncertjét Európa egyik legmeghatározóbb és legkitartóbb post-rock zenekara, az idén fennállásának tízedik évfordulóját ünneplő svéd ef: a Képzelt Várossal közös lemezbemutatót tartó banda új nagylemezét, a Ceremonies…..
A mai nap folyamán jelent meg a Mamazone gondozásában a budapesti Képzelt Város harmadik nagylemeze, a múlt héten felvezetett Anatolij: a SuperSize falai között Horváth Attilával (Subscribe) rögzített anyag az első, ahol már Kovács Ákos (ex-marionette ID) hangja…..
Négy nap múlva, október 21-én jelenik meg a Képzelt Város harmadik nagylemeze, az Anatolij: a Hélium folytatása a nyár folyamán került rögzítésre, és ez lesz az első olyan albuma a fővárosi post-rock bandának, amelyen már a májusban az A38 tetőteraszán frontemberként…..
Bár januárban karbantartási munkálatok miatt zárva lesz az A38 Hajó, ettől függetlenül nem áll meg az élet, ha minőségi programokról van szó. Ezért is jelenthetjük be örömmel, hogy hat évvel legutóbbi klubkoncertjét követően a Club 202-be tér vissza a múltidéző,…..
Áprilisban az A38 Hajón adta első hazai koncertjét az H2O vendégeként az Ignite, a Death By Stereo és a Rise Against egykori, valamint jelenlegi tagjaiból verbuválódott Nations Afire, a zenekar pedig a napokban készítette el újabb videoklipjét a The Ghosts We Will Become egyik…..
Májusi, a Cult of Luna vendégeként adott koncertjét követően november 21-én immáron főzenekarként tér vissza az A38 Hajó fedélzetére a The Ocean legénysége. Napjaink egyik legfontosabb európai progresszív metalzenekara a május 1-i koncert előtt épp egyetlen nappal megjelent…..
Tegnap este a Toldi Moziban tartotta minikoncerttel egybekötött klibemutatóját az eddig énekes-dalszerzőként, valamint Karányi Dani vokalistájaként megismert Korbucz Sonya, aki szólóprojektjéből teljes zenekart verbuvált (érdekesség, hogy a korábban Kristóf Norbival is…..
A brit Basick Records az utóbbi években a djent, és úgy általában a kortárs progresszív metalszcéna egyik legmegbízhatóbb bástyájává nőtte ki magát, így nagy dolognak számít, ha egy zenekar már van annyira kiforrott és karakteres, hogy egyből itt mutatkozhasson be. Az…..
Immáron tizenkét éve annak, hogy először megrendezésre került az európai nyelvek ünnepe, ami a kontinens minden országában a nyelvi és kulturális sokszínűség ápolásáról, Európa nyelvi sokszínűségének bemutatásáról, valamint a nyelvtanulásra való ösztönzésről szól.…..
Ahogy a mondás tartja, minden csoda három napig tart, és ezt a Fish! tagjai is pontosan tudják, hiszen Krisztiánék most vasárnaptól számítva három napon keresztül ingyenesen letölthetővé teszik új nagylemezüket, a Konzervzenét. A 2011-es Sav folytatása egy különleges,…..
December 4-én ismét az A38 Hajó fedélzetén ad klubkoncertet a black metal történetének egyik legmeghatározóbb zenekara, a Satyricon: az új lemezzel visszatérő banda (amely eddigi egyetlen hazai klubkoncertjét is a 'Hajón adta) ma leleplezte vendégét is, aki nem más lesz a téli…..
Szeptember 6-án, négy nap múlva jelenik meg a Cargo Records terjesztésében és az And the Sound kiadásában Svédország legkitartóbb post-rock zenekarának, az idén fennállásának tizedik évét ünneplő efnek az új nagylemeze, amely a Ceremonies címet viseli. A hét folyamán már…..
Hét évnyi hallgatást megtörve a mai napon négy friss dalt osztott meg a hazai keményzenei élet egyik legmeghatározóbb alakja, a Neck Sprain. A február óta ismét aktív formáció ingyenesen letölthető új EP-je a God's Snake címet viseli, és a Heavyweight - 3rd Round című…..
Rendhagyó koncertre készül a Crystal Fighters, hiszen a májusban megjelent friss nagylemez, a Cave Rave egy különleges barlangkoncerten is bemutatásra kerül a banda nyári fesztiválturnéjának egyik szabadnapján. A november 13-án az A38 Hajó fedélzetén fellépő zenekar egy baszk…..
A tegnapi este folyamán tette végighallgathatóvá új négyszámos kislemezét a július 3-án az A38 Hajó tetőteraszán koncertező Meet Me Midway. A holnap a The Grenma 300. koncertje előtt bemelegítő Our Youth énekesének és gitárosának akusztikus projektje, amit főleg Bon Iver,…..
A black metal második hullámának szerelmesei aligha bánhatják majd, ha beköszönt 2013 tele, hiszen december 4-én egy olyan produkció térhet vissza az A38 Hajó fedélzetére, amely saját aktualitásán túl is exkluzív élménnyel kecsegtet majd. Hét év után ugyanis ismét fővárosi…..
Az epikus és végtelenül szórakoztató progresszív metal szerelmesei igazán örülhetnek, hiszen a tavaly decemberben az A38 Hajón a Fear Factory oldalán teltházas koncertet adó kanadai dalszerző-zseni, Devin Townsend elkezdte megírni a 2007-ben megjelent Ziltoid The Omniscient…..
Három évvel a nemzetközi áttörést (na meg az Epitaph-szerződést) meghozó Fake History megjelenése után végre új anyaggal rukkol elő az utóbbi évek egyik legeminensebb Glassjaw-tanítványa, a saját útra lelt post-hardcore üdvöske Letlive., akik The Blackest Beautiful címmel…..
A Record Store Day alkalmából megjelentetett Bled Dry 7" után végre ismét egy friss szerzeményről rántotta le a leplet a június 17-én ismét Budapestre látogató BoySetsFire. A Closure a zenekar visszatérő lemezén, a While a Nation Sleepsen lesz majd hallható, ami hét év óta az…..