Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ben Franklin

0 bejegyzést írt és 1864 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Világbank: a romániai GDP idén először meghaladta a magyarországit Economica.net 2021. október 30., szombat, 13:44 Romániában idén először haladta meg az egy főre eső bruttó hazai termék (GDP) mértéke a magyarországi mutatót, és ha marad ez a tendencia, akkor két éven belül Lengyelországot is…..
Ben Franklin 2021.11.05 11:27:30
A roman GDP/fo a magyarnal joval kevesebb, szoval az egesz poszt humbugra epul, amit egy kattintassal ellenorizhetett volna a szerzo

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)_per_capita

Magyarorszag 17000
Romania 13000
nominalis GDP

Na nem mintha ennek tul nagy jelentosege lenne, mert ez nem az eletszinvonalat mutatja, arra jobb az arszinvonallal korrigalt GDPt nezni.
Ben Franklin 2021.11.05 13:41:08
@body_andras: Mert sok pakisztani vendegmelos van Romaniaban

Amugy nem minden szar, a foutjaik rendbe vannak hozva, Erdelyben meg alt. a magyar faluk jol neznek ki, a roman telepesfalvak meg puttok
Folytatja „stoppos kampányát” a kormány abban a reményben, hogy a bizonytalan szavazók jelentős részét sikerül saját táborába terelnie. Azzal ugyanis, hogy Rogán Antal és kommunikációs gépezete Gyurcsány Ferenccel riogatja az embereket, el akarják terelni a figyelmet Orbán Viktor és körének zavaros…..
Nincsenek könnyű helyzetben a magyar kormány potentátjai, hiszen hivatalból kell ellentmondaniuk a tényeknek. Másként fogalmazva: azért kapják a fizetésüket, hogy hazudjanak. A szóvivőknek, kommunikációs akrobatáknak különösen nehéz feladatot adott az élet Orbán Viktor mellett, mert olykor olyan…..
Ben Franklin 2019.07.05 12:17:40
@niemehrov: persze persze nincsmas

Meg sirjatok a mikulas majd hoz komcsi sajtot
Ben Franklin 2019.07.05 12:29:39
@niemehrov: ez baromsag, eleve. En indexes olvasok a legtobbet, es szemben nem Jutna a libsikre szavazni, ergo kire szavazok?

Plusz Meg a nyugger videki szuleim is a netrol szerzik az infot. A bolsik, mint mindig, hazudnak, 20 eve amikor Meg align volt mo-n otthoni net minden az komcsike volt az volt am a szabaccsag
Ben Franklin 2019.07.05 12:34:29
@miért: egyenlo feltetelek, nana

Orban ne vegyen TVt a bolsiknak, sanyaru helyzetukben? Te normal is vagy amugy?
Hajdu Nóra elemzése A lisszaboni szerződés (az unió alapszerződése) nem rendelkezik a csúcsjelölti rendszerről, vagyis nem kapcsolja össze normatív módon az EP választások eredményét a bizottság elnöke tisztségének betöltésével (csak annyit mond, hogy a Tanács az EP választások eredményének…..
Ben Franklin 2019.07.04 17:09:24
@Világít a torony: sivalkodj
Ben Franklin 2019.07.04 17:47:41
@rfbzs: sivalkodj
Nincs logikus magyarázat az akadámiai struktúra szétverésére - csak hatalmi, politikai indokok. Senki ne gondolja egyetlen pillanatig sem, hogy ettől jobb lesz az országnak - csak Orbán csicskáinak jut több konc...
Ben Franklin 2019.07.04 17:52:22
@Attilajukkaja: kozerdeku problema pl. sipos rabszolgatorveny
Ben Franklin 2019.07.04 18:00:22
@6.Lenin: haggyad, autista.
Ben Franklin 2019.07.05 06:28:20
@Törpvadász: ja ja Meg minden jol mashol
Egy apának a legnagyobb büszkesége a gyermeke. Nyilván jól esik vele tündökölni, de bármennyire is szeretné, nem lehet mindig kitenni a kirakatba. Pedig egy egész éjszaka munkája van benne – ami valójában csak néhány perc, de ekkor már ki emlékszik erre. Legfeljebb anya, ő még biztosan, főleg ha még…..
Ben Franklin 2019.07.04 23:27:51
@Pár dollárral többért: Hat, a szakportalok (totalcar) mast Mondanak.

De figyelj, ha igy mukodik az a trukk, akkor szerintem a kormanynak el kene venni plusz 2 misit a nagycsaladosoktol, amikor autot vesznek, Hatha az a trukk mukodne...

Te kib**tt idiota
Barkóczi Balázs politológus (IDEA Intézet) Egy időközi polgármester-választás eredménye még ekkor is inkább sajtószenzációval bíró esemény, mint a parlamenti választások eredményeit akár mikroszinten is előre valószínűsíthető aktus. Kép: Blikk..
Ben Franklin 2018.01.09 19:54:35
Na, akkor a tegnapi havas kitérő után következzen a már hétfőn belengetett (és általatok megszavazott) írországi párposzt, azaz Kisrumpf férjének írása az érem másik (nem túl fényes, inkább rozsdás) feléről. Lássuk tehát, mi az, ami idegesítő Írországban! (A képeket köszönöm Kisrumpfnak, aki ezzel…..
Amikor elindult a Viszlát, kétharmad! blog, majd az arra épülő mozgalom, sokan nem értették, mit akarunk a kétharmaddal. Hiszen el kell söpörni a Fideszt, egyszerű, mint az egyszeregy, nem? Szeptember óta azonban sok víz lefolyt a Dunán, és most mintha az ellenkező végletnél tartanánk: a sajtóban…..
Ben Franklin 2017.12.13 23:22:21
@Boross Bence: a viszlát2/3 nem jelent nyelvtanilag kormányváltást

valószínü is hogy ha nem lesz 2/3, akkor azt az ellenzék az elmúlt10 év legnagyobb sikereként akarja majd eladni
Bástya elvtársat már észre sem veszik. ..
Ben Franklin 2017.12.07 21:16:17
@6.Lenin: Azért arra kíváncsi lennék, ki a másik 27, főleg a keleteurópaiakra. Az új cseh miniszterelnök ugyanis totál lipsigyülölő és oligarcha is egyben, Csányinál a leggazdagabb magyarnál 6x nagyobb vagyonkával.

A Politico szempontjából tök érthető Simicska, mert itthon ő a legveszélyesebb Orbánra, aki a legveszélyesebb a lipsi mestertervre.

Tehát a politico szerint Orbán Erópa egyik legveszélyesebb embere, de ismerve a kiadványt ennek igazán szívből örülök.
Magyarország nem szállít 1000 buszt Iránba, csak kifizeti, hogy a perzsák gyártanak maguknak. A NER már megint át lett verve. A választókról nem is beszélve...
Ben Franklin 2017.12.06 21:28:33
@HaD: nem merült fel semmi, csak a b1 nevü ballib blog próbál vmi sztorit kreálni, alapanyag nélkül

holnapig kitart, bár nem biztos
2011-ben, a munkáltatók hazai „uralkodásának” idején, magas munkanélküliségben, kínálati munkaerőpiacon egy blogger megírta kis posztját, miszerint „Tőlem ezért nem kapsz munkát”. Leírta, hogy az ideális munkaerő az egyenlő a rabszolgával, hogy neki igénye, hogy úgy és akkor rúghasson már ki…..
Ben Franklin 2017.12.02 08:59:01
@Serrin: Nem kell olyan messzire menned, itt van Prága, a fizetési sávot meg szokták adni a hirdetésben, a junior v. pár éves tapasztalatos munkáknál szinte mindig, a hosszú tapasztalatot igénylőknél, vezetői helyeknél meg néha.
Legalábbis az expat melóknál...www.expats.cz/jobs

Bár nem olyan nagy truváj ez, ma már annyi weboldal foglalkozik fizetésekkel, hogy elég pontosan be lehet lőni mennyi az annyi.
Elképesztő dumákkal soroltak be a Fidesz mögé egyes baloldaliak. Az ő hamis érveiket cáfoljuk most meg. Újra az érdeklődés fókuszába került a határon túliak szavazójoga, miután a Demokratikus Koalíció aláírás-gyűjtésbe kezdett az intézkedés visszavonásáért. A DK célja világos: a népakarat nyomását…..
Ben Franklin 2017.11.30 21:57:59
@Bogyó 2: Hát részben értem amit mondasz de csak részben.

Hála Istennek meg az EUnak maguk az államhatárok -és így az állampolgárság - már nem ugyanazt jelentik mint 20-30 éve. Ráadásul most a szlovákokkal és a románokkal elég normális a viszony.

De azért a külföldi magyarokkal hol így, hol úgy bántak /Meciar pl./. A kárpátaljaiaknak és a szerbiaiaknak pedig kézzel fogható előny az EUs szabad munkavállalás, ami a magyar állampolgársággal jár. A mindenkori magyar külpolitika meg hol így, hol úgy képviselte, amennyire lehetett, az ő etnikai-kultúrális érdekeiket, az ő országuk többségi nemzetével szemben. Igy nekik sem volt mindegy, ki volt éppen hatalmon Magyarországon, ők is érezték a következményeket.

Kár, hogy a baloldal nem lehetőségként tekint rájuk, hanem megsértődött. Ott van 800ezer új magyar állampolgár aki még sosem szavazott senkire, nyugodtan el lehetne menni kampányolni, vagy valami jobbat, vonzóbbat ígérni, mint hogy elvesszük a szavazati jogotokat.

Vagy nem?
Ben Franklin 2017.11.30 22:38:14
@Bogyó 2: Hát az tényleg igaz, hogy a Fidesz a maga érdekeire figyelt, amikor állampolgárságot osztogatott, de ugyanezt teszi amikor rezsicsökkentést osztogatott, ilyen a politika mindenki szereti az osztogatást.

De nem akkor kezdődött a baloldal 'htm ellenessége', és nem is a népszavazáskor, ez még a múlt rendszerbe nyúlik, és egyik fiatalabb baloldali sem változatott ezen, valamiért. És a fidesz se ezzel kezdte az osztogatást, hanem a magyar igazolványokkal.

Én ezt nem értem, lásd. a htm állampolgárok 80%-a sosem szavazott a fideszre /se/, így is fel lehetne ezt fogni.
Azt én tudni vélem hogy Gyurcsánynak mi a rövid távú célja ezzel a kampánnyal, de ezzel hosszú-hosszú távra beáldozza a békét a határon túliakkal a baloldal, és jelenleg ők is potenciális szavazók, tehát Gyurcsány megnehezíti a valamikori baloldali kormányváltást ha maga ellen hangolja ezeket a szavazókat. A Jobbik más utat választott, ők eljárnak kampányolni külföldre, majd 2018ban kiderül, mire mennek vele.
Mekkora fehérjebevitel szükséges egy hobbisportolónak, és annak, aki bitang izmokat akar építeni? Az izomépítéshez szükség van fehérjeporokra? Dr. Marics Balázs sporttáplálkozási szakértő vendégposztja következik...
Ben Franklin 2017.11.30 22:09:52
@Asidotus: Az aerob mozgás miatt. A nagyobb izomtömegnek mi az előnye?

Mondjuk adótanácsadó vagyok, és hétvégente túrázom. Ha 100km-t megyek naponta, akkor sem lesz nagyobb az izomtömegem, plusz nem kell a nagy hátamat cipelnem, amire adótanácsadóként semmi szükségem, lesz hely a hátizsáknak. És abban több napra való kaját tudok vinni, mert kisebb az alap-anyagcserém mint a gyúrós haveromnak aki a 3. napra mindent felzabál aztán éhen hal én meg mehetek még egy hetet a cuccommal. Sőt még a gyúrós haver nagy hátát is felzabálhatom, ha megszorulok.
Simicska Lajos után szabadon egy másik szó jutott eszembe a címadás során, de maradtam inkább ennél a szalonképesebb kifejezésnél. Összeszedtem 5 közszereplőt, akik talán a legtöbbet ártanak a mai magyarországi politikának, közéletnek. Már most elárulom, Orbán Viktor nem lesz rajta. Ennek nem az az…..
Orbán egykori, évtizedes harcostársa csak nem nyugszik. Plakátfestős késztetései mellett immár hosszú interjút is adott a Simicska Lajos, akit aktív oligarcha korában még lefényképezni sem nagyon lehetett. Azt azonban továbbra sem árulja el: érdemes-e tőle várni a megváltást...
Egy választási évben igen csak kínos, amikor tömegek kígyóznak az ingyenkonyhák előtt. Igazából nem csak választási évben: mindig kínos. Arra emlékezetet, hogy nem elég szóban hirdetni, hogy Magyarország jobban teljesít, hanem tenni is kéne már érte valamit. Amiben a Nemzeti kétharmad elég kétes…..
Ben Franklin 2017.11.29 21:36:13
@morph on deer: Mind1 miben hiszel, az hogy több szegény van-e vagy kevesebb ezek szerint a saját egyéni hangulatodtól függ, a poszter is így gondolja, mert konkrétumokat elfelejtett mellékelni.

Szegények mindig voltak és lesznek is, konkrétan még akkor sem tartanám jogosnak a külföldre távozottak családjáról való külön állami gondoskodást, ha Svájcban élnénk, ezt elvben sem tartom helyesnek, elsősorban a fiatalok dolga hogy a saját öregjeikről gondoskodjanak, leszámítva persze az állami minimumot ami mindenkinek jár.

A minnél kisebb állami újraelosztás a minnél kevesebb lopás garanciája, nekünk nem jött be a kommunizmus, ha a svédeknek igen, az az ő dolguk.
Ben Franklin 2017.11.29 23:39:46
@morph on deer: Nálunk is rászorultsági alapon megy a munkanélküli segély is, meg a szoc segély is, ami sokkal több mint a rezsicsökkentés összege/fő.

De elvben ezzel egyetértek, a rezsicsökkentést ideje kivezetni és visszaállni a piaci árakra, már nincs válság.

"Amúgy ott nem “kötelesség” a hozzátartozókról való gondoskodás, ott azért fizetsz adót, hogy legyen miből finanszírozni ezeket a dolgokat. "

Hát nevezzük nyugdíjbiztosításnak, de ez nálunk is így van. Gondolom a svéd tehetősebb idősek nem/csak/ a nyugdíjukból élnek jól, mert a gazdagok sehol sem támaszkodnak az államra. A gazdagnak nem éri meg más nyugdíját fizetni, ezért kötnek ki vmi vállalkozásban, mert magas keresetü alkalmazottnak lenni nagy cumi adó és járulékszempontból.

A svédek nem a stadionjaink óta gazdagabbak, amik elenyésző kiadások. Mondjuk én egyben se voltam, tehát nekem feleslegesek, de nem voltam a nyíregyházi színházban sem, mert messze van, és nem is leszek.

A svédek nagyon bomlott agyúak, sajnos. Bár még mindig van mit tanulni tőlük más téren, de az újsvédek nem fogják kitermelni a nyugdíjra valót, szóval hülyeséget csináltak. Elhitték hogy a migrik rászorulók, így minden migri oda akar menni. Ez nem volt okos húzás szvsz.
Ben Franklin 2017.11.30 02:19:06
@morph on deer: Én ezt nem kétlem, mármint a barátságosabb hozzáállást és a bizalmat egymás iránt, ez alapvetően minden kényelmes társadalomban adott, a bizalmatlankodás, sunyiskodás meg minden ex-szoci országban megvan.

Nem is csoda, mondom tanulni mindenkitől lehet, és érdemes is, de elájulni sem tudok a svédektől, több száz éve nem volt háború a területükön, míg nekünk mindből kijutott, mert ott van az ország, ahol. Pl. a lokáció és az időjárás miatt nincs az a pénz amiért én Északra költöznék, de ettől még szimpatikusak. Beilleszkedni viszont mindenhol nehéz külföldön /nem is feltétlen van rá mindenkinek igénye/, teljes embert kíván.
Rendőri kísérettel, bilincsben, vezetőszáron cibáltnak egy embert. Önnek mi jut eszébe, ha meglát egy ilyen jelenete? Ártatlan lehet, illetve megilleti az ártatlanság vélelme Bűnöző Mindenki őszintén nézzen magába, és úgy döntsön: valójában milyen negatív érzéseket társít egy ilyen képhez. A…..
A kollektív amnéziában reménykedik a Fidesz, amikor a Jobbik és Simicska Lajos viszonyát firtatja. De néha akad, aki kiesik a szerepből. Most épp az egyik kedvenc nemzeti nagytőkés, Széles Gábor buktatta be csúnyán Orbánt...
Ben Franklin 2017.11.27 19:32:23
@Sporende: Miert milyen alternatíva van?
Ben Franklin 2017.11.27 21:32:49
@igazi hős: Annyira nem rövid a választók agya, hogy tudják, a ballibnél a halál is jobb.

Namost, megnézik mibül lehet választani, aztán eldöntik ki fogja nagyobb eséllyel megalázni a ballibeket jövőre, Vona vagy Orr bán. S máris könnyü a döntés.
Régi mániája Orbán Viktornak, hogy míg a Kelet országai feljövőben vannak, addig a nyugati hatalmak hanyatlanak. Minden alkalmat megragad a magyar miniszterelnök arra, hogy ennek a meggyőződésének hangot is adjon, és az sem zavarja, hogy a hanyatló Nyugatról ingyen pénzt fogad el, Kelet viszont…..
Ben Franklin 2017.11.27 20:09:05
@MACISAJT: A ballibek csak egy nagy projektbe vágtak bele, a 4es metróba, azt se fejezték be, de legalább eladósodott az ország.

Orbánék felépítették a Várbazárt, átépítik a teljes Ligetet, felépítettek 100 stadiont és egy tucat nagy kórházat, Pakson kezdenek dolgozni plusz giga vasútprogram - persze folyamatos autópályahálózat bővítés mellett

Az adósság meg megy...lefelé. Durva dógok ezek, bárcsak megin a ballib vezetnéa....apjuk f*szát!
Ben Franklin 2017.11.27 21:30:04
@stim: Nyilván nem magunknak épül ez a vonal, hanem Európának, az AliExpressnek stb. Nem hozzánk fog jönni az áru nagy része, hanem nyugatra. Hogy mi a mi előnyünk belőle, az jó kérdés, de tény hogy mehetne Szlovénia-Ausztria felé is a sín, meg Mo-t megkerülve szlovákokon, lengyeleken át is.

Mégsem arra megyen.
Ritka az olyan poszt, aminek az olvasása (szerkesztgetése) során gyakorlatilag végigröhögöm az egészet, de a mai ilyen. Aki olvasta Gaben egy héttel ezelőtti posztját a 10 (+1) ponttal arról, miért jó Ausztriában élni, az már sejtheti, mire számíthat, aki pedig nem, az sürgősen pótolja, mert anélkül…..
Ben Franklin 2017.11.27 20:20:50