Regisztráció Blogot indítok
Adatok
exbikfic

684 bejegyzést írt és 355 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mickey webnaplója Hamvazószerda 2024.02.14 17:13:55
Hamvazószerda van. Nem voltunk misén. A hamvazás barka hamujával történik szöveg kíséretében. Emlékezz ember, hogy porból vagy és visszatérsz a porba. Vagy: Tartsatok bűnbánatot, és higgyetek az evangéliumban. *** Elesett vagyok, pedig nem is estem el. Elesettségem oka felső légúti fertőzés. Bár…..
exbikfic 2024.02.14 22:27:34
Mickey webnaplója Covid 2022.12.08 15:28:02
Reggel óta gondolkoztam, hogy ma mivel borzoljam türelmes olvasóim idegeit. Már annyiszor megírtam, hogy az egészségem nem igazán jól szolgál. Nyiff-nyaff. Persze, öregszem. De ezen felül is okom van panaszra. 6-án este kezdtem kevéssé érezni az ízeket. A folytatás ugyanerről szólt. Ma az…..
Az foglalkoztat mostanában, hogy képzeletben visszaidézzem-e azokat az utcákat, amelyeken fiatalságom idején jártam, egyedül, társakkal, s amelyeken szép és kevéssé szép élmények értek. Van ennek előzménye, hiszen egyszer az általam naponta igénybe vett 29-es buszjárat megállóiról írtam, máskor meg…..
Mivel vizsgáztatásra vár az autónk, és nászom műhelyébe került, a változásig gyalog megyünk misére. A korábban nagyjából vízszintesnek látszó utcákról kiderült, hogy emelkednek enyhén. Nekem már nem egészen mindegy. Minimum e héten, de amíg újra autó közelébe nem érünk, gyalogolunk. ehet, hogy ez a…..
Mickey webnaplója Jigsaw puzzle 2021.05.13 00:11:13
Az angol szóra egyetlen fordítási javalatot találtam: Kirakós.  Igaz, kirakós, de azt gondolom, hogy a szókirakó is kirakós, és mégis teljesen más. Kirakós a négyzetbe tömörített néhány idom is, amelyből sokféle mintázatot lehet árnyképek alapján összehozni.  Alighanem még ezeken kívül is…..
Mickey webnaplója Vissza Prokophoz 2021.03.10 16:58:23
Az Innen-onnan találomra c. kötetből szemezgetek. Oltakozásig van még idő. Sebtében ide másolom Prokop szövegét az osztálytalálkozójukról. Bármelyik saját találkozónkon én is felolvashatnám a mieinknek, akik közül immár tizenhárman örökre igazoltan távol. R.I.P. „Sajnáljuk az élőket, akik nem…..
exbikfic 2021.03.10 18:15:01
@exbikfic: Bocsánat, a billentyűzetem egy ideje már annyira öntörvényű, hogy ide-oda dobál és kitöröl betűket, ha nem figyelek oda.
Tehát javítom: Remélem, ápr. 20 körül tényleg védett leszek,... stb. :)
A poszt nem nagyon bírja el, hogy vegyes salátamód keveredjen benne a komoly és a laza téma. Ma mégis erre a rugalmaságra edzem azt, aki hajlandó végigolvasni e sorokat. Melyikkel kezdjem? – kérdezi a pácienst az orvos. Én is kérdezhetném, de mivel magamnak kell eldöntenem a sorrendet, a komollyal…..
Mickey webnaplója Dó, ré, mi 2020.09.14 14:36:55
Aki képes kottát olvasni, azt hiheti, hogy ez természetes. De nem az. Több dolog jut eszembe a téma kapcsán. Az elhunyt karmester, Oberfrank Géza írta visszaemlékezésében, hogy nem egy jeles operaénekes a kottaolvasás analfabétája volt. Ő aztán némelyiket próbálta bevezetni a kottaolvasás…..
exbikfic 2020.09.14 23:00:52
@emmausz: :)))
Talált szövegek:...jó móka volt készíteni és együtt alkotni. Sok munka volt, de hatalmas kreatív tett, és annyira elégedettek vagyunk… Szeretlek, édesem, legyen nagyszerű heted és boldog születésnapod. A gyerekek annyira jól érezték magukat a patakban annak ellenére, hogy milyen hűvös volt a víz,…..
48 éve együtt Ma már elmondhatjuk, hogy nem engedünk a 48-ból. Bár csaknem fél évszázad telt el azóta, jól emlékszem arra a napra, esküvőnk napjára. Már felhoztuk a csokrot, már felcipeltük a hidegtálakat, akkor még nem reccsent meg lépteim alatt a körgang betonja, (vagy 30 kilóval voltam…..
Ha már elkezdtem, most folytatom. Az esti himnusz párja a reggeli ima. Ez is verses és „fentebb nem”-ben íródott. Ahogyan élményem fűződött az esti imához, fűződik bőven ehhez is. De régen is volt, szűk ötven éve, hogy Bakonybél egyik legelőszakaszát, egy félszigetként elterülő rétet vettünk célba…..
Mickey webnaplója Hogyan tovább 2019.12.03 06:39:18
Túl vagyok az Északnyugati átjárón. Igen fordulatos a hosszan hömpölygő szóáradat. Folyton meglepetéseket tartogat, ez ösztökéli az olvasót a további kitartásra. Nem úgy végződik a regény, mint ahogyan egy klasszikustól elvárná az ember, meglehetősen szertefutó gondolatok vezérlik a szereplők…..
Mickey webnaplója Közöd? 2019.10.10 06:15:34
Az emailek, SMS-ek korában és a twitterek korában, az Y, Z és alfa-generációk korában a szleng igen sok rövidítést használ az egymással való kommunikációban. Az egyik ezek közül a Közöd? Igen, ebben a kérdő formában. Ugyanis ennek a rövidítése: Van hozzá valami közöd? Mivel népsűrűségünk…..
Mickey webnaplója Köszöntőkről 2019.09.24 06:09:05
Ma hajnalban már nem jött álom a szememre, gondoltam, hogy megírom mai posztomat, ha már így esett. Engem a piaristák némi igényességre oktattak (több-kevesebb sikerrel). Nem szerették az olcsó megoldásokat, a közhelyek pufogtatását, a levél helyett néhány szóban megírt képeslapok küldésének a…..
Augusztus 20. Csia születésnapja, Isi névnapja. Akik ismerik, hitelesíthetik állításomat, akik nem, azok előtt rejtve marad az ünnepeltek kiléte. Reggel katonai parádé, majd légi attrakciók Bp-en és más  városokban. Néha a franciák is itt vannak ezen a napon, amikor rendre felhangzik a…..
Valamikor, késő tavasszal vizsgáznia kellett a kocsimnak. 150–250 000 ft-ra saccolta a várható javítási költségeket a szakszerviz, és visszaadta azzal az autót, hogy ők nem menedzselik le a javítást. Ez két napomba került. Feri nászuram vállalta a vizsgáztatásra való felkészítést saját cégén…..
Egyszer talán valami fontosat írok le, annál is inkább, mivel ma a perikópa többek között arról szólt, hogy „beszédetek legyen igen igen, nem nem. Ami ezeknél több, az a gonosztól van.” Mivel megígértem magamnak, hogy lehetőleg naponta írok, és nagyon fontos esemény nincs, kénytelen vagyok addig…..
Mickey webnaplója MIT MIÓTA? 2019.06.03 10:40:37
Mióta van a tanúnak memóriazavara? Mit mióta? – kérdez vissza a tanú. Bizony előfordul időssel, fiatallal, hogy feledi a pin-kódot, mint M. a közértben. Vagy cserbenhagyja rövidtávú memóriája, mint V-t, aki elfelejtette saját wifi-kódját. Előfordul ilyesmi. De ugyanő elfelejtette azt is, hogy hová…..
Móra Ferenc 1934-ben bőrkötésben kiadott Sokféle c. munkáját hoztam el a könyvmegállóból (megjegyzem, ezt a kötetet az antikvárium 3800 forintért kínálja eladásra). A kötet Ilyenként nincs fent az elektronikusan olvasható könyvek között a neten, pedig kerestem volna benne egy kifejezést, amit a…..
Móránál olvasom a kófic szó jelentését. Haszontalan ember; hitvány, erkölcsileg értéktelen fickó. De jelent ízetlen hitvány levest is. A szó eredete a kotyvalékra, moslékra, kótyonfittyre vezethető vissza. Mivel leginkább embereket jellemeztek vele, mind a mai napig azt hittem, hogy a fickó a szó…..
Álmodom. Arról álmodom, hogy éjszakáimat álom nélkül töltöm. Azért álmodom erről, mert újabban furcsa álmaim vannak, amelyek inkább ne lennének. Gyerekkoromban visszatérő álmom volt, hogy mégis van biciklim, de mégse tudom használni, mert a pedáljai lent lógnak a tengelyen. Nem tudom hajtani. Egy…..
Morgómedve Egy blog vége 2018.11.23 17:09:10
Napok óta rágódom a dolgon, aztán döntöttem: beszüntetem a blog írást. Márciusban volt 12 éve, hogy írom, belefáradtam. Úgy érzem nem csak én, a Morgómedve elnevezésű blog is elfáradt. Úgy érzem mindent kiírtam magamból. Nincsenek megíratlan emlékeim, történeteim. A fogalmazás is egyre nehezebben…..
Rövidtávú memória Másodszor fordult elő velem, hogy egy idő elteltével újra megvettem a FülesBagoly korábbi számát. Magyarán a rejtvényfüzet azonos számának kétszer ugrottam neki megfelelő időtávolságot hagyva a rejtvényfejtések között. Csaknem meglepő, hogy másodjára is hasonló nehézségeket…..
Nem divat már a Flash mob, legalábbis én már nem nagyon találkozom vele. Írhatnék Villámcsődületet is, de nem írok, mert szerintem nem fedi le teljesen az angol elnevezést. Ebbe a mostaniba is véletlenül futottam bele, de mivel tetszett úgy gondolom megosztom olvasóimmal is. Maga a Flash mob is…..