Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ae_

53 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A venezuelai származású Arca-t mostanában talán az új Björk lemez kapcsán említi a legtöbb híradás, amelyen – csakúgy, mint FKA Twigs és Kanye West legutóbbi albumain -  producerként működött közre. Amikor éppen nem más előadókkal dolgozik együtt, akkor megjelentet egy…..
Ha a the Weeknd, a Clams Casino, vagy akár a How To Dress Well zenei világa kedvedre valók, akkor a The Code nevű a brit csapat közösségi csatornáin is érdemes nagy erőkkel nyomnod a Follow gombot. Légies, ködös álomszerű muzsikák, ugyan néhol 4/4-es ritmusok tűnnek fel, de…..
Itt vannak a téli leárazások, ha valamit érdemes ilyenkor beszerezni, akkor a klasszikus, drágább kasmírdarabok ebbe a körbe tartoznak. Ez a különleges alapanyag nem véletlenül a világ egyik legdrágább természetes textilanyaga, hiszen a 3-5 ezer méteres magasságokban élő…..
A Whities label az első megjelenése kapcsán már szóba került itt a blogon. Kilenc hónappal a Terron EP-je után "megszületett" a kettes számú kiadvány,amelyen mindjárt három zenét is kapunk a bristoli Kowton-tól. Ha igaz a babona, mely szerint azt csinálja az ember egész évben…..
Amikor reggel félálomban igyekeztem lenyomni a telefonom ébresztőjét, még nem sejtettem, hogy tök másról fogok posztot írni, mint amit eredetileg elterveztem. Mit tegyek, közben szembejött ez a - még december elején megjelent -  csoda EP a Soulection-közeli Mr. Carmack-től , ami…..
Létezik olyan hétpróbás producer, aki remixelt már Cerebral Ballzy-t de  közösködött a Bonde Do Role-al is, ugyanúgy jelent meg zenéje a Mad Decent-nél mint a Hyperdubnál. Ő pedig nem más, mint a  Mumdance néven alkotó londoni Jack Adams. A következő állomás 2015…..
Engedjétek meg, hogy egy magányos track helyett egész szentélyt emeljünk ma Mensah Andersonnak, aka. New York Transit Authority-nek az egyzenén: mint a mindent vágó kés a TV Shopban: igaz, hogy mindent vág és örökké éles, de ha most megrendeli, azért adunk még hármat, absolut…..
Nem teljesítettem az ígéretemet. De meg tudom magyarázni, én ártatlan vagyok! Az úgy volt, hogy valószínűleg bejelezhetett a tűzjelző készülék, emiatt nem közlekedett az üveglift a hegy gyomrában, amivel felmehettem volna meghallgatni a Vessel live-ot.  Viszont ezen a programon…..
minden napra egy zene Vessel - DPM 2014.10.23 09:10:00
Az ősz az új nyár? A nagy szabadtéri eseményekkel zsúfolt szezon után például október végén is van hová menni, ha több napra kíván elmerülni az elektronikus zenében az ember. Idén sokadjára is egybekötjük a fesztiválélményt egy kis kirándulással és a szomszédba megyünk…..
Múlt szombaton Londonban volt alkalmam - Gaslamp Killer, Free The Robots és Lost Midas mellett - először élőben hallani az LA-i  Brainfeeder műhely egyesült királyságbeli nagykövetét, Lapalux-t.  Az este összességében remek volt, a producer Lost Midas-től vette át a pultot és…..
Már több morzsát is felcsipegethetett a közönség a szeptember végén megjelenő új SBTRKT albumról, ezek alapján pedig igen jónak és érdekesnek ígérkezik a Wonder Where We Land. Már alig várom a "földet érést", tetszett a Higher, nem is beszélve a Temporary View…..
Untold újra az egyzenén! A mai ajánlatom tőle a Bleep.com idén májusban megjelent tizedik születésnapi válogatáson szerepelt, olyan előkelő társaságban, mint például Dabrye, az Autechre, Machinedrum, vagy éppen az Onenothrix Point Never és a Fuck Buttons. A Motion the Dance -re…..
Régen volt már drum and bass, úgyhogy ezt a csorbát haladéktalanul ki is köszörüljük, méghozzá nem is akárkikkel. A brazil S.P.Y., csakúgy mint a hozzá képest veteránnak számító Total Science-ék A-ligás producerei a műfajnak, (akik egyébként itthon is több alkalommal…..
Az lesz, hogy ma este sztrájkolok és nem megyek sehova. A sok nyári program közepette néha el is felejti az ember értékelni az otthon, nemes magányban töltött időt. Ez eddig egészen úgy hangzik,mintha valami csajos blogra írtam volna, akkor már maradok is a kaptafánál. Tehát az…..
„Fucked ambient”, bedroom-techno” - írták a kritikusok, avagy ha ma csak egy zenét hallgatsz meg, ami olyan, mintha Burial felcsapott volna techno-producernek, akkor ez legyen az!   A 1080p label művészei, az angol Perfume Advert duó és az amerikai M/M éppen tegnapelőtt adták…..
A "női James Blake"?  "Grimes felnőtteknek"? Az ismerőseim több pártra szakadtak: a rajongók ellenében mások álláspontja inkább az, hogy a művésznő - akit már méltattunk itt a blogon- tulajdonképpena 90-es évek triphopját "csomagolja újra". Ha így is van, baj ez?…..
  Egész tegnap éjszaka azt álmodtam, hogy munkaügyben emailezek, majd teljesen indokolatlanul felébredtem reggel hatkor. Tudományos tény, hogy az ember mindig olyankor találja meg a világ legpihentetőbb alvópózát, amikor éppen már csak egy rövid szundításra van ideje, így…..
  Hogy jön Gazelle Twin a Modeselektorhoz? Az összekötő kapocs a brit feltörekvő producer, Alex Banks, akinek múlt héten, a Modeselektor kiadóján megjelent EP-jét Elizabeth Bernholz koronázza meg hangjával. Az ének mellett természetesen a zene sem kispályázik! A Monkeytown-nál…..
Már megint idült dallamtapadásom van. A helyzet komolyságát jól érzékelteti, hogy eredetileg valami teljesen mást akartam ma közreadni itt, de a Jealous addig-addig szólt a fejemben, míg egyszerűen kitúrta a másik jelöltemet. Mondjuk mi tagadás, nagyon bírom is őket, a kettős…..
A hétvége már a spájzban van, az alábbi play gomb lenyomásával pedig máris sokat tehetsz azért, hogy a hátralévő munka, és úgy általában a nap kellemesebben teljen. Taylor édesapja az a Bobby McFerrin, akinek például a  „Don’t Worry, Be Happy” –t is köszönhetjük. (Ez…..
Az ikea termék - hangzású művésznév mögött a lengyel Piotr Kaliński áll, aki jó néhány EP mellett albumaihoz már a második strigulát húzhatja be az idén februárban megjelent Worship Nothing-gel. A 12 szám nem kifejezetten a táncparkettre irányít, sokkal inkább a…..
Az egyetemi kommunikációs tréningen – amellett, hogy Zoltánt kinevezték marslakónak, és szavak nélkül kellett elmagyarázni neki, hogy vegye fel és kösse meg a cipőjét - volt olyan gyakorlat is, hogy egy számodra ideális helyre kell képzelned magad. Én most is szeretnék egy…..
  Az 'rnb" kifejezést látva kéretik nem azonnal elkapcsolni. A Night Slugs kiadónál nagyon érzik, hogyan lehet úgy elegyíteni ezt a műfajt másfajta hangzásokkal, hogy valami egyedi, azonnal felismerhető és újszerű végeredmény szülessen. A Melba's Call ilyen szempontból a Ride…..
A Laid Back egy kétszemélyes dán formáció. Nem ugrik be és vennél egy mással- vagy magánhangzót? Akkor a White Horse, a Cocaine Cool, a Sunshine Reggae vagy a Bakerman talán segíthetnek. Az 1985-ben megjelent Play It Straight - című albumuk nyitódalát választottam mára. Fun fact:…..
Osztódik a The XX kiadója! A Young Turks új leányvállalata Whities néven február 17-én hivatalosan is elindul, mindjárt egy új felfedezett, a Terron duó EP-jével.  Az új műhely zenei irányvonaláért Boiler Room - host illetve a londoni Phonica lemezboltban is érdekelt Nic…..