Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lucernabode

18 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Június első napja, egy vihar- illetve esőmentes szombat, és egyben az e heti szabadnapjaim első és utolsó alkalma. Mit tesz ilyenkor a természetfotós? Elalszik. Legalább is velünk ma ez történt. Korai ébresztő kikapcs. Szundi mód sajnálatos kihagyása, majd felkelés 2.0 körülbelül fél 7-kor, amikor…..
A magyar Jane Goodall Intézet egy igazán különleges lehetőséggel ajándékozott meg májusban: e-mailben kaptam a meghívót, amely egy közös kirándulásról szólt a világhírű etológussal látogatása első napján – szűk körben. Egy kicsit sem gondolkodtam azon, hogy el tudok-e menni, ráérek-e. Hűvösvölgyön…..
A Fióka és Madármentés meghívást kapott a Ligetvédők május 29-i gyereknapi rendezvényére. Erre készülve ötletelgettünk, milyen madarakat tudnánk megmutatni az érdeklődőknek, illetve milyen programokkal készülhetnénk mi magunk. Mivel nálam a rozsdafarkú fiókacsapat egyike már eléggé fejlett és már…..
Valójában már régóta érdekelt, miken mennek keresztül a mezőőrök nap mint nap. Pontosabban a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat járőreinek életére voltam kíváncsi, hiszen ők lakóhelyemen és környékén tevékenykednek, sőt mindennap azokon a területeken járnak, ahová én csak…..
Az idei, 2015-ös húsvéti fotósorozat tartogat néhány "vállalhatatlan" felvételt is azokon túl, amelyek végül felkerültek Facebook-oldalamra. A húsvéti sorozatról mindenképpen szerettem volna feltenni egy fotókkal fűszerezett írást, de ezúttal senkit sem szeretnék untatni az…..
A madárszezonon kívül (télen) egy kicsit nagyon újra a rágcsálók felé tekintgetek, kutatgatok, szerzek friss ismereteket ezekről a sokszor nem éppen megbecsült állatokról. Vannak persze olyan tagjai ennek a rendnek, amelyek különlegesek, sok érdeklődőt vonzanak. Az én…..
Ez a hét botrányos volt madárügyekben. Már június 6-án, kedden jöttek a problémák, s nem tudtam ellene semmit sem tenni. Azzal alapvetően nincsen gondom, ha egy madár szabad lesz nevelés, gondozás után, de amikor nem úgy történik, ahogy elképzelem, anélkül, hogy mindketten…..
Áprilistól elkezdődött a madarak költési időszaka, ilyenkor sok kipotyogott fiókára lehet bukkanni, főként a viharos időjárás eredményeként. Ám nem minden esetben szorulnak ezek a kis állatok emberi segítségre, ugyanis a fejlettebb, tollas énekesmadarak, mint például a…..
Nevelésre szoruló madárkám Fekete István műveiben szereplő vetési varjúról, Toróról kapta nevét. Május 13-án érkezett pár haverjával Gödöllőre. De a napvilágot egy szombathelyi fészektelepen látta meg, ahonnan a múltkori nagy vihar miatt távozásra kényszerült, valaki…..
Az alábbiakban olvashatjátok gyakorlati naplómat, amelyet a kötelező kéthetes nyári gyakorlatomról adtam le a gödöllői Szent István Egyetem vadgazda mérnök szakos hallgatójaként. A naplót néhány elütési hibától eltekintve, változtatások nélkül jelentetem meg itt a…..
A mai napon ismét kimentem egy kicsit fotózgatni a Bársony István Fotóklub egyik itatós madárleséhez. Ezúttal Niki is velem jött, aki hozzám hasonlóan imádja a természetet és a madarakat. Az volt a terv, hogy 7-kor felkelünk, egymásra telefonálunk, aztán valamikor elindulunk, hogy…..
No, kicsik, nagyok, családok, falkatagok, kis elefántok, porcelánboltok, végre stúdiónak néz ki a felszerelésem, amit szorgosan gyűjtögettem, lehet jönni fotózkodni! A stúdióvakukkal (kösz, Süni) már egy ideje játszogattam főként Csubi örömére(?), de most a háttértartóval…..
Csakhogy ne higgyem azt, hogy már megint elhanyagolom a blogomat, megírom, hogy haladnak a szakdolgozatommal kapcsolatos tennivalók: Haladnak. Méghozzá úgy, hogy voltunk múltkor a Mátrában, február 19-én pedig a Kiskunságon, hogy a szőrcsapdákon megerősítsük az attraktánsokat,…..
Jobban szerettem volna egy olyan címet adni ennek a bejegyzésnek, hogy "Ha nincs szarka, jó az ölyv is", de ez most nem jött össze. Egyik reggel beültünk a Bársony István Fotóklub ragadozó madaras lesébe néhány verekedős egerészölyves fotó reményében, ám az öt órányi…..
Egyre jobban érdekel hazai vadfajaink fotózása - nem is értem, miért -, már csak lehetőség kell rá, amiből nem sok adódik. Nem úgy, mint az áshotthalmi vaddisznóskertben, ahol nem kevés disznócska éldegél. Itt láthattok egy válogatást az ott készült képekből. Mit…..
Nem sokkal később, hogy a fürjek beköltöztek új, kinti helyükre, készítettem róluk egy videót. Sajnos nem nagyon értek a Nikonnal való videózáshoz, így néhol már-már high key lett némelyik felvétel. De azért lehet látni az állatkákat, nagyon kis idióták. Amikor beraktam…..
Ezennel végetért a Főtáv és az Urbanista nagy közös játéka, a Lakótelep-bajnokság, melyben 2013 legnépszerűbb, legszerethetőbb klasszikus, távfűtött, panellakótelepét kerestük. Az izgalmas verseny győztes a képen is látható Rákoskeresztúr lett! Íme a részletes…..
lucernabode 2013.09.13 18:39:57
Még soha nem láttam ilyen... "különleges" szajkókat, mint abban a lesben, amelyről bár sokan tudnak, mégis kevesek jutnak el. Volt kócos, kopaszfejű, félszemű... akárhányan jöttek, az összes mátyásnak ritkás volt a haja, ami kicsit megnehezítette a komoly természetfotó…..
Lucernaböde fotóblog Patkánynap 2011.07.22 09:12:00
 A tegnapi fotózás témája szerint patkánynapot tartottam. Jött a kedv, vele együtt a Nikon D90 és még néhány üvegpohár, hogy megörökítsem a jelenlegi patkánygenerációk némelyikét. Objektív: Micro-Nikkor 105 mm, vaku: SB-600. ..