Regisztráció Blogot indítok
Adatok
angoliskolás

19 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár napon belül kiderülnek a pótfelvételi ponthatárok is. Akit azonban ennek keretében sem vesznek fel sehova, végig kell gondolnia mihez is kezd, illetve, hogy mire kell számítania a közeljövőben. Sok helyen még van lehetőség egy vagy két éves OKJ-s tanfolyamra jelentkezni.…..
Sok fiatal számára az érettségi után egyértelmű, hogy valamilyen formában nappali tagozatos diákként folytassák tanulmányaikat, akár egyetemi, főiskolai szakon, vagy valamilyen OKJ-s képzés keretein belül.  De miért is olyan magától értetődő ez a nagytöbbség számára, és…..
angol főiskola Előnyben a CEAS 2012.08.14 13:49:18
Idén szeptembertől lép életbe Nagy Britanniában a korábban komoly zavargásokat kiváltó drasztikus tandíjemelés a felsőoktatásban. A Brit főiskolák és egyetemek az őket érő állami megszorítások miatt akár háromszorosára is emelik korábbi tandíjaikat. Ez a Cambridge…..
Azok, akik nem jelöltek meg semmilyen szakot a központi felvételi rendszer keretein belül, vagy az általuk megjelölt szakok egyikére sem nyertek felvételt, még egy hétig, augusztus 10-éig beadhatják jelentkezésüket a pótfelvételi eljárás keretein belül. Azonban itt már csak…..
Egy hete kiderültek a ponthatárok, sokan örülhettek, akik az általuk kívánt felsőoktatási intézménybe bekerültek, többen szomorúan vették tudomásul, hogy nem tudták a szak felvételi követelményeit teljesíteni, de akadtak olyanok is, akik hiába rendelkeztek elegendő ponttal,…..
Igaz, ránk nem vonatkozik a központi felvételi rendszer, de mi is figyelemmel kísérjük az eseményeket. Ma este 8 órakor közel 110 ezer felvételiző sorsa fog eldőlni. 80%-uk államilag finanszírozott képzésre szeretne bejutni, azonban sajnos nem mindegyiküknek lesz része ebben a…..
Nagyon sok olyan ember van Magyarországon, aki izgalommal telve várja, hogy megtudja a ponthatárokat. A diákok - akik hamarosan talán hallgatók lesznek - inkább reménykedve, szüleik valószínűleg rettegve: mi lesz, ha nem veszik fel sehova a gyereket?  A CEAS-nál ez a nap olyan, mint a…..
Túlestünk egy nagyon nehéz, többnapos tárgyalássorozaton. Ezért is volt ez a pici csönd, ellenben most már minden a helyére került. Ahhoz, hogy egy főiskola működni tudjon Angliában, fontos, hogy legyen egy olyan független testület, amely biztosítani tudja mindenki számára, hogy…..
Végre! Sokat dolgoztunk vele, de most éppen online tartok konzultációt, olyan diákjainknak, akik valahol Oroszországban vannak! Jelen pillanatban rettenetesen 21. századinak képzelem nemcsak magamat, de főiskolát is, ahol tanítok. ..
Nemrég akadtam rá egy olyan blogra, amely két bemutatkozó videót hasonlított össze. http://mediq.blog.hu/2012/05/17/ilyen_az_orvosi_egyetem_cambridge-ben?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_05_18&utm_campaign=index A helyzet az, hogy megint igaz a tétel: Mindenki…..
 Tudom, hogy jobbára vicces vagy legalább részben vicces bejegyzéseket szoktatok itt olvasni, de most egy picit beszéljünk komolyan! Magyarországon folyamatos kiútkeresés van az oktatási intézmények részéről. És akkor a szülőkről még nem is beszéltünk!…..
A parlagi viperát egészen az ötvenes évekig rákosi viperának hívták. Aztán jött a kis kopasz nagy hatalommal, és az akkori tudományos élet dörgölődző elitje megtette azt a szívességet, hogy egy gyors átnevezéssel megszüntette az áthallást. Hogy miről jutott ez eszembe? A…..
angoliskolás 2011.08.26 08:26:52
@anonymand: 52,7% = elsöprő többség

Mi van???
Néhány információ kiszivárgott a készülő nyelvstratégiáról:„A nyolcosztályos gimnáziumokban legalább három idegen nyelvet kellene tanítani, és az angol egyeduralmát megtörheti a francia és a spanyol - az [origo] információja szerint többek között ez áll az oktatási…..
Olyan jó konstrukciót találtunk ki, amilyen nincs is. A baj, az, hogy hónapok óta ezen dolgozunk, ezért már nehéz messziről nézni a dolgokat. Megírná valaki, hogy van-e hiba a rendszerben?A lényeg a következő: Mi Magyarországon működünk, de angol főiskola vagyunk. Nem függünk a…..
  Az a jó a munkámban, hogy szinte minden nap új problémával találkozom és meg kell oldani. A mai napi kérdés az volt a főiskola felé, hogy jelentkezhet-e olyan diák, aki még csak 16 éves. Nem is értettem a kérdést, de kiderült, hogy például a nepáli diákok 16 éves…..
 Úgy látszik, minden napra jut valami. Most azt olvastam(http://index.hu/belfold/2011/07/26/nyelvvizsgahoz_kotik_a_felvetelit/), hogy kötelező lesz a nyelvvizsga a felvételihez. Értem, hogy miért az ötlet. Botrányos, hogy az államvizsgázott hallgatók komoly százaléka azért nem…..
Az elmúlt hetek igen tanulságosak voltak számomra. Két mongol egyetemről is voltak nálunk vendégek. Összesen egy hónapig intéztük minden programjukat, tartottunk továbbképzéseket és próbáltuk megismerni egymás kultúráját, oktatási rendszerét. Kemény dolog ez, mert ha az…..
 Épp most olvastam a Népszabadságban, hogy hogyan gondolkodnak a tanult külföldiek integrálásáról más országokban. Ez a cikk szerintem jól kapcsolódik a reggel felvetett kérdésemhez: http://nol.hu/kulfold/20110725-a_takaritobol_akar_orvos_is_lehet..
Sokat gondolkodtam azon, hogy jobb-e az angol oktatási rendszer. Végeredményben arra jutottam, hogy ha jobbnak nem is jobb, de mindenképpen reálisabb. Magyarországon nagyon nehezen fogadjuk el, ha gyerekünk nem jut be valamilyen felsőoktatási intézménybe. A szülők ilyenkor úgy…..
angol főiskola felvételi 2011 2011.07.22 09:13:30
 Kihirdették a felvételi ponthatárokat. Megint kiderült, hogy itthon az ELTE, a Corvinus és az SZTE a legnépszerűbb. Ami érdekes, hogy a szegediek rendszeresen a harmadik helyre csúsznak itthon, miközben nemzetközi szinten minden évben ők a legjobbak a magyarok közül. Mondjuk…..
angol főiskola elindultunk 2011.07.22 08:48:40
Ez a blog nem reklám. Igaz, hogy angol főiskolát csinálunk (aminek neve is van: Central European Institution of English and American Studies, vagy egyszerűbben: CEAS), de a lényeg az, hogy van tapasztalat mind a magyar, mind az angol oktatási rendszerben. És van vélemény. Bőven! Ezen a…..