Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wilbourg Theodor

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában sokat foglalkoztunk a magyar fiatalok kivándorlásának témájával - lássuk, milyen az, amikor valaki tényleg úgy dönt 2012-ben, hogy nekivág, ám nem a megszokott London-Berlin tengelyen vadászik letelepedésre. Ambrus Vilmos írása a munkavállalási lehetőségekről…..
Wilbourg Theodor 2012.06.24 14:24:42
Ezen a hétvégén is volt futama az ír bajnokságnak. Nem hiszek a szememnek. Van mezőny - több is. Van látvány, és persze vannak nézők is. Pedig egy csomó helyen harsogják, hogy szegény írek, náluk is milyen rossz, meg, hogy a görög-spanyol szopórollerre ők is fel fognak szállni.…..
A Magyar Narancs mai számában olvasható interjú tanúsága szerint Jáksó László szerint semmi baj nincs a Marslakókkal, amit pont annyian néznek, amennyire számítottak. Neki legyen mondva, a sorozat az m1 átlagát csak úgy hozza, ha abba beleszámítjuk a vasárnap hajnali vallási…..
ProgBlog A falnál 2012.04.23 19:03:00
„Nincs mit tenni. Kinyírjuk a Dezsőt.”Bacsó Péter: a Tanú - 1969 Mióta az eszem tudom, Magyarországon gazdasági reform van. Az első politikai fogalom, amelyet megtanultam, az „Új gazdasági mechanizmus” volt, még 1968-ban – a legújabb pedig a Széll…..
Wilbourg Theodor 2012.04.24 06:23:27
@nu pagagyí:
Közgazdászból el vagyunk látva bőven.Egyel biztosan több van mint kéne.
Megjött a Széll Kálmán 2.0. Megszavazták, lesz, ennyi. Hatékony, mi?DE!Az egész alapja (és nem a vége!!!), hogy a GDP arányos államháztartási hiány 2012-ben 2,5%. Na ez ölég nagy baj, ezt többen, akik a számokhoz értenek, és nem nagyon kalkulálnak hosszútávon egyszeri…..
Wilbourg Theodor 2012.04.24 05:10:48
@Ad Dio:"de az "unortodox" ötletek java része működőképes elgondolás volt. Egy súlyos hibája volt: nem számolt azzal, hogy a farok nem tudja megcsóválni a kutyát." Köszönöm! Bearanyoztad az induló napom. Ilyen szépen megfogalmazni azt, hogy más az elmélet és más a gyakorlat. Tovább egyszerűsítve: nem működőképes. Még tovább :"Elk..tuk!
A kormány, mint más kormányok általában, pénzhez akar jutni - rengeteg vicc utal arra, micsoda kreativitás van egyre újabb adónemek kieszelésére az illetékes tárcánál.  Erre az adóellenes populáris közhangulatra épül rá egy gondosan hangszerelt világméretű…..
Wilbourg Theodor 2012.04.13 10:26:56
@ihatethisindapassthingy: "Azt meg már egyenesen szórakoztatónak vélem, hogy ezekkel a nézetekkel a világ nagy részén jobboldali-konzervatív szavazó lennék, nálunk meg balliberális? :) " Ez nagyon jó. De így igaz.
Valami szörnyű áporodott, állott, és poshadt szaga van mindennek, amit ez a kormány művel. Nem patinás ez az egész, hanem áporodottan múlt század eleji. Muzeális darab leszünk Európában.Azt, hogy ebben az országában komoly bajok vannak a pénzügyi kultúrával - pontosabban annak…..
Tisztelt MT! Fél évig dolgoztam egy autóipari cégnél minimálbéren, havi szerződésekkel. Mostanra viszont sikerült elhelyezkednem a szakmámban és eddig jó is lenne de mivel aláírtam a márciusi szerződést az előző cégnél egy havi bért azaz 77000 forintot követelnek tőlem…..
Nem, cikkünk címe nem hatásvadász. A kormány anti-Tobin adója (erről később) megadóztatná a banki utalásokat, többek között a készpénzfelvételt és a munkabér bankszámlás utalását, de a cégeknek a járulék- és és áfa-utalás után is fizetniük kéne az új adót.  …..
Wilbourg Theodor 2012.04.12 02:55:17
@dr kíváncsivagyok: Ha gondolod nézd meg Terry Gilliam Brazil című filmjét. Amikor a téves letartóztatás költségeit kiszámlázzák a hozzátartózóknak....Valaha ezen vigyorogtam annyira morbid volt. Most már lassan úgy érzem a jövőmet látom, és nagyon nem vigyorgok.
Wilbourg Theodor 2012.04.12 02:58:36
@Disintegrator Rising: El fogják fogadni, mi meg fizetjük. A többi nem érdekel senkit. A magyarázat meg pláne.
Fotó: hvg.hu Hétfőn a parlament elfogadta a kiemelt beruházásokról szóló törvény módosítóit, amelynek segítségével egyszersmind módosították a közbeszerzési törvényt js. Kedden a parlament tárgyalta, az örökségvédelmi törvény módosítását, és a földmérési és…..
Wilbourg Theodor 2012.04.05 15:20:01
@blah: Ez hülyeség. Csak teljesen egyformák.
Wilbourg Theodor 2012.04.05 17:00:03
@kivulallo: Ja , az már kiderült hogy a KGST közgazdasági irányelveinél leragadt. Még senki nem szólt neki, hogy ideje lenne korszerűsíteni a tudását.
Legalábbis egy Magyarországgal foglalkozó holland online újság a Hoongarijevanddaag szerint. A cikk szerint, Schmitt volt barátnője azt állítja, hogy Schmittnek vitája volt Orbánnal, nem akart lemondani és még nyomást is gyakorolt a miniszterelnökre. A holland újság angol nyelvű…..
Wilbourg Theodor 2012.04.04 11:40:25
@Trompf:Hát nem tudom, sok jobboldalra ikszelő ismerősöm "SP"-töl fogott padlót másodszorra. Az első megrendítő ütés amit kaptak a belügyminiszter volt.
A köztársasági elnök 11 percnyi hazudozás, szülei emlékének meggyalázása, majd saját teljesítményének felmagasztalása után váratlanul lemondott tisztségéről a parlament plenáris ülésén. Schmitt Pál nemcsak megismételte mindazt, amit az elmúlt napokban nyilatkozott, de rá…..
Ma délután lemondott  Tulassay Tivadar a SOTE rektora. Az intézmény vezetője ezt azzal indokolta, hogy “az egyetem magára hagyták Schmitt Pál doktorija ügyében, a NEFMI részéről pedig személyét érintően olyan fokú bizalomvesztést érzékel, ami a Semmelweisnek…..
Wilbourg Theodor 2012.04.02 13:28:39
@nemecsek ernő áruló: Gondolod csak nekik lenne ziccer? Sok diplomás ül az Mszmp mindkét utódpártjában....
Schmitt Pál új nevét a fenti címben olvashatjátok. Amit tegnap Orbán elnöke előadott, csak egy beteg ember agyszüleménye lehet, ami szánakozást és röhejt kelthet egyesekben. Pedig a helyzet súlyos, még ennél is súlyosabb. Magyarország tovább süllyedt a következmények…..
Wilbourg Theodor 2012.04.01 00:42:14
@marietta77: "Én már nagyon pesszimista vagyok, de van nálunk valaki szerint olyan politikai erő, melyben vakon megbízna????"
Sehol a világon nem bíznak vakon a politikusokban.Nagyon is odafigyelnek mit csinálnak, és memorizálják is. A szavazás előtt meg vissza emlékeznek, és nem csak a választási kampányra hanem arra is mit műveltek anno. Se Fleto, de a mélynövésű focista bandája nem lenne "piacképes" egy épelméjű országban. A vívóbajnokunkat meg maximum a HP alkalmazná reklámarcnak.
Wilbourg Theodor 2012.04.01 01:00:42
@MikeBoy: "Ha csak ez számít, akkor a becsület vagy a szakértelem hamar nem lesz sehol. És ez végiggyűrűzik az egész rendszeren korrupciót és veszteséget termelve." Állami cégnél dolgoztam, a választás után jött az új góré.Tele új ötletekkel,ambícióval, bizonyítási vággyal,eltökéltséggel hogy keresztülviszi a változásokat ha kell erővel. Csak az volt a gond, hogy nem tudta mi a fenét is csinálunk. Amikor megtudta, már rögtön azt hitte azt is tudja hogyan kell csinálni. Az vele érkező "szakemberek" szintén láttak már ilyet tévében, különben is mind jól képzett, főiskolát végzett maximálisan lojális egyén, tehát a kisujjukban van az egész. Hihetetlen mekkora ötleteik voltak/vannak. "Sajnos" én már csak hallom, mert máshol dolgozom...
Wilbourg Theodor 2012.04.01 01:17:11
@marietta77: Valahogy megéreztem :) . Talán a nicked segített?! Nem tudom. Sajnos nem tudhatom mit talál egy nő vonzónak, az a fránya Y kromoszóma bezavar... Abban sajnos igazad van hogy röhej az egész,tipikusan magyar történet.
De az a legszörnyűbb lesz még jó pár epizód.
A szerző a Transparency International magyarországi ügyvezető igazgatója   Nemzetközi módszertan alkalmazása, hosszas elemzés, ezer ellenőrzés és vita után azt mondja ki tanulmányunk, hogy érdekcsoportok fogságába került az állam Magyarországon. Ez nagyjából…..
Bizony marad a köztársasági elnök, méghozzá egy jó ideig. Itt van pár ok, hogy miért.1. A Bizottság is megállapította, hogy az akkor életben lévő szabályok szerint járt el, bármilyen szabálytalanságot 1992-ben kellett volna a bírálóknak és az opponensnek feltárnia, nem húsz…..
Wilbourg Theodor 2012.03.29 12:12:23
@rockjano:"az hogy van hogy már a MN is lemondásra szólitja fel???"
Hát talán azért, mert felfogták nagy a gáz.Ha marad Dr. akkor az összes magyar doktori értékét veszti.
Wilbourg Theodor 2012.03.29 20:03:54
@rockjano: Hát, ő választotta. Visszanyalt a fagyi. Jó pár új embert ültettek különböző pozícióba, és valahogy nem nagyon váltak be. Ez nem az elmúlt 8,10 vagy 50 hibája, az elmúlt két év csont nélkül az övék volt.
Wilbourg Theodor 2012.03.29 20:10:39
@Napkutya: Remélem azért ennyire nem vagyunk lent morálisan...de lehetséges.
Schmitt Pál tegnap ugyan még mosolyogva nyugtázta Szöulban a plágiumgyanút vizsgáló bizottság jelentését, Selmeczi Gabriella pedig a Fidesz részéről lezárta az ügyet, újabb fordulatot hozhat, hogy a SOTE szenátusa várhatóan ma megfosztja doktori címétől a Köztársasági…..
Miről szól ez az ünnep? Szerintem arról, hogy nagy "Ü"-vel írjuk. Nekem sajnos ez most nem megy.Nem megy, mert amivé mára ez lett, az minden, csak nem Ünnep. Nem arról szól, hogy kik és mit tettek annak idején, mit áldoztak fel, milyen eszmét éreztek maguknak. Ezekről…..
  „Forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóváhagyok. Akit én nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás. (...) Figyelj, te ezzel az írással, ezekkel a dolgokkal ezeket a csapokat elzártad magad elől, ezt vedd tudomásul.” – Balázs József, Gyöngyös és…..
Wilbourg Theodor 2011.07.21 19:20:52
@Zetek: Ahol most van ott is hamar népszerű lett. Szavahihető, hiteles,jól képzett vezetőnek tartják, akitől távol áll az elmúlt rendszerek politikusaira jellemző összes negatív tulajdonság, romlottság ,ki érzékeny a dolgozói problémáira, és teljesen egyenrangúnak érzi őket és úgy is bánik velük.