Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sunstealer

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
A OneHeadedMan egy olyan zenekar, akikkel kapcsolatban a legtisztességesebb, ha rögtön a poszt elején tisztázzuk: az egyik szerzőnk, Tóth András Dániel is a tagja. Így aztán kritikát például nem valószínű, hogy írunk róluk, helyette megkérdeztük őket a nemrég megjelent új…..
Leesett az első hó, egyre jobban vacogunk a sál-sapka kombó alatt is, hamarosan elérkezünk az év legrövidebb napjához - rohamléptekben közelegnek az Ünnepek. Arra szeretnék mindenkit kérni, hogy most egy kis időre tegyük félre a tréfát és az ellentéteket. Álljunk meg egy…..
...avagy hogyan dolgoztassunk ingyen, legálisan?     Hozzávalók: 5 gyanútlan, kényszerhelyzetben lévő, munkanélküli jóbarát, egy jó hírű vállalkozás, egy szimpatikus cégvezető, jó nagy adag kapzsiság, valamint egy csipet pofátlanság. Mindezt megkutyulva és jól…..
Sunstealer 2011.11.29 15:51:24
@athame: éreztem, hogy valami ilyesmi van a háttérben. Ma Magyarországon egy jó informatikus talál állást, nem is kevés pénzért (a posztban említett 400-500 eHUF nettó is reális, de oda tényleg kell a több év tapasztalat).
Viszont az is igaz, hogy diploma nélkül nagyon nehéz. Nem akarom a srácokat minősíteni, mert nem ismerem. Lehet hogy tényleg értelmes, okos gyerekek. De sajnos annyi rendes végzettség nélküli szomszédpistike van a szakmában, hogy egy komoly cég be sem hív, ha nincs papírod. Úgy is talál egy jó diplomásat, minek bajlódni azokkal, akik saját maguknak próbálták a szakmát megtanítani.

Szerintem a srácok inkább végezzenek el egy főiskolát. Azután menni fog.
Sunstealer 2011.11.29 16:33:16
@CatMother: Másból. Segítsenek a szülők, vagy keressen részmunkaidős állást. Nem lesz egyszerű, de ahogy Virág elvtárs mondaná, nem lehet minden egy népünnepély.
Sunstealer 2011.11.29 16:45:16
@Rettenet Tábornok11: Tévedsz. Nem kell architect-nek lenni, még a certification sem kötelező, bár az tényleg sokat segít. Nyilván iparág függő is, pl. a pénzügyi szektorban a legkönnyebb elérni.
Viszont a több év tapasztalat tényleg nem 3-4 év, hanem 8-10 év. Azt jól mondtad.
Volt ez a hír, hogy egy középiskolában valaki összeszurkált két srácot egy WC előtt, aztán kiderült, hogy valójában a könnyebb sérült bökte nyakon a súlyosabbat. Valószínűleg volt egy pillanat a kihallgatáson, amikor egy rendőr az előbbi fiú szemébe nézett, és…..
Haditudósítás a frontról: - A helyzet eddig is szar volt, most még szarabb, és úgy néz ki, hogy sokkal szarabb lesz! A Wall Street Journal szerint "Magyarországon lehet a következő válság Európában" és "közel van a borulás Magyarország számára". Járai…..
Sunstealer 2011.11.11 17:07:10
@NA YA!: Azért a "nyuggerek" készségesen elfelejtik, hogy ők messze nem tartották olyan jól a saját nyugdíjasaikat, mint mi őket. De ha elveszik a 13. havi nyugdíjat, vagy ha nem nő inflációt meghaladó mértékben a nyugdíj, akkor sír a szájuk. A "nyuggerek" tömbként szavaznak tetszőleges pártra, ha az olcsóbb csirkefarhátat ígér, és a "nyuggerek", akik a leghangosabban követelik a jóféle kádári világot vissza. Rengeteg a tisztességes, rendes nyugdíjas, és mélységesen tisztelem mindazokat, akik koruk ellenére is józanul és felvilágosultan gondolkodnak. De ne tegyünk úgy, mintha mind ilyenek lennének.
Sunstealer 2011.11.11 17:52:01
@hazug fidesznyik: A teljesség kedvéért azt is idézhetted volna, hogy nem értek ezzel egyet... de örülök, hogy szórakoztattalak :P
Sunstealer 2011.11.11 18:03:57
@Lencsés lstván: Kedves István ugyanolyan anonim vagy mint én is, semmi nem garantálja, hogy ez a te igazi neved. Szóval kár a felhajtásért. :)
Elfogadta a kormány az átdolgozott verzióját a Munka Törvénykönyvének, ami azt jelenti, hogy drasztikus változások nem várhatóak a tervezetben. Először idézném a PR-részleget, Czomba és Giro-Szász duó előadásában: "Az új Munka törvénykönyve segít abban, hogy…..
Sunstealer 2011.10.26 21:29:37
@Jurganov: Nálad a személyeskedés a beszélgetés szerves része, vagy csak simán humorosnak gondolod a trollkodást?
Sunstealer 2011.10.26 23:22:09
@Jurganov: Aha.. a tv tényleg azt szajkózza mostanában, hogy a fidesz törvényei szocializmus szagúak, abszolút...
Nem sértődtem meg, nem kell elnézést kérni, nem vagyok ilyen mimóza.
Holnap népszavazást tartanak a VIII. kerületben. A Népszavazás kérdése, kitiltsák-e a hajléktalanokat a VIII. kerületből illetve, megtiltsák-e a kukázást. Mi arra biztatunk mindenkit holnap menjen el nem-el szavazni, és ha van VIII. kerületi ismerőse szánjon rá 2 percet és…..
  Nagy most az izgalom az ENSZ háza táján, várhatóan ma, magyar idő szerint hat óra után Mahmúd Abbász palesztin elnök kezdeményezi az önálló Palesztina felvételét a világszervezetbe. Ennek apropóján múlt héten készítettünk egy kis felmérést, kérdőívünk,…..
Vastagbőr Az országvédelmi terv 2011.09.12 14:18:00
Újabb parlamenti ülésszak nyitány, újabb akcióterv, a sokadik a sorban. 1. Zéró tolerancia és hajtóvadászat az uzsora ellen. Törvénybe kívánják foglalni, hogy 30 százalékos THM felett ne lehessen hitelt nyújtani. Az uzsora elleni fellépés jegyében csökkenteni fogják…..
Sunstealer 2011.09.12 22:59:17
@kamerasmobil: A banki hitelezés nem egészen úgy működik, ahogy te gondolod.
Sunstealer 2011.09.12 23:11:57
@Conv: Ez egy marhaság. A bankoknak jobban megérte a CHF hitelt kihelyezni mert alig volt rajta kamat. Egyszerűen olcsón jutottak frankhoz, míg a forint kamatja magas volt. Ezt már millióan leírták, de a blogszférában még mindig van pár hülye aki terjeszti. Könyörgöm, fejezd már be!
Sunstealer 2011.09.13 20:25:31
@Arcturus: Ez azért nem egészen így megy. A tartozástól nem lehet csak úgy megszabadulni, nem annyiból áll az, hogy eladom a lakást és kész. A megnövekedett árfolyam és az alacsony ingatlan árak miatt az eladási ár általában nem is fedezi a bank követelését. Vagyis a bank viszi a házat, majd az albérletben nyomorgónak inkasszózza a fizetését. Sőt, rosszabb esetben az adós folyamatos törlesztés mellett sem tudja csökkenteni a tartozását, ha a nélkülözhető összege adott esetben a kamatot sem fedezi.

És az az elképzelés, hogy a pangó lakáspiacot majd fellendíti pár ezer új, eladásra kínált ingatlan, hát nem biztos, hogy egész pontosan zseniális.
A Budapesti Közlekedési Központ tette ki honlapjára azt a tervet, ami szerint várhatóan majd átalakítják a környéket. Engem nem dob fel különösebben, hogy a Finta Stúdió is részt vett a munkálatokban, és a renderelt képeket elnézve sem áll még össze egységes koncepció a…..
Sunstealer 2011.08.29 13:01:55
@Lófasz Hadnagy: Ha valaki ezt meglépné másnap már hüppögnének a mézgaaladárok, hogy nácik, nácik. Ha történetesen balos kormány lépné meg, csak annyi lenne a különbség, hogy másik idióta hüppögne, és nácik helyett ávósoknak nevezné. Magyarországon nagyon nehezen fogadjuk el a karhatalom erélyes fellépését. Ilyen szempontból liberálisabbak vagyunk, mint sok Nyugat Európa-i ország.