Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Complex

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Jakab Andor írása felvillanyozott, s ehhez jött még az The Economist vezércikke arról, hogy az amerikai gazdaság lassan elveszik a sok szabályzat és törvénykiegészítés útvesztőjében. Jakab Andor jól látta meg, hogy a mai magyar politikai irányvonallal az a legnagyobb baj, hogy még mindig a…..
Complex 2012.02.20 09:18:26
@Dexter007:

www.nyidanmark.dk/da-dk

www.statsforvaltning.dk/site.aspx?p=6110

www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/DK/hu/Konzuliinfo/munkavallalas_daniaban.htm

hataratkelo.postr.hu/ugyintezes-indulas-elott/
Elsőre elég, ha ideiglenes külföldön tartózkodást jelentesz be itthon és kikéred az EU-s kék kártyát.

Csak akkor menj, ha piacképes szakmád van, mégjobb ha olyan ami kint hiányszakma. Takarításból kint nem fogsz megélni. Lásd: venator.blog.hu

Én szóltam...
Complex 2012.02.20 09:19:17
Complex 2012.02.20 12:00:29
@Oxenstierna:

> dániai magyarként ha már két állásod van tökmindegy mekkora fizuval felnyom a skat (nav) 55%-os adóra. Egyszer volt két állásom soha többé nem vagyok motiválva h hajtsak mint állat.

Utánakérdeztem. Elmulasztottad bejelenteni, hogy két állásod van vagy a havi várható plúsz bevételed. Ezért tettek fel 55%-ra, ennyi. Ha időben bejelented, akkor marad a normál kulcs, ami 40% körül lett volna, kivéve ha baromi sokat kerestél a két állással. (Gondolom nem ez a helyzet, ha ide írsz.)

> Másrészt, le kell hazudnod minden jövedelmedet, folyamatosan üresen kell tartani a számládat h elhiggyék h neked nem elég a fizud és ezért alacsonyabb adósávban legyél.

Ez csak akkor igaz, ha jogosulatlanul szeretnél szociális támogatásokat igénybe venni, ami nem szép dolog... Enyje-benye, ne exporáljuk már a jó magyar hozzáállást, mert akkor ott is meghonosítjuk a "magyar => adócsaló" alapértelmezést, amit nagyon szeretnék elkerülni!
Ott sincs semmi. Mostanában sokszol olvasom itt-ott, hogy itt már nem lehet élni, ergo menni kell innen el. De hova? Arra mindenkinek van egy ötlete. De megéri? Szerintem nem.Előre bocsátva, hogy nyilván nem tudok minden ország helyzetéről mindent, de amiket hallok ismerősöktől…..
Complex 2012.01.21 23:41:59
@TrueY: Egyetértek. A helyzet nálam is ugyanez.
Ha olvasatad az index.hu felhívását és megtaláltad a megfelelő URL-t, akkor erre a bejegyzésre jutottál. Itt meg kell találnod egy kódot, amit ha megfejtesz, az email címet kapod eredményül, melyre a CV-det várjuk. A kódot igyekeztünk "stílusosan" elrejteni.Továbbá, ha…..
Complex 2012.01.20 23:42:05
@Meister: "De sajnos a php nem a kedvencem. :-)"

Egyetértek. Aki PHP-ben nyomja sikeres ember csak sokkal nehezebben lehet.
Complex 2012.01.20 23:43:09
@Weboldal készítés olcsón:

"Weboldal készítés olcsón"

Na, pont ezért nem pálya ez már, kivéve ha kormányzati megrendelésre teszed (vagyis "csókos" vagy).
Remek elképzeléssel rukkolt elő a NER-birodalom Nemzeti Jövőkutató és Népességszívató Hatósága.Az elgondolás lényege a hetet egy csapásra doktrínán alapul:- toldozzuk vele valahogy, valamennyire a büdzsét,- tüntessünk el minél több, az előző, demokratikus köztársaságra…..
Ha valakinek miniszterelnökösködni támad kedve (mint az "Aki király akart lenni" film halhatatlan karakterei), ahogyan ezt Bajnai Gordon önjelölése után Járai Zsigmond manővereiből is kiolvashatjuk, jól teszi, ha tanulmányozza az alábbi fényképeket.   A…..
Complex 2012.01.18 17:52:29
@NagyGa1_: Kérlek a publikus LinkedIn profilod URL-jét dobd be, ne a saját nézetedét. (A LinkedIn megoldhatná ezt jobban is, hogy így is menjen, de hát ez van.)
Nemzeti Agyhalál NEM MENŐ. 2012.01.12 17:23:00
Csak hogy el ne felejtsem, összeírom magamnak azokat a dolgokat, amik miatt már rég el kellett volna zavarni a bánatba a jelenlegi kormányt, és amiért garantált, hogy soha többet nem szavazok rájuk. (Nem mintha az előző garnitúrát jobban szerettük volna.) A kétharmados…..
Complex 2012.01.13 23:18:31
Először egy évértékelő félét szerettem volna írni a mögöttünk hagyott évről, de aztán úgy döntöttem, hogy összekötöm azzal, hogy mit várhatunk 2012-ben. Ahogy egy másik blogban (Michael Knight) megfogalmazták karácsonykor: Nincs sok ok az ünneplésre. Akkor ezzel a…..
Complex 2011.12.30 22:43:58
@bogancs: De az is lehet, hogy ez egy VL vagy V\ alakú válság. Főleg itt viccországban.
Még az ősz elején, az Alkotmánybíróságról szóló törvény javaslatának nyilvánosságra kerülését követően, megírtuk, hogy az új szabályozás alapján, az Alkotmánybíróság előtt folyamatban levő ügyek döntő többsége a törvény erejénél fogva megszűnik, s így az…..
A pénznél szárazabb, racionálisabb és érzelemmentesebb dolog aligha van. Talán épp ezokból fura, ha valaki SZÍVBŐL UTÁL egy befektetésekkel foglalkozó céget. Azért még nem utálnám a Brókernetet, mert néhány éve a mesés haszon reményében szerződést kötöttem velük.…..
A valóság a százalékok mögött Az egyszerűsített vállalkozói adó olyan hibrid pedagógiai eszköz, mint mikor a rossz szülő azt mondja gyerekének: „nem érdekel hol kujtorogsz, de vacsorára itthon legyél.” Ettől senkinek sem lesz jobb, de egyszerre élvezhető a…..
Complex 2011.11.17 17:59:59
@harmincas: Igazán gondban azok vannak, akik az EVA-s cégükből kölföldre dolgoztak, ezzel javítva Magyarország, sőt gyakran az egész EU külker egyenlegét.

Ezek az adózók ÁKK-s, Áfa nélküli számlát állítanak ki, tehát CSAK nettó bevételük van. Nézzük mit választhatnak:

- Eddig fizettek 31% adót a nettóból, maradt 69%. Ha EVA-sak maradnak, akkor ezentúl 38% adót kell fizetniük és csak 62% marad meg, ami adott esetben évente sokszázezer forint éves kiesés.

- Ha kilép az EVA-ból, akkor meg lehetetlen helyzetbe kerül. A nettó bevételeit kell szembeállítania a többnyire bruttó kiadásaival, ami rendszeres Áfa visszaigénylést jelentene. Mondanom sem kell, hogy ez milyen állandó vegzálással járna a "hivatal" részéről...

Tehát eddig is épp hogy csak megérte az EVA, az egyszerűsége miatt. Az emelt kulccsal itt már nem fogja megérni. A reális megoldás a tevékenység külföldre történő áthelyezése, de sajnos az sem legális ha az ember nem távozik családostul Tehát marad a teljes távozás.

Eredmény: Elűzik az országból azokat a magas hozzáadott értéket előállító szellemi dolgozókat, akik a külker egyenleget a leginkább javították és a külföldről behozott pénzből sokat (lásd a korábbi post-okat) adóztak mindenféle költségelszámolási trükkök nélkül.

Ezúton gratulálok az elvtársaknak az újabb elcseszett ötletükhöz!

Ez tutter visszafelé fog elsülni, legfeljebb majd letagadják a számokat...
 A Magyar Nemzet arról értesült, hogy a kormány tervei szerint nagykorú gyermekeket kötelezheti az állam: tartsák el szüleiket, ha azok önhibájukon kívül nem képesek erre. Az egyelőre halovány ötlet részleteit még nem ismerheti a közvélemény, ám az elgondolás olyannyira…..
Complex 2011.06.03 22:38:22
@totyatotya: Tökéletesen egyetértek.
Varánusz Más faszával 2011.03.02 19:15:00
Van nekünk egy zsír új, egykulcsos, állítólag mindenkinek jó személyi jövedelemadónk. Esetlegesen, véletlenül, nagyon-nagyon ritka esetekben előfordulhat, hogy mégis rosszabul jár valaki, azt persze 'kompenzálja' a jóságos állambá' mert senki de senki nem kaphat kevesebbet, mint…..
Complex 2011.03.03 13:02:37
@orbánmentesítő:

Pedig más megoldás nincs, mint a sz@r helyről lelépni. Látom nem látod még át hogyan kell a "menekülést" meglépni. A kulcs a "kompatibilitás" folyamatos fenntartása, ugyanaz mint új OS-re való átálláskor.

Először vállalj el távmunkában szerver karbantartást. Linux szervereknél ez nem gond. Akár olcsón is bevállalhatod, mert ha elég jó vagy a szakmában (ez a kulcs), akkor tudsz egyszerre többet is vinni.

Ha már hoz annyit, mint a helyi állásod, akkor kinézel egyedül egy nagyon olcsó helyet Budapesten, akár diákok mellett albérlet is lehet. Nem örökre, csak 1-2 hónapra. De egyedül és zéró extra kiadás, szórakozás mellett.

Utána keresel az említett 250k-ért vagy annak közelében állást. Ha felvettek és lejárt a próbaidő, akkor keresel egy kis lakást és kiveszitek az Asszonnyal. Addigra már nem árt, ha ő is keres állást. Nem muszáj tanárit, bármilyet.

Sajnos ~1 évig semmilyen extra kiadást nem tudtok megengedni, de cserébe utána igen. Ez van, ez ezzel jár. De a végeredmény, hogy sikerült megszöknöd a munkanélküliség és az alacsony bérek elől. Szerintem ez a lényeg és végig erre kell gondolni közben.

További tippek:

- Gyerekvállalás csak a fentiek után.

- A hátrahagyott ingatlanba mehet tesó vagy nagymama, amíg eladod. A törlesztője kisebb terhelés lesz.

- Ha már a Bp-i fizetést kapod, akkor próbáld meg a fizetésed legalább ~30%-át mindig félretenni, akkor is ha nehéz a lakáshitel mellett (az ebben nincs benne). Fogd fel úgy, mint kötelező biztonsági tartalékot, amivel magadnak tartozol. Ha kevés a maradék pénz, akkor többet kell keresni. => munka mellett csinálsz megint mást is. Gondolom amúgy sem építed le az addigra már bejáratott távmunkát, nem?

Meg tudod csinálni??

Várom a véleményed.
Complex 2011.03.03 14:46:22
@orbánmentesítő:

Nagyon jó, hogy tételesen tudod hogy állsz. Ez nagyon sokat segít! Legyél továbbra is naprakész a pénzügyeidben és a munkádban, akkor a siker (sok kitartással persze) nem kerül el.

A gond az, hogy jelenleg nagyon eladósodtál és amíg abból nem mászol ki, nem nagyon ugrálhatsz, ez tény. Ezt el kell fogadni mint kiindulási feltételt és nem szabad rontani a helyzeten. Semmiképp ne vegyél fel újabb hiteleket.

A helyedben szereznék még távmunkát, amíg csak bírom. A tudásod azzal tudod fejleszteni, ha kihívásokat állítasz magad elé, pl. konfigurálni ezt-azt, csak úgy magadnak. Előtte nézd meg mire van igény a hirdetésekben, azt érdemes megtanulni.

Utána ki kell fizetni minden tartozást, persze a lakást kivéve, mert az gondolom nagyobb hitelösszeg.

Utána tudsz lépni. Addig sajnos nem.
A képen látható Alyona Osmanovát -aki szerintem teljesen normálisan, egészségesen néz ki- ugyanis így szerződtette a Ford modellügynökség 'dundi' divíziója, a Ford+.Van pár indulatos mondat a tarsolyomban arról, hogy ha ő már plus size, akkor a normális testtömegindex…..
Complex 2010.05.15 20:34:14
Versenyszférában élünk, vagy mifene. Ez azt jelenti, hogy mindenki eltérő fizetésért dolgozik, amit szépen csendben a számlájára utalnak és kussol róla, lehetőleg titokban tartja és persze folyton elégedetlenkedik, hogy milyen keveset keres és hogy mennyire nem jön ki a…..
Complex 2010.05.13 03:59:11
@butatót: Pontosan ez a lényeg. Ha már elértél egy "szintet" (vezető leszel, vagy megállsz a saját lábadon piaci alapon is), akkor már nem érdekel a mások fizetése. ;)
Complex 2010.05.13 04:00:45
@butatót: Pontosan ez a lényeg. Ha már elértél egy "szintet" (vezető leszel, vagy megállsz a saját lábadon piaci alapon is), akkor már nem érdekel a mások fizetése. ;)
Modorosblog A Devizahiteles 2010.05.09 16:45:00
-Hijj, 268... 269... 274... mi a faszom van itt? -Mi az? -Az euróárfolyam, apám, az. A helóták hegedültek sok-sok nyáron keresztül, aztán szar lett a palacsintában. Pedig már kezdett volna normalizálódni a helyzet. Aztán majd csodálkozom, ha nem tudom miből kifizetni a…..
Complex 2010.05.10 03:00:46
@ne most: Köszönöm a magyarázatot.

Magyarán a bank ott "csal", hogy (erősen túlegyszerűsítve és sarkítva) a 10 éves hitelt 365 * 10 * 1 napos hitelfelvétellel fedezi.

Fent sok hozzászólás említette a tisztességtelen kamatemelést, ami a fent kapott válasz alapján már érthető, hogy hogyan is történik a gyakorlatban.

Így érik el (könyvelik le) a bankok, hogy a teljes kockázatot a (még) fizető ügyfeleikre hárítják, miközben a hitelügylet nyereségét egymaguk, gyakorlatilag kockázatmentesen tehetik zsebre. (Persze lejön a közvetítő jutaléka és némi állandó költség az apparátus fenntartására.)

A bankok profitorientáltak, tehát addig emelik a törlesztőrészletet, amíg a szerencsétlen hitelesek még tudnak fizetni. Szerintem ezt a statisztikáik alapján optimalizálják.

Az itteni következmények nem érdeklik őket, ugyanis az anyabank általában külföldi és a haszon nagyobb része is azonnal kivándorol az országból.

Kedves banki kollégák! Ideje lenne a belső döntések valódi hátteréül szolgáló elemzéseket kiszivárogtatni. Hátha attól változik valami. Persze tudom, idealista vagyok, hiszen ez nem áll se érdeketekben, se módotokban...

A bankok 2-4 éve agyonreklámozták a hiteleiket, a csapból is a devizahitel folyt. Már akkor tudtam, hogy ebbe NEM SZABAD belemenni, ha törik, ha szakad.

Amit nagyon reklámoznak, az a kisembernek jól sohasem sülhet el. A ténylegesen kedvező konstrukciók/termékek ugyanis kizárólag szóbeszéd, pozitív fogyasztói tapasztalat útján terjednek, sohasem reklámokkal... (Ezt mind pozitív, mind negatív tapasztalatból mondom.)