Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lbm

197 bejegyzést írt és 1228 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztos tudjátok - ki ne tudná - hogy komoly változások vannak az Index szerkesztőségében. Ezek egyik hozadéka most, hogy lehetőség nyílt arra, hogy a blog.hu-s tartalmak az Index címlapon blogketrecen kívül is megjelenjenek. A szerkesztőségtől kapott információink szerint az Indexen semmilyen…..
lbm 2020.08.08 09:11:21
@MAXVAL bircaman közíró:
Na haragudj, de mikor láttál utoljára liberális belpolitikával foglalkozó blogposztot a blogketrecben? A belpolitikai blogokat kínosan kerülik már jó ideje, az amúgy semmilyen nyomás alatt nem tartott Indexnél...
     "Az új igazgatósági tag, Sztankóczy András a baloldal vezető propagandistája."    Ezt bírta leírni ma az Origo. Amit aztán azonnal átvett a Mandiner, nem szemlézte, pártutasítást nem szemlézünk, hanem állunk mereven, mint Roziban a Radnóti Ákos. A kedves Olvasó sajnos nem tudja, hogy kicsoda…..
Kedves NERtársak! Az úgy volt, hogy kialakult a Nemzeti Együttműködés Rendszere Magyarországon, és így mint magyar állampolgár én is NERtárs lettem, ha akartam ha nem. 2012-ben úgy gondoltam, hogy ha már nem kérdezték mit szeretnék, majd elmondom magamtól, és beregisztráltam a NERtárs-blog-ot.…..
lbm 2020.07.26 14:36:14
@szdan: Ha nem lett volna egy értelmes blog sem az Indexen, akkor most te sem lennél itt. Valamiért olvasod őket. És sajnos cáfolható az is, hogy csak ellenzéki blog kapott az indexen teret. Nem egyet olvastam amelyik kormánypárti volt. Szerintem most is találsz a blog.hu-n ilyet ha akarsz, de segíteni nem tudok mert nem olvasom őket. Ha mégsem találsz az meg azért lehet, mert már teljesen kimerülhetett a sorosmigráncsgyurcsánybrüsszel téma...
A nyár folyamán suttyomban megszűnt az Index blogketrecének közéleti részlege. Mit tesz Isten, ezek a blogok valahogy nem illeszkedtek a szittya fősodorba, kifejezetten kritikus véleményt fogalmaztak meg a korszak névadójának e földi tevékenységével kapcsolatban. Szerencse a szerencsétlenségben,…..
Azt szeretném megkérdezni NERtársak, hogy Ti mennyire érzitek úgy, hogy az egészségügyben megfelelő az ápolók létszáma? Tehát amikor bementek egy rendelőintézetbe, egy kórházba, akkor mit tapasztaltok? Nagyon érdekelne, mert Kásler szerint a magyar betegek ellátására elegendő az ápolók létszáma,…..
lbm 2019.02.20 17:16:47
@axolotl77: Erről én nem hallottam. Mi történt?
lbm 2019.02.20 17:30:50
@Brix: Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdésemre. ☺️
"Egy kis bizalom nem ártana." Ezt olvastam egy kedvesnek tűnő, higgadt, a kormányt tisztelő kommentben. Mellbevágott a mondat. Önkritikára, mélyebb számvetésre ösztönzött. Mert tényleg! Mi lenne, ha egyszerűen csak bíznék? Mért van az, hogy ha a NER hoz egy döntést, kihírdet egy programot, vagy…..
lbm 2019.02.17 21:52:12
lbm 2019.02.18 09:42:55
@Ballib vagyok mert rettegek: Nincs migráns.... :-DDD
Kedves Géniusz! Ez most komoly?! Tudom, sok tettedre kérdezhetnék így rá, de most a legaktuálisabb a gyermekszületések növelését célzó programod, melyet sötét kordonnal körülvett, és kiválasztott embereid között hírdettél ki nagybüszkén'. Talán a legnagyobb ásznak a hét pontodból a 10 millás…..
Kedves Viktor!  Konzultáljunk! Tegyük meg, mert ahogy látod kényszeredett mosolyod mögül, azért a helyzet nem rózsás!... Te is tudod, csak nem érted. Valószínüleg fogalmad sincs, hogy mi történhetett, miért durvult el némileg a népharag veled szemben, és miért vált a Te területed, az utca, másoké.…..
lbm 2019.01.06 23:42:10
@maxval balcán bircaman:
Szerinted ez tényleg a Soros tervről szól?
Kedves Fidesz szavazó, aki magabiztos erkölccsel bírálsz engem! Lehet, hogy Te dolgozol azon, hogy jobb legyen, de én is azt teszem. 21 éve, keményen, és nem tanulatlanul,vagy segítségeket várva. Nővér vagyok, az állam szerint nekem 130 000 nettó jár. Belenyugodtam. Ez van, nem tehetek semmit,…..
lbm 2018.04.12 20:05:23
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Én csak a saját háttérokaimat írtam le, de hidd el nem bántom a tieidet.
lbm 2018.04.14 05:41:47
@V.János78: Kedves János! Az, hogy mi volt 8-10 éve, nem zárja ki azt, hogy most elégedetlen vagyok. A dolgot pedig az teszi még émelyítőbbé, hogy a jelenlegi rezsim alatt évekig olyan plakátokat kellett nézegetnem minden sarkon, hogy pl: Marika nővér boldog, hogy Mo jobban teljesít, kampányként pedig még csak hírből sem hallottam az eü. - vel kapcsolatos további terveket.
Sajnálom, hogy neked sem fényes az életed, és tisztában vagyok vele, hogy vannak nálam nehezebb sorsúak is. Ha barangolsz egy kicsit a Nertars blogon, láthatod, hogy fel is emelem a hangom értük. A fizetésem pedig azért lehet téma, mert két eü. béremelést követően lett ennyi. Nekem ehhez a fizuhoz van egy gyermekem akit elkell látni, és ebből a pénzből ha törik, ha szakad ki kell fizetnem a bérletemet és a kamarai tagságot. Az egyiket azért, hogy be tudjak járni dolgozni, a másikat azért, hogy dolgozhassak 130 ezerért... Nem fer.
Kedves Híveim! Kedves Alattvalóim! Először is közölném, hogy győztünk! Nagyon nagyot győztünk! Akkorát győztünk, hogy még Magam is meglepődtem rajta... Köszönöm nektek, hogy kezembe adtátok a hatalmat, mert ezzel igaz emberré váltatok. A döntéssel amivel Rám és csipetcsapatomra adtátok a…..
lbm 2018.04.13 15:53:13
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Minden esetre köszönjük, hogy elmentél szavazni még a követségre is, ami tudjuk, hogy nem olyan egyszerű mint nekünk a szomszéd utcába átsétálni.
lbm 2018.04.13 16:02:01
@Miazmás: Én sem érzem jól magam attól, hogy emberek nem , vagy nem úgy látják a dolgokat mint ahogy vannak ( és ezt te tökéletesen le is írtad). Ugyanakkor engem az sokkal jobban zavar, hogy ebben a választásban még a legjobb indulattal sem tudok megbízni, mert túl sok a véletlen, meg a hiba, meg a tisztázás akadályozása. Ez itt modt valóban példanélküli, és sajnos amiket felvázoltál azok megúszàsa még jobban erősíti a kétkedésemet. Persze ez csak az én véleményem.
lbm 2018.04.13 16:26:36
@Miazmás: Pontosan ez a lényeg! A kormány érdeke is, hogy kétej ne merülhessen fel azzal kapcsolatban, hogy a nép őket választotta. Ám a felvetett kérdésekre csak arrogánsan, lenézően, vagy a szombati tüntetést démonizálva reagálnak. A demokrácia, és a tiszta választás kapcsán viszont nem lehgt így reagálni. Itt most nem arról van szó, hogy a Parlamentben hülyét csinálnak az ellenzék amúgy valós problémát felvető kérdéseiből, illetve az azt felvető ellenzéki képviselőből. Itt az emberek demokrácia hitüket próbálják elbagatelizálni, ami indokolatlan arrogancia ha csak nem fűződik hozzá valós érdeke a kormánynak.
Na az van emberek, hogy már megint NERtársak maradtunk. Most kéne bokánf@sni magunkat de izibe', hogy akkor most uristen' mi lesz, hát magas válásztási részvétel mellett is naráncsba borult az ország. Megdöbbentő valóban, főképp ha figyelembe vesszük, hogy a magas részvételi arányról még maga a…..
lbm 2018.04.10 20:27:46
NERtárs-blog 2018. Kire voksoljak? 2018.01.01 11:14:08
Eljött 2018. Túl vagyunk a halászlés-bejglis-lencsés-virslis kajakómán, mindezt leöblítettük az újévi pezsgővel, Áder szavait is figyelmesen végighallgattuk; úgyhogy rákoncentrálhatunk az új év adta lehetőségekre. Ezen a ponton pedig nem feledhetjük el, hogy áprilisban választások lesznek. Őszintén…..
lbm 2018.01.02 13:50:29
@nemecsekerno_007: Már megkapták azt a plusz négy évet, és nem éltek, csak visszaéltek vele. A kísérletezésnek is vannak határai...
lbm 2018.01.02 14:46:23
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
"bebeszélik maguknak, hogy aki a Fideszre szavaz, az elmebeteg, bunkó, megvett nyugger, agyatlan droid, trafiktulajdonos, stb."
Nem hiszem ezt, pont ezért nem értem...
lbm 2018.01.05 05:16:08
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Engem nagyon érdekelne, hogy mit jelent az " csak akik jól dolgoznak" . Komolyan érdekel ez az eszmefuttatás.
Találós kérdés NER-társak! Egyszer volt egy ország, ahol olyan jól mentek a dolgok, hogy lépten nyomon épültek a sportlétesítmények, gázszerelők lettek rövid idő alatt milliomosok, műkörmösök és aggkorú mamikák váltak  pillanatok alatt fantasztikusan jó mezőgazdasági szakemberekké, mellyel szép…..
Rájöttem, hogy minden az én hibám: nem gondolkodom NagyMagyarNemzeti szívvel! Így az év végén asszem` át kell értékelnem önző, a nemzet nagy összességét figyelmen kívül hagyó, kispolgári gondolatmenetemet, hogy végre a NER igaz tagja lehessek!  Most is olvasgatom a híreket, hogy a a kormánytól 758…..
Hát az úgy volt kedves NER-társak, hogy a szociális szférából visszaigazoltam az egészségügybe. /Na nem a pénzért... , de ebbe inkább most ne menjünk bele./ Azért kaptam elő a billentyűzetet, így szép karácsony küszöbén, mert mégiscsak szeretnék köszönetet mondani a jelenlegi legjobb barátaimnak :…..
lbm 2017.12.23 12:42:13
@Kámasuka: Ne keverjük a minimálbért a bérminimummal. A bérminimum képzett embereké, akik tanultak. Általános ápolónő és általános asszisztens vagyok. Munka mellett felnőtt szakápolónak képeztem tovább magam, úgy hogy sokszor éjszakás műszakból mentem az iskolába. Ezen kívül hospist is végeztem. Most négy csavar van a gerincemben, és épp várományos vagyok a következő gerincműtétre. Semmi baj, szakmai árzalom... Csak úgy a miheztartás végett...
lbm 2017.12.23 17:24:19
@gtri: Szerintem a Sorosnak biztosan köze van hozzá... :-)
Kedves Praxisblog! Történetem 10 éves, tehát a gondok már korábban is jelentkeztek, és úgy tűnik nincs új a nap alatt. Férjem 9 éve nagyon erősen fájlalta a jobb karját, de oly annyira, hogy nem tudta már felemelni. Már korábban, egy műtéti hiba miatt hasnyálmirigy gyulladást…..
lbm 2017.01.24 18:36:55
@zsázsika: Üdv! Csak egy nővér vagyok, nem orvos. Minden tiszteletem az orvosoké, fel nézek rájuk. Ám már a "nővér iskolában" is nekem azt tanították, hogy a tüdőrák egyik jellegzetes tünete lehet az erős karfájdalom. És én kérek elnézést...
Kvíz kérdés NERtársak: Felnőtt szakápoló vagyok, egészségügyi kamarai tagdíjfizető, és kamarai tag. Munkámat tekintve is egészségügyi szakfeladatokat látok el, mi több, azért alkalmaznak, mert hivatalosan is elő van írva, hogy az általam betöltött pozíciót csak és kizárólag egészségügyi szakember…..
Az úgy volt, hogy mi szóltunk. Jó hamar, amikor még csak terv volt a közmunka. Írtuk, meg mondtuk is, hogy baromság az egész program, mivel sok lóvéba kerül, még csak véletlenül sem segít abban, hogy az emberek visszakerüljenek a normál munkaerőpiacra, de legalább tudható, hogy a…..
NERtársak, nagy dolog van itt most készülőben! Hol vannak azok az idők, amikor túró rudival próbálták visszacsalogatni a kivándorló fiatalokat?... Már sehol. Új idők járnak, meg új stratégiák. Rossznak nem rossz, (mindjárt ecsetelem is), de mégiscsak adunk a sz@rnak egy…..
NERtárs-blog Legyen világosság! 2015.05.01 20:25:07
Drága Viktor, és egyéb kormányzó emberfajták!   Légyszi gyújtsatok világosságot félázsiai fejetekben! Legalább egy öngyújtó fényének megfelelő méretűt, mely által a lesötétített nagynemzeti trafikok is fényt kaphatnának. Napfényt. Igen sok előnye van a napfénynek.…..
Üdv újra NER-társak! Mielőtt megint elkezdek itt NER-kedni, röviden vázolom eltűnésem okát, csak, hogy magyarázattal szolgáljak: betegség, műtét, gerincbe csavarok, távtartók, csontpótlás, majd pedig hosszú, hosszú rehabilitáció. Ennyit erről. No de csapjunk a lovak közé:…..
lbm 2015.04.23 19:45:35
lbm 2015.04.23 20:00:29
@Zsuzsi25: Értem amit felvázolsz, csak érzem, hogy igenis kell az ilyenfajta tevékenység is a társadalomnak, hiszen ha mindenki váltana ki vigyázna azokra akik önmagukat már képtelenek ellátni, és majd ha oda kerülök akkor ki vigyázna majd mondjuk rám? Márpedig ha szükséges ez a munka, akkor nem érzem, hogy fel kéne adnom, hisz kellek. Amúgy megpróbáltam váltani: nem éreztem jól magam a bőrömben. És majd csak lesz valahogy, de sérelmezem azt, hogy miközben az a jelszó, hogy gondoskodni kell az öregről, a betegről, és csinálni kell sok pici "jövőbeni adófizetőt" (copy by Matolcsy...), akkor azokat akik vigyáznak ezekre az emberekre nem kapnak semmi féle megbecsülést. És az is cáfolható, hogy gazdaságilag mi nem teremtünk semmit, mivel, ha a két évesre, vagy a magatehetetlenre nem vigyáznánk mi amíg a család többi tagja GDP-t termel, akkor eme dolgozó emberek vigyázhatnának rájuk, ahelyett, hogy végeznék a gazdaságilag oly pozitív tevékenységeiket.
    Üdv néktek NERtársak ! Igen! A dolgok állása szerint azok maradtunk... Pár napja nosztalgiával gondoltam eme blogra, meg arra, hogy talán április 6.-a után megszűnik a létjogosultsága. Elvégre ha nincs NER akkor NERtársak sem lehetünk... Az egyik szemem sírt, a másik…..
A rezsicsökkentős kormányzati propaganda nagyon ütős. Ne vessetek meg NERtársak, de még rám is hatott némiképp: midőn így nem sokkal szilveszter után számba venném a 2013-as év történéseit, az első ami beugrik az a rezsicsökkentés. Az e körüli kommunikáció valami abszurd…..
A jól teljesítés egyik valós formája lehet a következő történet. Bármely hasonlóság, bármelyik családdal pedig nem a véletlen műve, mivel a következőkben leírtak megtörtént esetet tárnak fel... Jelenleg 15 forintja van a mi kis családunknak. December 24.-én karácsony…..
lbm 2013.12.27 06:08:45
@Mária: Nézd Mária! Mint írtam havonta 15-30 ezerből eszünk, és szépen meg is oldjuk. A probléma akkor van ha többlet kiadások jelentkeznek, mint most a karácsony. Amit leírtam az pedig kerek vagy sem, az én életem, amit megkérdőjelezni azért nem ildomos, mert, hidd el, hogy ezt nyilvánosan felvállalnom nem is volt olyan egyszerű.
lbm 2013.12.27 15:34:52
@nick:: "nem tudom, mennyire vehető komolyan a cikk
de az mindenképp érdekelne, hogy lehet megoldani 15ezer Ft-ból 2 felnőtt és 1 gyermek egyhavi étkezését
ezt ki lehetne fejteni kicsit bővebben?
...még a 30 is fura, de a fele pláne

és mi az a 2 főállás, ami ilyen rosszul fizet?

illetve ha tényleg ennyire nagy a szegénység, milyen kiegészítő munkát végez pl. apa egy kis pluszpénzért?"
Meg lehet oldani aki hozzá van szokva ahhoz, hogy mindent szeletre és pont annyit vásároljon amennyi végképp szükséges, és persze ha az ember nem lusta elmenni akár 2-3 helyre is, hogy az olcsóbbat vásárolhassa. Az állások közül az egyik állami tulajdonú cégnél van, a másik pedig a szociális szférában.
Azt pedig nem állítottam és nem is érzem, hogy szegénységben élnék, mivel az nálam ott kezdődik, ha a gyerek éhesen fekszik le este egy hideg szobában. Itt nem tartunk. Szarul élünk az tény. Apuka pedig súlyos beteg, ám minden nap elmegy dolgozni, hogy ne legyen kevesebb a bevételünk.
A post lényege pedig az, hogy ha az alapvető színvonalat tartani szeretnénk, tehát, hogy legyen villany, fűtés, netalántán egy karácsony akkor az már sokkal nehezebben megoldható mint pár éve.
Az idei statisztikák szerint a családok nagy része úgy él, hogy ha külön kiadás adódna a családban ( tehát elromlik egy mosógép ilyesmi) azt nem tudnák hirtelen előteremteni.

A többieknek pedig akik azzal élcelődnek, hogy na persze Orbán előtt biztosan milliomos voltam, azoknak üzenném, hogy Orbán neve egyszer sem olvasható a posztban, de ha már itt tartunk, akkor tény, hogy sem milliomos nem voltam őelőtte, és ajándékozáskor sem Ferrarikat vásároltam, de az is tény, hogy nem 15 forintom maradt karácsony estére. Amúgy nem kell aggódni nem fogunk éhen halni, nem is erről szólt a poszt.
lbm 2013.12.27 15:55:34
@Mária: Arról, hogy ki és mi a szegény az előzőekben leírtam a véleményem. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy nem tudod még csak el sem képzelni, hogy egy nehezebb sorsú ember gondol egy nála sokkal nehezebb sorsúra. A gyerekemmel állítottuk össze a kis csomagot, és a hajléktalan néni valóban csak még egy meleg kávét kért és én valóban arra már nem tudtam neki adni.
Ezt a blogot sokan olvassák, és sok mindent lehet mondani rá, fikázni is ezerrel, de egyetlen egy dolog van benne amiért olvassák: az, hogy nem hazudok benne. Soha.