Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horváth Zalán

337 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Augusztus negyedikén, rendezték meg a 99. Magyar Ügetőderbyt a Kincsem Parkban. Feltehetően a nagy meleg miatt, most nem sikerült megdönteni a nézőszámot, de így is tizenegy nagyszerű futamot tekinthetett meg a közönség. Az első futamot a végére nagyon elfáradó Ottey Boss nyerte…..
Ribárszki Sándor idomítottját Jaroslav Línek lovagolta haza, mögötte hat hosszal a tréningtárs, Alcobaca (Kerekes Károly) és a favorizált Akaba (Stanislav Georgiev) végzett. A dobogósokat a legjobb magyar tenyésztésű ló, Mimir (Nicol Polli) és Teno (Benjamin Clös) követte a…..
Semmi panaszom az ellen, hogy június havának 14-ik éjszakáján utoljára hangzik el a kártyaasztalok mellett a krupié rekedt kiáltása: Nincs tovább! Ez az ország majd csak kiheveri azt is, hogy nem engedték szerencsejátékot űzni, amelyet századok óta játszanak a hazában. A múlt…..
200+200 ezer jackpot a Hely játékra! A szezon egyik legfontosabb ügető versenynapját rendezik szombaton a Kincsem Parkban. A 2500 méteres 56. Négyévesek Nagydíjában 12 ló áll starthoz és rendkívül nehéz rámutatni a nyerőre, mindenesetre ott lesz a mezőnyben a tavalyi Derby…..
Sokesélyes a Hazafi Díj Hatalmas az érdeklődés a futtatók részéről a galopp szezon első klasszikus versenyére, a Hazafi Díjra. A hároméves kancák 1600 méteres futamában 18 telivér áll starthoz az 1,9 millió forintos összdíjért. A sokesélyes versenyben a kétévesen…..
Zala Csaba idomárral beszélgetett Balog Lili BL: Kedves Csaba, mindössze egy éve vagy tréner, mégis Seperate Opinion révén komoly sikereket értél el az elmúlt szezonban. Gratulálok! Hogyan kerültél versenylovak közelébe? (Seperate Opinion kitűnő mérlege háromévesen: győzelem…..
Újabb hangulatjelentéssel jelentkezett Blinov Adrienn, ezúttal Alagról Szombat délelőtt látogatást tettünk Alagon. A cél, hogy a nemrég kapott közös lovat, Deményt, végre mindannyian megtekintsük, illetve az Összefogás Futtatói Klub új tagjai is megismerjék egymást. Milyen…..
A 2009-ben sikerrel indult Összefogás Futtatói Klub és hazánk vezető magán telivértenyésztője, a Telivérfarm Kft. között folytatódik az együttműködés. A hazai galoppversenyekben az utóbbi évek egyik meghatározó résztvevője, Nemzeti Összefogás – 36 futás, 5 győzelem,…..
Zsokéja marad, a táv viszont jelentősen növekszik Ostinato következő dubaji futamában. Az ötéves versenyló menedzsmentje a legutóbbi szereplés után úgy döntött a Dubai Word Cup Carnival elnevezésű versenysorozat utolsó napján, március 30-án, az 1 millió dollár díjazású…..
Ribárszki Sándor galopp idomárral Balog Lili beszélgetett BL: Kedves Sándor, gratulálok az elmúlt szezonhoz. A statisztikában a második helyen végeztél. Hogyan értékeled a 2012-es évet? (334 futás, 34 győzelem, 30 millió Ft nyeremény.) RS: Az elvárásaimnak megfelelően…..
Ted Durcan tökéletesen betartotta az utasítást, egész úton a mezőny végén utazott Ostinato-val, aki ismét jelesre vizsgázott küzdenitudásból. Kovács Sándor idomítottja 200 méterrel a vége előtt még az utolsó helyen galoppozott, a célba azonban már három és fél hosszra a…..
Soha nem volt még lehetősége magyar versenylónak, hogy eséllyel pályázzon a világ egyik legmagasabb díjazású futamában való részvételre: az ötéves Ostinato csütörtök délután kivívhatja magának a jogot az 5 millió dollár összdíjazású Dubai Sheema Classic 2400 méteres…..
Ostinato újra Tapetan fut Dubai-ban A menedzsment változtatott a korábbi terveken, és Ostinato-t nem egy gyeppályás futamban, hanem a 2200 méteres Tapeta-n megrendezésre kerülő versenyben indítja csütörtökön a sivatagi lóversenykomplexumban. A 120.000 dolláros hendikepben hat…..
Eltűnt, mint szürke szamár a ködben... Blinov Adrienn kedves olvasónk küldte be szerkesztőségünkbe az alábbi - néhol szatírába hajló -élménybeszámolót az Ügetőszilveszterről, amit örömmel adunk közre az alábbiakban: Metróról leszállva, a tömeg egy irányba haladt a…..
Ügető szezonnyitó, új fogadási rendszerrel és jackpottal Vasárnap délután hét magyar és három francia futammal kezdődik a 2013-as ügetőszezon. A nyitónap különlegessége, hogy a játékosoknak bemutatkozik az új fogadási rendszer, amellyel a korábbiakhoz képest több új…..
Ostinato első futására helyezetlenül végzett Meydanban, amikor a nyerő Elderly Paradise (Christophe Soumillon) mögött hat hosszal hatodikként ért célba. Második a verseny egyik esélyese, Jamr (A De Vries), míg harmadik a 20/1-es oddsz mellett induló High Twelve (Richard Mullen). A…..
Nehéz elfogultság nélkül írni az A36 szindikátus kivételes képességű versenylováról, aki három évesen megnyerte a Magyar Derby-t, a Magyar St. Leger-t, majd négyévesen a Millenniumi Díjban és a Kincsem Díjban sem talált legyőzőre, s ezt követően Pozsonyban, Münchenben és…..
Az A36 szindikátus istálló tulajdonosi csapata, a tavalyi várakozáson felüli külföldi turné után, idén máris nagyra törő terveket kezdett kovácsolni, amikor úgy határoztak: ezúttal Dubaiban próbálnak szerencsét. Kovács Sándor champion idomár ötévese még júliusban hívta…..
Balog Lili beszélgetett Pető Sándor galopp idomárral BL: Milyennek értékeled az elmúlt évet? PS: Kis létszámú istállómmal (15 ló) az előkelő negyedik helyen végeztünk a statisztikában. Húsz versenyt nyertünk. Teljes mértékben elégedett vagyok.…..
Egy új szerzőtársunk bemutatkozó írása következik. Ezzel kívánunk Békés Boldog Ünnepeket minden kedves Távoszlop olvasónknak!  Ostinato Dubaiban vendégszerepel! BL: Szeretnék gratulálni ehhez a fantasztikus szezonhoz. KS: Köszönöm szépen, tényleg remek évet…..
Sajnálatos tény, hogy a jobb sorsra érdemes magyar lóverseny sport életében ritkán adatik meg az a lehetőség, hogy szemtől szembe összemérjük lovaink tudását a nemzetközi élvonal legjobbjaival. Hogy ne menjünk messze a népszerűbb sportágak környékén, vajon mikor nyílik…..
Utoljára 1970-ben történt meg Angliában, hogy egy versenyló megcsinálta a turf "Grand Slam"-jének tartott hármas sorozatot, az un. Triple Crownt (Hármas Korona). Camelot, ez a veretlen hároméves telivér most a 2000 Guinas Stakes és az Epsom Derby után minden valószínűség szerint…..
A Sárközi Péter nevével fémjelzett A36 versenyistálló újabb komoly sikert könyvelhetett el vasárnap a Kincsem Parkban, amikor a tavalyi második hely után idén Ostinato ellenállhatatlan volt a Kincsem Díjban és a Németországból hazalátogató Kerekes Károllyal a nyergében 3/4…..
Életem legboldogabb és legboldogtalanabb napjainak te voltál okozója. Elszaladtak az évek... és nem szűntelek meg szeretni, elfelejteni egy órára sem. Megbabonáztál, raboddá tettél... Könnyű kis kaland voltam, holott én az életemet tettem fel... Átugrottam a karikán, mint a…..
...találkoztam nőkkel, akiket első látásra úgy ítéltem meg, hogy engem várnak. Nekem valók: a vérmérsékletük, a gondolkozásunk, az ábrándozásunk, a vágyakozásunk egyforma. Keressük egymást... Furcsa találkozások ezek... Az ember egyszerre ráismer a nőre, bár azelőtt soha…..