Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szegedi Banán

57 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Újra együtt!" szlogennel indul a Pavane együttes felvonulásával holnap az első szegedi Bor tér elevezésű gasztronómiai fesztivál. 400 forintos kóstolópohár, finom hazai borok, pálinkák, Kávészünet együttes és Badár Sándor - ezek is a program részei, amiért…..
Dr. Nagy Gábor Tamásnak, a Fidesz Mandátumvizsgáló és Ügyrendi Bizottsága elnökének címezte levelét a Fidesz tagságának azon része, akit felháborított a szeptember elsejei, alapszabály-ellenes tisztújítás. Mint ismeretes, Gyimesit választották újra, de több ponton…..
szegedi Banán 2011.09.13 19:27:46
Hetvenezer látogató volt az idei Szegedi Ifjúsági Napokon - a szervezők szerint. A város vizsgálatot indított a 30 milliós veszteség, a csökkenő jegy- és bérleteladások, valamint a Szegedi Vásár és Piac üzemeltető Kft. 40 milliós mentőöve miatt. Solymos csomagoltatná Sódart,…..
Szegedről származó táviratokat is kiszivárogtatott a WikiLeaks. Az Amerikában egyre nagyobb port, és diplomáciai botrányt kavaró szivárogtatók szerint Botka népszerű politikus, aki reálisan látja pártja nulla szerepét, de az SZTE-s Jobbikosoktól fél.Botka László, Szeged város…..
A megalkuvást választotta Kohári Nándor, a Gyimesi kihívójának tartott politikus. Botrányos közgyűlés, pontatlan tagnyilvántartás, ellenőrizetlen jelenlévők, szavazat-leadás előtti szavaztok az urnában, ismét "kétharmad" Gyimesinek. Bűzlik, aminek bűzlenie kell.Kis…..
Ma reggel nyolc órakor (hol fél 8-kor) becsengettek, elindul a 2011/2012-es tanév. Bár az oktatási államtitkár előzetes ígéretei szerint a most induló tanévkezdésnek hétfőre, utolsó tanítási napjának péntekre kellene esnie - ez sem valósul meg. Szeged a Tabán Általános Iskola…..
Egyetemisták (és nem azok) figyelem! Pénteken hatalmas nyitóbuli vár titeket Szegeden, a Jate Klub régi, felújított épületében. A Dugonics téren lévő rektori épület pincéjében pénteken este kilenckor kezdődő Refresh Partyval várják a "régi Jate"…..
Immáron tizenötödik alkalommal várják szeptember első hétvégéjén a halak, és a halételek szerelmeseit Szegeden, ahol Magyarország legfinomabb halászleveit, sült halait, és egyéb halból készült különlegességeit kóstolhatják meg a látogatók. A Belvárosi híd alatt, valamint…..
Forr a hangulat a Fidesz háza táján Szegeden. Tagozati tisztújítások közepette, városi tisztújítás előtt áll a nagyobbik kormánypárt szegedi csoportja. Vajon végre ide is oszt egy-két sallert a miniszterelnök, vagy hagyják, hogy az MSZP Kósáját építsék Botkából Gyimesiék?…..
Már csak hármat kell aludni, és kezdetét veszi Szeged és a Dél-Alföld legnagyobb könnyűzenei fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok, azaz a SZIN. Ha még nem vetted meg a jegyed, vagy a heti bérleted, már csak a helyszínen tudod, az elővásárlási időszak lezárult.A helyszínen…..
Velő Miklóst, a szervezet eddigi elnökét választotta újra a szegedi Fidelitas. Ismét a szervezetépítést ígérte fő feladatának a 20 éves "politikus", valamint a fiatalok érdekképviseletét szeretné betenni a kormányzati politikába. A szegedi Fidelitas régi-új…..
Ha az augusztus 20-i hétvégét Szegeden töltöd, számtalan helyen ünnepelheted meg azt, hogy Szent István megalapította a magyar államot. Ünnepelhetsz Botkával és Ujhelyivel, ünnepelhetsz a Jobbikkal, de függetlenül is ünnepelhetsz: Újszegeden a Szent Erzsébet ligetben a…..
A Csongrád megyei listáról Parlamentbe jutó Jobbikos politikus egy nyilatkozatban tudatta a rendőrséggel, hogy élni kíván képviselői mentelmi jogával, arról nem mond le. A Sziget Fesztivál bejáratánál állították elő, miután jegy nélkül akart bejutni a fesztiválra -…..
Elkészült, átadták, használhatjuk a szőregi Hősök terén lévő körforgalmat. A téren, és környékén talán minden eddigiek közül is a legnagyobb beruházás történt, és még nincs vége - az ígéretek szerint.A nyolcvan millió forintos beruházás nagy részét az Európai Unió…..
Már csak három nap, és szerdán indul a szurkolás a szegedi Maty-éren. Ugyanis augusztus 17-étől indul a szegedi MOL Kajak-Kenu világbajnokság. Szorítsunk a magyaroknak!Három nap múlva kezdetét veszi - öt év után ismét - a Kajak-Kenu világbajnokság Szegeden, a Maty-éren.…..
A vizsgáira készült, idegei felmondták a szolgálatot, meztelenül biciklizett Szőregen, majd a pszichiátriára került egy egyetemista lány csütörtök hajnalban. Mindig is tudtuk, hogy stresszes és idegőrlő az egyetemista élet...Furcsa látványnak lehettek szemtanúi csütörtök…..
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002770893745A linkre kattintva elérhető a profilunk, ott ismerősnek tudsz jelölni!..
Achtung! Achtung! - figyelmeztet a nemrég átadott M43-as autópálya pihenőjében kihelyezett tábla. Félhetsz, ugyanis ha megállsz lábat nyújtani, vagy egy jót pisilni, mire visszaérsz az autóhoz, (ha nem zártad be) a telefonodnak és a pénztárcádnak hűlt helyét találod.Ez…..
A választási rendszert átalakítani hivatott javaslatukból legalábbis elég egyértelműen ez derül ki. Eltörölné az ajánlószelvény intézményét, és lecsökkentené a Parlamentbe jutáshoz szükséges ötszázalékos küszöböt 3%-ra. E szerint elég lenne 120.000 + 1 szabad,…..
szegedi Banán 2011.08.10 17:21:29
@iii: "Tetejében az egész rendszer a visszaélések melegágya, fenntartása a nagy pártok érdeke." - miért érdeke bármilyen, akár kicsi, akár nagy, akár jobboldali, akár baloldali pártnak a visszaélés? Ha már valakinek, akkor nem gondolod, hogy inkább a kis pártoknak lenne érdeke a "visszaélés"? Ők gyűjtik nehezebben....

"lehetne olyant kitalálni, ami nem jár a választópolgárok zaklatásával" - az ajánlószelvény intézménye nem zaklatás. A zaklatás az, amit a párton, és főleg a kis pártok csinálnak: naponta többször kopognak, csöngetnek minden lakásba. Olyanok, mint a Jehova tanúi... A nagy pártok aktivistái végig mennek egyszer, de nem csöngetnek kétszer, nekik így is, úgy is összegyűlik. Többszörösét viszik be a pártszékházakba.
Mondjuk ma már az is egy jó kérdés, hogy melyik párt számít nagy pártnak? Csak a Fidesz? Vagy az MSZP is, amit a legújabb közvélemény kutatások szerint a Jobbik is ver? Vagy már a Jobbik is?
szegedi Banán 2011.08.12 07:49:14
@iii: "irdatlan munkára kényszerítik a kisebb pártok gyűjtőit, akiknek normális esetben lenne esélyük összeszedni a cédulát, csak éppen a "porszívó"-hadművelet nem hagy nekik."
Te komolyan azt gondolod, hogy azért nem sikerül összegyűjteni az ajánlószelvényeket a kisebb pártoknak, mert a Fidesz, vagy az MSZP összegyűjti előlük? Komolyan azt gondolod, hogy van olyan ember, aki odaadná a szelvényét az LMP-nek, mert az LMP-t támogatná, de mivel a Fidesz hamarabb megy, ezért neki adja oda? Szerinted van olyan ember, aki a személyes adatait is tartalmazó ajánlószelvényt odaadja olyan pártnak, akit nem támogat, csak azért, mert hamarabb jött az aktivistája? Nem irreális gondolkodás szerinted? Jó erre fogni persze...
szegedi Banán 2011.08.12 10:33:23
@iii: pl. adatgyűjtés... És aki meg odaadja bárkinek, az meg is érdemli. Aki meg az LMP-nek akarja adni, úgysem adja oda a Fideszes, vagy MSZP-s aktivistának. Akármilyen dumával jön. Mert az általad említettre sokszor visszakérdeznek: Melyik párnak?...
Újra troli jár az 5-ös és a 7-es vonalán a ma reggeli üzemkezdéstől, mert sikerült a kivitelezőnek befejeznie az Újszegedi hídfőnél lévő trolibusz-felsővezeték felújítását.Újra egy felszállással járhatunk az 5-ös és a 7-es troli vonalán, nem kell átszállnunk a…..
Szegeden, a város több pontján, mától rendezik meg - immáron a negyedik alkalommal - a Hungarikum Fesztivált. Véradással, zenés és filmes előadásokkal, kézművesekkel, kiállításokkal várják a hungarikumok és a szegedikumok szerelmeseit a szervezők. A Csongrád Megyei…..
Pár nap múlva, egészen pontosan augusztus 16-án lesz 130 éve, hogy megnyitották a Kiskundorozsmai postahivatalt. 1881 óta működik, és segíti a helyieket ügyes-bajos dolgaik intézésében, és persze a világgal (főként a hivatalokkal) való kapcsolattartásban. No, meg pár tízezer…..
Tegnap Bengálival, Tátrával, nosztalgiavillamossal, és karbantartó kocsival tesztelték a felújított villamosvonalat, az Anna-kút, valamint a tarjáni végállomás között. Elvileg a szerződésben meghatározott időben át is adják a pályát - újra közlekedhetnek a…..
Csökkent a Magyarországon bejegyzett pártok száma: 141-ről 122-re - bár még így is túl sok van. A TURUL Szövetség, és a Dolgozók Pártja Szegeden vannak bejegyezve ugyan, de még a helyi politikában is ismeretlennek számítanak. Semmit nem lehet tudni róluk.Az Országos…..
Nem tudod, hová menj a hétvégén? A sörfesztivált várod, de arra még egy hetet kell várnod, mint ahogyan a kajak-kenu vb-re? Segítünk. Menj a szegedi vadasparkba. Ott ugyanis az idei év utolsó nyári családi napja, és éjszakai túrája vár, ráadásul még az idő is neked fog…..