Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lepisma_saccharina

14 bejegyzést írt és 231 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Félrefordítások Double action 2014.01.04 09:42:17
Ritka szép eset az, amikor ugyanazt a szót rontják el két különböző nyelven is (bár az elkövetők különböznek). Nézzük először Péter beküldését (őt egyébként innen ismerhetitek - szerzőtársa beküldése még áll a várólistán): Ha közelebb lépünk, jobban látszik…..
egyszervolt re-blog 2011.05.27 05:00:00
Kaptam egy nagyon megtisztelő felkérést – legalábbis én így élem meg –  egy hónapja. Megkértek a life-style.hu-tól, hogy írjak a vélemény rovatukba egy-két havonta. Amikor megkaptam a levelet, első blikkre azt gondoltam, hogy félrement email, de nem az volt, és…..
A könnyed délutáni szórakozásról ma go'be' gondoskodik:RICHARD DAWKINS: Az Ördög Káplánja - Válogatott tanulmányokVINCE KIADÓ - Fordította: [szokásunkhoz híven a nevet elhagytuk - a szerk.]Egy fordítói gyöngyszem:))A könyvben:>>Dawkins idézi Douglas Adams-t:"A…..
lepisma_saccharina 2011.07.01 19:59:34
@Leiter Jakab:
LOL!
Gondoltam ha már félrefordítósblog, miért ne kövessek el egy ilyen övön aluli poént XD
egyszervolt Arcüreg 2011.02.09 06:23:00
Megtörtént velem az a csoda, hogy beteg lettem péntekre. Elsőre egy szimpla kis náthának gondoltam, de aztán vasárnapra már ki is derült róla, hogy egy jó kis masszív homlok- és arcüreggyulladás, a kis drága. Ahogy az lenni szokott ilyenkor, az infralámpa is felmondta a…..
lepisma_saccharina 2011.02.11 17:37:23
- De te vagy a legügyesebb az osztályban, igaz? - kérdezi egy ismerős Olitól.- Nem. Ha én lennék a legügyesebb, akkor tudnék fára mászni, és labdát elkapni meg pattogtatni. De ezeket én nem tudom. ..
egyszervolt Matek 2011.01.16 09:43:00
Matek verseny lesz nemsokára, amire Olit idén még nem neveztük be. Nem azért, mert nem jó matekból, hanem mert a verseny feladatok szöveges feladatok, amiben Oli kevésbé jó még. A kevésbé jót, úgy értem, hogy úgy tűnik az amikor szöveget kell átültetni számokba, Olinak…..
egyszervolt Mit akar? 2011.01.02 11:00:00
  Az elmúlt hónapokban előre-hátra táncoltam gondolataimban a bloggal kapcsolatban. Írjam? Ne írjam? Számít? Nem számít? Fontos? Nem fontos?   Végülis nem tudom (most sem - de mégis úgy tűnik, hogy most írom).   Mert, mindenre van ‘egy támogató’…..
lepisma_saccharina 2011.01.23 12:09:06
@cseho:
Hát, csak a saját esetemről tudok nyilatkozni, abban egyrészt a diszkalkulia játszott közre, másik vonalon meg a félrekalibrált szemeim (lol, apu még örült ugyanennek a körülménynek, lévén kötelezőgenerációs :-)). Persze vannak, akik azzal érvelnének, hogy más módon is lehet értékesnek lenni, de róluk tudom, hogy tévednek :-P
A közoktatási törvény előkészítése során kiderült, hogy Hoffmann Rózsa szerint az idegennyelv-oktatásnak nem szabadna ennyire az angolra összpontosítania, ehelyett más nyelveket kellene tanítani - nem második idegen nyelvként az angol mellett, hanem helyette. Úgy tűnik, ezt az…..
lepisma_saccharina 2011.01.11 23:03:58
@szekularisfigyelo:
Mondom, diákmeló. Meg az elítéltek. Meg volunteers.
lepisma_saccharina 2011.01.13 22:42:12
@szekularisfigyelo:
Igaz. Akkor vissza is térhetünk a régi jól bevált megoldásra: általános időleges kötelezettség. ("A ti példátok bizonyítja, hogy a kétkezi munka nem alantasabb a többinél...Eljön az idő, amikor senki nem lehet a nép teljes jogú tagja addig, míg a ti iskolátokat ki nem járta..." - beszéd a Reichsarbeitsdienst tagjaihoz, ahogy Az akarat diadala c. filmben megjelent, fordítás tőlem.)
MegaBrutal blogja Csicskamunka 2010.10.03 21:33:00
Az elmúlt héten volt szerencsém egy kis csicskamunkát végezni. 6 napon át tartott a dolog. Az első nap nagyon szar volt, csak dobozokat hajtogathattam. A többi napon már csinálhattam mást is, pl. pakolhattam winyókat (és más dolgokat) az előzőleg meghajtogatott dobozokba. Az első…..
egyszervolt Szempont 2010.11.22 06:30:00
Olivér az MTV1 Szepmpontjában...
Christopher Hitchens, a Vanity Fair Nagy-Britanniából az USA-ba áttelepült, többek közt éles és nyílt valláskritikájáról híres publicistája áttételes nyelőcsőrákban szenved. Amerika keresztényei azon vitáztak, hogy akkor most imádkozzanak érte vagy sem, de a "zuhanó…..
Az előző pápa által indított utazási program (ígérem, más vallásról írok, mihelyt lesz anyag :-)) örök témát jelentenek. Az idei brit látogatást követően jövőre Németországba látogat, ami két problémát vet fel: A szervezők attól tartanak, nem lesz elég látogató,…..
 "Nem tudom elképzelni, az egyik konnektor hogy erőszakolja meg a másikat villásdugó nélkül", írja Rodiel a nőkről, akiket "veszélyes vonzani, mert manipulátorok, akiknek egyetlen célja a másik fél tönkretétele, persze finom és nőies eszközökkel".…..
lepisma_saccharina 2010.11.24 13:46:00
@ChessTraining:
1. A szakdolgozat meg a blog két teljesen más műfaj. A WoD a blogba belefér, a kánonba viszont valamiért nem került be, ezért hivatalos egyetemi műfajokba nem. Évekig WoD-oztam különben, és voltak a csapatban olyanok (pl. egy antropológus), akik megerősítették, hogy a garou társadalom történetbeli alapjait szinte egy az egyben valós emberi kultúrák adják, csak a keretek mások. (Mellesleg, hogy a szakdolgozatomban mi van vagy mi lesz, egyelőre kizárólag rám és a témavezetőmre tartozik, úgyhogy nem tudom, mi köze egyáltalán annak meg a blognak egymáshoz. Nehogy már a szabadidőmben is ugyanazzal kelljen foglalkoznom, ami kötelező :-))
2. Nem „képzelem magam macskának“ (bármit is jelentsen ez), viszont osztozom bizonyos tulajdonságaikban. A „rendszeren túl“ kifejezés pont arra utal, hogy ez inkább leíró, mint identitás jellegű felsorolás. De megint, mi köze van ennek a cikkhez? Macskákról egy szó sincs benne.
3. Az ICA pontosan tudja, hogy komolyan gondoltam, ui. a szerkesztővel személyesen ismerjük egymást. A különbség közte meg a magát feministának valló bigott tyúkok között az, hogy neki van egészséges önkritikája és nem vet el bizonyos gondolatokat csak azért, mert azok esetleg kellemetlenek érzelmileg. Különben ha figyeltél volna, tudnád, hogy csak annyiban vagyok nőgyűlölő, hogy a női lét bizonyos korlátaival ill. jellemzőivel abszolút torkig vagyok. Benne is van a cikkben, hogy egy nő mint személy lehet konstruktív vagy destruktív attól függően, hogy hogyan reagálja le a helyzetet, amibe a génjei hozták (ami különben a férfiakra is igaz, csak értelemszerűen róluk nem írok, mert hiányzik a személyes tapasztalat). Az állapottal van bajom, nem az elszenvedőivel (ez különben tipikus tévedés az eugenika-ellenes oldalon is, nem tudom, kb. száz év alatt nem esett le nekik?).
AspieBlog Az aspie mint barométer 2010.06.11 09:43:57
Az autizmushoz gyakran társulnak egyéb dolgok, amelyek lehetnek pozitív vagy negatív, esetleg szimplán "eltérő" jellegűek. Különböző tanulási rendellenességektől az atipikus beszéd- és/vagy motoros fejlődésen keresztül a figyelem- és hangulatzavarokig bármi…..
lepisma_saccharina 2010.09.06 12:05:58
@szalaianna:
Hogy érted, hogy "mi történik"?
A BKV igazán jó hozzánk, rengeteg remek anyagot adtak beküldőinknek (és ezáltal nektek). A most következőt hárman is megírták; kezdjük Márkkal, mivel ő volt a legfürgébb: Ezen mindannyian kifeküsztök. A BKV buszokon a "leszállásjelző" gombok mellé az van írva:…..
És nehogy azt higgyük, hogy ez csak a német nyelvű kultúrához és országokhoz talán leginkább kötődő Magyarországon jelent valamit - a 80-as években az osztrák Falco Rock me Amadeusa az USA-ban és az Egyesült Királyságban is, Nenától a 99 Luftballons (na jó, angol…..
Kun András számítógépes játékos félrefordítást küldött.A Marc of Chaos c. számítógépes játék bevezető videójának magyar fordításában (introjában) több fordítás is hibádzik, de a legfélresikerültebb talán a "Stand your ground!" ferdítése "Maradj a…..
Most délelőtt történt ez a nagyon érdekes eset, hogy az AOSZ moderátora bejelölt a facebook-on és a jelölés mellé küldött egy email-t is, hogy azért jelölt be, hogy később rajonghassak az AOSZ-ért a facebook-on.Én vissza válaszoltam, hogy én egy autizmussal élő ember vagyok,…..
AspieBlog Kinek a hibája? 2010.05.17 10:14:13
Szó volt ezen a blogon (is) arról, hogy az aspie naiv fajta, és a nonverbális jelek megértésének nehézsége miatt könnyen esik áldozatul mindenfajta átbaszásnak. Ez sajnos tény. De valóban az aspie hibája-e? Épp elég félreértés adódik AS-NT viszonylatban teljesen ártatlan…..
lepisma_saccharina 2010.05.18 13:43:17
@Anakré:
Küldtem választ mailben.
lepisma_saccharina 2010.06.14 02:54:32
@deep_fried:
Mert ha megvan a felelős, megvan a megoldás is: a felelős eltávolítása. Nincs szükség tüneti kezelésre, ha megvan a probléma gyökere.

Amúgy nocsak-nocsak, legutóbb még igencsak más álláspontot képviseltél. (Segítek: a "normális" szexualitás erőszakos támogatása és a pszichopatának titulálásom a két sarkalatos pont.)
egyszervolt 11 2010.05.29 23:35:00
... éves lett ma Zsombi ... ... és így értünk oda a tortáért.....
egyszervolt ... 2010.05.23 05:09:56
Probléma megoldással foglalkozom és ki is tör belőlem: a jaj, istenem segíts - felkiáltás. Oli körbenéz, fel az égre, mindenhova, majd rám:- Anya, te most tényleg hiszel benne, hogy érkezik megoldás?Ah...
lepisma_saccharina 2010.05.28 11:29:58