Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Műhelyírnok

41 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég interjút készítettünk az egyik Lingvico-t használó nyelviskola vezetőjével, Csősz Ildikóval. A nyelviskolája szeptember közepén indít el blended learning tanfolyamokat. A várakozásokról és a bevezetés gyakorlati tennivalóiról kérdeztük. Az interjút ide kattintva…..
Tegnap, 08.20-án 17.00-17.20 között egy átmeneti leállás volt a Lingvico-nál, mely időszak alatt a Lingvico.hu portál és az online nyelviskolák nem voltak elérhetőek.A problémát sikerült megoldanunk és 17.20-tól minden rendeltetésszerűen működik.A felhasználóknak okozott…..
Nemrég interjút készítettünk az egyik Lingvico-t használó tanárnővel, Strackné Galambos Katalinnal, aki megosztotta tapasztalatait, módszereit az online nyelvoktatással kapcsolatban. Az interjút a Lingvico "Online nyelvoktatás" blogjában olvashatja "A határ a…..
A vatera.hu aukciós oldallal létrejött együttműködés eredményeként a Lingvicot használó nyelvtanárok és nyelviskolák megjelentethetik kínálatukat a Vatera látogatóinak. A Vatera készített egy új alrovatot kimondottan nyelvoktatók számára. Ebben az alkategóriában lehet…..
2008. április 16-án (szerdán) a Lingvico szerverszolgáltatója este 19:00-tól várhatóan 21:00-ig karbantartást végez. Ez idő alatt a Lingvico.hu portál és az online nyelviskolák nem lesznek elérhetőek.Kérjük, április 16-án este 18.30-tól ne használják a Lingvico rendszert, mert…..
Olcsóbb lett a Lingvico rendszer live-online használati díja. Az eddigi br. 60Ft/nap/tanuló helyett mostantól br. 40Ft/nap/tanuló díjért tarthatnak élő internetes órákat a tanárok. Ez az árcsökkenés reményeink szerint hozzájárul ahhoz, hogy többen kipróbálják az élő…..
Néhányan jelezték számunkra, hogy túl sok adatot kell megadnia egy érdeklődőnek a jelentkezéskor. Ez főleg az ingyenes próbaórára jelentkezéskor bizonytalaníthatott el érdeklődőket.A mai nappal ezért módosítottuk a jelentkezési lapot, mostmár csak a legszükségesebb adatokat…..
Ma hajnaltól késő délelőttig egy átmeneti üzemzavar volt a Lingvico-nál, mely időszak alatt a Lingvico.hu portál és az online nyelviskolák nem voltak elérhetőek.A problémát sikerült megoldanunk és 11.15 órától minden rendeltetésszerűen működik.A felhasználóknak okozott…..
A lingvico.hu portál kezdőoldalán megjelennek a tanárok A kezdőoldalon mostantól véletlenszerűen megjelenik 9 tanár adatlapja. Vagyis minden oldalmegnyitáskor, frissítéskor másik 9 tanár adatlapja jelenik meg. Az adatlapon a név, a fénykép, a tanított nyelv, a kontextusmotivált…..
A tanárok postafiókjába kiküldött, ajánlatkérésről értesítő e-mailek aljára kikerült egy új szöveg, ami arra figyelmeztet, hogy ez egy automatikusan kiküldött levél, ezért nem tudnak rá válaszolni. (A levél alján megjelenő szöveg: Ez egy automatikusan kiküldött levél,…..
Módosítottuk az Adminban a tanulók hozzáférési intervallumának beállítását. Eddig nem lehetett 1 napot beállítani (pl. jan. 09 - jan. 09), így ha valaki próbaórát akart tartani, illetve próbahozzáférést adni az érdeklődő nyelvtanulónak, 2 napot kellett beállítania…..
A tanfolyamok, szabad órák és távoktatási anyagok meghirdetése eddig úgy történt, hogy az adatok, időpontok megadásán túl (a "Tanfolyam", "Időbeosztás" és "Távoktatási anyag" oldalakon) az Első lépések oldalon is be kellett kattintani a megfelelő…..
Egy tanárnő jelezte felénk a hétvégén, hogy az Adminban a tanuló statisztikájánál a régebbi feladatok eredményeinek megjelenítése nem működött megfelelően, mert az eredmények helyett a nyelvoktató weboldala jelent meg.A hibát ma javítottuk és újra rendeltetésszerűen…..
Múlt héten péntek délutántól vasárnap kora délutánig a Lingvico.hu kezdőoldal megjelenítésével probléma volt: a kezdőoldal csak egy megjelenő hibaablak "leokézásával" jelent meg. A hibát vasárnap javítottuk, jelenleg problémamentes a Lingvico.hu portál…..
Minden kedves Lingvico felhasználónak és blogolvasónak nagyon boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kíván a Lingvico csapata!A Műhelynapló szünetel az ünnepek alatt, de olvassanak bennünket 2008. januárjától újra!..
Sok Lingvico rendszert használó tanár, illetve nyelviskola meghirdetett ingyenes próbaórát az érdeklődő nyelvtanulóknak. Ez azért is jó, mert a tanulók még nem igazán ismerik ezt a típusú internetes oktatást és egy próbaórán kötelezettségek nélkül megtapasztalhatják, hogy…..
2007. december 14-től az a magántanár vagy nyelviskola, aki regisztrál a Lingvico.hu portálon, a regisztrálása napjától számított 1 hónapig ingyenesen veheti igénybe a Lingvico szolgáltatását. Vagyis 1 hónapig díjmentesen taníthat a rendszeren keresztül, legyen az live-online…..
Korábban hírt adtunk arról, hogy megtörténtek az első fejlesztések a kontextusmotivált oktatás támogatására. (A bejegyzésben leírtuk azt is, mit is jelent a "kontextusmotivált oktatás".)Most lezárult a fejlesztés második szakasza, aminek az volt a célja, hogy az…..
Az elmúlt napokban több tanárnő jelezte felénk, hogy az Expressz ajánlatkérés űrlapon az egyik kérdés félreérthető. A "Mennyi időn belül?" kérdés ugyanis kétféleképpen értelmezhető:mennyi időn belül kell eredményt elérnie a tanulónak (vagyis mennyi idő van…..
November vége óta egy új szolgáltatás segíti a tanítványszerzést és a tanárválasztást: az Expressz ajánlatkérés. A Lingvico.hu portálon az érdeklődők egy ajánlatkérő űrlap kitöltésével és egyetlen gombnyomással kérhetnek ajánlatot a Lingvico rendszert használó…..
A Lingvico béta-tesztjéhez készített "Classic" nevű dizájnsablont kivettük mind a tanári, mind a tanulói oldalról. Immár tehát a tanároknak az eddigi "Red-Coffee" dizájnnal jelenik meg az Admin felülete, a Tanuló-oldal pedig az eddigi "Orange-Coffee"…..
Az Adminban, az Óratartó modulban a feladatok ellenőrzéséhez új funkciót építettünk be. Mostantól nyomon követhető a tanulónak kiosztott, órán megoldott feladatok aktuális állapota.Amikor az órán egy tanuló jelzi, hogy egy feladattal elkészült, akkor a tanárnak az Óratartó…..
A virtuális táblába a mai nappal olyan új funkciók kerültek be, melyek megkönnyítik az órai kommunikációt tanár és tanulója számára. Emellett az órai, táblára került anyagok utólag is visszanézhetővé váltak mind a tanár, mind a tanuló számára.A következő újdonságok…..
A tegnapi nap folyamán észleltünk és javítottunk egy hibát, ami belépési problémát okozhatott a tanulók számára. Eddig a tanulók - a rendszerbe való felvételük után - a kimenő automatikus e-mailben hibásan kapták meg az online nyelviskola linkjét: a www.lingvico.hu után 2…..
Egy tanárnő nemrégen azt kérte, hogy az Első lépések oldalon a távoktatási anyag díjaként maximum összegként be lehessen állítani 12.000Ft-ot, mert jelenleg nincs ilyen választható összeg. Ugyan a Távoktatási anyag oldalon minden meghirdetett távoktatási anyagnak meg lehet adni…..