Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Apeiron (törölt)

0 bejegyzést írt és 623 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        Szilvay Gergely a Mandiner szerzője  védelmébe veszi a férfiak és nők intellektuális képességeinek különbségeit tárgyaló tankönyvet.         A cikkben azt állítja, hogy Anne Moir nemzetközi hírű neuropszichológus. Anne Moir egy kiugrott genetikus, aki…..
Apeiron (törölt) 2014.09.24 10:18:23
" Aggódtunk 2002-ben. Végre alapvetően vállalható és vidám négy év volt mögöttünk, már ami a politikát és a közérzetünket illeti. A Fidesz első kormányzási ciklusa középiskolai éveimre esett, és örültem volna, ha az ekkor elindult kibontakozás folytatódhat. Gondoltam, mi sem lenne jobb egyetemista éveimre, mint egy jobbos kormány, hogy ne kelljen olyan felemás nosztalgiával később visszagondolnom arra az időre, mint a kommunista diktatúrában felnőtt nemzedékeknek a zánkai táborokra és az ifiparkos koncertekre. Felemelő és meghatározó élmény volt a Testnevelési Egyetemes Fidesz-nagygyűlés. Nemzedékemből sokaknak a 2002-es fideszes nagygyűlések hozták el a politikai megvilágosodást, ezek jelentettek nekik olyan élményt, mint másoknak ma a millás tüntetések vagy, esetleg a Madridból induló indignados- és Occupy-mozgalmak. Akkor mi túlzó módon úgy gondoltuk, ez volt a mi kis '56-unk. Elsőévesek voltunk, az egyetemen alig akadt balos. Ha akadt is – lett volna akár diák, akár tanár –, nem nagyon kérkedett vele. A választások után elkeseredtünk. Épphogy beleszoktunk az egyetemi életbe, politikai szempontból ellenzékbe kerültünk, ami nagyon testhezálló ennek a korosztálynak, de mi mégis jobban örültünk volna, ha nem a politikai helyzet ellenére, hanem azzal együtt csillapíthatjuk tudásszomjunkat és fokozhatjuk álmatlanságunkat a következő években. "
         Hónapok óta nem jártunk a jazz klubban. Lausanne-ban voltunk, aztán Pesten, és mindig közbejött valami. Hétfő esténként idős emberek játszanak a pubban. Nem tudom mikor kezdték el, sok-sok évvel ezelőtt. A pub névadója egy helyi úriember volt, a háza úgy száz…..
az egyenruha többé nem félelmet ébreszt, hanem tiszteletet parancsol. Orbán Viktor, 2014. június 29...
Apeiron (törölt) 2014.09.17 20:29:04
           A brit PCC ( a brit sajtó panaszbizottsága) megállapította, hogy David Cameron miniszterelnök egy véleménycikkben súlyosan félreértelmezte a brit Nemzeti Statisztikai Hivatal adatait. A PCC szerint a Daily Telegraph megsértette a szerkesztői etikai kódexet azzal, hogy…..
Ugyan minek a TASZ-nak a név? Ugyan minek az egész felhajtás, a tiltakozás, az erőfitogtatás? Az egész cirkuszról pontosan tudható, hogy arra való, amire a többi nagy, kormányellenes hűhó: megfélemlíteni a rendőrséget, elbizonytalanítani a választópolgárt, sőt rád ijeszteni,…..
Apeiron (törölt) 2014.09.11 08:42:59
  egyébként ez az egész meccs pont olyan volt mint a gyűrűk ura, ott nézi fentről Szauron a szotyizva a kétharmadot a birodalom közepén és minden már pont kurva jól megy, egy nullra vezetünk a külföld ellen, erre hirtelen nem lesérül a Lipták és az a kis buzeráns északír…..
Apeiron (törölt) 2014.09.09 21:01:53
         Szőnyi Szilárd nem katolikus. Azt az egyetlen dolgot, amelyet ő vélhetően vonzónak tart a saját katolicizmusában, Ferenc pápa, akit Szőnyi betegesen gyűlöl, igen kemény szavakkal ítélte el. A másik dolog, a melegek megölése, amelynek egyik propagátorát idézte nagy…..
Apeiron (törölt) 2014.08.24 16:15:03
@Dismás: Hát akkor ugye nem esik nehezedre ezt bizonyítani:

"Ha a biológiából hoztam volna, most élénken taglejtenéd, hogy Isten nem biológiai élőlény, ha a történelemből, akkor azt, hogy Isten nem a történelemben létező stb"
Apeiron (törölt) 2014.08.24 16:49:43
@Dismás: Akkor kérlek bizonyítsd. Pl. azzal, hogy bebizonyítod, hogy

"Ha a biológiából hoztam volna, most élénken taglejtenéd, hogy Isten nem biológiai élőlény, ha a történelemből, akkor azt, hogy Isten nem a történelemben létező stb"
Apeiron (törölt) 2014.08.24 18:31:46
@Dismás: Ezt a leckét saját magad adtad fel, amikor megvádoltál valamivel. Azóta kéne bizonyítanod.

Ezt egyébként nagyon egyszerűen fel lehetett volna oldani, de nem tetted meg.

Seggfej vagy. Ennyi elég volt belőled.
Még a blog rendszeres olvasói közt is kevesen vannak talán, akik még emlékeznek arra, hogy az egész dolog úgy indult, hogy kissé parttalan vitába keveredetem a magyar kreacionisták önjelölt képviselőivel, és a blog lehetőséget adott arra, hogy rézsletesebben írhassak…..
Apeiron (törölt) 2014.08.23 19:54:31
@coeris: Te még nem találkoztál Gödel nevével.
                Egy tizenegy éves kisfiú szaladt oda az apjához a csillebérci úttörőtábor kijáratánál. Egy kisrádió volt a kezében. Az a rádió a Kis Matematikusok Baráti Köre országos versenyének megnyeréséért járt. Az a kisfiú talán sohasem volt annyira boldog,…..
Apeiron (törölt) 2014.08.01 17:47:54
@anickmárlétezikválasszmásikat:

" It should also begin proceedings to invoke Article 7 of the Treaty on European Union, which allows the suspension of voting rights of a member state that is at serious risk of breaching the values listed in Article 2, including the rule of law, freedom, democracy and respect for human rights."

Jelenleg hol van az, amit az EU "serious risk"-nek ítélne? Komolyan, én lennék a legboldogabb, ha ezt a barmot persona non grata válna az EP-ben, de eddig csak azt történt, hogy a seggből seggszél fútt ocsmányoson.
Jó tanárnak lenni lehet, hogy eddig luxus volt, de mostantól kötelező Balogh Zoltán 2014. május 30...
Apeiron (törölt) 2014.08.01 09:15:19
@kisa: Nem! Eddig kizárólag a libsibolsi tanárok voltak a rossz tanárok!
Örülünk, Vincent? Újraközlés 2014.07.17 13:30:41
Az alábbiakban betűről betűre és kommentár nélkül közlök újra egy több mint négy éves posztot. **********************************************************************************************************   Az alábbi levelet egyetértőleg közlöm.…..
Apeiron (törölt) 2014.07.17 20:59:09
@Wolff: Újabb gumicsont. Vagy ha mégsem az, akkor egyetlen célja a négy nagy egyetem kiherélése.
Apeiron (törölt) 2014.07.17 21:06:40
@ámbátor: Kifelejtetted azt a szencációs piliscsabai intézményt is :))))

Miközben az elte elsorvad, addig a pázmányba öntik a lóvét.
Apeiron (törölt) 2014.07.17 21:49:59
@Poor Yorick: Ebből semmi sem látszik.
         Rajcsányi Gellért több részes tanulmányt írt a mandineren a balliberális értelmiség válságáról. Akkor vetem rá a első követ, ha majd nem írok több részes tanulmányt a balliberális értelmiség válságáról.         Ergé arról ír, hogy végre megtört a…..
Apeiron (törölt) 2014.07.17 00:22:22
@ijontichy:

És élvezem! Sajnos. Leginkább már csak erre a trollkodásra vagyok képes.

Az én Jánosom és Lajosom fideszesek. Mostanra már annyi keserűség gyűlt fel bennem, hogy képtelen vagyok elmenni a tény mellet. Valószínűleg megszakítom a kapcsolatot.
Apeiron (törölt) 2014.07.17 00:36:44
@jotunder:

Jah, ha csak azt tette volna, hogy nem volt képben számtanilag negyven évvel ezelőtt.

Nem tett mást, minthogy megismételte Lovász kijelentéseit.

És persze kihasználta az alkalmat, hogy sztárolja magát. Hogy a Mérőt a Kósa, azt a kurva, hát a Mérőt, a tánctanárt a Kósa, hú mekkora fogolydilemma! Őt meg még a Varga Domokos György is megkereste, jót dumcsiztak, hú de fasza! Na azonnal áttörörjük a határokat, kiegyezünk egy perc alatt.

Bocs. Negyven fok volt ma az ELTE egyik szobájában, lehet az ártott meg.
        Cserny Ákos, a közigazgatás-tudományi kar dékánja elmondta, náluk működik az ország első és eddig egyetlen közigazgatás-tudományi doktori iskolája. A dékán hangsúlyozta, hogy a 2012-ben megkezdett munka hosszú időre meghatározza a közszolgálatot.…..
         Erről jutott eszembe.           Több mint húsz évvel ezelőtt egy amerikai egyetemen találkoztam Vujity Trvtkóval. Én diák voltam, ő meg hangérien dzsurnaliszt, legalábbis a plakátokon így hirdették az előadását. Az akkori tolmácsa egy fiatal matematikus volt,…..
Apeiron (törölt) 2014.07.12 12:05:37
Apeiron (törölt) 2014.07.12 12:38:05
@jotunder: Kár.

Kicsit a posthoz kapcsolódóan. Egy másik nagyon okos ember:

"Katasztrófa lett volna számotokra, kedves brazilok, ha nyertek. Újabb négy évig lubickoltatok volna a tévképzetben, hogy a világ hősei vagytok mind a kétszázmillióan, beleértve azokat, akik fel sem ismernek egy focilabdát. Még a végén azt is kitaláltátok volna, hogy civilizáltak vagytok. Pedig annak az egyik galaktikusan elfogadott mércéje éppen az, hogy nem kezd az ember zavarogni egy sportesemény ürügyén, mert tudja jól, hogy az nem a főfogás, legfeljebb a desszert. Nincs a sportnál jelentéktelenebb és csalókább eredmény egy nemzet életében. Még a középiskolai matekverseny is többet számít."

Természetesen Tóta W. Árpád.
Apeiron (törölt) 2014.07.12 12:48:53
@jotunder: Nem szerettem volna T. okosságára reagálni. Valójában a T-ről szóló kommentedet még nem olvastam, amikor a sajátomat megírtam.
KEHI honlapja 2014. június19...
       Jövő novemberben fogják kiengedni az allenwoodi börtönből Ronald Peltont. Pelton a Nemzetbiztonsági Hivatal elemzője volt, és a szovjetek javára folytatott kémkedésért ítélték el 1986-ban. Többek között azzal vádolták, hogy többször is találkozott egy  Anatolij…..
           A mai napon meggyőződtem róla, hogy létezik egy foglalkoztatási tilalom alatti személyek nevét tartalmazó lista a Magyar Televízióban. Nem tudom, kik vannak ezen a listán, nem tudom, kik tudnak erről a listáról, de én ma egy véletlen folytán teljes bizonyosságot…..
          A német modellre esküszik az új felsőoktatási államtitkár -írják a lapok. Balog miniszter is bejelentette a magyar felsőoktatásban is szükség van a duális képzésre.        Németországban valóban létezik a duális képzési modell, elsősorban…..
Apeiron (törölt) 2014.06.23 22:43:24
@sárospataki lány: "Analízisből kellene 2+1 félév, mint mondjuk a fizikusoknál"

A fizikusok matekoktatása az ELTE-n leginkább elrettentő példaként állhat más szakok előtt. Másolásra nem ajánlanám.
Apeiron (törölt) 2014.06.23 20:56:18
Egyébként elkezdődött a Strings 2014. Itt lehet nyomon követni:

www.princeton.edu/WebMedia/

Megtekintéséhez átláthatósági igazolás nem szükséges. Ész annál több.

Átadták a Milner/Zuckerberg díjat is. Kontsevich, Lurie, Tao, Donaldson és Donaldosn kapták a díjat.
Apeiron (törölt) 2014.06.23 22:16:41
Ez a luxembourgi székhelyű milliárdos cég tett szert a legnagyobb profitra a reklámpiacon az elmúlt években, és most politikai furkósbotként használja híradóját, mert nem akar adót fizetni Rogán Antal 2014. június 17...
Felhívással fordul a CÖF-CÖKA vezetősége a nemzeti elkötelezettségű civilekhez, a szellemi honvédőkhöz, arra kérve őket, hogy a magyarságot, a magyar civil társadalmat érő aljas és szélsőséges politikai- és médiatámadásokra válaszul vegyenek részt a médiafigyelésben,…..
Apeiron (törölt) 2014.06.17 14:26:47
@Farkantoán Chatpartner: Rosszul érzed - bár mit vár az ember attól, aki orbán valagát rózsaillatúnak érzi.

Van legalább négy tudományág, melyek frazeológiáját használva meg tudok szólalni. Például - ha már a permutáció szót használtad - olyan egyszerű vagy, mint Perm(1), te kisdobos honvédő.
Apeiron (törölt) 2014.06.17 18:17:59
@Farkantoán Chatpartner: Perm(1) a triviális csoport, kedves szellemi hovédőm. Azért triviális, mert egyelemű, semmilyen érdekes struktúrát nem hordoz - egyelmű halmazon a csoport minden struktúraleképezése rögzített.

Nem tudom, hogy a nemzeti-keresztény agyaddal hogyan sikerült odáig eljutnod, hogy én a Jánosban dolgozom. Bár egyáltalán nem lepődtem meg.
Nem tudom, megér-e ez a gondolat egy külön posztot, sőt, ér-e már bármilyen gondolat Bayer Zsolt véleményéről külön posztot. A rezsim leépült bérgyilkosa nekirontott az RTL Klub által indított „bosszúhadjáratnak” (mármint, hogy a híradóban nem csak magát kutyának…..