Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mammka2

0 bejegyzést írt és 157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hajléktalanság rendezése hosszú ideje megoldandó feladat hazánkban, nem mindegy azonban, honnan közelítjük meg a kérdést. A magyar közéletben nagy port kavart a legújabb alkotmánymódosítás, amely többek között tiltja az életvitelszerű közterületen tartózkodást. De megoldást nyújtana a problémára,…..
A kavicsfestés évszaktól és alkalomtól függetlenül remek időtöltés, tartalmas alkotótevékenység, s most hogy beköszöntött a tavasz, ideje egy pingálás erejéig megjeleníthetjük kavicsvásznunkon e sok szempontból varázslatos évszakot. Tartsatok ma is velem! ..
mammka2 2018.03.16 16:52:19
Ez nem kalandregény. Aki a Da Vinci-kód hangulatát szeretné újra olvasni, az csalódni fog. Ez egy csodásan megírt családtörténet. Melegen ajánlom mindenkinek, akit érdekelnek régi nagyjaink, aki érdeklődik a régi porcelánok, fajanszok iránt, esetleg gyűjti is őket.Én- és ezt szégyellem is- még nem…..
  A Szentendrei Skanzenben idén 5. alkalommal került megrendezésre a Pedagógusok Éjszakája program. Ez az egyik legkedvesebb rendezvényem, ki nem hagynám. A páratlan környezet- az esti Skanzen hangulata, a minden évben más, de mindig izgalmas témák, minket kedves vendégként fogadó múzeumi…..
mammka2 2017.10.17 13:33:21
      A magyarság mintakincse igen gazdag. Néprajzi Múzeum rajzgyűjteménye például több mint száz év gyűjtéseit, azoknak dokumentálását öleli fel. Ezek mindennapi használati tárgyakat és ünnepi darabokat egyaránt bemutatnak, s reprezentálják a magyar paraszti, polgári és nemesi rétegekből…..
1942. A háború kellős közepe. A betléri kastély lakói, II. Andrássy Emanuel és felesége döntenek. Gyermekeiket, a 25 éves Ilonát és három évvel fiatalabb öccsét, Gézát, a lichtensteini rokonokhoz küldik. Vaduzba végül csak a fiú érkezik meg, Ilona nem hagyja el Magyarországot. Emigráció? Idegen…..
mammka2 2017.07.25 11:35:19
Betléren megállt az idő. A kastély igazi túlélő. Nem tette tönkre a nem mindig mesés történelem. Eredeti berendezése szinte sértetlenül megmaradt; képek, festmények, díszek, trófeák, bútorok, órák, porcelánok, festett cserépkályhák, de még a felbecsülhetetlen értékű könyvtár is. Az étkezőasztal…..
Két papi ruhába öltözött ember. Mindegyikük nyakában súlyos kereszt lóg. Szembenéznek a kamerával és lassan - paposan - azt mondják, hogy ők kiállnak a menekültek mellett, akik éppen olyan emberek, mint ön vagy én. A képen ekkor egy szétlőtt város látható, egy romos házban egy férfi szemléli a…..
Biztosan sokan ismeritek ezeket a fakkos evőeszköztartókat, amiket tizenezrekért árulnak a legtöbb lakberendezési boltban. Nagyon rég szerettem volna ilyesmit, az igazi álom darabom bizonyos, hogy bádogból készült volna, ám mindeddig nem jött szembe velem.Jött azonban helyette más.Az egyik…..
Nehéz ráhangolódnom a Karácsonyi ünnepkörre. Az utóbbi hétvégeken az utakat róttam, hogy lányom el tudja készíteni a félév végi kipakolásához a képeit. Lányom az egykori dicső bányavárosok rendszerváltozás utáni átalakulását akarja bemutatni a fényképeivel. Nekem meg…..
Októberben a legtöbben már nem tudjuk halogatni az őszi nagytakarítást és nagy lendülettel fogunk bele a söprögetésbe, porszívózásba, ablakmosásba és súrolásba. Az egész napos háztartási munka azonban gyakran elviselhetetlen hát- és derékfájáshoz vezet. Összegyűjtöttük a legtipikusabb takarítás…..
mammka2 2016.10.08 12:53:11
A sok lakberendezési cikk és elkészítési útmutató sorában helyet kapnak nálam a környezettudatossággal foglalkozó témák is, ám ezekkel eddig nem foglalkoztam olyan mértékben, mint kellett volna. A napokban azonban elém került egy ELLE cikk (2016.szeptemberi szám), ami megerősített abban, hogy írjak…..
mammka2 2016.10.08 12:47:18
Vecsési sváb lakodalom volt meghirdetve a káposztafesztivál szombatjára. Nem valódi volt, hanem a vecsési néptánccsoport eljátszotta a lakodalmat. Volt ebben a násznagyok, a vőlegény, és a menyasszony kikérése is. Volt hasonlóság a nekem megszokott baranyai sváb esküvővel, de…..
Marburgba dolgozni mentünk, de azért amikor úgy gondoltam, hogy mára elég volt, akkor nyakamba akasztottam a fényképezőgépem és elindultam felfedezni. Olyan szép régi felújított házakkal találkoztam, hogy nem tudtam betelni a látványukkal. Több házból hallatszott ki…..
Lakbear Mini képeim 2016.07.27 18:08:27
Mi az ember, a végtelen univerzum feneketlen űrjében? Porszemnél is apróbb, alig észrevehető mikroszkopikus alkotmány, mely küzdelemre, az élve levés küzdelmére ítéltetett. Nem cselekedhet egy művész sem másként, küzd a benne rejlő atomnyi atombombával -az alkotásvággyal és az önkifejezéssel-, a…..
Biztos mindenki ismeri azt az érzést, amikor éhesek is vagyunk, meg nem is, ennénk is valamit, meg nem is, ilyenkor pedig a leginkább valami olyasmi esik jól, ami tartalmas, de nem megterhelő, üde és ízletes. Nálam az esetek többségében ez a tárkonyos csirkeraguleves, főleg ha étteremben tör rám a…..
    Gyerekek „ zsugáznak” nagy jókedvvel, húznak, lesik a párokat. Nyilván eszükbe sem jut – nem is kell – hogy vidámságuk közben tanulnak is. Amivel foglalatoskodnak ugyanis a Nefelejcs népviseleti kártyajáték. Illésné Marika és a nefelejcs kártyajáték A játék kitalálója és megalkotója…..
Mit vihet magával egy DIY alkotó a divat fővárosába, Milánóba? Egy olyan textil szatyrot, amely nem divatos és nem divatoz, újrahasznosított matériából készült, nem eldobandó, viszont rongyossá hordható. A látnivalók erdejében nem árt, ha olyan kiegészítőink vannak, amiket kényelmes viselni. Például…..
Az előző posztban írtam, hogy a Péterfi István Emlékezés kötetét megvásároltam. Képzeljétek a könyvben Ex Libris is volt. Úgy látszik ez a könyv rám várt, mert a könyv első tulajdonosa régi ismerősöm a húgom könyvespolcáról. Altai Margit: Amit az óra mesél – pöttyös…..
Április utolsó szombatja volt, amikor a bakonyi német településeket látogattunk meg. Az előző évi hasonló tolnai körúton a fényképezőgépem akkumulátora az első falunál lemerült. Most feltöltött tartalék akkumulátorral is készültem, de azért elővigyázatosságból nagyon megválogattam, hogy miről is…..
Egy kissé „tudathasadásos” állapotban vagyok. Örülök is meg nem is, mert elkelt egy ház. Feleségem családi öröksége, amely az utóbbi évtizedben csak a pénzünket vitte, de nem hozott semmit. Most hozott egy keveset, ha nem is annyit, mint amennyit az utóbbi 4-5 évben…..
„Isten tervében a férfinak és a nőnek szüksége van egymásra” (1Kor 11,11 – TLB fordítás) Nem a házasság oldja meg a problémáidat. Nem is a házasság hozza létre a problémáidat. A házasság csupán feltárja a problémákat. Egyszerűen felnagyítja azt, ami már akkor is probléma volt, amikor egyedül…..
Az is meseszerű volt, hogy a lakásra hogy találtunk rá, de ez egy másik történet. Amint beléptünk  ide, tudtuk, hogy KELL. Csak összenéztünk és tudtuk, hogy ez a lakás a miénk akart lenni és a miénk is lesz!Ezzel biztosan így lenne bárki, aki meglátja ezt a hatalmas, közel 35 négyzetméteres…..