Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BamBos

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fizetési adatokat a legnagyobb titkossággal szokás kezelni a cégen belül, azonban alább láthattok egy könnyen kezelhető segítséget a nagyfőnök bérének kiszámítására, tekintve, hogy hány napot kell dolgoznunk ahhoz, hogy az ügyvezető igazgató egy órára kapott juttatását…..
BamBos 2013.06.30 16:50:39
@Lángharcos: Azért még a mesékben is átmegy a szegénylegény különböző próbákon, mielőtt herceg lesz... Diákmunka, egyetem, és nyelvvizsga ezek a próbák...Szóval nyilván nem lesz mindenkiből vezérigazgató, de azért ne fogjunk már minden a körülményekre!!!!
A sikersztorik mindig egy nagy álommal kezdődnek és ebben a mi kis hazánkban sincsen hiány. A miniszterelnöknek van ugyanis egy nagy víziója, amivel nem lehet nem egyet érteni: szeretné a középosztályt megerősíteni. Egy nagy, tehetős, sokat dolgozó, még többet adózó és…..
BamBos 2013.04.16 07:42:34
@ChristianTroy: Nálunk is belső jelentkezésre számítanak első körben, ami szerintem teljesen rendben is van, kifejezetten jó dolognak tartom! A középosztály stílusával kapcsolatban viszont egyet kell értsek valamennyire Veled: Magyarországon kizárólag a pénz méri az "emberi nagyságot" Ha van, akkor az ember biztonságban érzi magát, mások meg irigylik a státuszát és szeretnének eljutni ők is oda. Színházról, könyvekről soha nem esik szó. Pénz, pénz és pénz a fokmérő főleg manapság...

@Neonknight: Uff, 8000 fő? Az nem semmi. Hát ott valóban sok mindent el tudok képzelni... Mondjuk sokszor a hasonló "minőségi cserés" programokkal csak bizonytalanságot akarnak teremteni, hogy sokan önként menjenek el és ne kelljen elküldeni egy csomó embert, hanem csak megemelik a fluktuációt...
Határok. Útlevél nélkül is átlépjük őket nap, mint nap. Van, hogy akarjuk, van, hogy nem. A multis pozíció elvárásaiban szinte kódolva van a "Világ megváltása" legalább egyszer a héten. A jelentkezés során majdnem mindenki megvallja, hogy szeretne egy változatos munkahelyet, de…..
BamBos 2013.04.14 20:22:25
@buci maci: Érdekes, amit írsz, mert nálam is minden cégváltás után 1,5-2 évvel NAGYON leesik a motiváció, mert kábé addigra jövök rá, mennyire esetleges is az egész és a céglogó máza mögött micsoda egy cirkusz is folyik valójában...

@Mylady: Wow, cool az ilyen szaktudás, igazi biztonságot adhat....
Multikarrier Multis dramaturgia 2013.02.06 20:10:04
Ahogy már korábban is olvastuk a multis élete sokszor vesz színpadi fordulatokat, ha akarjuk, ha nem. S, mint minden jó darabhoz, itt is szükségünk lesz egy kiváló dramaturgra, különben pocsék lehet az eredmény. A vastaps és a multis Kossuth-díj nem csak ennek függvénye, de azért…..
BamBos 2013.02.07 10:52:15
@whale: @Szelid sunmalac-Elmeny designer: Hehehe.... Micsoda állati kommentek a bálna és a szelid sünmalac mindketten a szeretet bajnokai. :) Én legalábbis visszajáró vendég vagyok itt a blogon és anélkül, hogy egyetértenék a leírt dolgokkal, tök jó, mert felismerem néhány taktikázó kolegám, most már jobban tudok ellenük tenni...-

Mondjuk a bértárgyalásos rész nálam spec tuti nem műxik, mert konkrétan megmondták mindenkinek hogy örüljéééél hogy van állásod, fizetésemelés nem LESZZZ!!!
- X: …gratulálok, meg minden, de azért sajnálom is, mert már úgy megszoktalak… - Y: Tessék? - X: Mondom, kár hogy mindjárt elmész már úgy megszoktalak, jó volt Veled dolgozni, na. - Y: De hát nem is megyek el, honnan veszed ezt? - X: Jó, de most hogy már házas…..
BamBos 2013.01.23 09:50:19
@Peetee: Egyetértek! Az emancipáció egy szép dolog, de ami manapság történik az már túlzás és már az emberiség sanszai ellen megy a játék, ugyanis a nők önállóságának akarata tovább bontja a család és a házasság fogalmát... A poszt meg szerintem nem a fizetések egyenlősége mellett harcol, legalábbis én nem ezt olvastam ki belole, csak leír pár lehetséges okot.
BamBos 2013.01.23 12:31:39
@csib: Az alacsonyabb pozíció/fizetés és a kihagyott évek természetesen össezfüggenek. Ahogy a bejegyzés meg az a zöld grafikon is mutatja, 30 évesen jól láthatóan megtörik a karrierjük.

@regent123: Igen, jól látod, szerinem is itt alakul ki az eltérés, a grafikon is ezt mutatja. És szerintem sem jár nekik a fizuemelés, ugyanakkor azért ez eléd demotiváló is lehet, ami további különbséghez vezet. Pár női kolegám ezért is csinálta úgy, mint csib, hogy söpört vissza a munkahelyére egy éven belül, hogy minél kevesebbet maradjon ki.

Egy példa máshonnan UK-ban az Alabaster judgement szerint jár a vállalati béremelés annak is, aki otthon van a gyerekkel... Igaz, ott max egy évig lehetsz otthon, de inkább fél évig vannak.
A felületes állásra vadászó számára igazi apróvadnak tűnhet az emberi erőforrások menedzselése, valójában néhány igazi nagyvadat is lehet találni a kolóniában, melyek trófeát jelentenek bármely jelentkező számára. Jellegükből adódóan az állatkerti részlegükön mindig…..
BamBos 2012.12.20 10:16:52
@igazi hős: Wohohooo! +1, szép találat! A feleséged akkor a HR specialista kategória, igaz? Szerintem a cikk nem annyira negatív, inkább csak malíciózus, én nem dolgoztam HR-en, de kábé minden osztályon vannak ilyen klaszterek! Várom mikor kerül sorra a programozó! :P

Hülyepicsa HR-esekkel nekem is volt, dolgom és őszintén mondom, nem volt nehéz dolgom, szerencsés vagyok?
BamBos 2012.12.20 16:10:43
@3dom'f'speech: Elég erős állítások ezek azért... Ahogy látom ez a masszív negatív élményhalmaz (személyes kedvencem: "A HR "szakma" a modern társadalom tévedése." omg....) azért betudható, annak is, hogy a felvétel során majdnem mindig van személyes találkozó, valamint, ha valaki nem nyeri el az állást, azt le kell vezetni "valakin".

Nem gondolnám, hogy nagyobb arányban vannak gyengébb minőségű munkatársak a HR-esek között, mint bárhol máshol. Egy negatív kritikát nem olvastam a bejegyzésben említett többi HR-es állásról, kizárólag az interjún bent ülő alanyról szóltak a fámák.

Világos, hogy a háttérmunkát végző HR-esekkel rtikábban találkozik az ember, emiatt kevesebb is a kritika. Emiatt például kevésbé utáljuk a banki vagy közüzemi adminisztrátorokat, munkásokat és minden haragunkat az ügyfélszolgálatos kolegán töltjük ki. Akik meg ráadásul még nők is....
BamBos 2013.01.12 19:37:03
@#szájbergyerek#: Egyetértek. Úgy látom a kommentelők túlértékelik az interjún ülő HR-es befolyását a dolgokra.... Persze, ha nem vesznek fel, akkor haragudnod kell valakire és akkor már miért ne a HR-esre... :)
Gondolom sokan hallottak már az egykori WTC helyén épült emlékhelyről és múzeumról. A ikertornyok eredeti talapzatainál elhelyezett méretarányos medencék gyönyörűre sikerültek. A hatalmas méretek egyből lehengerelően hatnak a látogatókra. A bejutás viszont teljesen…..
Mai blogbejegyzésünk egyúttal blogajánló is. Bandirepublic nevű olvasónk és lelkes harcostársunk blogján osztott meg egy érdekes felvetést:http://bandirepublic.wordpress.com/2012/02/19/munkahelyi-motivacio-prostitucio-parkolas-es-zen/Eszerint azok, akik orral befelé parkolnak reggel a…..
A neten meg ilyen "vicces" köremailekben elég sok szar poén terjed a titkárnők rovására. Ezek ugye mind arra futnak ki, hogy a titkárnők nem értenek semmihez, csak egész nap pasziánszoznak a számítógépen és maximum a főnök szexuális igényeiknek kielégítésére jók.…..
BamBos 2011.11.23 21:10:28
@mrbloodbunny: Jaj ez annyira kínos már ne is haragudj...! Ha a fizetésemért lehet az internetes hobbijaimmal foglalkozni és láblógatni vagy ugyanazért óvodás feladatokat megoldani más örömére, akkor én inkább az elsőt választom. Főleg, hogy az aknamunka teljesítménynek semmi köze a megbecsülésedhez, előrejutáshoz.

Saját magaddal szemben pedig megint csak nincs ok mentegetőzésre, mert ellentétben a gályarab haverjaiddal, Neked rengeteg mindenre lesz időd, sokkal kellemesebb figura leszel, sőt életed párja is jobban kedvel egy olyan arcot, akinek van ideje/kedve rá és nem hullafáradt. Munkaterhekről és az ország helyzetéről panaszkodni szerintem egyszerűen kínos. De most komolyan, aggódnál Te ezért az országért, ha hitel nélkül lenne két ingatlanod és stressz nélküli életed lenne? A nagy lófaszt, leszarnád. Szóval kérlek még időben állítsd át az agyadat, mert ez a munka hőse dolog eléggé avítt manapság és visszatekintve meg fogod bánni!
BamBos 2011.11.23 21:14:05
@Kyria: Na, ez már inkább szomorú... Az ilyen extra munkák általánossá válása szerintem a legnagyobb hiba. Ha végzel is extra feladatokat, azt mindig tudatni kell, hogy ez alapból nem volt benne a pakliban. Ha hagyod, hogy ugyanazért a bérért többet csináltassanak Veled hosszú távon, akkor nem kérdés, hogy vesztes vagy. Miért nem váltasz munkát magadtól? Miért félsz attól, hogy kirúgnak? Nem értem.
Nos, ma délelőtt egy eléggé unalmas meetingen üldögéltem, amikor egyszer csak hatalmasat pittyent az asztalra kitett mobiltelefonom, jelezve, hogy sms-em érkezett. Azonnal a telefon után kaptam, megnyitottam az sms-t, amitől gondterhelten össze is ráncolódott a homlokom. Majd enyhe…..
BamBos 2011.11.23 21:51:45
Nem tudom, meetingje válogatja... Ha a meeting-elhagyás gyakorivá válik, akkor az elég nagy céltábla. Egyszer egyszer működik, ezekre könnyen fel is lehet készülni a zsebben lévő gombnyomásra kész második telefonnal, vagy a csengőhangszerű ébresztővel, melyek minden igazi munkahelyi művész kelléktárába kell, hogy tartozzanak.

Azonban jobb lemondani és eleve meg sem jelenni, ekkor természetesen egy másik, nagyon fontos tevékenységre hivatkozni.

Leggyakrabban viszont végigalibizem, mert egyrészt ez is sokkal jobb, mint a munka, másrészt valóban sokkal többet veszíthet az ember, ha nincs ott, s ezek közül csak a legenyhébb, hogy a megbeszélést megismételik. A kifinomult művész szerintem mindig a meglévő környezeti adottságokból hozza ki a legtöbbet, például:

1. A meetingre fontos teendői miatt telefonkonferencián keresztül csatlakozik. Ez egyrészt mindjárt különlegessé teszi az áldozatot, hogy még így sem akar a jóravaló munkatárs kimaradni ebből a fontos megbeszélésből, másrészt tonnányi lehetőség van bármi mást csinálni, személyes tapasztalat szerint még kosárlabdázni is.

2. A füzetben sűrűn jegyzetelve, privát dolgainkkal foglalkozni. privát to-do listát csinálni, ajándékötletek barátoknak, autóvásárlási ötletek, szerepjáték kalandmodul, születésnapi meglepetésvers farigcsálása, stratégia készítése az esti számítógépes játékhoz. Igazából nem kell, hogy nagyon hasznos legyen, azonban heti egy-két alkalommal mindez rendkívül szórakoztató és hasznos is tud lenni.

3. Számítógép bevitelével valóban fontosnak tűnhetünk, de ez azért kétélű fegyver, mert hiába nem látnak bele a képernyőnkbe, akkor is támadási felület, mert túlságosan is könnyen támadható.

4. Előzetesen kisorsolt szavakat kell valahogy belefűznünk a beszédünkbe, kicsit Beugró jellegűen. Ez már tényleg dili, de megfelelő jelenlévők esetén működik és jó pár perc felüdülést nyújt.

Okos kisfőnökök a "kommunikációs folyamat" javításán is dolgoznak hónapokat, ami aztán ezen meetingek lecsökkentését eredményezik.
Onnantól kezdve, hogy néhány évvel ezelőtt eltöltöttem életem első munkanapját modern korunk gályáinak, vagyis az irodaházaknak az egyikében, tudtam, hogy mindig is utálni fogok dolgozni, és mindent megteszek azért, hogy kitartó aknamunkával - természetesen észrevétlenül - a…..
BamBos 2011.11.23 20:03:59
Na jó napot. Tetszik a blog, nekem való. Pasiként HR-n dolgozom, ahol az ivararány kábé 90-10 a csajok javára. Bár ezt leginkább a saját javamra fordítom, mondhatom; jól működő rendszerem van. Egy blogon nem dicsekszik az ember a teljesítményével, de 6 év alatt eljutottam a heti átlagos egy nap munkáig és olyan magas poziban vagyok, hogy remélni se mertem ilyet.

A multikulti munkahelyeken véleményem szerint csak a legalsó, team memberi munkakörben kell rengeteget szívni, két év után a fluktuáció miatt pedig már senior vagy team leader leszel, ha nem akkor munkahelyet kell váltani és egy ilyen pozíciót megpályázni, a CV-be nyugodtan ki lehet találni bármit. Na onnantól már csak politizálni kell, nagyon nagy szeretetet, gondoskodást mutatni a pórnép felé, elmenni velük kávézni, ebédelni, hallgatni a faszságaikat, mindegyiknek diszkrációt ígérni, amit kötelező megtartani, de ettől függetlenül remekül tudod őket manipulálni.

Ez a férfiaknál egyszerűen nem működik, ők versengeni akarnak velem, még akkor is, ha 5 szint választ el tőlük, ez valóban genetika. Megsemmisíteni őket nagyon hosszadalmas, szóval inkább el kell őket lehetetleníteni, vagy ha nagyon ügyesek, akkor kiemelni valahova, ahol nem én vagyok a főnök. A munkatársak kiválasztásában pont emiatt mindig részt kell venni, egyrészt mert az is remek szórakozás és időölő, másrészt így fent lehet tartani a női dominanciát.

A nők karrierjében szinte teljes törést okoz a szülés, időben, időzítésben és emocionálisan is. Miután visszajön ő már büszke rá, hogy leszarja és nem folytathat gerilla munkát, mert könnyen lebukik, tekintve, hogy túl egyértelmű. Így inkább bele se mennek az egész játszmába, ők végigdolgozzák a 8 órát, de aztán had mehessenek haza dolgozni a gyerekkel! :D

Összegezve nőkkel dolgozni kényelmes munkahelyet teremt, ahol rengeteget lehet lógni, blogolni. A kulcs csak annyi, hogy időt kell feccölni a mindennapos gondjaik megértésébe (=faszságaik meghallgatásába), mert ők ettől már földöntúli boldogságot éreznek.
A blogon nem egyszer keltünk ki a szemetelés ellen Budapesten. Legutóbb a felújított Kiskörúton eldobált csomagolópapírok miatt akadt ki Csaba, és ti is megerősítettetek minket már sokszor, hogy a kézlecsapás intézményét talán vissza kellene hozni. Csaba és én úgy…..
BamBos 2011.08.24 12:27:06
@Stock: Jesszusom! Full respect anyukádnak, de megérte emiatt apa nélkül felnőni? :D:D:D A kukákon van csikkgyűjtő, ott elnyomhatod, bedobhatod. Az, hogy nincs mindegyiken az megint csak egy technikai kérdés.

@szucsadam: Szívesen segítek, ha pár perc után nincs szerencsés én kidobom a szemetet, no para. :D:D:D És akkor nem kell vizet sem hoznotok. 3 perc és mindenki mehet a dolgára!
Mostanában mintha szaporodnának az olyan DHL-es sztorik, ahol az elvárható minimumot sem sikerül teljesítenie a csomagküldő szolgálatnak. Hiába próbálják meg 3x kézbesíteni a csomagot, ha nem csengetnek be, hogy otthon vannak-e, vagy ha meg sem találják a házszámot. Ez már lassan…..
BamBos 2011.08.23 23:14:59